Morrow, pozwoliłem sobie przeczytać parę ostatnich wiadomości z Twojego profilu i odpiszę Ci tak....Zapewniam Cię, że nie ma tu żadnych "zawodowych zachwalaczy", gdyż ten rom nie jest "produkcją komercyjną", wymagającą takiego rodzaju wsparcia. Pomijam już, że w całym wątku w którym piszemy jest tylko i wyłącznie jeden pozytywny komentarz, nie zawierający jakiejś wskazówki dotyczącej wad tego romu. Kolejną rzeczą która zauważyłem to fakt iż jesteś posiadaczem diamonda od bardzo bardzo krótka i dziwi mnie ta Twoja pewność jeśli chodzi o stabilność i szybkość romów instalowanych na diamondzie przez użytkowników tego forum i umniejszanie w ten sposób ich doświadczeniu w tej kwestii.
Napiszę Ci jeszcze tak....diamonda mam od samego początku jego kariery, tj. o ile dobrze pamiętam ponad 2 lata. Ze względu na wykonywaną pracę wcześniej posiadałem około 5-6 PDA z telefonami i bez. Ilość wykonywanych połączeń w ciągu miesiąca to około 6-12 godzin rozmów, dużo przesyłania danych zarówno po wifi jak i przez telefon, częste zastosowania jako nawigacja samochodowa no i oczywiście czynności związane ze zwykłym że tak to nazwę cywilno-rozrywkowym zastosowaniem telefonu tj. muzyka, zdjęcia itp itd. Myślę że wyraźnie dałem do zrozumienia że moje telefony są dość intensywnie eksploatowane, a ze względu na pracę również istnieje potrzeba ich niezawodności. Ale wracam do rzeczy....jak pisałem już na tym forum miałem dokładnie wszystkie romy które na diamonda tutaj wyszły, miałem też kilkanaście które wyszły na xda-developers i zapewniam Cię że pisząc tutaj o tym że w/w rom jest szybki i niezawodny wiem co piszę gdyż jest to poparte ponad dwuletnim doświadczeniem z telefonem i wypiekami "tutejszych" kucharzy.
Tak więc, pewny swych słów i odpowiedzialności za nie śmiem twierdzić że:
-rom marasa jest ultraszybki (przynajmniej na moim telefonie) brak jakiegokolwiek "oczekiwania" na zamknięcie czy otwarcie programów czy też procesów - nie wiem jak on to osiągnął, ale ....kolejny raz....świetna robota
-jest stabilny - przez ostatnie...chyba już 2 tygodnie, intensywnego używania zawiesił się tylko raz...powtarzam: tylko raz, w następujących warunkach: -18 do -22 stopni celsjusza, jakieś 2-3 godzinki na dworze i nieumyślne włączenie telefonu w kieszeni (nie wiem jak długo był włączony). Zgodzisz się że nie są to warunki w których można by rządać od telefonu poprawnego działania, nadmienię tylko że po resecie wszystko było z nim przez kolejnych pare godzin w porządku (ostatnim telefonem który radził sobie z takimi warunkami był któryś z HP 65xx ale tylko do -15 stopni

) oczywiście nie wiem czy jest w tym jakaś zasługa romu marasa ale na starszym romie z tego forum, który nawiasem mówiąc też jest uważany przeze mnie jako bardzo stabilny, telefon już przy -4, -5 stopniach trochę szalał i działy się z nim różne rzeczy.
Skończę już ten mój wywód, bo i tak nie udowodnię Ci że masz do czynienia z bardzo dobrym romem gdyż uważam że nie masz "perspektywy porównawczej".
Zaznaczę kolejny raz że wszystko co piszę to tylko moje subiektywne odczucia z użytkowania telefonu z romem marasa i możliwe że po prostu mojemu telefonowi bardzo dobrze on "leży", tak jak i mi.
Reasumując Morrow...życzę Ci żeby tych parę godzin, które jak piszesz, spędziłeś przez nas przy swoim diamondzie nie zdarzyło Ci się - jak wielokrotnie mi się zdarzyło - przy próbie nawiązania połączenia telefonicznego czy też transmisji danych, permamętnych resetach uniemożliwiających jakąkolwiek pracę z telefonem, próbie włączenia nawigacji, czy też odbioru połączenia, nie wspomnę tu o sytuacjach w których przychodziło mi się dosłownie wstydzić za telefon, gdy w ważnej chwili parę osób "stało nade mną" a ja musiałem wznosić modły do nieba żeby po resecie trwającym parę minut nie nastąpił kolejny uniemożliwiając mi odbycie jakiejś ważnej nie tylko dla mnie rozmowy...
To tyle, przemyśl to i zastanów się czy masz podstawy żeby nazywać nas "klakierami".
Pozdrawiam
P.S przetestuj kilka innych romów dłużej niż jeden dzień, może wtedy zrozumiesz czym jest "stabilność" i szybkość" o której tyle piszę i którą się tak zachwycam

Pozdrawiam