[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701953 Wyświetleń

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Super Krzyciecw jesteś boss =)

no i podziwiam ten niebieski... :)

takie osobiste pytanko... dużo musiałeś się bawić aby pozmieniać klimatyczny kolor z zielonego na niebieski ?
czy nie ma z tym problemu ?

Jakby nie było z tym problemu to robiłbym ROMy w całej gamie teczy :D z 3 Dni nad tym siedziałem ;)
szkoda ze to duzo pracy marzy mi sie zestaw czarno czerwony:)

Na pewno powstanie :) dominik1980 równiez takowa chciał ... A z uwagi na piwo od niego jestem mu to winien :) Aczkolwiek jest przy tym duuuuzo roboty wiec najpierw skonczyłem ta co zacząłem czyli niebieska ...

*

Offline najman

• 488
Rozmowy video nie dzialaj ;(

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
Pierwszy bad news  :-|

Pamiętam, że w oryginalnym romie od HTC, też miałem kłopoty z wideorozmowami, nie widziałem rozmówcy (ani siebie), ale rozmówca mnie widział..

http://rapidshare.com/files/238292797/DarkInnovation2_v4.0_Blue.zip.html

http://rapidshare.com/files/238308680/DarkInnovation2_v4.0_Green.zip.html

Krzysiecw powinien niedługo wrzucić linki również w pierwszy post (chociaż jak widać niewielu go czyta  :mrgreen: )
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Pierwszy bad news  :-|

Pamiętam, że w oryginalnym romie od HTC, też miałem kłopoty z wideorozmowami, nie widziałem rozmówcy (ani siebie), ale rozmówca mnie widział..

http://rapidshare.com/files/238292797/DarkInnovation2_v4.0_Blue.zip.html

http://rapidshare.com/files/238308680/DarkInnovation2_v4.0_Green.zip.html

Krzysiecw powinien niedługo wrzucić linki również w pierwszy post (chociaż jak widać niewielu go czyta  :mrgreen: )

Oczywiscie zaraz linki beda w 1 poscie :)

A odnosnie tego co piszesz ... skoro na oryginalnym ROMie nie działało jak trzeba to moze to jest powod dlaczego nie działa u mnie ? Tak czy siak ... ja osobiscie nie mam pomysłu jak to naprawic ... Sam z tego nigdy nie korzystałem i nie będę korzystał ... Bedzie mnie to draznic ze cos nie działa ... ale po omacku nie da sie naprawiac ...

jest to moj pierwszy post, choć jestem zagorzałym fanem kolegów Krzysia i Billiego. Po raz pierwszy raz wali mi sie system po wgraniui nowego ROMU. i jestem w szoku...... :shock: :shock: :shock: :shock:
jak czytalem posty przy poprzednich  ROMach skargi uzytkownikow to sie zastanawialem o co im chodzi. Wszstko i zawsze dzialalo, A tu ... odtwarzał mi backup z PIM 20 minut.... potem sie sam zresetowal (hard) , po kalibracji pojawily sie jakies ekrany z haslami "kopiuj" i "wklej". ktos ma jakies problemy z niebieskim, sprobuje teraz z zielonym ale ogolnie jestem "wstrząśnięty"
Pozdro i Dzieki dla Autorów :ok:

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
Z backupów nie rób nic więcej poza przywracaniem kontaktów bo system ci się wykraczy.
HR rób dopiero jak pojawi się krzyżyk na ekranie kalibracji a po HR zobacz czy wszystko działa.
Potem dopiero możesz sam coś doistalowaywać lub przywracać backup by wiedzieć czy to ty zawaliłeś.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

Z backupów nie rób nic więcej poza przywracaniem kontaktów bo system ci się wykraczy.
HR rób dopiero jak pojawi się krzyżyk na ekranie kalibracji a po HR zobacz czy wszystko działa.
Potem dopiero możesz sam coś doistalowaywać lub przywracać backup by wiedzieć czy to ty zawaliłeś.

wielkie dzieki za odzew, ale jak wspomnialem przetestowane mam wszystkiem romy Krzyska i Billiego, nie wsppomninajoc o  innych w czasie oczekiwania na nowy produkt w/w  :D
ale jeśłi działa u innych to znaczy ze cos jednak zwalilem, a z PIM odtwarzam jedynie adresy i dane z telefonu ( polaczenia, smsy). Biorę sie za reinstalacje ...

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
Ja już zasysam i zaczynam testowanie :ok:

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Ależ mnie Krzysiecw zaskoczyłeś :). Wczoraj spokojnie poszedłem sobie spać. Wstałem rano i poszedłem do pracy bez kabelka. Wchodzę na forum a tu szok :shock:. Nowy ROM a ja muszę czekać do 16. żeby go sobie wrzucić.

No nic, jakoś wytrzymam :ok:

Widzę, że nie tylko ja się pytam o czerwień :grin:

Pozdrawiam...
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 07:30:18 wysłana przez dominik1980 »

*

Offline wasilek

• **
  • 140
  • Sprzęt: MDA IV
Dokladnie mam tak samo :) Ale mam o tyle dobrze, ze kolega w pracy ma kabelek do aparatu :) Wiec zaraz sobie wrzuce :)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
No to masz lepiej :D
Napisane: Maj 29, 2009, 08:33:04
Super Krzyciecw jesteś boss =)

no i podziwiam ten niebieski... :)

takie osobiste pytanko... dużo musiałeś się bawić aby pozmieniać klimatyczny kolor z zielonego na niebieski ?
czy nie ma z tym problemu ?

Jakby nie było z tym problemu to robiłbym ROMy w całej gamie teczy :D z 3 Dni nad tym siedziałem ;)
szkoda ze to duzo pracy marzy mi sie zestaw czarno czerwony:)

Na pewno powstanie :) dominik1980 równiez takowa chciał ... A z uwagi na piwo od niego jestem mu to winien :) Aczkolwiek jest przy tym duuuuzo roboty wiec najpierw skonczyłem ta co zacząłem czyli niebieska ...

Nic mi Krzysiecw nie jesteś winien :ok:

Mam kabelek :grin:
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 09:27:25 wysłana przez dominik1980 »

*

Offline najman

• 488
Tak jak wczesniej jest z videorozmowami ze sa dwa czarne okienka i ja nie widze siebie ani rozmowcy ale rozmowca mnie widzi. Dziwne ze na oryginalnym romie tez byl z tym problem. Czesto z tego nie korzystam i tak jak mowisz drazni ze cos nie dziala;) Ja tez bylbym za wersja czerwono czarna:) Mam teraz niebieski i jest ekstra!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Obiecuje ze czerwony powstanie ;) Być moze juz dzis się za niego wezme ... Ale jest to bardzo czasochlonne poniewaz trzeba kazda jedna ikonke przerobic nie mowiac o manili :) Prędzej czy pozniej dla fanow mojego ROMu na pewno takowa wersja powstanie ;)

EDIT: A jak sie sprawa ma z kamerka ? Działa wam juz ? Bo u mnie zawsze działała i nie wiem czy to chociaz juz jest poprawione ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 09:55:14 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
Odp: [28.05.09][ROM][WM6.1 PLK][2.07] Dark Innovation 2 (v4.0) [build 21046]
« Odpowiedź #734 dnia: Maj 29, 2009, 10:01:59 »
witam
jak wygląda sprawa zajętości RAMu po SR? Ile procent?
Krzysiecw bez zbędnego gadania, robisz piękne romy ;) niebieski - bajka  :D
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #735 dnia: Maj 29, 2009, 10:11:46 »
witam
jak wygląda sprawa zajętości RAMu po SR? Ile procent?
Krzysiecw bez zbędnego gadania, robisz piękne romy ;) niebieski - bajka  :D

57% po SR ... Nowa kuchnia erviusa pozwolila na jeszcze drobne zaoszczedzenie RAMu :)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #736 dnia: Maj 29, 2009, 10:12:58 »
Zacny wynik :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #737 dnia: Maj 29, 2009, 10:22:19 »
Info na swiezo ;) Cos drgneło w sprawie nowego Dialera z Topaza ... Jak wszystko dobrze pojdzie będzie w koncu nowsza manila2 :D Aczkolwiek musimy poczekac ... Na xda pojawil sie na poczatku tajemniczy watek o ROMie który rzekomo ma wszystko czego potrzeba ... Ale nie jest jeszcze zamieszczony ROM ... Zrobili go jacys kolesie co przy tym nacodzien pracuja ... I udostepnia zarowno ROM jak i pakiety :D Takze jest szansa ... To tak tylko slowem wstepu ... Jak ktos chce poczytac to prosze bardzo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520030
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 10:30:39 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #738 dnia: Maj 29, 2009, 11:30:41 »
Krzysiecw :/ po wgraniu romu, po HR i pozniejszym SR przy uruchamianiu nie ma pytania o PIN, od razu wlacza sie TF. Trzeba wejsc w ustawiania i dopiero wtedy loguje sie do sieci.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #739 dnia: Maj 29, 2009, 11:31:38 »
Krzysiecw :/ po wgraniu romu, po HR i pozniejszym SR przy uruchamianiu nie ma pytania o PIN, od razu wlacza sie TF. Trzeba wejsc w ustawiania i dopiero wtedy loguje sie do sieci.

Jak bys poczytał watek wiedział bys ze to problem manili2...

Wystarczy kliknac zielona sluchawke i okno pinu sie pokazuje ...

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #740 dnia: Maj 29, 2009, 11:34:48 »
a to przepraszam :P wybacz, moje niedociągnięcie.

ps. Romik wspanialy, design bardzo ładny, zaraz sobie wszystko poustwiam i poprobuje :)

co do manili2 no to mnie zaskoczyles :) ide czytac co tam wymodzili :D

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #741 dnia: Maj 29, 2009, 12:28:03 »
Zauważyłem, że w zakładce "Ludzie" zdjęcia mam rozmazane. Co może być tego przyczyną?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #742 dnia: Maj 29, 2009, 12:29:12 »
Zauważyłem, że w zakładce "Ludzie" zdjęcia mam rozmazane. Co może być tego przyczyną?

Przywracałes PIM Backup ? Czy dodawałes od nowa zdjecia ? Nowa manila dodajac zdjecia stosuje jakas glupia kompresje :/ Sprboj dodac poprzez windowsowa aplikacje kontaktów ...

Kiedys miałem podobny problem ... ale jakos teraz ngo nie zauwazyłem ... A przed chwilą dla testu dodałem zdjecie i w miare ostre było ...
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 12:31:56 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #743 dnia: Maj 29, 2009, 12:38:31 »
Przywracałem kontakty Spb Backup. Poszukam później.
Zauważyłem, że jak jestem w zakładce "Ludzie" i wybiorę więcej, to również zdjęcia są zamazane, ale po sekundzie wyostrzają się i jest ok.

« Odpowiedź #744 dnia: Maj 29, 2009, 12:38:54 »
Na początek podziękowania za kawałek dobrej roboty :ok:
Znalazłem drobnostkę, a mianowicie podświetlenie przycisków w ActionScreenie (po wyborze przycisku Nowy) pozostało zielone. (ROM w kolorystyce blue) :ohreally:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #745 dnia: Maj 29, 2009, 12:41:47 »
Na początek podziękowania za kawałek dobrej roboty :ok:
Znalazłem drobnostkę, a mianowicie podświetlenie przycisków w ActionScreenie (po wyborze przycisku Nowy) pozostało zielone. (ROM w kolorystyce blue) :ohreally:

EDIT: Jako ze nie lubie połowicznych rozwiązań i niedopracowań .. W 1 poscie hotfix dla ActionScreena w wersji niebieskiej :)
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 14:13:27 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline jarino

• **
  • 114
« Odpowiedź #746 dnia: Maj 29, 2009, 14:20:33 »
U mnie po SR 60%, po paru godzinach wlaczonego diamencika (pare smsow, telefon, ustawienia) 65-71%

śmiga aż miło.

Nie znam się więc prosze nie krzyczcie :P Czy można sobie zaisntalować np. SMS Report Eraser PL lub inne programy z manili1 ? jest jakis problem z kompatybilnoscia ? czy smialo wszystko powinno dzialac ?

*

Offline pinklerose

• 40
    • pinklerose.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, MDA Compact IV, Nokia E61
« Odpowiedź #747 dnia: Maj 29, 2009, 14:24:31 »
U mnie po SR 60%, po paru godzinach wlaczonego diamencika (pare smsow, telefon, ustawienia) 65-71%

śmiga aż miło.

Nie znam się więc prosze nie krzyczcie :P Czy można sobie zaisntalować np. SMS Report Eraser PL lub inne programy z manili1 ? jest jakis problem z kompatybilnoscia ? czy smialo wszystko powinno dzialac ?

SMS Report Eraser PL z wersją 3.0 działał wyśmienicie. Jak w tej wersji jeszcze nie wiem ponieważ testuję na razie aparat.

EDIT:
Więc na 99% w moim przypadku problem z aparatem został rozwiązany. Jak ktoś wcześniej zauważył przestawał działać po użyciu ActiveSync. Teraz działa.

Rom (niebieski) już od pierwszych chwil wydaje się dużo szybszy od wersji 3.0. Zobaczymy po kilku dniach jak się będzie sprawował.
Świetna robota!
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 14:30:00 wysłana przez pinklerose »
Tylko Android!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #748 dnia: Maj 29, 2009, 14:29:03 »

śmiga aż miło.

SMS Report Eraser PL z wersją 3.0 działał wyśmienicie. Jak w tej wersji jeszcze nie wiem ponieważ testuję na razie aparat.

Działa jak powinien ? Bo ciekawi mnie to z uwagi na to ze ja tego błędu nigdy nie miałem ...

*

Offline pinklerose

• 40
    • pinklerose.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, MDA Compact IV, Nokia E61
« Odpowiedź #749 dnia: Maj 29, 2009, 14:31:38 »
Działa jak powinien ? Bo ciekawi mnie to z uwagi na to ze ja tego błędu nigdy nie miałem ...

Więc na 99% w moim przypadku problem z aparatem został rozwiązany. Jak ktoś wcześniej zauważył przestawał działać po użyciu ActiveSync. Teraz działa.
Tylko Android!