Wydzielony OT - [ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 12 Odpowiedzi
  • 2361 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
czyli narazie usuwam link ... Jednak nie ma nic na szybko :/ Choc dziwne ze nie wystartował nawet ... Bo wystartowac powinien jak najbardziej ... A tak ogolnie w tym temacie portu po sciagnieciu wszystkich potrzebnych plikow niby zlokalizowanych ... w szeregu pakietow manili brakuje polskiego pakietu jezykowego ... Nie wiem jak oni to tam dzielili ...

A ja mimo wszystko w Poniedziałek sprawdzę na swoim, aby wykluczyć kaprys jednego urządzenia. :)

Zmniejszyłem jeszcze liczbe modułów ktore to mogły spowodowac ze system nie bootował ... Aczkolwiek liczba była dopuszczalna ... Niemniej ugotuje jeszcze raz ze zmeniejszoną liczbą modułow i zobaczymy. To jest jedyna przyczyna dla ktorej ROM nie mogł zbootowac :/ Gdyz w nowych pakietach był szereg modułowanych plików ... Aczkolwiek nie wiem czy liczba o jaka zmniejszyłem liczbę modułów jest wystarczajaca ... Za ok 35 min podam link ... Takze znowu jak bedzie ktos chetny sprobowac to moze sie znowu zabawic w flash :P ;) Jak juz sie uda zbootowac to zobaczymy co działa a co nie itd ... JEsli zbootuje oczywiscie :P

Jakby kts chciał sprawdzic czy teraz bootuje to tutaj link: NIE MA I NIE BĘDZIE --> Powód ? --> Czytac ponizej.
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 07:06:31 wysłana przez tomaszkap »

*

Offline opp

• **
  • 134
  • Tylko HTC
  • Sprzęt: HTC HD2 HTC Desire HTC Diamond HTC TyTn II
Odp: Odp: [08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2010, 19:37:10 »
i jak próbował ktoś czy romik się odpalił?

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2010, 20:44:36 »
tak odpaliłem chodzić chodzi dosyć szybko na pierwszy rzut oka znikła ikonka w prawym górnym rogu ze skrótem do wskazywania ile pamięci zajmuje program (ta z 3 kreskami)
dźwięk jest (mp3 chodzą na głośniku) resztę sprawdzę dogłębnie później bo patrze na film

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2010, 21:02:07 »
tak odpaliłem chodzić chodzi dosyć szybko na pierwszy rzut oka znikła ikonka w prawym górnym rogu ze skrótem do wskazywania ile pamięci zajmuje program (ta z 3 kreskami)
dźwięk jest (mp3 chodzą na głośniku) resztę sprawdzę dogłębnie później bo patrze na film

Heh czyli jednak moduły ;) Tak wiec można testowac ... Bo ROM zbootował :)

PROSZĘ BRAC POD UWAGE ZE JEST TO WERSJA ALFA - PEWNE RZECZY MOGĄ NIE DZIAŁAĆ ALBO MOGĄ BYC NIE PRZETŁUMACZONE. TESTUJCIE I PISZCIE. JA W MIARĘ MOŻLIWOSCI MOŻE COS POPRAWIE. NIESTETY NIE OBIECUJE.
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 21:05:50 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2010, 21:56:54 »
buaaahahahahaha stary nie wiem jak inni ale dla mnie podpisales cyrograf hehehehe
nie no zartuje sprawdzam w przerwach na fajke lokalizacje nie trybia jak dodaje lokalizacje to nie ma zadnych miast a nawet jak wpisze miasto to nie mozna zatwierdzic

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2010, 21:59:50 »
...kolejny wypierdek mamuta dał znać o sobie...
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2010, 22:02:12 »
buaaahahahahaha stary nie wiem jak inni ale dla mnie podpisales cyrograf hehehehe
nie no zartuje sprawdzam w przerwach na fajke lokalizacje nie trybia jak dodaje lokalizacje to nie ma zadnych miast a nawet jak wpisze miasto to nie mozna zatwierdzic

sebuja cyrograf to Ty podpisałes na siebie proszac o ugotowanie ROMu pod siebie dajac 40 zł ;) Ludzie przelewali mi dotacje 100 zł za to co zrobiłem NIE POD NICH .. Drogi kolego ... Wiesz co to jest ALFA ?!!! Widzisz gdzies link w 1 poscie ? Mozgu czasem uzywasz? Nigdzie nie pisałem e jest to ROM do uzytku ... Chciałem zobaczyc co powstanie z wrzucenia pakietów... Pozdrawiam :)

P.S. W zyciu nie podjął bym sie gotowania ROMu za pieniadze ... zeby potem ktos odemnie wymagał działania jak od programistów HTC ;) GOTOWANY ROM TO ZLEPEK PAKIETÓW ... NIGDY nie bedzie wszystko działac jak trzeba. Sztuką jest zlepic cos tak zeby działało jak najblizej ideału. A znajac zycie ktos zawsze miałby jakies ale :) Stad zeby mi dawali 1000 złotych to bym nie ugotował bo zapewne "klient" nie byłby zadowolony nigdy. Gotowanie to nie kopiuj wklej, wcisnij Create ROM i juz ... Po drodze rejestr, optymalizacja itd itd ...

« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 22:13:02 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2010, 22:31:41 »
zamiast jechać po majtach weź się za testowanie smarku
nie chce nikogo obrażać ale jak widzę teksty typu wypierdek mamuta to mi się zaraz podstawówka przypomina....

Połączone: Marzec 22, 2010, 23:08:56
kiedyś działałem trochę w SE i tam nikt nic nie wystawiał dopóki sam na własnym sprzęcie nie sprawdził. przynajmniej ja tak robiłem.
nikt na razie oprócz mnie od momentu zawiechy nie odezwał się  na temat twojego nowego dziecka wiec nie wiem poco te sapy - ze sobie pożartowałem?
co do sum to nie ma się czym chwalić 100 zloty? przestań, ja dałbym te 40 na zachętę bo widzę ze nic konkretnego w diamentach się nie dzieje
i często widzę ludzi którzy oferują pomoc ale tylko odplatanie to już się trochę uprzedziłem.
ok
zaraz biorę się za testowanie i do godziny napisze co i jak chyba ze nie chcecie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 23:08:56 wysłana przez sebuja »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2010, 23:24:28 »
zamiast jechać po majtach weź się za testowanie smarku
nie chce nikogo obrażać ale jak widzę teksty typu wypierdek mamuta to mi się zaraz podstawówka przypomina....

Połączone: [time]Marzec 22, 2010, 23:08:56[/time]
kiedyś działałem trochę w SE i tam nikt nic nie wystawiał dopóki sam na własnym sprzęcie nie sprawdził. przynajmniej ja tak robiłem.
nikt na razie oprócz mnie od momentu zawiechy nie odezwał się  na temat twojego nowego dziecka wiec nie wiem poco te sapy - ze sobie pożartowałem?
co do sum to nie ma się czym chwalić 100 zloty? przestań, ja dałbym te 40 na zachętę bo widzę ze nic konkretnego w diamentach się nie dzieje
i często widzę ludzi którzy oferują pomoc ale tylko odplatanie to już się trochę uprzedziłem.
ok
zaraz biorę się za testowanie i do godziny napisze co i jak chyba ze nie chcecie.

Za Twoje testy podziekuje bo nie mam poczucia humoru takiego jak Ty ... Powtórze jeszcze raz: WIDZISZ TU GDZIES OGŁASZANY RELEASE ? Sam zanim trafiłes do linka musiałes popytac, dopytac, doczytac ... JEST WYRAZNIE NAPISANE ZE JEST TO ALFA. Ja Diamonda juz nie uzywam. To sie nazywa chciec komus "zrobic dobrze". A szczeniacka była Twoja "zartobliwa" reakcja "buahahahahah ahahahaha hahah". Dobrze wiesz ze na FORUM tak Cie widza jak piszesz... Kwotą rzuciłem jak to Ty nazwałes "dla zartu" zeby pozartowac z Twoich 40 ... NIKT powtarzam NIKT nie zmuszał Cie do flashu tym ROMem. I "sapami" mozna nazwac co najwyej Twoje posty. Tak pomyslisz ... uderz w stół a nozyce sie odezwą, albo ooo autor ROMu boi sie krytyki .. Nie nie boi sie ale podkreslał to juz wiele razy choc Ty ze stanem swoich postów zapewne przeczytałes kilka ostatnich postów tego tematu (moze cały 1 post) NIE UZYWAM JUZ DIAMONDA I NIE PROWADZE JUZ DEVELOPINGU dla tego sprzetu. Mam ciekawsze zajecie, a juz na pewno dla mnie ważniejsze. Polecam ROMy z XDA (albo kupic Diamonda 2, HD, HD2). Mam nadzieję, że zaden z moich poprzednich ROMów nie zagości w Twoim sprzęcie.

Moich "sapów" zapewne juz nie bedzie ;) Bo ja nie mam czasu ich testowac ... Uzytkownicy chcieli ? To na szybko wrzuciłem tylko pakiety i zameisciłem ALFĘ.  Twoje żarty w moim odczuciu nie były żartami.

TEN ROZDZIAŁ TEMATU UWAZAM ZA ZAMKNIĘTY I PROSZĘ O NIEKONTYNUWANIE GO W MOIM TEMACIE BO NIE MA TO NAJMNIEJESZEGO SENSU

Po nowsze ROMy zapraszam na XDA. Z mojej kuchni juz raczej nic nie wyjdzie. GDYŻ NIE MAM CZASU OSOBISCIE ICH TESTOWAC powtórze NIE MAM CZASU OSOBISCIE ICH TESTOWAC.Co z resztą pisałem KILKANASCIE RAZY. Zeby potem nikt mi nie zarzucał ze wrzucam coś czego nawet nie przetestuje.
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 23:36:58 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline radekrpr

• *
  • 88
  • Sprzęt: Desire > Sensation
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 22, 2010, 23:46:08 »
dziękujemy Ci sebuja

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 23, 2010, 00:05:09 »
nie wyskakuje okienko o wyborze podlaczenia do pc
nie dzialaja : lokalizacje, youtube sie wylancza sekunde po wlaczeniu (jsli telefon podpiety do kompa) na wifi wlancza sie ale jest ten sam problem co wczesniej czyli filmiki nie dzialaja, sms(po wyborze napisania wiadomosci nic sie nie dzieje), po wyborze przegladarki wyskakuje HTC Loading... i nic... , w kalndarzu nie podswietla sie aktualny dzien, aparat uruchamia sie dopiero po wybraniu nagrywania wideo (w manili nie w ustawieniach) reszta zeczy w aparacie dziala, muzyka dziala ( z fonia i polaczeniami telefonicznymi nie stwierdzilaem na razie problemow ) o pogodzie juz pisalem.
telefon laczy sie z kompem ale internet nie dziala poprzez active sync dziala za to na wifi (opera nie dziala ani zadna przegladarka tylko w youtube wyswietla sie male podglady filmikow i domyslilem sie ze net trybi)
gps nie lapie fixa (na wszystkich romach mi lapie moze trzeba wgrac osobno radio nie wiem bo juz sie wiecej nie bawilem)
aha co do tej ikony w prawym gornym rogu znalazlem w ustawieniach

w poprzednim poscie sugerowalem sie wygladem i zachoaniem efektow z tego romu : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=634013
naprwade bardzi ladnie i przyjemnie dla oka wyglada ten twoj jest tez fajny jesli chodzi o mnie to blakuje mi tych przejsc pry obracaniu telefonu na bok i wiecej miejsca na dodanie programow pod glownym zegarem

jak ktos ma pomysly co jeszcze sprawdzic to prosze bardzo sciagac i testowac

Połączone: Marzec 23, 2010, 00:08:39
nie ma za co :)
prawda jest ze nie czytam wszystkiego ok moj blad ale nic wiecej nie powiem
papa :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2010, 00:08:39 wysłana przez sebuja »

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: Wydzielony OT - [ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 23, 2010, 07:08:36 »
OT zostało wydzielone z tematu głównego, temat zamykam i proszę następnym razem trzymać poziom dyskusji i trzymajcie się tematu. Jakbym wcześniej tu trafił to poleciałyby warny.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline wasilek

• **
  • 140
  • Sprzęt: MDA IV
Odp: Wydzielony OT - [ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 23, 2010, 08:21:24 »
Brak mi slow!!!!! Czlowiek nie ma juz diamencika, robi cos co mu nie jest potrzebne i jeszcze takie teksty leca..... Krzysiecw olej to i tyle, nie rob, to moze ludzie docenia. Pozdrawiam i gratuluje cieprolowsci do takich jak co niektorzy.

A co do Twojej pracy to jest SUPER!