[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 702001 Wyświetleń

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
Odp: [15.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v3.0) [Manila2]
« Odpowiedź #630 dnia: Maj 25, 2009, 11:15:52 »
Mam nadzieje ze Ci to pomoze ... Ale skoro inni nie odnotowali podobnego zachowania sie teleofnu to raczej wina ROMu nie jest ... No chyba ze znowu cuda wianki i niewidy sie dzieją na roznych Diamondach :/ Jedna uwaga ... Nie instaluj tego Galarm po nowym flashu ... Zeby znowu nie namieszał ... Bo dziwne jest to, ze po jego instalacji zaczęły sie u Ciebie dziac dziwne rzeczy ... No jeszcze Radio ... ktorego uzywasz?

EDIT:
Udało mi się zmusić do działania pakiety o których podpowiedział mi billy w zwiazku z tym dziwnym błędem aparatu korego ja nie mam, a czesc z was oraz on sam go doswiadczał ... Mam nadzieje, że w kolejnej wersji ROMu będzie juz działać wszystko jak nalezy w tej kwestii ... Chciałbym zrobić jeszcze kilka rzeczy i wypuszcze wtedy kolejną wersje ROMu. Aczkolwiek nie chce obiecywać zadnych konkretnych dat gdyż z czasem u mnie kiepsko.

Moje radio to 1.11.25.01

Co do Galarm... tak też zrobię i dam znać.

Pozdro!
Krzykoz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Muszę wam powiedziec, ze ROM który obecnie testuje strasznie miło mnie zaskoczył pod względem żernosci RAMu ... Oscyluje on w granicach 68
% po wejsciu we wszystkie zakamarki gdzie wczesniej miałem juz 72-73% ... Poza tym ... mam wrazenie ze ładnie zwalnia RAM po wyłączeniu jakiejs aplikacji ... Tak czy siak ... Wydaje sie pracować jak trzeba a nawet lepiej :) ... Być moze niebawem uda mi sie znalezc chwilkę czasu zeby dokończyć dzieło i udostępnić je wam :)

*

Offline pinklerose

• 40
    • pinklerose.pl
  • Sprzęt: Galaxy S, MDA Compact IV, Nokia E61
« Odpowiedź #632 dnia: Maj 26, 2009, 01:23:20 »
EDIT:
Udało mi się zmusić do działania pakiety o których podpowiedział mi billy w zwiazku z tym dziwnym błędem aparatu korego ja nie mam, a czesc z was oraz on sam go doswiadczał ... Mam nadzieje, że w kolejnej wersji ROMu będzie juz działać wszystko jak nalezy w tej kwestii ... Chciałbym zrobić jeszcze kilka rzeczy i wypuszcze wtedy kolejną wersje ROMu. Aczkolwiek nie chce obiecywać zadnych konkretnych dat gdyż z czasem u mnie kiepsko.

Może jakiś cab lub informacja jak naprawić to w bieżącym romie?
Tylko Android!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #633 dnia: Maj 26, 2009, 07:31:16 »
EDIT:

Może jakiś cab lub informacja jak naprawić to w bieżącym romie?

Niestety az tak proste to to nie jest ... Zeby CABem mozna było wymienic XIP/SYS oraz wyeliminować błąd który zalezny jest od kilku pakietów ... Aczkolwiek nadal nie daje sobie uciac reki ze ten błąd został wyeliminowany ... Polegałem na sugestii billyego i wymieniłem odpowiednie pakiety ... U mnie błąd zarowno przed wymiana tych pakietów jak i po wymianie nie wystepuje/wał wiec na 100% nie moge powiedziec ze na pewno naprawiłem bo nie wiem ... Ja go nigdy nie miałem ...
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 07:35:35 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline popaS

• *
  • 73
  • Sprzęt: HTC M9
Chcialbym przetestowac ten ROM.
Sciagnalem wiec paczke DarkInnovation2v3.0 ... znajduje sie w niej tylko jeden plik.
Moze mi ktos uprzejmie powiedziec, bom nieswiadom ... co mam zrobic z plikiem DIAMMIG.nbh ?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
Wgrać na internal storage i wcisnąć kombinację klawiszy zmniejszenie głośności + przycisk back + SR. A najlepiej do tego przeczytać FAQ  :ok:

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Chcialbym przetestowac ten ROM.
Sciagnalem wiec paczke DarkInnovation2v3.0 ... znajduje sie w niej tylko jeden plik.
Moze mi ktos uprzejmie powiedziec, bom nieswiadom ... co mam zrobic z plikiem DIAMMIG.nbh ?

Przeczytaj pierwszy post tego tematu. Wszystko jest tam napisane

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Muszę wam powiedziec, ze ROM który obecnie testuje strasznie miło mnie zaskoczył pod względem żernosci RAMu ... Oscyluje on w granicach 68%

to zapewne zasluga nowej kuchni tez to zauważylem, a co do tych pakietów to zapewniam ze na 100 bedzie dobrze. wypuszczaj rom jak najpredzej
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
popaS koniecznie poczytaj FAQ, żeby potem nie było płaczu np. że nikt nie powiedział, że trzeba mieć hard spl wgrany...
end of fear
yo is here

*

Offline kourier

• **
  • 203
  • Abrakadabra!
  • Sprzęt: loox720, htc diamond, sga, sgt7, sgs2
« Odpowiedź #639 dnia: Maj 26, 2009, 13:43:18 »
Sprobujcie zainstalowac przygotowan na predce CAB z oryginalnymi sterami od Diamonda ... LINK

u mnie kamera nie działa, a starych sterów z linku jw. "instalacja się nie udała"...

ale to co interesuje mnie bardziej to sposób w jaki można zaznaczyć kilka np. odebranych maili... u mnie nie robi, a straśnie męczące jest odznaczanie kilkuset (tysięcy) nowo odebranych (po flashowaniu i synchronizacji poczty).

ale ogólnie romik mi się podoba - po przesiadce z full'a 3.1a qsqa :)

EDIT:
po ponownym HR (tylko HR, bez nowego flashowania) aparat działa. Poinstalowałem to co poprzednio i na razie działa - no chyba, że odpowiedzialna za to jest jakaś opcja w Advanced Configu... bo na razie nic nie zmieniałem.
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 17:14:47 wysłana przez wizja »
Metaverse.out.deliver("life");

*

Offline yoyo

• 383
mimo zaznaczenia opcji "wibruj, przy wciskaniu klawiszy" nie ma zadnego efektu. dziala natomiast dzwiek.

dodatkowo czy ktos wie jak ustawic to pudlo aby przy np. aktualizacji nie laczyl sie przez GPRS/UMTS/HSDPA ale wlaczal wi-fi i po odebraniu danych sie rozlaczal. ew. po minucie dwoch czy bezczynnosci okreslonej czasem. bo ustawienia AC niesty nic nie daja lacznie ze skanowaniem Wi-fi, ustawionym na 10 min. 
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 15:06:07 wysłana przez yahuto »

*

Offline sivek

• 33
Czesc i Czolem
Mam rom DarkInovation v.3 jest OK ale mam problem z zapisywaniem kontaktow.
[Wybieram numer] z klawiatury,
[dzwonie], a po rozmowie wciskam
[menu] i [zapisz w kontaktach] no i robi sie zwiecha. to samo mialem w poprzedniej generacji tego romu.

co robic?

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
mimo zaznaczenia opcji "wibruj, przy wciskaniu klawiszy" nie ma zadnego efektu. dziala natomiast dzwiek.
Do tego celu zainstaluj Touch Response. Działa wyśmienicie. Nie polecam natomiast Vibration Feedback, ponieważ u mnie na ROMach Billyego blokował przyciski regulacji głośności (pojawiało się HTC volume, ale nie można było zmienić głośności przyciskami, trzeba było tapnąć palcem). Teraz kiedy używam Dark Innovation nie instalowałem nawet Vibration Feedback tylko od razu Touch Response. Działa super i polecam!

Touch Response do ściagnięcia z chomika XCOOM

*

Offline yoyo

• 383
Do tego celu zainstaluj Touch Response. Działa wyśmienicie. Nie polecam natomiast Vibration Feedback, ponieważ u mnie na ROMach Billyego blokował przyciski regulacji głośności (pojawiało się HTC volume, ale nie można było zmienić głośności przyciskami, trzeba było tapnąć palcem). Teraz kiedy używam Dark Innovation nie instalowałem nawet Vibration Feedback tylko od razu Touch Response. Działa super i polecam!

dziala ale w calym systemie a nie tylko przy klawiaturze ;-) co spowoduje wiekszy pobor pradu wiec krotszy czas baterii
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 16:54:29 wysłana przez yahuto »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

dziala ale w calym systemie a nie tylko przy klawiaturze ;-) co spowoduje wiekszy pobor pradu wiec krotszy czas baterii

Niestety opcja wibracji w klawiaturze nie będzie działać. Pisałem juz wczesniej ... To wina klawiatury z TOPAZA ... Ja sie na klawiaturach i ich przeportowaniach nie znam ... Wgrana jest taka jaka dostarczyli spece z XDA ...

A odnosnie innych problemów które widze nieco wyzej jeszcze raz juz do znudzenia przypominam ... CZYTAC PIERWSZY POST :) (nie tyczy sie to wszystkich powyzszych problemow ale jednego na pewno :)

Co do zapisywania kontaktów... nie wiem sprawdze ... nie testowałem tego szczerze mowiac ...

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
co do wibracji w klawiaturze, to nie mozesz sobie zainstalowac finger keyboard?

*

Offline najman

• 488
Zamontowalem wlasnie touch response ver 0 32 z ciekawosci i u mnie klawiatura smiga, moglem ustawic tak aby tylko na klawiaturze byla wibracja.
Taka mala propozycja moja aby w nastepnym romie zrobic taka fajna ikone baterii i czasu jak tutaj po zainstalowaniu touch lock pro:) mnie sie podoba bo w kazdym programie widac baterie a nie sam czas.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Zamontowalem wlasnie touch response ver 0 32 z ciekawosci i u mnie klawiatura smiga, moglem ustawic tak aby tylko na klawiaturze byla wibracja.
Taka mala propozycja moja aby w nastepnym romie zrobic taka fajna ikone baterii i czasu jak tutaj po zainstalowaniu touch lock pro:) mnie sie podoba bo w kazdym programie widac baterie a nie sam czas.

najman niestety bardzo mi przykro :(  ... raczej nigdy takiej w ROM nie wbuduje ... chociazby z trzech powodów ... mozna sobie dograc taka - tak jak wlasnie to zrobiłes :), po drugie nie każdemu musi pasować taki układ , po trzecie :) Nie na darmo siedziałem całe dwa dni zeby zrobic ładne ikony baterii pasujące do reszty szaty graficznej ROMu  :)

*

Offline najman

• 488
Hehe no to ladnie wyskoczylem:) poszukam caba z taka ikonka.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Hehe no to ladnie wyskoczylem:) poszukam caba z taka ikonka.

Nie no propozycje jak najbardziej mile widziane  :ok: I fajnie ze podrzucacie pomysły aczkolwiek ze sie tak wyraze :D Muszą one przejsc jeszcze tzw SITO o bardzo małym rozmiarze oczka (czyli moja akceptacje) :) Nie chce poprostu psuc harmoni graficznej ROMu :) A przygotowywanie kilkunastu wersji ROMów "dla kazdego co innego" było by strasznie czasochłonne, a niestety na to czasowo nie moge sobie pozwolic w chwili obecnej ...

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
dobrze mowisz, dlatego ja juz nie bede sie manilla 2 zajmowal, zostawiam tobie ta dzialke.

a druga rzecz odnosnie wibracji klawiatury z topaza, jest jeden sposob aby to uruchomoc bez instalowania zadnych programow, jutro albo w czwartek bede sie tym zajmowal, jak mi sie uda to podpowiem ci jak to zrobic
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
dobrze mowisz, dlatego ja juz nie bede sie manilla 2 zajmowal, zostawiam tobie ta dzialke.

a druga rzecz odnosnie wibracji klawiatury z topaza, jest jeden sposob aby to uruchomoc bez instalowania zadnych programow, jutro albo w czwartek bede sie tym zajmowal, jak mi sie uda to podpowiem ci jak to zrobic

Billy nie mam nic przeciwko :) Jak będziesz wiedział jak to daj cynk a ja juz sie tym zajmę ... chciałem popatrzec tez nad ta klawiaturą COMPACT QWERTY z XDA ale narazie jednak nie mam na tyle czasu :/ Autor cos tam pisał ze jest mozliwosc zrobienia polskiej wersji i cos tam zaczą mi pisac (na 1 stornie tego tematu z XdA) ale ja niestety nie mam na tyle czasu zeby zająć sie wszystkim :)

P.S. Szczęsliwego powrotu billy ! ;)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
Z tego co widzę na XDA to jest już nowy build 21051 np w tym ROMie Nataly:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=459854
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

Widzisz gadowsk :P Jak Ty potrafisz czlowiekowi zepsuc plany ? :D A miałem sie na jutro uczyc na kolokwium ;) Niestety build trzeba przetestowac :P ;) Zobacze czy warto ... Mam nadzieje ze jest to build zarowno XIP jak i SYS ... gdyz nie lubię dawać mixów ...

*

Offline yoyo

• 383

podziekował ;-)

o ... a jednak warto sie odezwac ;-)

Widzisz gadowsk :P Jak Ty potrafisz czlowiekowi zepsuc plany ? :D A miałem sie na jutro uczyc na kolokwium ;) Niestety build trzeba przetestowac :P ;) Zobacze czy warto ... Mam nadzieje ze jest to build zarowno XIP jak i SYS ... gdyz nie lubię dawać mixów ...

no ja tak pare sesji kiedys zawalilem ;-) ... ale nie żałuje ;-)
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 20:43:40 wysłana przez yahuto »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Niestety ... po probie zbudowania ROMu na nowym XIP/SYS kuchnia sie wykisza :/ Mozliwe ze to moj błąd w któryms miejscu ... Niestety nie mam czasu teraz jeszcze raz szukac w ktorym miejscu go popełniłem ... Tak wiec ROM narazie oparty będzie na sprawdzonym juz przeze mnie XIP/SYS 21046 który spisywał sie u mnie przez ostatnie 2 dni wysmienicie :)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
Skoro masz sprawdzony system i działa wyśmienicie, to wrzucaj i pozwól nacieszyć się z niego innym :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Skoro masz sprawdzony system i działa wyśmienicie, to wrzucaj i pozwól nacieszyć się z niego innym :)

dominik jak skoncze wszystko to co zamierzyłem to na pewno zamieszcze :) Nie lubie wydawać czegos na predce ... Chce skonczyc w nim cos co zamierzałem zanim ujrzy swiatło dzienne :)

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
 :ok:

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
A tak przy okazji, 2krzysiecw, co sądzisz o czymś takim?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111714.0

To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.