[APP][01.01.08] GRemote v0.5.2- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego do PC.

• 106 Odpowiedzi
  • 19493 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sulp

• **
  • 117
Odp: [APP][11.11.08] GRemote v0.5.0- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego do PC.
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 01, 2008, 10:52:34 »
Jeśli używasz routera to musisz przekierować port 5656 (UDP) na IP peceta. Mi raz się łączyło tak przez WiFi raz nie ale okazało się, że jeszcze ZoneAlarm mieszał i raz interpretował to jako atak a raz przepuszczał:) dodałem i tam regułę i teraz jest gitara. Jak to masz zrobione to nie ma różnicy czy łączysz się przez GPRS czy WiFi - wpisujesz IP kompa/routera i śmiga.

btw: jeśli chodzi o funkcję GRace i samą aplikację to padam na kolana przed twórcą:) byłem sceptycznie nastawiony i myślałem, że będzie działać tak jak większość niedopracowanych aplikacji na WM6. Niestety tu trzeba przyznać, że dobre, nie komercyjne aplikacje można policzyć na palcach 1 ręki:( W tym wypadku jest to prawdziwa profeska i jest to obecnie moja ulubiona aplikacja.

Skalibrowałem joy'a w windowsie i odpaliłem NFS ProStreet. I tu kolejny szok :O Kontroler działa perfekcyjnie !! Diamond zmienia się w Wii i jeździ sie naprawdę rewelacyjnie!! Na drifcie pobiłem wszystkie swoje rekordy sterując Diamondem !!!:D Jest tylko 1 minus ale to już od strony urządzenia - brak Multitouch. Codziennie widzę jakieś nowe gry/aplikacje na iphona u qmpla i połączenie tych 2 technologii (Multitouch+Gsensor) daje niesamowite rezultaty. W NFS można by naciskać hamulec nie puszczając gazu a tak jest trochę trudniej ale i tak rewelacja !!:)

*

Offline bieski

• 656
Odp: [APP][11.11.08] GRemote v0.5.0- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego d
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 01, 2008, 12:31:14 »
Jest tylko 1 minus ale to już od strony urządzenia - brak Multitouch.

Diamond ma multitouch. Tylko ze nie na ekranie a na panelu przycisków.

*

Offline sulp

• **
  • 117
Odp: [APP][11.11.08] GRemote v0.5.0- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego do PC.
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 01, 2008, 16:52:59 »
No ale chodziło mi o taki ekranowy:) naprawdę super aplikację na to powstają.

Szczerze to w ogóle nie pomyślałem, żeby gaz ustawić na guzik sprzętowy a hamować ekranowym. Jeśli te informacje mogą być przekazywane niezależnie to rozwiązuje to w jakiś sposób problem jednak w porównaniu do multitoucha ekranowego i tak wypada to słabo.
Ciekawe tylko czy da się zmapować zieloną słuchawkę czy i duszenie jej nie wywoła dialera... sprawdzę to dziś :)

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 01, 2008, 17:43:30 »
Jeśli używasz routera to musisz przekierować port 5656 (UDP) na IP peceta. Mi raz się łączyło tak przez WiFi raz nie ale okazało się, że jeszcze ZoneAlarm mieszał i raz interpretował to jako atak a raz przepuszczał:) dodałem i tam regułę i teraz jest gitara. Jak to masz zrobione to nie ma różnicy czy łączysz się przez GPRS czy WiFi - wpisujesz IP kompa/routera i śmiga.

btw: jeśli chodzi o funkcję GRace i samą aplikację to padam na kolana przed twórcą:) byłem sceptycznie nastawiony i myślałem, że będzie działać tak jak większość niedopracowanych aplikacji na WM6. Niestety tu trzeba przyznać, że dobre, nie komercyjne aplikacje można policzyć na palcach 1 ręki:( W tym wypadku jest to prawdziwa profeska i jest to obecnie moja ulubiona aplikacja.

Skalibrowałem joy'a w windowsie i odpaliłem NFS ProStreet. I tu kolejny szok :O Kontroler działa perfekcyjnie !! Diamond zmienia się w Wii i jeździ sie naprawdę rewelacyjnie!! Na drifcie pobiłem wszystkie swoje rekordy sterując Diamondem !!!:D Jest tylko 1 minus ale to już od strony urządzenia - brak Multitouch. Codziennie widzę jakieś nowe gry/aplikacje na iphona u qmpla i połączenie tych 2 technologii (Multitouch+Gsensor) daje niesamowite rezultaty. W NFS można by naciskać hamulec nie puszczając gazu a tak jest trochę trudniej ale i tak rewelacja !!:)
Nie mam Routera i mam stałe ip a z gprs'em  wogole sie nie laczy ten program. juz druga osoba mi pisze o wi fi jak to do gprs nie ma nic wspolnego. heh :P
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:04:01 »
Mógłby ktoś wrzucić ppjoy'a na forum albo gdzieś? Bo z linku podanego nie umiem ściągnąć.

*

Offline mii

• 16
  • Sprzęt: HTC Himalaya,  HTC Victor
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:21:44 »
a wie ktos moze jak zmusic ppjoy-a do zainstalowania sterownika na viscie 64bit ?  bo jakos nie specjalnie sie lubia.

*

Offline sulp

• **
  • 117
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 02, 2008, 08:45:44 »
Połącz się via GPRS i wykonaj ping swojego kompa. Jeśli odpowie to ja bym jeszcze sprawdził czy uda się zalogować przez zdalny pulpit. Jak się uda tzn., że Gremote jest niechętny do współpracy. Jeśli jednak któryś z poprzednich kroków się nie uda to problem jest po Twojej stronie i coś robisz źle. Wklepałem w google gprs+gremote i ludzie piszą, że im działa w ten sposób:P

btw: masz najnowszą wersję?
btw2: na czas testów wyłącz wszystkie firewalle itp. softy

*

Offline marbalon

• 33
  • Sprzęt: HTC Kaiser/ HTC Diamond
Witam wszystkich,

I znów mały update. Doszła od strony programu kosmetyka bo tylko:
- dodano opcje autostartu
- opcję otwierania portów w standardowym firewallu windowsa
- oraz spreparowałem instalator co na pewno ułatwi wszystkim instalację programu

Dodatkowo program doczekał sie własnej strony wiec od dzisiaj zapraszam wszystkich na:

Pozdrawiam,
Marcin.

*

Offline MacKam

• *
  • 59
    • SymbianOS.pl
  • Sprzęt: Diamond
2 marbalon

Super! No i w końcu strona projektu. Gratulacje wspaniałego programu i dalszego rozwijania. Instaluje najnowszą wersje do testów :) wielkie dzięki.
pozdrawiam Kamil

A mi nie działa. Wyskakuje że Connection TimedOut. Port mam otwarty poprzez program (wyświetla się guziczek do otwarcia portu), Adres IP po włączeniu Wi-Fi w diamondzie, po kliknięciu find mam 194.168.1.64. W logach wyskakuje mi 21:43:52: Client 0 logged out. Wyskakuje to wtedy gdy odpalę np. Touch pada i zacznę jeździć palcem po ekranie. Diamond mi się w ogóle z kompem poprzez Bluetooth nie chce łączyć. :( Pomóżcie proszę!

*

Offline marbalon

• 33
Odp: [APP][01.01.08] GRemote v0.5.2- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego do PC.
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 05, 2009, 21:50:40 »
Wal na GG do mnie 7666407.
Pozdr.
Marcin.

Odp: [APP][01.01.08] GRemote v0.5.2- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego do PC.
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 06, 2009, 18:24:22 »
program jest naprawdę wyczesany jednak dla mnie ma jedną podstawą wadę: nie można sterować dowolnym programem zainstalowanym na kompie, a bynajmniej takimi jak SubEdit czy foobaar2000 tak żeby służył jako pilot p podczas oglądania filmu i nie trzeba było podnosić tyłka żeby podgłosić albo pausa itp (można jako myszką ale mało funkcjalne jak dla mnie)

Ale autorowi naprawdę gratuluję - świetna robota

*

Offline marbalon

• 33
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 06, 2009, 19:16:02 »
Spokojnie bedzie opcja profili dla róznych programów...

*

Offline mr.deimos

• **
  • 186
  • Sprzęt: Toshiba G900
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 08, 2009, 01:49:11 »
Program niesamowity. Wygląda pięknie, działa super. Miło też, że pamiętałeś o urządzeniach z panoramicznym ekranem (używam go na toshibie g900) :D
Mam tylko takie głupie pytanie, czy ten:

tryb jest zaimplementowany w wersji WVGA?
Wysunięcie klawiatury sprzętowej automatycznie przełącza program w tryb klawiatury (co ogólnie jest fajne), ale po przełączeniu na tryb touchpada z rozsuniętą klawiaturą orientacja ekranu się zmienia, i mam do dyspozycji tylko standardowy touchpad w trybie portrait. Jeśli klawiaturę sprzętową wysuwam będąc w trybie toouchpada gremote też przełącza się w tryb klawiatury, a nie poziomego touchpada.

Jeden drobny błąd - próba odpalenia GRace na urządzeniu bez gsensora (a przynajmniej na mojej tosi G900) kończy się dość nieprzyjemnie - "w Gremote. exe wystąpił nieoczekiwany błąd. Kliknij przycisk zakończ, a następnie ponownie uruchom bla bla bla" (resztę pewnie znasz ;)
Szczegóły:
Gmote.exe
NullReferenceException

w GRemote.GRemote.ChangeControler(tSelectedControler controler)
w GRemote.GCenter.MouseUp(MouseEventArgs e)
w GRemote.GRemote.MainForm_MouseUp(Object sender, MouseEventArgs e)
w System.Windows.Forms.Control.OnMouseUp(MouseEventArgs e)
w System.Windows.Forms.Control.WnProc(WM wm, Int32 wParam, Int32 lParam)
w System.Windows.Forms.ContainerControl.WnProc(WM wm, Int32 wParam, Int32 lParam)
w System.Windows.Forms.Form.WnProc(WM wm, Int32 wParam, Int32 lParam)
w System.Windows.Forms.Control._InternalWnProc(WM wm, Int32 wParam, Int32 lParam)
w Microsoft.AGL.Forms.EVL.EnterMainLoop(IntPtr hwnMain)
Próba uruchomienia gMouse nie kończy się aż tak dramatycznie - po prostu wyskakuje okienko informujące o braku gsensora. Może warto sprawdzać obecność akcelerometru na starcie i wyłączać te applety jeśli nie zostanie wykryty?

Aha, i na stronie w sekcji screenshots masz literówkę:
GRemote apples
Nie sądzę, żeby tu chodziło o jabłka ;)

*

Offline bieski

• 656
Odp: [APP][01.01.08] GRemote v0.5.2- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego d
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 08, 2009, 08:51:23 »

kolego marbalon mam problem z wychodzeniem z trybu GRace, Gdy klikam na strzalke nic sie nie dzieje.
Musze klikac home zeby wyjsc z programu.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 08, 2009, 09:02:10 »
tez tak mam

*

Offline bieski

• 656
Odp: [APP][01.01.08] GRemote v0.5.2- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego d
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 08, 2009, 09:34:16 »
czyli mozemy uznac to jako bug'a :)
program calkiem calkiem. Pytanie tylko czy w trybie Grace mozna wykorzystywac gsensor?