Przyznam się: mojego Diamonda w wydaniu Ery polubiłem gdy ukazało się SPB Mobile Shell i gdy dograłem Resco Contact Manager oraz Finger Keyboard. Wcześniej to urządzenie było irytującym nieporozumieniem. I nie chcę wszczynać dyskusji nt. wyższości jednych programów nad innymi - to wszak tylko moja skromna opinia - ale uzasadniam nią pytanie. Używam ROM-u Krzysiecw w wersji 3.0 i jestem prawie zadowolony bardzo (czasem nie chce się włączyć aparat, potrzeba SR i jeśli mam otwarte okno z drzewem sms-ów i przyjdzie nowy to powiadomienie o nim nie wyłącza się, trzeba wyjść z okna sms-ów i wejść w nie ponownie, klikając w konkretny sms. Zastanawiam się jednak, czy np. Manila umieszczona w ROM-ie a nieużywana przeze mnie, oryginalna klawiatura WM i HTC, dialer HTC - czy to mi potrzebne oraz - co ważniejsze - czy nie przeszkadza ( w ilości ramu, szybkości działania całego systemu itp). Zapewne w najbliższej wolnej chwili wgram ROM 4 - uważam Twój wyrób Krzysiecw za bardzo dobry. Ale - o ile moje wątpliwości są uzasadnione - może jest szansa na taki, który nie będzie zawierał rzeczy niepotrzebnych dla użytkowników SPB SM? A może - jako alternatywa - z wgranym od razu SPB MS, FK, Resco Contacty (znacznie wygodniejszy i dokładniejszy od SPB MS, chodzi o klawiaturę ekranową wyszukiwania kontaktów i zakładkę ulubione) ale przy tym z Twoimi fajnymi ikonkami na belce itp?