Witam wszystkich,
I znów mały update. Doszła od strony programu kosmetyka bo tylko:
- dodano opcje autostartu
- opcję otwierania portów w standardowym firewallu windowsa
- oraz spreparowałem instalator co na pewno ułatwi wszystkim instalację programu
Dodatkowo program doczekał sie własnej strony wiec od dzisiaj zapraszam wszystkich na:
Nowe zakładki:
GCenter - prosty ekran powitalny pozwalający szybko wybrać potrzebną funkcję
Klawiatura - na reszcie możesz używać klawiatury programowej lub sprzętowej w Touch Pro do jako bezprzewodowej do twojego komputera
GPad - zakładka umożliwiająca szubką nawigację kursorami w takich programach jak MediaCenter itp.
GMedia - kontroluj MediaPlayera przy użyciu wojego telefonu.
GMouse - znana z poprzedniej wersji zakładka pozwalająca na kontrolowanie myszki przy użyciu GSenora.
Touchpad - applet udający laptopowy touchpad
GRace - applet podobny do NiiMe dla nokii. Można użyc Diamonda/Omni jako analogowego bezprzewodowego kontrolera gier. Czyli przechylając sobie nasz telefonik na boki mamy kierunki, przód/tył hamulec gaz.
Instalacja:- Wypakować pliki z załącznika
- Zainstalować plik *.cab na urządzeniu
- Uruchomić GRemoteServer.exe na PC
- Wpisać odpowiedni adres IP
- Jeżeli ktoś używa GSen należy dodać tą aplikacje do wykluczeń
- Aplikacja używa portu UDP 5656 w razie problemów z firewallem
Instalacja i konfiguracja PPJoy na potrzeby GRace- Sciągamy i instalujemy
PPJoy- Wchodzimy do "Panel sterownia->Paraller Port Joystick"
- Klikamy Add i wybieramy następujące opcje "Virtual joysticks" dla pozycji "Paraller Port", i "Controller 1" dla "Controller number".
- Teraz windows wykrywa nowe urządzenia i powinien automatycznie znaleźć do nich sterowniki (jeżeli nie możemy mu wskazać katalog C:\Program Files\Parallel Port Joystick)
- Odpalamy GRemteServer i na zakładce GRace powinniśmy zobaczyć napis "PPJoy status: driver opened succesful"
- Teraz możemy juz skalibrować nasz controler przy użyciu standardowych opcji windowsa (Panel sterowania->Kontrolery gier->PPJoy Virtual joystick 1"->Properties...)
WsparcieAby umilić mi wieczory spędzone przy pisaniu tej aplikacji możecie mi zasponsorować napoje ożywiające lub inne...

Dokładne informacje znajdziecie
tutajDownload:Najnowsza wersja zawsze na stronie programuLink do XDA na wszelki wypadek. W razie problemów można tam znaleźć wiele odpowiedzi.
Screenshoty: