[APP][01.01.08] GRemote v0.5.2- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego do PC.

• 106 Odpowiedzi
  • 19490 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marbalon

• 33
  • Sprzęt: HTC Kaiser/ HTC Diamond
Odp: [APP] GRemote v0.3.0 - użyj telefonu jako myszki, klawiatury, pilota do PC!!!
« Odpowiedź #60 dnia: Październik 11, 2008, 22:49:04 »
Emka. Fajna opcja by była jak by dało sie go uaktywnić po przez GPRS, wtedy bym sobie lezal i muzę luzem przerzucał za pomocą Diamencika.  :O~

Działa przez GPRS. Tylko trzeba posiadać zew. IP lub przekierować sobie odpowiednio porty.
Dla chcącego nic trudnego.... ;)

Pozdrawiam,
Marcin.

*

Offline lovelasik

• 357
  • Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
  • Sprzęt: Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2
Odp: [APP] GRemote v0.3.0 - użyj telefonu jako myszki, klawiatury, pilota do PC!!!
« Odpowiedź #61 dnia: Październik 12, 2008, 10:47:02 »
Posiadam zew IP I wpisauje, nic się nie dzieję.  :| Więc co Ty gadasz???
Kaiser,- Diamond,- Galaxy,- HD2

*

Offline immy

• *
  • 52
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #62 dnia: Październik 12, 2008, 15:21:58 »
Hej,

program bardzo ciekawy - zwłaszcza jego graficzne opracowanie!

pzdr,
immy
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 15:29:52 wysłana przez immy »
paranoid android

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #63 dnia: Październik 12, 2008, 22:13:23 »
To, że nie potrafisz uruchomić i poprawnie skonfigurować połączeń sieciowych nie oznacza, że możesz w ten sposób odzywać się do innych!
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2008, 13:27:38 wysłana przez koven »
This is a story about memory,
and that's what can be
remembered...

*

Offline marbalon

• 33
« Odpowiedź #64 dnia: Październik 12, 2008, 22:17:09 »
To, że nie potrafisz uruchomić i poprawnie skonfigurować połączeń sieciowych nie oznacza, że możesz w ten sposób odzzywać się do innych!

Dzięki za wsparcie nie chciało mi się nawet odpowiadać.
Pozdrawiam.

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #65 dnia: Październik 13, 2008, 08:54:39 »
Nie ma sprawy. Każdemu należy się szacunek. Ty odwaliłeś kawał wielkiej roboty, szacunek Ci się należy tym bardziej ;)

Zmieniłem system na Shine On 2.2 i klawiatura dalej mi nie działa. W aplecie klawiatury po przyciśnięciu klawisza SIP, obraz mi się obraca i aplet zajmuje 2/3 ekranu a pod spodem jest jego kolejna część.
Planujesz może umożliwienia tworzenia własnych apletów na zasadzie:
1. podaj nazwę pliku .exe programu, którym chcesz sterować?
2. Wybierz przyciski (skórki) w kolejności w jakiej chcesz aby były pokazane na ekranie
3. Przypisz skórkom klawisze
4. Zapisz jako aplet.
?
 :D
and that's what can be
remembered...

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #66 dnia: Październik 13, 2008, 09:35:51 »
Posiadam zew IP I wpisuje, nic się nie dzieję.  :| Więc co Ty gadasz???
To, że nie potrafisz uruchomić i poprawnie skonfigurować połączeń sieciowych nie oznacza, że możesz w ten sposób odzywać się do innych!
Coś ci nie na rączkę?? Z Tobą dyskutuje??? Pojechałem mu żebyś Ty tu z takimi...?? Nie!!! więc człowieku pilnuj swojego interesu...

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #67 dnia: Październik 13, 2008, 13:34:52 »
Mój ulubiony program, mój interes. Polacy mają mały udział w pisaniu programów pod WM, tu taka perełka, a Ty z takim tekstami wyjeżdżasz. Ja chcę zobaczyć następne wersje. Masz problem to zadaj pytanie a nie się czepiasz.
and that's what can be
remembered...

*

Offline Soho

• 22
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Touch Pro
« Odpowiedź #68 dnia: Październik 13, 2008, 19:55:13 »
Dziękować, dziękować, nawet na Wizardzie bangla.

Miałbym jedną propozycję, mianowicie wprowadzić jeszcze ze 3 przyciski do GMedia które można by było zbindować np. w foobarze.

*

Offline marbalon

• 33
« Odpowiedź #69 dnia: Październik 13, 2008, 20:10:58 »
Nie ma sprawy. Każdemu należy się szacunek. Ty odwaliłeś kawał wielkiej roboty, szacunek Ci się należy tym bardziej ;)

Zmieniłem system na Shine On 2.2 i klawiatura dalej mi nie działa. W aplecie klawiatury po przyciśnięciu klawisza SIP, obraz mi się obraca i aplet zajmuje 2/3 ekranu a pod spodem jest jego kolejna część.
Planujesz może umożliwienia tworzenia własnych apletów na zasadzie:
1. podaj nazwę pliku .exe programu, którym chcesz sterować?
2. Wybierz przyciski (skórki) w kolejności w jakiej chcesz aby były pokazane na ekranie
3. Przypisz skórkom klawisze
4. Zapisz jako aplet.
?
 :D
Coś ala taka koncepcja będzie kombinowana ale długa droga do zakodowania tego.
Ale generalnie każdy będzie mógł namalować sobie jakie przyciski chce i przypisać dowolne akcje do nich (skrót klawiszowy,uruchom program, etc...)
Na razie jeszcze parę drobnych poprawek do aktualnej wersji a potem porządna przeróbka...
Tylko nie wiem czy wersja rozbudowana będzie jeszcze za darmo :(
Jednak niektórzy użytkownicy tego forum pewnie będą mieli licencje w zamian a beta-testy.
Ale to na razie plany. Jak by co to się odezwę.

Pozdrawiam,
Marcin Baliniak.

*

Offline koven

• 325
« Odpowiedź #70 dnia: Październik 13, 2008, 23:42:48 »
Jak coś to sie ustawiam pierwszy w kolejce do testów  :grin:
and that's what can be
remembered...

« Odpowiedź #71 dnia: Październik 14, 2008, 19:21:13 »
Ja też jestem chętny na testy ;)

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: [APP] GRemote v0.3.0 - użyj telefonu jako myszki, klawiatury, pilota do PC!
« Odpowiedź #72 dnia: Październik 18, 2008, 20:26:08 »
czegos nie czaje. Ktory z tych 3 plikow mam zainstalowac na diamonda?

*

Offline marbalon

• 33
« Odpowiedź #73 dnia: Październik 18, 2008, 20:33:02 »
wersje VGA oczywiście. W pliku zip będzie plik cab który należy zainstalować w naszym diamondzie, a plik exe odpalić na komputerze.

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
Odp: [APP] GRemote v0.3.0 - użyj telefonu jako myszki, klawiatury, pilota do PC!
« Odpowiedź #74 dnia: Październik 18, 2008, 21:46:20 »
to mi to cos nie chce dzialac, albo ja cos zle robie :/

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #75 dnia: Październik 20, 2008, 01:34:16 »
wow

wielki szacun

jako myszka to mi nie posłuży (trochę za mało precyzyjna), ale program jest totalnie wyczesany!!

end of fear
yo is here

« Odpowiedź #76 dnia: Październik 20, 2008, 02:43:27 »
U mnie niestety wywala błąd Microsoft .NET choć mam zainstalowane. Jakby ktoś coś wymyślił byłoby fajnie bo bardzo chciałbym się zapoznać z tym programikiem.

« Odpowiedź #77 dnia: Październik 31, 2008, 23:30:57 »
Aby tak dalej, super robota :)
Fajnie śmiga po WIFI   B)

Pozdrawiam

*

Offline pSTANLEY

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Universal
« Odpowiedź #78 dnia: Październik 31, 2008, 23:58:24 »
Mam nadzieję że stworzysz szybko wersję dla innych urządzeń z obsługą klawiatury sprzętowej, bo bardzo mile bym widział mojego universalka jako bezprzewodową klawiaturę :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #79 dnia: Listopad 01, 2008, 00:12:09 »
Da sie to zrobic pod bluetootha ? Probuje pod vista 32 na ASUSie z wbudowanym BT i nie moge zrobic zeby mi to zadzialalo przez BT :/ Przez WiFi dziala idealnie ;)

*

Offline marbalon

• 33
« Odpowiedź #80 dnia: Listopad 01, 2008, 16:25:49 »
Mam nadzieję że stworzysz szybko wersję dla innych urządzeń z obsługą klawiatury sprzętowej, bo bardzo mile bym widział mojego universalka jako bezprzewodową klawiaturę :)
A coś nie działa na Universalu? Wersja VGA powinna śmigać. Zainstaluj NETCF 3.5 potem moją aplikację i powinno być ok.

Pozdrawiam,
Marcin.

*

Offline marbalon

• 33
Odp: [APP][02.11.08] GRemote v0.4.0-użyj telefonu jako myszki, klawiatury, pilota...
« Odpowiedź #81 dnia: Listopad 02, 2008, 22:24:24 »
Witam wszystkich,

Zapraszam do ściągania nowej wersji. Lista zmian w oryginalnym poście na XDA.

Pozdrawiam,
Marcin.

*

Offline marbalon

• 33
Witam,
Dodałem nowy applet do używania naszego diamonda jakoi analogowy kontroler gier do PC. coś podobnego do NiiMe dla Nokii, poszperajcie na pewno znajdziecie coś na youtube.com

Pozdrawiam.

*

Offline koven

• 325
brzmi super ale jak pisałem na xda nie działa na Viście x64 :(
and that's what can be
remembered...

*

Offline marbalon

• 33
brzmi super ale jak pisałem na xda nie działa na Viście x64 :(
Jak pisałem na XDA wiem ;)
A tak na poważnie to znalazłem maila do autora PPJoy z którego nie dostałem odbitki o błędnym adresie. Mama nadzieje że odpisze. Z tego co pisałe na domowej nie chce rozwijać tego projektu gdyż nie ma wsparcie (finansowego) od innych tylko setki zapytań jak to działa itp. Zupełnie go rozumiem ale może udostepni kody źródłowe to może przeportowanie togo na Viste nie było by takie trudne ale zobaczymy. Chwilke spedziłem przy Widows Driver Kit i jest masakryczne :( A do tego nie mam aż tyle czasu aby się w to zagłębić i równoceśnie pisać GRemote.

Pozdrawiam,
Marcin.

*

Offline koven

• 325
Rozumiem. Funkcjonalność jaką program posiada bez "pada" też mi odpowiada, w gry za dużo nie bawię się bo nie mam czasu więc bólu nie ma, choć dla samego sprawdzenia może przyniosę jakieś gry do roboty :D Będziesz miał więcej zapytań odnośnie V x64. $GB RAMu to ostatnio standard, więc coraz więcej osób będzie korzystało z tego systemu (i następnych)
and that's what can be
remembered...

*

Offline marbalon

• 33
Jakoś osobiście nie przepadam za tym systemem, ale chyba bede musiał sobie go równolegle zainstalować. Myślę że jego "popularność" wzrośnie gdy producenci przestaną produkować sterowniki do WinXP. Bo na razie moim zdaniem zbyt popularny nie jest. Ale to nie miejsce na taką polemikę. Bądź co bądź sterownik do Visty by się przydał.

(ps. ja dzisiaj też w pracy na laptopie na Colin MR2 mała prezentację robiłem)

Pozdrawiam.

Odp: [APP][11.11.08] GRemote v0.5.0- użyj Diamonda jako kontrolera analogowego d
« Odpowiedź #87 dnia: Listopad 12, 2008, 18:57:09 »
Po kablu działa bez zarzutów ale przez WIFI nie mogę się połączyć ;/ mimo iż w antywirusie odblokowałem port 5656. Przez WiWF w ogóle nie może mi wyszukać ip, a wpisany ręcznie po chwili wywala.
Wina chyba leży po mojej stronie ponieważ kiedyś udało mi sie połączyć przez WiFi ze starszą wersją (nie pamiętam jak to wtedy zrobiłem) a teraz już nawet z tamtą wersją nie chce się łączyć bezprzewodowo. ;/
Macie pomysły co źle robie?
Pozdrawiam

*

Offline lovelasik

• 357
czesc! no to mam zapytanko. Jak go skonfigurowac tak abym mogł sie polaczyc po przez gprs z kompem.

Programik extra ale niestety dalsze proby znikome
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 20:06:41 wysłana przez lovelasik »

*

Offline lovelasik

• 357
« Odpowiedź #89 dnia: Listopad 30, 2008, 20:08:29 »
Emka. Fajna opcja by była jak by dało sie go uaktywnić po przez GPRS, wtedy bym sobie lezal i muzę luzem przerzucał za pomocą Diamencika.  :O~

Działa przez GPRS. Tylko trzeba posiadać zew. IP lub przekierować sobie odpowiednio porty.
Dla chcącego nic trudnego.... ;)

Pozdrawiam,
Marcin.

o to chodzi że wogóle się nie łączy z GPRS'em, probowaleś może?
Nie mam Wi Fi wiec do obslugi chcialem wykorzystać internet bo ten touch pad to jest Extra Bajer.
« Ostatnia zmiana: Listopad 30, 2008, 21:37:41 wysłana przez lovelasik »