Kilka pytań początkującego usera co do romu v. 1.03 (albo ogólnie działania Windows Mobile - nie jestem w stanie tego stwierdzić):
1. Uzupełnianie adresata działa tylko na klawiaturach od HTC. Da się zrobić, żeby działało to na zwykłej klawiaturze z WM?
2. Zauważyłem że Diamond zużywa mi bardzo baterię gdy piszę/czytam smsy. Bateria schodzi w podobnym tempie, jak gdybym miał włączone wi-fi (oczywiście wi-fi wyłączone, przestawiłem nawet tryb z Auto na GSM, chociaż nie jest mi to na rękę - wolę "siedzieć" na UMTS-ie). Moje radio: 1.09.25.23.
3. Używam programu Batti 2.4 (przyzwyczaiłem się do zegara w górnej belce - pozostałość po SE

, a poziom baterii warto znać), ale czasami program się wyłącza - ginie pasek ze stanem baterii i pomaga dopiero SR. Błąd programu czy coś z mojej winy?
4. Ponawiam pytanie o HtcExtFun - czy komuś działa to na tym romie?
5. W Ustawienia -> Połączenia -> Bluetooth -> Dostęp do karty SIM jest chyba użyte złe kodowanie znaków polskich - zamiast ą, ę, itd. wyświetlane są cyferki.
6. Pomimo, że w ACT jest włączona opcja "3G prefix in operator name" jeśli znajduje się w zasięgu takiej sieci, miałem napis "Play" zamiast "3G Play" (zanim jeszcze przestawiłem z Auto na GSM).
Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi na moje pytania