[APP] FingerKeyboard - bardzo przyjemna klawiaturka :)

• 81 Odpowiedzi
  • 21633 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [APP] FingerKeyboard - bardzo przyjemna klawiaturka :)
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 10, 2009, 22:31:24 »
Niebo lepiej się pisze, aż chce się pisać książkę na telefonie  :ohreally:.

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 11, 2009, 08:41:16 »
jak się ją instaluje wrzuciłem na kartę pamięci odpaliłem program napisał że doda i zainstalował i jak ją ustawiam pokazuje mi się standardowa klawiatura

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 11, 2009, 11:09:15 »
To wybierz ja z listy

You should end up with:
"/Program files/FingerKeyb/Skins"
"Program files/FingerKeyb/Fingerkeyb_register.exe"
"Program files/FingerKeyb/fingerkeyb.dll"

After that run Fingerkeyb_register.exe and select Fingerkeyb.dll file with full path. Press "Register" and you're done. Your new keyboard will now be available under "Other input methods".

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 11, 2009, 11:24:13 »
To moja gotowa skórka. Chyba wszystko jest już tak jak być powinno.

« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 11:53:26 wysłana przez allbercik »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 11, 2009, 11:40:39 »
vee dokladnie tak zrobilem, Twoj plik txt zmienilem na SKIN.txt i wrzucilem do katalogu skin a plik SKIN.txt ktory byl w katalogu skin zmienilem na SKIN3.txt. Oczywiscie na czas podmiany zmienilem klawiature na normalna... Dobrze robie? Wczesniej mi sie taki manewr udal.

« Odpowiedź #35 dnia: Luty 11, 2009, 11:41:13 »
kurde, na romie xcoom mi nie działa, ani oryginal, ani polskie modyfikacje. Co robię żle?
Tworzę folder ładuje tam te 3 pliki, rejestruje, plik skin ma pliki txt, w formie takiej jak oryginalna ruska wersja, wasze modyfikacje tez wrzucalem, zmieniając nazwy na skin.txt. Za każdym razem zwiecha i 0 klawiatury, nie można już zmienić na inną tylko pozostaje sr, po nim laduje skie klawiatura windows i mozna zmianic na tf3d

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 11, 2009, 13:06:38 »
walcze z tym programem nie dział wzuciłem do programfiles z taką nazwą jak powinien byc klikam rejestruj i dupa

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 11, 2009, 13:36:19 »
allbercik wrzucil caly katalog z klawiatura i po podmianie calego katalogu skin udalo sie zmienic klawiaturke w koncu, po podmianie samych plikow txt cos nie bardzo.

« Odpowiedź #38 dnia: Luty 11, 2009, 15:07:09 »
Racje racje, albercik zrobił świetna robotę, nie tylko pl znaki są ok tojeszcze nareszcie u mnie ruszyło. Mam propozycję modyfikacji graficznej- nie wiem czy to możliwe- zeby powiększony bąbelek z literką po nacisnięciu miał inny nieco kolor niż czarny- np szary, lub zielonkawy- bo zapewne zauważyliście że po najechaniu na najniższy rząd bąbelek zlewa się w czernią górnych rzędów- klawiatura świetna.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #39 dnia: Luty 11, 2009, 16:30:11 »
dlaczego jak rozpakowuję ten plik na kompie to mam wszystkie trzy elementy, a jak spróbuję przenieść go na telefon to nie mam pliku .dll?
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #40 dnia: Luty 11, 2009, 16:35:24 »
Fajnie ze wam się podoba mój skin. Żeby być uczciwym muszę przyznać że podstawą do modyfikacji był skin zrobiony przez vene :)
Co do zmiany koloru to jest to jak najbardziej możliwe. Wszystkie klawisze znajdują się w folderze skins. Wystarczy je tylko zmienić na taki jaki się komuś podoba. Niestety moja znajomość z Photoshopem nie jest wystarczająco bliska.  :P

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #41 dnia: Luty 11, 2009, 17:30:29 »
uzywam wersje zelona, wraz z layoutem vene  musze przyzac ze jest bardzo dobra, ba nawet paluchem pisanie idzie bardzo sprawnie
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline xcoom

• 544
  • Linux registered user 480923
    • http://www.mydiamond.prv.pl - Soft dla HTC Touch Diamond
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII
« Odpowiedź #42 dnia: Luty 11, 2009, 20:08:22 »
też tak macie?

Przy pisaniu SMS-ów jak wpisuje się przy pomocy FingerKeyb w polu "Do:" pierwsze litery odbiorcy to nie podpowiada
jego nazwy z książki adresowej. Skasujesz jeden znak i zaczyna podpowiadać. Na innych klawiaturach od razu podpowiada.

Tylko u mnie tak jest?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #43 dnia: Luty 11, 2009, 20:13:33 »
Niestety u kazdego ... cały czas pracują na XDA nad finalna wersja :) Bo to jest taka jakby przejsciowa na tyle sprawna zeby juz nie byla BETA ;)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #44 dnia: Luty 11, 2009, 22:16:31 »
No ale jak wpisze np dwie litery nacisnij spacje to sie pojawi na gorze kontakt do wybrania...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #45 dnia: Luty 11, 2009, 22:25:58 »
No ale jak wpisze np dwie litery nacisnij spacje to sie pojawi na gorze kontakt do wybrania...

u mnie niestety nic sie nie pojawia :/

To moja gotowa skórka. Chyba wszystko jest już tak jak być powinno.

allbercik naprawde doceniam to co zrobiłes z ta klawiatura zwlaszcza w trybie landscape ... tylko mial bym jeszcze jedno ogromna prosbe (tudziez zapytanie) czy jest mozliwe troche inne rozmieszczenie klawiszy w tym trybie ? a mianowicie troche je "rozrzucic" po ekranie bo miejsca duzo nie wykorzystanego a wszystkie klawisze blisko siebie ;) Ja nie mam narazie wiedzy jak to uczync. Bylbym bardzo wdzieczny. Swietna robota ! Ciesze sie ze ten watek zalozylem.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 22:32:07 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #46 dnia: Luty 11, 2009, 22:47:29 »
allbercik naprawde doceniam to co zrobiłes z ta klawiatura zwlaszcza w trybie landscape ... tylko mial bym jeszcze jedno ogromna prosbe (tudziez zapytanie) czy jest mozliwe troche inne rozmieszczenie klawiszy w tym trybie ? a mianowicie troche je "rozrzucic" po ekranie bo miejsca duzo nie wykorzystanego a wszystkie klawisze blisko siebie ;) Ja nie mam narazie wiedzy jak to uczync. Bylbym bardzo wdzieczny. Swietna robota ! Ciesze sie ze ten watek zalozylem.

Masz jakąś konkretną propozycję? Najlepiej jakbyś w jednym z moich screenów poprzestawiał klawisze tak jakbyś chciał i zamieścił tu swoją wizje a wtedy ją na pewno zrealizuje. :)
Jeszcze się będę bawił tą klawiaturką więc jak będę miał czas to do końca weekendu powstanie jakiś nowy layout.   B)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 22:49:17 wysłana przez allbercik »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #47 dnia: Luty 11, 2009, 23:20:29 »

Masz jakąś konkretną propozycję? Najlepiej jakbyś w jednym z moich screenów poprzestawiał klawisze tak jakbyś chciał i zamieścił tu swoją wizje a wtedy ją na pewno zrealizuje. :)
Jeszcze się będę bawił tą klawiaturką więc jak będę miał czas to do końca weekendu powstanie jakiś nowy layout.   B)

tzn ja nie chce nic zmieniac oprocz wiekszego rozsuniecia przyciskow :) Troche wieksze przerwy miedzy nimi ;) zeby nie byly tak zbite w kupie po srodku ekranu. Tylko tyle zmian bym chcial ;)  Cos w ten desen jak ponizej  na zdjeciu ;) poprostu rozsuniete bardziej klawisze na wiekszej powierzchni .... bedzie latwiej tapnac to co chcemy ;) Byłbym OGROMNIE WDZIECZNY ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2009, 23:36:14 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #48 dnia: Luty 11, 2009, 23:38:37 »
tzn ja nie chce nic zmieniac oprocz wiekszego rozsuniecia przyciskow :) Troche wieksze przerwy miedzy nimi ;) zeby nie byly tak zbite w kupie po srodku ekranu. Tylko tyle zmian bym chcial ;)  Cos w ten desen jak ponizej  na zdjeciu ;) poprostu rozsuniete bardziej klawisze na wiekszej powierzchni .... bedzie latwiej tapnac to co chcemy ;) Byłbym OGROMNIE WDZIECZNY ;)

Jeśli chodzi tylko o taką zmianę to spokojnie zrobię jutro wieczorem. Najpóźniej w piątek :)

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #49 dnia: Luty 12, 2009, 11:07:21 »
allbercik, a ja bym poprosił o dodanie klawiszy strzałek w wersji landscape ;]
Tak, jak na tym screenie: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=154157&d=1233867350
Z góry dziękuję.
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #50 dnia: Luty 12, 2009, 13:43:38 »
W załączniku skin który wczoraj obiecałem.   B)

allbercik, a ja bym poprosił o dodanie klawiszy strzałek w wersji landscape ;]
Tak, jak na tym screenie: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=154157&d=1233867350
Z góry dziękuję.
Pozdrowionka.

Może być z tym problem gdyż w jednej linii maksimum to 13 klawiszy, przy większej ilości trzeba by je zmniejszyć co raczej nie będzie wygodne. Ale zobaczę co da się zrobić i jakoś może wkomponuję strzałki jeszcze. :)

Edit:
Zrobiłem małą próbkę dla longu jest to jeszcze niedopracowany skin gdyż część przycisków zachodzi na siebie. Moim zdaniem nie będzie to wygodna klawiatura ale jeśli dla Ciebie będzie OK to daj znać to ją poprawię.
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 14:45:40 wysłana przez allbercik »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #51 dnia: Luty 12, 2009, 17:31:53 »
W załączniku skin który wczoraj obiecałem.   B)

Pieknie dziekuje ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 17:43:40 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #52 dnia: Luty 12, 2009, 19:57:42 »
Czy ktoś może wie w jaki sposób wyedytować tą klawiaturę aby po wciśnięciu klawisza z polskim znakiem powracał automatycznie do normalneo trybu?

« Odpowiedź #53 dnia: Luty 12, 2009, 20:08:22 »
Czy ktoś może wie w jaki sposób wyedytować tą klawiaturę aby po wciśnięciu klawisza z polskim znakiem powracał automatycznie do normalneo trybu?

Od razu zaznaczam ze nie testowałem tego i jest to po prostu strzał.:) Spróbuj do każdego polskiego znaku dodać wartość ":SL:eng" żeby wyglądało np. tak :

SC:ą:SL:eng,SS:2:):SL:eng,SC:Ą:SL:eng,SC:[:SL:eng

Daj znać czy to działa:)

*

Offline vene

• 15
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 13, 2009, 00:11:56 »
Jeszcze wpadłem na pomysł zrobienia pl znaków w klawiaturze "u góry", zamiast albo obok uśmieszków, ale zrealizuję to dopiero za jakieś 2 tyg pewnie bo wcześniej mnie nie będzie

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 15, 2009, 23:20:53 »
allbercik zajrzyj proszę tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=479464 i moze podjął bys sie zadania zrobienia skinu dla wersji 2.0 ? Uwazam ze Twoja robota moze przydac sie reszcie uzytkownikow z Polski. A oni tam poszukuja wlasnie kogos kto zrobi polski layout do wersji 2.0 ... zapewne duzo sie nie rozni o ile w ogole od obecnego xml. Napisalem mu ze Twoj layout jak narazie jest najlepszy dla Polaka. mowie o tym z landscape co robiles dla mnie. Bo fajnie bylo by miec layout w polskiej wersji od pocxzatku ;) Daj znac co i jak.

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 18, 2009, 16:33:20 »
Zrobiłem małą próbkę dla longu jest to jeszcze niedopracowany skin gdyż część przycisków zachodzi na siebie. Moim zdaniem nie będzie to wygodna klawiatura ale jeśli dla Ciebie będzie OK to daj znać to ją poprawię.

Faktycznie - mało wygodna. No trudno - na obrazku z xda-developers ładniej to wyglądało ;]
Dzięki ;]
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

« Odpowiedź #57 dnia: Luty 18, 2009, 16:48:42 »
Faktycznie - mało wygodna. No trudno - na obrazku z xda-developers ładniej to wyglądało ;]
Dzięki ;]
Pozdrowionka.

Wyglądało ładniej bo zrobione było na sporo większy ekran WVGA. Na naszym Diamondzie niestety staje się już niepraktyczne. ;/

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 18, 2009, 17:15:07 »
Jak mam wgrać te klawiature?

1. Ściągasz plik zip na PC
2. Wypakowujesz zip do jakiegokolwiek folderu na PC
3. Do folderu "program files" na telefonie lub na Internal Storage przegrywasz pliki z pkt. 2
4. Uruchamiasz Fingerkeyb_register
5. Potwierdzasz "yes"
6. Zmieniasz na liście klawiatur, aby była dostępna

Fajnie jest ustawić aby przy włożonym rysiku była FingerKeyboard a przy wyjętym inna. Procedura jest pod
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0

*

Offline grzeskski

• 23
  • Sprzęt: Diamencik + Diamentowy Full
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 19, 2009, 15:36:46 »
Ta klawiatur jest BOSKA ;-)
There's no better way than my way.