[08.09.2009] [PORADY] Tips & Tricks dla Diamonda

• 463 Odpowiedzi
  • 285955 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: [26.10.2008] [PORADY] Tips & Tricks dla Diamonda
« Odpowiedź #210 dnia: Listopad 10, 2008, 13:46:19 »
pamiętam że już gdzieś to było ale nie moge za nic tego  poszukać
chodzi mi o to jak można sobie troche "poukładać" po swojemu w Programach tzn jak stworzyc swoje foldery i powrzucac do nich ikonki
Windows/menu start albo start menu.....
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #211 dnia: Listopad 10, 2008, 16:36:02 »
Witam

Mam problem odnosnie punktu 11. Inna wersja porady nr 5 wszystko pieknie smiga ale...jakims cudem tam gdzie przycisk WIFI mam PHONE wiec nie wiem o co chodzi :O a bardzo mi natym wifi zalezy :-? Prosze o pomoc...

Pozdrawiam
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline longu

• 760
  • Sprzęt: Garmin-Asus M10, HTC Diamond, SE Xperia Ray
« Odpowiedź #212 dnia: Listopad 10, 2008, 16:41:03 »
Witam

Mam problem odnosnie punktu 11. Inna wersja porady nr 5 wszystko pieknie smiga ale...jakims cudem tam gdzie przycisk WIFI mam PHONE wiec nie wiem o co chodzi :O a bardzo mi natym wifi zalezy :-? Prosze o pomoc...

Pozdrawiam

Wejdź jeszcze raz na forum xda : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=421802 i przejdź do drugiego postu (tam jest wersja, której poszukujesz ;-)
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #213 dnia: Listopad 10, 2008, 17:11:29 »
Witam

Pozdrawiam

Wejdź jeszcze raz na forum xda : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=421802 i przejdź do drugiego postu (tam jest wersja, której poszukujesz ;-)
Pozdrowionka.

...super! dzieks bardzo! Nie mam pojecia jak ja to przeoczylem :O widzialem tylko screena z wifi heh...jeszcze raz dziekuje za pomoc...

Pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline kmaro

• 366
  • Używaj GOOGLE rece nie bedą bolały:P
  • Sprzęt: przejściowo SE W705
« Odpowiedź #214 dnia: Listopad 10, 2008, 18:36:28 »
Mam takie małe pytanko koledzy.
A mianowicie da się ustawić w Dialerze zamiast "VideoCall" samo "Call", żeby wykonywał zwykłe połączenie, a nie Video połączenia ??

*

Offline solowiow

• 256
« Odpowiedź #215 dnia: Listopad 10, 2008, 18:52:13 »
wpisalem przypomnienie w kalendarzu ale nie wyświetla mi sie na pulpicie co trzeba zrobic by to tak wyglądało

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #216 dnia: Listopad 10, 2008, 18:55:41 »
Na kalendarzu pojawia się dzień wcześniej przed zdarzeniem

*

Offline micho

• 33
Odp: [06.10.2008] [PORADY] Tips & Tricks dla Diamonda
« Odpowiedź #217 dnia: Listopad 11, 2008, 00:09:50 »
Pamiętacie może gdzie się ustawiało długość podświetlania kółka po otrzymaniu nowego smsa? Zawsze to miałem w advanced config jednak teraz mam jakąś nowszą opcje i to ustawienie nie jest tam dostępne.

Doinstaluj to: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2386016&postcount=1
To pojawią Ci się opcje w ACT do konfiguracji.
Pozdrowionka.

a czy da sie ustawic zeby migalo krocej niz te 5 minut...??
bo to chyba minimalny czas(przynajmniej po dodaniu tego programiku z gory)... a mi dla niektorych rzeczy przydaloby sie mniejszy max 2 minuty
czy jest jakas mozliwosc zeby tak zrobic??

*

Offline idas

• **
  • 169
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #218 dnia: Listopad 11, 2008, 18:50:10 »
Zna ktoś sposób, aby przycisk widoczny na głównym ekranie TF3D w prawym górnym rogu [ten za pomocą którego można wyświetlić listę otwartych aplikacji oraz dokonać ich zamknięcia, a także sprawdzić zajętość pamięci RAM] był widoczny w każdym otwartym oknie?

Przyłączam się do pytania, miałem to w Diamentowym, obecnie mam Dutty 2.9 Lite i tego nie ma. Jak się nazywa ten program?

//EDIT:
Może to głupio wygląda, ale znalazłem minutę po napisaniu tego posta, a przedtem naprawdę długo szukałem :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=330498
Hmmm...ale ja standardowo mam zainstalowanego task manager od HTC v.2.1. Chodzi mi o to, zeby ten przycisk od "quick menu" byl widoczny w kazdym otwartym oknie [np. otwieram sobie z Menu Start->Programy i ten przycisk jest nadal widoczny, bo standardowo moze byc widoczny tylko na glownym ekranie].

*

Offline ganz

• *
  • 57
« Odpowiedź #219 dnia: Listopad 12, 2008, 19:06:41 »
Hmmm...ale ja standardowo mam zainstalowanego task manager od HTC v.2.1. Chodzi mi o to, zeby ten przycisk od "quick menu" byl widoczny w kazdym otwartym oknie [np. otwieram sobie z Menu Start->Programy i ten przycisk jest nadal widoczny, bo standardowo moze byc widoczny tylko na glownym ekranie].
Mój błąd - pewnie chodzi Ci o X-Button Task Manager
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=306176

Jeżeli nie - więcej nie strzelam :D
--<-@ ganz n' roses @->--

*

Offline idas

• **
  • 169
« Odpowiedź #220 dnia: Listopad 12, 2008, 20:35:33 »
Mój błąd - pewnie chodzi Ci o X-Button Task Manager
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=306176

Jeżeli nie - więcej nie strzelam :D
Niestety to też nie to ;) Zwróć właśnie uwagę, że pod wyżej wymienionym linkiem masz screeny. Na pierwszym od lewej w jego prawym górnym rogu masz właśnie ten przycisk "task manager'a" "guick menu". Niestety na kolejnych dwóch [tym w środku oraz tym po prawej stronie] nie ma już tego przycisku, a ja właśnie chciałbym, żeby on tam był. Bez niego przełączanie między zminimalizowanymi aplikacjami jest uciążliwe, bo muszę wchodzić na główny ekran, żeby sie do niego dostać :/

*

Offline ganz

• *
  • 57
« Odpowiedź #221 dnia: Listopad 12, 2008, 21:36:12 »
To o czym piszesz miałem zainstalowane po wgraniu diamentowego lite, wyglądało to jak x-button i było dostępne we wszystkich oknach. Też tego szukam, niestety wszystkie wersje, które znalazłem nie działają - wyłączają się po załadowaniu Touchflo. Jak znajdę, to dam znać.
Ewentualnie trzeba zapytać qsqua.
--<-@ ganz n' roses @->--

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #222 dnia: Listopad 13, 2008, 00:34:07 »
Pamiętacie może gdzie się ustawiało długość podświetlania kółka po otrzymaniu nowego smsa? Zawsze to miałem w advanced config jednak teraz mam jakąś nowszą opcje i to ustawienie nie jest tam dostępne.

Doinstaluj to: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=2386016&postcount=1
Pozdrowionka.

Kolego w rejestrze to zmienisz.
W wątku Trips&Tricks w pierwszym poście jest link do zebranych przeze mnie modyfikacji z poziomu rejestru. Czas można zminić do minimum 0 lub 1 (to czas w minutach).

a czy da sie ustawic zeby migalo krocej niz te 5 minut...??
bo to chyba minimalny czas(przynajmniej po dodaniu tego programiku z gory)... a mi dla niektorych rzeczy przydaloby sie mniejszy max 2 minuty
czy jest jakas mozliwosc zeby tak zrobic??
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #223 dnia: Listopad 15, 2008, 23:04:49 »
3. Pliki z dźwiękami w Internal Storage.

Aby zaoszczędzić nieco miejsca w pamięci głównej pliki z dźwiękami (SMS, alarmy, połączenia, itp) możemy umieścić w \Internal Storage\My documents\

czy nie mogą być w żadnym podkatalogu??
Pytam dlatego że nie widzi mi w podkatalogu rings ani sound

*

Offline longu

• 760
« Odpowiedź #224 dnia: Listopad 18, 2008, 16:06:32 »
3. Pliki z dźwiękami w Internal Storage.

Aby zaoszczędzić nieco miejsca w pamięci głównej pliki z dźwiękami (SMS, alarmy, połączenia, itp) możemy umieścić w \Internal Storage\My documents\

czy nie mogą być w żadnym podkatalogu??
Pytam dlatego że nie widzi mi w podkatalogu rings ani sound
Widocznie nie...
Pozdrowionka.
iPaq H3870 -> iPaq H4155 -> Acer n311 -> Asus P535 -> HTC Diamond -> Garmin-Asus M10 -> SE Xperia Ray

Odp: [25.11.2008] [PORADY] Tips & Tricks dla Diamonda
« Odpowiedź #225 dnia: Listopad 26, 2008, 12:21:17 »
Choć zauważyłem, ze problem migającego kółka był już poruszany w kilku postach, jednak mnie chodzi o coś innego.
Otóż, znakomita większość ROM-ów ma zablokowaną opcję "migaj przez" (menu "dżwięki i powiadomienia") dotyczącą powiadamiania m.in. o nieodebranym poł., odebranym SMS-ie. Mnie jest potrzebne ustawienie znacznie dłuższe niż domyślne 5min. Nie bardzo rozumiem taką filozofię myślenia polegającą na sztucznym dezaktywowaniu takiej czy innej funkcji....
Jak to włączyć/uaktywnić?
PS. w jednym z cytowanych wątków z XDA coś było i dotyczyło adv.config-u ale jakoś u mnie nie działa (ponoć uaktywnienie tego tricku w adv.conf.tool - mam ver. 3.2.0).
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 14:37:42 wysłana przez fido70 »
HTC Diamond (aktualnie ciężka praca nad dobraniem ROMu) || SPVm3000/Wizard WM 6 WWE NxS 3.3b || Nokia 6680

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #226 dnia: Listopad 26, 2008, 14:33:10 »
porada 21: zbiór drobnych modyfikacji z poziomu rejestru :)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

« Odpowiedź #227 dnia: Listopad 26, 2008, 14:58:52 »
Dzięki piozus, ale...

"Żeby kółko mrugało dłużej niż 5 minut po przyjściu np smsa
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Notifications\Defau lt\Duration --> zmień domyślne “5” na czas jaki ma mrugać (w minutach) Soft reset."
)

1. Jakoś nie działa u mnie ten trick (był SR i sprawdzałem czy się zapisała nowa wartość "30") i się zapisała, ale... dalej mam szare "5".
2. Poza tym - oczekuję różnych wartości, np dla SMS-a: 45min., a nieodebrane połączenie - bez limitu.
3. Dążę do odblokowania ustawień tej opcji z poziomu "dźwięki i powiadomienia" - a skoro niektóre ROMy tak mają to pewno się da... lub, ostatecznie - aby taki punkt istniał w ACT.

Mój (aktualnie) ROM: Box Lovel V2
« Ostatnia zmiana: Listopad 26, 2008, 15:29:37 wysłana przez fido70 »
HTC Diamond (aktualnie ciężka praca nad dobraniem ROMu) || SPVm3000/Wizard WM 6 WWE NxS 3.3b || Nokia 6680

« Odpowiedź #228 dnia: Listopad 27, 2008, 09:14:59 »

Pozdrowionka.

A jeśli się nie pojawia?

*

Offline longu

• 760
Odp: [27.11.2008] [PORADY] Tips & Tricks dla Diamonda
« Odpowiedź #229 dnia: Listopad 27, 2008, 15:27:24 »

Pozdrowionka.

A jeśli się nie pojawia?

Niestety nie wiem ;/ U mnie działa  :D Spróbuj może napisać do autora ;]
P.S.
Pojawiły się 2 nowe porady:
25. Odblokuj Diamenta na 3 różne sposoby (czujnik światła, "touchpad", rysik)
26. Edycja wyrazów słownika T9
Pozdrowionka.

« Odpowiedź #230 dnia: Listopad 29, 2008, 14:35:11 »
Witam czy jest jakis program ktory mowi kto dzwoni.Slyszalem ze jest cos takiego jezli jest to prosze o pomoc .Z gory dziekuje

« Odpowiedź #231 dnia: Listopad 30, 2008, 19:17:50 »

Pozdrowionka.

A jeśli się nie pojawia?

Niestety nie wiem ;/ U mnie działa  :D Spróbuj może napisać do autora (...)
Problem rozwiązany  - zmiana ROMU na Dutty's 3.4, w którym (chyba jako jednym z niewielu) opcja jest po prostu "fabrycznie" odblokowana i działa zgodnie ze swoim przeznaczeniem.
P.S. Nadal nie rozumiem po co najpierw się blokuje coś co istnieje a potem kombinuje z (jak widać- czasem niedziałającym) "tweakowaniem"....

« Odpowiedź #232 dnia: Grudzień 02, 2008, 09:02:40 »
witam

wszystko dzialalo bardzo fajnie plynnie ale dzis cos mnie zadziwilo
nagle jak pisze smsa i wpisuje do kogo po literce zawsze mi wyszukiwali wpisalem M pokazywalo alfabettcznie potem A itd
a teraz jak wpisuje np  M  to wyskakuje nawet nie pierwsze tylko Milosz i koniec potem "..." a zawsze mialem po lewej stronie < a po prawej > do zmiany
macie jakis pomysl jak zrobic aby bylo tak jak kiedys?? bardzo bylo mi to pomocne a teraz jest gigant problem.
prosze bardzo o jakies porady.

*

Offline kmaro

• 366
« Odpowiedź #233 dnia: Grudzień 02, 2008, 17:48:41 »
SR jak nie to HR.

I ja mam małe pytanie wie ktoś jak przypisać do LSK w TF3D, przycisk od blokady pda, albo zna gdzie to się w systemie chowa??

POzdro

« Odpowiedź #234 dnia: Grudzień 03, 2008, 12:16:51 »
Gdzie ustawic zeby diamond nie wygaszal sie w czasie polaczenia  do pc.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #235 dnia: Grudzień 03, 2008, 13:48:34 »
Start->Ustawienia-> System->Zasilanie-> opcje zaawansowane-> odptaszkować przy zasilaniu zewnętrznym
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #236 dnia: Grudzień 05, 2008, 19:30:25 »
Witam
ja mam taki problem i za nic nie moge sobie z tym poradzic, mianowice jak pisze cos na klawiaturze Full qwerty to gdy wcisne aby zmianic ja z liter na cyfry to za holere nie moge zmienic z cyfr na litery i musze na nowo klikac na wybór klawiatury zeby miec znow litery, moze to zawile brzmi ale tak jest, nie wiem w czym twki problem :/ help ?!

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #237 dnia: Grudzień 05, 2008, 22:06:56 »
18. Zmiana klawiatury w zależności od położenia rysika

jak zrobić żeby przy włożonym rysiku w normalnym położeniu była klawiatura compact qwerty a przy położeniu Landscape była klawiatura full qwerty.

Pytam dlatego że gdy mam właczoną klawiaturę compact w normalnym położeniu to przy przejściu na Landscape tel wariuje i dopiero za trzecim kliknięciem na klawiaturę przechodzi na full

*

Offline longu

• 760
Odp: [19.12.2008] [PORADY] Tips & Tricks dla Diamonda
« Odpowiedź #238 dnia: Grudzień 19, 2008, 13:30:40 »
Dodałem nową poradę:
27. Klawiatura zasłania ekran? - możemy ją przesunąć
Pozdrowionka.

*

Offline micho

• 33
Odp: [19.12.2008] [PORADY] Tips & Tricks dla Diamonda
« Odpowiedź #239 dnia: Grudzień 21, 2008, 15:38:12 »
czy da sie wylaczyc budzenie telefonu przy przyjscu nowego smsa..??
Kiedys umialem to zrobic za pomoca ACT a teraz chyba nie widze tej opcji tam
moze mi ktos przypomniec gdzie to sie ustawia...bo w wyszukiwarce tez nie moge znalesc