witam,
używam tego romu od kilku dni i mam mały problem.
w poprzednich romach używałem zdjeć znajomych (najcześciej w rozdzielczości 600x600) i dodawałem je jako zdjęcia kontaktów bezpośrednio z diamonda. w zakładce ludzie wyglądało to bardzo dobrze (zdjęcia były automatycznie zmniejszane do potrzebnych rozmiarów).
w tym romie duże obrazki nie zmniejszają się ... w zakładce ludzie widać tylko ich wycinek.
kiedy zmieniam na 256x256 to diamond krzyczy, ze sa za male (chociaz standardowe avatary diamonda maja wlasnie taki rozmiar) i po dodaniu sa rozmyte.
niezle wychodzi rozmiar 268x268 (takiego chyba uzywa outlook), ale sam juz nie wiem czy jest wlasciwy.
dlaczego ten rom sam nie zmniejsza wiekszych obrazkow? czy to wina samego romy czy wykorzystania Manili2?
sm
Tutaj niestety winowajca jest Manila2 ... Ona ma problem z dodawaniem zdjęć do kontaktów w prawidłowy sposob z tego co wiem ... Zobacz czy dodanie poprzez aplikacje windowsowa KONTAKTY zdjęcie doda sie tak jak powinno ...
Cześć
Właśnie zainstalowałem ROM i jest na naprawdę super, mam w związku z nim parę pytań:
1. Jak ustawić polskie czcionki w klawiaturze?
2. Nie bardzo podoba mi się że DATA jest tam gdzie ALARM a NAZWA SIECI tam gdzie powinna być data, można zmienić to ustawienie tak aby było jak w oryginalnym ROMIE?
POZATYM SUPER!!!!!
1) Tak jak kolega Ci juz wyzej napisał. Ale jak pozniej sam napisał zniknął mu ten pasek wyboru liter w klawiaturze, zapewne pojawił sie wowczas tez błąd w aparacie ... Ze widac tylko czarny ekran ale zdjecxia robi ... billy właśnie tak miał i podpowiedział mi ktore pakiety podmienic zeby tego nie miec, co w kolejnej wersji będzie zawarte ... Aczkolwiek jak juz wiele razy pisałem, ja nigdy tego błędu nie miałem i nie mogę zagwarantować, ze teraz juz jest wszystko ok, bo u mnie tego błędu nigdy nei było ... co jest tym bardziej dziwne.
2) To mozna wyedytować tylko zmieniając strukturę kodu plikow manilowskich ... A w nich az tak dobry narazie nie jestem ... Gdybym był pewnie sam bym jakos portował manile z TOPAZA

Niektóre z plików manili rozgryzłem ale to kropelka w morzu

Sproboj tego co podsunął Ci yahuto ...
W tym problem ze instalowalem swiezo po hard resecie
stad moj pomysl ze mode daloby sie ja wgotowac jakos w przyszly rom 
pozdrawiam
Bardzo mi przykro ale na pewno nie wgotuję starszej wersji klawiatury z prostego powodu ... Ta ktora jest większości odpowiada (w tym mnie) ... A nie będę robił specjalnie jednego ROMu z inna klawiaturą

W wolnym czasie przyjze sie co by tu zrobic zeby działało, narazie jednak mam inne priorytety ...
Domyslna ilosc KB dla MMS to 100 KB w twoim ROMie, moglbys powiedziec gdzie przestawic na 300 KB ... nie moge sie doszukac - dzieki.
P.s. Patch mnie nie interesuje
Jesli dobrze mi sie zdaje mozesz to znalezc tutaj: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Arcsoft\ArcSoft MMS UA\Config\UI\SizeLimit ja mam ustawione limit 1MB CABem ... co odpowiada zapisowi wartosci DWORD 1024000 ... Pokombinuj tam ... w kluczach ze slowem "Limit" w nazwie.
Więcej Ci nie powiem bo sam uzywam CABa z patchem na 1MB.