[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 702010 Wyświetleń

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
jeśli chodzi o mms to nie było z tym żadnych problemów nie tylko w romach Krzyśka, ale też w romach bilyj80 ani xcoom`a
więc może po prostu nie masz wpisanych odpowiednich ustawień, albo np. używasz nodata, który powinien zablokować Ci wszelką transmisję danych

Nie używam Nodata wiec nie wiem czemu nie mogę odebrać mmsów,jeśli ktoś może napisać jak ma być wszystko ustawione to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :ok:
Napisane: Maj 27, 2009, 19:50:01

jakie powinieneś miec ustawienia to powinni Ci powiedzieć w Twoim BOKu albo znajdź na stronie swojego opertaora
end of fear
yo is here

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Krzysiecw na jakiej kuchni będzie wersja 4.0?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Krzysiecw na jakiej kuchni będzie wersja 4.0?

Na najnowszej od erviusa z nowym implantxip`em. Aczkolwiek dzisiaj postępy w pracach będą dosć marne ... z powodu mojej wczorajszej obecnosci na Juwenaliach :) Czego skutkiem jest ogolne zmęczenie materiału :D

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
Czyli 9.7?

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
No to czekam na Twój wypiek :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
No to czekam na Twój wypiek :)

Być moze jutro sie uda zrobić to co chciałem i wypuszcze wersje 4.0. Dzis w powodów wyzej wymienionych nie bardzo mam mozliwosc ...

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
OK. Rozumiem, bo też przez to przechodziłem :D

*

Offline sm

• *
  • 59
witam,

używam tego romu od kilku dni i mam mały problem.

w poprzednich romach używałem zdjeć znajomych (najcześciej w rozdzielczości 600x600) i dodawałem je jako zdjęcia kontaktów bezpośrednio z diamonda. w zakładce ludzie wyglądało to bardzo dobrze (zdjęcia były automatycznie zmniejszane do potrzebnych rozmiarów).

w tym romie duże obrazki nie zmniejszają się ... w zakładce ludzie widać tylko ich wycinek.
kiedy zmieniam na 256x256 to diamond krzyczy, ze sa za male (chociaz standardowe avatary diamonda maja wlasnie taki rozmiar) i po dodaniu sa rozmyte.
niezle wychodzi rozmiar 268x268 (takiego chyba uzywa outlook), ale sam juz nie wiem czy jest wlasciwy.

dlaczego ten rom sam nie zmniejsza wiekszych obrazkow? czy to wina samego romy czy wykorzystania Manili2?

sm

Cześć

Właśnie zainstalowałem ROM i jest na naprawdę super, mam w związku z nim parę pytań:

1. Jak ustawić polskie czcionki w klawiaturze?
2. Nie bardzo podoba mi się że DATA jest tam gdzie ALARM a NAZWA SIECI tam gdzie powinna być data, można zmienić to ustawienie tak aby było jak w oryginalnym ROMIE?

POZATYM SUPER!!!!!
HTC Touch Diamond P3700 + HTC PO-S390
Hard-SPL OliNex 1.93
ROM version: 2.03.401.3 WWE
Radio version: 1.11.25.01
Protocol version: 52.58.25.30H

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2

Przytrzymaj daną literkę na klawiaturze i voila :)

EDIT:

Właśnie zauważyłem, że przestało to u mnie działać. Tzn. po przytrzymaniu nie widać rozwijającegio się wyboru pokrewnych liter, ale kiedy przejadę rysikiem tam gdzie one powinny być to wybiera je. Oczywiście w ten sposób nijak nie można zgadnąć gdzie sa polskie znaki. Po SR wszystko wraca do normy.

Dziwna rzecz z tymi poprawami dopiero po SR... kilka razy robiłem już HR po flashowaniu, więc system mam świeży. Coś tu jest do poprawki MZ.
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 11:40:12 wysłana przez wizja »
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline murektrix

• 32
  • Sprzęt: HTC G1

Spróbuj zainstalować TEGO CAB`a. Robiony na szybko więc nie ręcze ze wszystko bedzie ok ... Ale powinno ;)

nie dziala klawiaturka :( wiem ze wierce Ci dziure w brzuchu ale jestes (z tego co widze) profesjonalista a ja sie nie znam na tym. jak juz wczesniej pisalem klawiatura jest widoczna ale po nacisnieciu jakiegokolwiek guzika nic sie nie dzieje... tekst nie jest wprowadzany :(
p.s. probowalem wyslac wczesniej prywatna wiadomosc ale nie mam jej w wyslanych i dlatego pisze, jesli jednak doszla to nie miej tego za natrectwo  :ok:

To ja Ci szczerze powiem, ze nie mam w takim razie pojecia czego nie działa wprowadzenie tekstu :/ Moze niestety gryzie sie z juz wgotowaną i efekt jest taki a nie inny ... Aczkolwiek powinna działać ... Ewentualnie zrob Hard Reset telefonu i jeszcze raz wtedy zainstaluj tego CABa ... Moze instalujac te compact qwerty z XDA cos juz tak namieszało ze nie działa ... Wiem ze tez miałem problemy po instalacji tej CQ z XDA ...

W tym problem ze instalowalem swiezo po hard resecie :( stad moj  pomysl ze mode daloby sie ja wgotowac jakos w przyszly rom  :mrgreen:
pozdrawiam

*

Offline yoyo

• 383
2. Nie bardzo podoba mi się że DATA jest tam gdzie ALARM a NAZWA SIECI tam gdzie powinna być data, można zmienić to ustawienie tak aby było jak w oryginalnym ROMIE?

polecam "Homescreen AllBg - Tore edition" u mnie na gryzoniu /yahuto/HTC/Programy

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
Domyslna ilosc KB dla MMS to 100 KB w twoim ROMie, moglbys powiedziec gdzie przestawic na 300 KB ... nie moge sie doszukac - dzieki.

P.s. Patch mnie nie interesuje
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 12:58:47 wysłana przez popaS »

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz

Przytrzymaj daną literkę na klawiaturze i voila :)

EDIT:
Właśnie zauważyłem, że przestało to u mnie działać. Tzn. po przytrzymaniu nie widać rozwijającegio się wyboru pokrewnych liter, ale kiedy przejadę rysikiem tam gdzie one powinny być to wybiera je. Oczywiście w ten sposób nijak nie można zgadnąć gdzie sa polskie znaki. Po SR wszystko wraca do normy.

nie martw sie tym ja mialem dokladnie to samo, jezeli krzyskek wykorzysta te pakiety ktore mu podeslalem to na 100% problem zniknie, mam to przetestowane na swoim romie, a borykalem sie z tym od poczatku jak weszla ta klawiaturka z Diamonda 2
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
witam,

używam tego romu od kilku dni i mam mały problem.

w poprzednich romach używałem zdjeć znajomych (najcześciej w rozdzielczości 600x600) i dodawałem je jako zdjęcia kontaktów bezpośrednio z diamonda. w zakładce ludzie wyglądało to bardzo dobrze (zdjęcia były automatycznie zmniejszane do potrzebnych rozmiarów).

w tym romie duże obrazki nie zmniejszają się ... w zakładce ludzie widać tylko ich wycinek.
kiedy zmieniam na 256x256 to diamond krzyczy, ze sa za male (chociaz standardowe avatary diamonda maja wlasnie taki rozmiar) i po dodaniu sa rozmyte.
niezle wychodzi rozmiar 268x268 (takiego chyba uzywa outlook), ale sam juz nie wiem czy jest wlasciwy.

dlaczego ten rom sam nie zmniejsza wiekszych obrazkow? czy to wina samego romy czy wykorzystania Manili2?

sm

Tutaj niestety winowajca jest Manila2 ... Ona ma problem z dodawaniem zdjęć do kontaktów w prawidłowy sposob z tego co wiem ... Zobacz czy dodanie poprzez aplikacje windowsowa KONTAKTY zdjęcie doda sie tak jak powinno ...

Cześć

Właśnie zainstalowałem ROM i jest na naprawdę super, mam w związku z nim parę pytań:

POZATYM SUPER!!!!!

1) Tak jak kolega Ci juz wyzej napisał. Ale jak pozniej sam napisał zniknął mu ten pasek wyboru liter w klawiaturze, zapewne pojawił sie wowczas tez błąd w aparacie ... Ze widac tylko czarny ekran ale zdjecxia robi ... billy właśnie tak miał i podpowiedział mi ktore pakiety podmienic zeby tego nie miec, co w kolejnej wersji będzie zawarte ... Aczkolwiek jak juz wiele razy pisałem, ja nigdy tego błędu nie miałem i nie mogę zagwarantować, ze teraz juz jest wszystko ok, bo u mnie tego błędu nigdy nei było ... co jest tym bardziej dziwne.

2) To mozna wyedytować tylko zmieniając strukturę kodu plikow manilowskich ... A w nich az tak dobry narazie nie jestem ... Gdybym był pewnie sam bym jakos portował manile z TOPAZA ;) Niektóre z plików manili rozgryzłem ale to kropelka w morzu ;) Sproboj tego co podsunął Ci yahuto ...

W tym problem ze instalowalem swiezo po hard resecie :( stad moj  pomysl ze mode daloby sie ja wgotowac jakos w przyszly rom  :mrgreen:
pozdrawiam

Bardzo mi przykro ale na pewno nie wgotuję starszej wersji klawiatury z prostego powodu ... Ta ktora jest większości odpowiada (w tym mnie) ... A nie będę robił specjalnie jednego ROMu z inna klawiaturą :( W wolnym czasie przyjze sie co by tu zrobic zeby działało, narazie jednak mam inne priorytety ...

Domyslna ilosc KB dla MMS to 100 KB w twoim ROMie, moglbys powiedziec gdzie przestawic na 300 KB ... nie moge sie doszukac - dzieki.

P.s. Patch mnie nie interesuje

Jesli dobrze mi sie zdaje mozesz to znalezc tutaj: [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Arcsoft\ArcSoft MMS UA\Config\UI\SizeLimit ja mam ustawione limit 1MB CABem ... co odpowiada zapisowi wartosci DWORD 1024000 ... Pokombinuj tam ... w kluczach ze slowem "Limit" w nazwie.
Więcej Ci nie powiem bo sam uzywam CABa z patchem na 1MB.

jak powkladac ikonki roznych programow do folderow??

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
jak powkladac ikonki roznych programow do folderow??

Trzymając się mojej wypowiedzi chociazby z poprzedniej strony ... nie odpowiem na to pytanie i odesle do 1 POSTA.

*

Offline bbq

• *
  • 60
  • Sprzęt: Iphone 3GS 8GB, Samsung Galaxy i-5700, HTC Diamond
przyznaje ze niebieska wersja kolorystyczna wyglada bardzo ladnie  :D apropos aparatu, zauwazylem jak uzytkownicy pisza o blokujacym sie aparacie, sam zauwazylem to na apracie kumpla oczywiscie z Twoim ROM'em, ale nie widzialem aby ktorys z uzytkownikow pisal o jeszcze jednej niedogodnosci, mianowicie po zrobieniu aparatu w albumie TF3D bardzo czesto nie obraca zdjecia. Tak wiec jak robimy zdjecie trzymajac aparat w poziomie, pozniej okazuje sie ze w albumie jest pionowe ;( troche wkurza hehe .... dzisiaj musialem wykonac polaczenie video - no mi rowniez nie dziala :( odbiorca mnie widzial, ja jednak nic ....

dziekuje za pomoc
bbq

Poczytaj prosze 1 post ... dział ... UWAGI ...

nie dopisalem kilku informacji;) to oczywiscie co jest wpisane na pierwszej stronie tego posta zrobilem, co prawda od razu aparat jest juz dodany do g-sensor, ale od niczego recznie jeszcze dolozylem obracanie aparatu ale mimo wszystko problem pojawia sie co jakis czas.  Tak wiec prosze o pomoc jesli ktos znajdzie rozwiazanie :)

pozdrowienia
bbq

*

Offline najman

• 488
Odnosnie zdjec w kontaktach to  zanim zatwierdzasz wyswietlana fotke krec kolkiem w lewo wtedy zdjecie kontaktu sie pomniejszy i wtedy szybko zatwierdz. Wybor zdjecia rob z poziomu zakladki manili.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
A czy kolejna wersja ROMu będzie na najnowszym Buildzie 21051 czy czekasz może z dograniem wszystkiego i wydasz ROM niezależnie od tego jaki będzie najnowszy Build systemu :?:

PS.
Może do momentu kiedy wydasz kolejny ROM będzie już nowszy Build :grin:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
A czy kolejna wersja ROMu będzie na najnowszym Buildzie 21051 czy czekasz może z dograniem wszystkiego i wydasz ROM niezależnie od tego jaki będzie najnowszy Build systemu :?:

PS.
Może do momentu kiedy wydasz kolejny ROM będzie już nowszy Build :grin:

21051 niestety wykiszał mi kuchnię ... I nie miałem czasu na zabawe w jeszcze dokładniejsze znalezienie przyczyny ... wersja 4.0 będzie na buildzie 21046 który uwazam za bardzo stabilny.

EDIT:

Mała niespodzianka w 1 poscie :)
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 21:28:06 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
Ale czad! To już wiem co będę robił przez weekend! Dzięki wielkie za niebieski design  :ok:
IMHO strzał w 10 z niebieskim kolorem.

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
Extra bo właśnie myślałem o ponownym testowaniu sobie DI2 =D a tu nowy update hehe wygląda zabójczo jak zawsze :)

ps. Prosiłbym o wystawienie na Rapidzie bądź innym serwerze, bo chodzik ma badziewne ograniczenia :P

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Extra bo właśnie myślałem o ponownym testowaniu sobie DI2 =D a tu nowy update hehe wygląda zabójczo jak zawsze :)

ps. Prosiłbym o wystawienie na Rapidzie bądź innym serwerze, bo chodzik ma badziewne ograniczenia :P

będą tez linki na RS ... Byc moze jeszcze dzis ...

*

Offline jarino

• **
  • 114
  • Sprzęt: Touch Diamond
Super Krzyciecw jesteś boss =)

no i podziwiam ten niebieski... :)

takie osobiste pytanko... dużo musiałeś się bawić aby pozmieniać klimatyczny kolor z zielonego na niebieski ?
czy nie ma z tym problemu ?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

takie osobiste pytanko... dużo musiałeś się bawić aby pozmieniać klimatyczny kolor z zielonego na niebieski ?

Jakby nie było z tym problemu to robiłbym ROMy w całej gamie teczy :D z 3 Dni nad tym siedziałem ;)

*

Offline najman

• 488
Ja juz zainstalowalem;) Niebieski. Zaraz testowanko:)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
Świetnie :ok:
Już zasysam ale nie wiem kiedy będę miał czas by flashować fona :-|
Jakoś chyba będę musiał na siłę znaleźć czas na to :E
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS

Jakby nie było z tym problemu to robiłbym ROMy w całej gamie teczy :D z 3 Dni nad tym siedziałem ;)
szkoda ze to duzo pracy marzy mi sie zestaw czarno czerwony:)
lubię czytać.......................................Twoje maile;)