[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 702007 Wyświetleń

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
A tak przy okazji, 2krzysiecw, co sądzisz o czymś takim?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111714.0

Juz sie tam właśnie wypowiedziałem ... Ale taka opcja jest mozliwa tylko w ROMie na zamowienie gdyż trzeba by było gotować ROM z wygenerowanym dll dla kazdego z  osobna ... Na wakacjach na pewno sie tym zainteresuje ... narazie nie mam czasu ... chce skonczyc wersje 4.0 zebyscie mogli juz korzystac z kompresji LZX, 2.07 oraz nowego XIP/SYS ...

EDIT:

Co wy na to? ;) (mały przeciek z prac)
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 21:46:19 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
A my na to: BARDZO się podoba  :ok:

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
popaS koniecznie poczytaj FAQ, żeby potem nie było płaczu np. że nikt nie powiedział, że trzeba mieć hard spl wgrany...

Placzu nie bedzie ... hard spl mam wgrany od roku ...
Zapytam jeszcze raz uprzejmie, co mam zrobic zeby wgrac ROM przy pomocy tego jednego pliku w FAQ nie ma nic na ten temat.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
popaS koniecznie poczytaj FAQ, żeby potem nie było płaczu np. że nikt nie powiedział, że trzeba mieć hard spl wgrany...

Placzu nie bedzie ... hard spl mam wgrany od roku ...
Zapytam jeszcze raz uprzejmie, co mam zrobic zeby wgrac ROM przy pomocy tego jednego pliku w FAQ nie ma nic na ten temat.

PRZECZYTAJ PROSZĘ GŁOŚNO I WYRAŹNIE PIERWSZY POST ! DZIAŁ "UWAGI" 

CZYTAĆ 1 POST !!! - ręce opadaja :/
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 22:17:12 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
Niebieski też fajny, teraz to będzie zagwostka, mieszasz w głowach krzysiecw  :mrgreen:

Rom na zamówienie, możesz pobierać opłaty  :grin:
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
No i gitara ... trzeba bylo tak od razu ... a nie bladzenie po FAQ, ktore nie opisuje tego nowego sposobu wgrywania romow ... dzieki !

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Niebieski też fajny, teraz to będzie zagwostka, mieszasz w głowach krzysiecw  :mrgreen:

Rom na zamówienie, możesz pobierać opłaty  :grin:

Nie bardzo zrozumiałem Twoja wypowiedz ;)

No i gitara ... trzeba bylo tak od razu ... a nie bladzenie po FAQ, ktore nie opisuje tego nowego sposobu wgrywania romow ... dzieki !

A przeczytanie 1 POSTA "TAK OD RAZU" bez kierowania Cie tam było by az tak trudne ? Znajduje się tam wiele innych ciekawych rzeczy ... POLECAM przeczytac go od deski do deski ... GDYZ nie odpowiem juz na zadne pytanie, na które odpowiedz można tam znaleźć. Najzwyczajniej w swiecie mam juz dosc powtarzac sie setki razy ... PO TO JEST 1 POST ! Pozdrawiam :)
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 22:24:26 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
Odp: [15.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v3.0) [Manila2]
« Odpowiedź #667 dnia: Maj 26, 2009, 22:32:48 »
pięknie przepraszam, że się z tym tak tłukę, ale spytam jeszcze raz, wybaczcie :)

jak można zaznaczyć kilka maili

powyższe celem np. oznaczenia wszystkiego na raz jako przeczytane. Jakoś nie mogę wykminić tego patentu ;) "Na starym romie działało" ;)
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Odp: [15.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v3.0) [Manila2]
« Odpowiedź #668 dnia: Maj 26, 2009, 22:35:46 »
pięknie przepraszam, że się z tym tak tłukę, ale spytam jeszcze raz, wybaczcie :)

jak można zaznaczyć kilka maili

powyższe celem np. oznaczenia wszystkiego na raz jako przeczytane. Jakoś nie mogę wykminić tego patentu ;) "Na starym romie działało" ;)

Szczerze Ci powiem, że nie wiem. A to dlatego ze nie uzywam za czesto funkcji e mail ...

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
Krzysiecw mam pytanko w sprawie twojego romu bo mam go na swoim diamenciku ale za zadne skarby ie moge odebrac mmsa,moze wiesz co jest grane :-?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Krzysiecw mam pytanko w sprawie twojego romu bo mam go na swoim diamenciku ale za zadne skarby ie moge odebrac mmsa,moze wiesz co jest grane :-?

Odkad moja pamięć sięga jeszcze no oryginalnym ROMie od HTC miałem z tym problem ... Ale przyjżę się temu ...

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
Przeszukałem google i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie,a mianowicie jak włączyć automatyczne przełączanie podczas rozmowy na głośnik przez G-sensor...jest jakaś inna aplikacja,bo Gyratora nie mam zamiaru instalować dla tego bajeru...może jest jakiś cab z ta opcją?
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
byłbym ci bardzo wdzięczny, bo jestem w Anglii a moja mama śle mi mmsy i nie da rady odebrać  :-?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
byłbym ci bardzo wdzięczny, bo jestem w Anglii a moja mama śle mi mmsy i nie da rady odebrać  :-?

Powiem tak ... Na wersji, którą mam teraz na moim Diamondzie ... Mam nadzieję ze niedługo wy rowniez miec ja bedziecie ... MMSy działają bez problemów ... Wysłałem do siebie MMS z bramki ERA i wszystko ladnie doszło i odebrało ...

*

Offline murektrix

• 32
  • Sprzęt: HTC G1
ja tez mam male pytanko :) czy daloby sie jakos przywrocic klawiature compact qwerty? albo chociaz jakis .cab :) strasznie jestem do niej przyzwyczajony a te z xda-developers jakos nie chca mi dzialac :( zalozylem nawet osobny watek zeby uzyskac pomoc ale zamienil sie w bezsensowna dyskusje kto lubi jaka klawiature i ktora jest szybsza  :-|

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
ja tez mam male pytanko :) czy daloby sie jakos przywrocic klawiature compact qwerty? albo chociaz jakis .cab :) strasznie jestem do niej przyzwyczajony a te z xda-developers jakos nie chca mi dzialac :( zalozylem nawet osobny watek zeby uzyskac pomoc ale zamienil sie w bezsensowna dyskusje kto lubi jaka klawiature i ktora jest szybsza  :-|

Spróbuj zainstalować TEGO CAB`a. Robiony na szybko więc nie ręcze ze wszystko bedzie ok ... Ale powinno ;)

*

Offline murektrix

• 32
niestety nie dziala :( klawiaturka jest widoczna i w ogole ale po naciskaniu klawiszy nie wprowadza tekstu :( i jeszcze jedno (nie wiem czy nie naduzywam Twojej dobrej woli) oryginalna byla troszke wieksza i to mi bardzo pasowalo... ale jesli to problem to taka tez moze byc :) bo te z xda-dev mi nie dzialaja albo maja tylko full qwerty :( mimo wszystko dziekuje za pomoc i odpowiedz :)

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
na v3 w sieci PLAY MMS'y też banglają bezproblemowo
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV

Juz sie tam właśnie wypowiedziałem ... Ale taka opcja jest mozliwa tylko w ROMie na zamowienie gdyż trzeba by było gotować ROM z wygenerowanym dll dla kazdego z  osobna ... Na wakacjach na pewno sie tym zainteresuje ... narazie nie mam czasu ... chce skonczyc wersje 4.0 zebyscie mogli juz korzystac z kompresji LZX, 2.07 oraz nowego XIP/SYS ...

EDIT:

Ładnie to wygląda. Ciekawe jak czerwień by się prezentowała

Jeżeli chodzi o mms, to u mnie pięknie śmigają. (operator ERA). Wszystkie ustawienia zapisane są na karcie SIM i po pierwszym uruchomieniu ładują się do MDA.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 07:58:41 wysłana przez dominik1980 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

Juz sie tam właśnie wypowiedziałem ... Ale taka opcja jest mozliwa tylko w ROMie na zamowienie gdyż trzeba by było gotować ROM z wygenerowanym dll dla kazdego z  osobna ... Na wakacjach na pewno sie tym zainteresuje ... narazie nie mam czasu ... chce skonczyc wersje 4.0 zebyscie mogli juz korzystac z kompresji LZX, 2.07 oraz nowego XIP/SYS ...

EDIT:

Ładnie to wygląda. Ciekawe jak czerwień by się prezentowała

Jeżeli chodzi o mms, to u mnie pięknie śmigają. (operator ERA). Wszystkie ustawienia zapisane są na karcie SIM i po pierwszym uruchomieniu ładują się do MDA.

Obiecuję, że wersje CZERWONO-CZARNĄ też przygotuję :) Tylko w pozniejszym terminie ... Jest to bardzo czasochlonne ... Ale na pewno powstanie :) Będzie tylko jedna niedogonosc z tym kolorem ... Niektore ikonki oznajmiające ze cos nie działa sa obecnie czerowne ... I teraz jak reszta ikon będzie czerwona niestety nie będzie sie w stanie ich juz tak łatwo rozroznic :)
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 09:52:23 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Dobrze poczekamy :)

Będziemy testować wersję niebieską a później jeżeli powstanie wersja czerwona kto będzie chciał, to przesiądzie się na czerwień :)

*

Offline yoyo

• 383
ładny niebieski
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 08:38:06 wysłana przez yahuto »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
jeśli chodzi o mms to nie było z tym żadnych problemów nie tylko w romach Krzyśka, ale też w romach bilyj80 ani xcoom`a
więc może po prostu nie masz wpisanych odpowiednich ustawień, albo np. używasz nodata, który powinien zablokować Ci wszelką transmisję danych
end of fear
yo is here

*

Offline stemik3

• 13
  • iPhone killer
  • Sprzęt: Mio Moov 330, HTC Diamond, HTC Leo
Krzysiecw a kiedy się można spodziewać nowej wersji??
Doczekać się nie mogę. A ten niebieski styl jest chyba nawet ładniejszy od obecnego.
Pzdr

*

Offline bbq

• *
  • 60
  • Sprzęt: Iphone 3GS 8GB, Samsung Galaxy i-5700, HTC Diamond
przyznaje ze niebieska wersja kolorystyczna wyglada bardzo ladnie  :D apropos aparatu, zauwazylem jak uzytkownicy pisza o blokujacym sie aparacie, sam zauwazylem to na apracie kumpla oczywiscie z Twoim ROM'em, ale nie widzialem aby ktorys z uzytkownikow pisal o jeszcze jednej niedogodnosci, mianowicie po zrobieniu aparatu w albumie TF3D bardzo czesto nie obraca zdjecia. Tak wiec jak robimy zdjecie trzymajac aparat w poziomie, pozniej okazuje sie ze w albumie jest pionowe ;( troche wkurza hehe .... dzisiaj musialem wykonac polaczenie video - no mi rowniez nie dziala :( odbiorca mnie widzial, ja jednak nic ....

dziekuje za pomoc
bbq

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
jeśli chodzi o mms to nie było z tym żadnych problemów nie tylko w romach Krzyśka, ale też w romach bilyj80 ani xcoom`a
więc może po prostu nie masz wpisanych odpowiednich ustawień, albo np. używasz nodata, który powinien zablokować Ci wszelką transmisję danych

Nie używam Nodata wiec nie wiem czemu nie mogę odebrać mmsów,jeśli ktoś może napisać jak ma być wszystko ustawione to byłbym bardzo wdzięczny za pomoc :ok:
Napisane: Maj 27, 2009, 19:50:01
Krzysiecw a kiedy się można spodziewać nowej wersji??
Doczekać się nie mogę. A ten niebieski styl jest chyba nawet ładniejszy od obecnego.
Pzdr
Właśnie a kiedy się możemy spodziewać tej nowej wersji ??

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
Jeśli chodzi o niedziałający aparat - u mnie aparat działa po SR, ale jak tylko podłączę mda do komputera via AS przestaje działać (ciemny ekran) aż do ponownego SR.

Może to jakiś trop.

Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
przyznaje ze niebieska wersja kolorystyczna wyglada bardzo ladnie  :D apropos aparatu, zauwazylem jak uzytkownicy pisza o blokujacym sie aparacie, sam zauwazylem to na apracie kumpla oczywiscie z Twoim ROM'em, ale nie widzialem aby ktorys z uzytkownikow pisal o jeszcze jednej niedogodnosci, mianowicie po zrobieniu aparatu w albumie TF3D bardzo czesto nie obraca zdjecia. Tak wiec jak robimy zdjecie trzymajac aparat w poziomie, pozniej okazuje sie ze w albumie jest pionowe ;( troche wkurza hehe .... dzisiaj musialem wykonac polaczenie video - no mi rowniez nie dziala :( odbiorca mnie widzial, ja jednak nic ....

dziekuje za pomoc
bbq

Poczytaj prosze 1 post ... dział ... UWAGI ...

*

Offline murektrix

• 32

Spróbuj zainstalować TEGO CAB`a. Robiony na szybko więc nie ręcze ze wszystko bedzie ok ... Ale powinno ;)
[/quote]

nie dziala klawiaturka :( wiem ze wierce Ci dziure w brzuchu ale jestes (z tego co widze) profesjonalista a ja sie nie znam na tym. jak juz wczesniej pisalem klawiatura jest widoczna ale po nacisnieciu jakiegokolwiek guzika nic sie nie dzieje... tekst nie jest wprowadzany :(
p.s. probowalem wyslac wczesniej prywatna wiadomosc ale nie mam jej w wyslanych i dlatego pisze, jesli jednak doszla to nie miej tego za natrectwo  :ok:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

nie dziala klawiaturka :( wiem ze wierce Ci dziure w brzuchu ale jestes (z tego co widze) profesjonalista a ja sie nie znam na tym. jak juz wczesniej pisalem klawiatura jest widoczna ale po nacisnieciu jakiegokolwiek guzika nic sie nie dzieje... tekst nie jest wprowadzany :(
p.s. probowalem wyslac wczesniej prywatna wiadomosc ale nie mam jej w wyslanych i dlatego pisze, jesli jednak doszla to nie miej tego za natrectwo  :ok:

To ja Ci szczerze powiem, ze nie mam w takim razie pojecia czego nie działa wprowadzenie tekstu :/ Moze niestety gryzie sie z juz wgotowaną i efekt jest taki a nie inny ... Aczkolwiek powinna działać ... Ewentualnie zrob Hard Reset telefonu i jeszcze raz wtedy zainstaluj tego CABa ... Moze instalujac te compact qwerty z XDA cos juz tak namieszało ze nie działa ... Wiem ze tez miałem problemy po instalacji tej CQ z XDA ...
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 09:28:27 wysłana przez Krzysiecw »