[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701956 Wyświetleń

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: [15.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v3.0) [Manila2]
« Odpowiedź #600 dnia: Maj 23, 2009, 15:45:00 »
Wlasnie wgralem na ojca telefon romik i zrobilem 2 razy HR i za kazdym razem przy uruchamianiu telefonu pokazuje sie tapeta orange a dopiero pozniej windows dark innovation 2... Telefon z orange. Jak to usunac?

Wymien splash screen na oryginalny od HTC ... poszukaj na forum ..

*

Offline lukers

• **
  • 101
  • :)
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #601 dnia: Maj 23, 2009, 19:17:58 »
jak dodac miasto do zakladki pogoda, prosze o sprawdzona metode bo instalowalem ten program z XDA i potem nie uruchamia sie td3d. pozdro
moje miasto ma aki kod            EUR|UK|UK139|Eastbourne|
HTC Diamond

*

Offline szkic

• 1013
  • Sprzęt: Touch Diamond
« Odpowiedź #602 dnia: Maj 23, 2009, 19:23:53 »
instalowales Ten program z pierwszego posta?

*

Offline lukers

• **
  • 101
  • :)
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #603 dnia: Maj 23, 2009, 19:36:15 »
niedoczytalem. dziekuje  :ok:
HTC Diamond

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #604 dnia: Maj 23, 2009, 20:22:13 »
Jaki cab odpowiada za obsługę kółka dotykowego praktycznie w całym systemie? Zadziała to na 6.5?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #605 dnia: Maj 23, 2009, 22:23:04 »
Jaki cab odpowiada za obsługę kółka dotykowego praktycznie w całym systemie? Zadziała to na 6.5?

Jesli chodzi ci o pakiet to SmartTouch ... ja zadnych CABów z tym nie robiłem ...

*

Offline Kamill

• 357
« Odpowiedź #606 dnia: Maj 23, 2009, 22:43:00 »
Dzięki, znalazłem już :)

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #607 dnia: Maj 23, 2009, 23:20:05 »
Witam!

A u mnie pojawił się następujący problem, nie dotyczy to chyba Twojego romu Krzysiecw lecz programu third party, ale używam Dark Innovation 2 i dlatego tu pytam...

Zainstalowałem sobie gAlarm... spoko, jakoś działał, choć co chwile mi się włączał po wciśnięciu drzemki... Nie lubię się tak zrywać z łóżka, potrzebuje 20min :-P
Odinstalowałem...
Na następny dzień nie obudził mnie wbudowany w manile budzik, czemu? Ustawiłem go jeszcze raz by sprawdzić i na ekranie Today pod zegarem był ładny komunikat, alarm włączony. Poczekałem do momentu kiedy miał się włączyć i co? nic... po prostu mnie olał, znikła tylko informacja, że jest włączony.

Czy gAlarm coś usunął po dezinstalacji?
Gdzie w rejestrze znajdują się klucze budzika? Może tam jest coś namieszane?

Z góry dzięki za odpowiedź
Pozdro!
Krzykoz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #608 dnia: Maj 23, 2009, 23:22:10 »
Witam!

A u mnie pojawił się następujący problem, nie dotyczy to chyba Twojego romu Krzysiecw lecz programu third party, ale używam Dark Innovation 2 i dlatego tu pytam...

Zainstalowałem sobie gAlarm... spoko, jakoś działał, choć co chwile mi się włączał po wciśnięciu drzemki... Nie lubię się tak zrywać z łóżka, potrzebuje 20min :-P
Odinstalowałem...
Na następny dzień nie obudził mnie wbudowany w manile budzik, czemu? Ustawiłem go jeszcze raz by sprawdzić i na ekranie Today pod zegarem był ładny komunikat, alarm włączony. Poczekałem do momentu kiedy miał się włączyć i co? nic... po prostu mnie olał, znikła tylko informacja, że jest włączony.

Pozdro!

Trzeba by było popatrzec w CAB galarm ... bo ot tak Ci nie powiem w ktorym rejestrze mieszał konkretnie galarm ... Ja go nie uzywam :/

*

Offline Kamill

• 357
« Odpowiedź #609 dnia: Maj 24, 2009, 09:57:30 »
To ja jeszcze spytam, jaki program odpowiada za obracanie ekranu w nowej manili? Mam manilę2 na wm6.5, zainstalowałem G-Config, ale i tak się nie obraca. Działa Gyrator, ale nie mam tam możliwości wyboru programów...

Przy okazji, nie wiem czy to za sprawą nowego wm, ale manila2 o wiele szybciej chodzi na 6.5.

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #610 dnia: Maj 24, 2009, 10:55:54 »
Wlasnie chcialem sobie pogadac z dziewczyna przez wideo rozmowe i okazalo sie ze nie dziala! Tzn ona mnie widziala ale ja nie widzialem jej ani siebie, oba okienka byly zupelnie czarne! Zasieg 3G pelen! U Was dziala?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #611 dnia: Maj 24, 2009, 11:03:59 »
Wlasnie chcialem sobie pogadac z dziewczyna przez wideo rozmowe i okazalo sie ze nie dziala! Tzn ona mnie widziala ale ja nie widzialem jej ani siebie, oba okienka byly zupelnie czarne! Zasieg 3G pelen! U Was dziala?

Tego Ci nie potwierdze ani nie zaprzecze gdyż nigdy z tego nie korzystałem ... W kolejnej wersji umieszcze oryginalny pakiet VideTelephony z ROMu HTC dla Diamonda ... moze będzie działac ...
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 11:14:15 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #612 dnia: Maj 24, 2009, 11:23:05 »
Ok to elegancko;) Sprawdzales czy u Ciebie smiga?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #613 dnia: Maj 24, 2009, 11:24:43 »
Ok to elegancko;) Sprawdzales czy u Ciebie smiga?

Nie sprawdzałem i raczej nie będę gdyż nie stac mnie na video rozmowy w moim planie taryfowym a takze zasiegowym 3G ;)

« Odpowiedź #614 dnia: Maj 24, 2009, 12:05:56 »
pytanie do autora Romu... Jak wyłączyć funkcje zamykania, chowania aplikacji kalwiszem zakończ rozmowę/ cofnij...???

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #615 dnia: Maj 24, 2009, 13:06:13 »
pytanie do autora Romu... Jak wyłączyć funkcje zamykania, chowania aplikacji kalwiszem zakończ rozmowę/ cofnij...???

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ... Cofnij cofa ... Zakończ rozmowe wraca na Today ... Zawsze tak było jest i będzie i nie da sie tego zmienić ... Chyba ze sobie podmapujesz pod te przyciski jakims programem typu DredSensor inne bajery ...

*

Offline piozus

• **
  • 174
  • Sprzęt: BB Z10
« Odpowiedź #616 dnia: Maj 24, 2009, 19:59:02 »

Pozdro!

W GAlarm jest opcja nadpisywania alarmów Manili itp, więc na pewno musisz szukać w rejestrze, ale gdzie to ci już nie powiem, bo nigdy go nie odinstalowywałem :(

Co do czarnego ekranu w wideo rozmowie to spróbuj zrobić zwykłe  zdjęcie...Da się?
Ja po włączeniu aplikacji aparatu mam tylko czarny ekran. To tylko brak podglądu na żywo, bo po cyknięciu zapisuje zdjęcie na którym wszystko widać ok:(  
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 20:03:02 wysłana przez piozus »
-------------------------------------------------------------------------------------------
Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #617 dnia: Maj 24, 2009, 20:38:06 »
Aparat smiga normalnie.

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #618 dnia: Maj 24, 2009, 21:48:29 »
Witam,

Chciałem się przyłączyć do problemu apartu. Dokładnie chodzi o podgląd na żywo. W momencie podglądu ekran jest całkowicie czarny.
Jeżeli przytrzyma się kółko i aparat się dostroi robi się zdjęcie.  Zauważyłem że dzieje się tak jeżeli telefon jest używany przynajmniej 1 dzień (tak jak u mnie) bez SR z takimi programami jak Auto Mapa czy synchronizacje z mipli czy Outlookiem, nie mówiąc już o połączeniach tel. Po SR i wejściu w aparat podgląd jest i nie ma problemu z wyjciem z aparatu.

Tak to wygląda u mnie nie wiem czy u was jest podobnie. (dodam że zainstalowałem nowe drivery do aparatu jak to było opisane kilka postów wcześniej)
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #619 dnia: Maj 24, 2009, 21:53:58 »
problem aparatu bedzie rozwiazany, bo ja mialem tak samo, ale dalem cynk krzyskowi jak to naprawic, bo on nie ma mozliwosci sprawdzenia tego, bo u niego ten blad nie wystepuje
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #620 dnia: Maj 24, 2009, 22:15:09 »
I niech mi to ktos jakos logicznie wytlumaczy dlaczego takie cuda niewidy sie dzieja ? Oczywiscie robie co w mojej mocy zeby ten problem rozwiazac ... Jako ze billy rowniez borykał sie z tym problemem podpowiedział mi jak on go rozwiązał u siebie ... Ale nie wiedziec czemu odpowiedzialny za to pakiet u mnie tak sobie chciał działac ... Właśnie pracuję nad wersją 4 i najprawdopodobniej ukaze sie ona wczesniej niz w lipcu ... bo na dniach ... Mam nadzieje ze uda mi sie rozwiazać ten problem z aparatem ... Ale jak mowie jest to robione po omacku gdyz u mnie nie wystepuje ten błąd :/

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #621 dnia: Maj 24, 2009, 22:20:40 »
Jesli moglbys tez uwzglednic te wideorozmowy tez to byloby piekni;) bo czasem mi sie przydaja...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #622 dnia: Maj 24, 2009, 22:23:17 »
Jesli moglbys tez uwzglednic te wideorozmowy tez to byloby piekni;) bo czasem mi sie przydaja...

Wgrałem juz oryginanly pakiet Video Telephony z Diamonda ... Ja tego nie przetestuje bo nie mam jak ...

Pojawił mi się dziwny błąd w ikonkach taskbara :/ Po wykonaniu połączenia widać zamiast literki E rozłączoną wtyczke ... Aczkolwiek wszystko działa ... nie wiem czego wyswietla mi te ikone :/ Wszystkie ikony sa na swoim miejscu w dll ...
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 22:27:06 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #623 dnia: Maj 24, 2009, 22:32:57 »
Mozesz sprawdzic tylko wybierajac numer czy wyswietla sie Twoja twarz na ekranie, nie musisz sie z nikim laczyc. No chyba ze nie masz u siebie 3G.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #624 dnia: Maj 24, 2009, 22:35:50 »
Mozesz sprawdzic tylko wybierajac numer czy wyswietla sie Twoja twarz na ekranie, nie musisz sie z nikim laczyc. No chyba ze nie masz u siebie 3G.

Wpisuje numer daje Menu - Połączenie wizyjne - i po chwili wyskakuje  mi ze nie mozna wykonac połączenia czy mimo to połączyc głosowo ... tylko tyle mam ... Zarowno na starym jak i nowym pakiecie ...

Ale mowie po wymianie niektórych pakietów chcac naprawic ten błąd kamery zaczęły sie u mnie inne dziwne rzeczy dziać ... Myślałem ze jest ok ale widze ze cos nie gra :/ Wiec nie wiem kiedy nowy ROM wyjdzie :/ Niestety uczelnia cały czas mnie goni ... I wszystko sie a głowe sypie ... A nie chciał bym was zostawić z czyms niedziałającym ... szczególnie tych ktorzy postawili mi browar ...

Najgorsze jest to ze probuje naprawić głównie błędy ktrych sam nie mam i to jest w tym wszystkim najpiekniejsze ...
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 22:40:03 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #625 dnia: Maj 24, 2009, 22:49:00 »
Nie cisnieniuj sie tak;) Mysle ze sie wszystko wyklaruje za jakis czas i bedzie smigalo jak zloto

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
« Odpowiedź #626 dnia: Maj 25, 2009, 08:17:18 »
Hejka!
Wczoraj zauważyłem pewien poważny problem...
Telefon przestał odbierać smsy oraz rozmowy głosowe. Gdy ktoś do mnie dzwonił słyszał w słuchawce że nie można połączyć się z wybranym abonentem, gdy ja chciałem zadzwonić od razu mnie rozłączało, a osoba do której dzwoniłem była informowana "za chwilę nastąpi połączenie" czy jakoś tak... Widzieliście takie cuda?
Soft reset pomógł.
Jeszcze nieświadomy tego błędu zauważyłem, że krzyżykiem nie da się zamknąć żadnego programu, trzeba to było robić z poziomu task managera.
Zagubione smsy nie przyszły do tej pory, a w połączeniach odebranych miałem około 20 od tej samej osoby, po kilka w jednej minucie.

Czy ktoś z Was spotkał się już z czymś takim?
Czy możliwe, że gAlarm coś namieszał - ostatnio pisałem, że miałem z nim problem po dezinstalacji, ale zainstalowałem na nowo... Acha, jeszcze z nim mam problem, gdy daję mu drzemkę (przechodząc labirynt) po kilku sekundach włącza mi wibre, choć jest odznaczona w ustawieniach gAlarmu.

Z góry dzięki!

Pozdro!
Krzykoz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #627 dnia: Maj 25, 2009, 08:26:06 »
Hejka!
Telefon przestał odbierać smsy oraz rozmowy głosowe. Gdy ktoś do mnie dzwonił słyszał w słuchawce że nie można połączyć się z wybranym abonentem, gdy ja chciałem zadzwonić od razu mnie rozłączało, a osoba do której dzwoniłem była informowana "za chwilę nastąpi połączenie" czy jakoś tak... Widzieliście takie cuda?
Soft reset pomógł.
Jeszcze nieświadomy tego błędu zauważyłem, że krzyżykiem nie da się zamknąć żadnego programu, trzeba to było robić z poziomu task managera.
Zagubione smsy nie przyszły do tej pory, a w połączeniach odebranych miałem około 20 od tej samej osoby, po kilka w jednej minucie.

Czy możliwe, że gAlarm coś namieszał - ostatnio pisałem, że miałem z nim problem po dezinstalacji, ale zainstalowałem na nowo... Acha, jeszcze z nim mam problem, gdy daję mu drzemkę (przechodząc labirynt) po kilku sekundach włącza mi wibre, choć jest odznaczona w ustawieniach gAlarmu.

Z góry dzięki!

Pozdro!

No ja osobiscie to jeszcze o takim czyms nie slyszałem :/ Moze wez Ty odinstaluj ten GAlarm i bez niego uzywaj ROM zeby zobaczyc czy to sie powtórzy ... A moze sieć miała akurat jakaś awarie sygnału ? Ja kiedys jeszcze na sonyericssonie miałem taki dziwny zbieg okolicznosci ze mysłałem ze to wymiana softu a to tylko nadajnik akurat w pewnym momencie nawalil...

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
« Odpowiedź #628 dnia: Maj 25, 2009, 08:38:46 »
Hejka!
Soft reset pomógł.

Z góry dzięki!

Pozdro!

No ja osobiscie to jeszcze o takim czyms nie slyszałem :/ Moze wez Ty odinstaluj ten GAlarm i bez niego uzywaj ROM zeby zobaczyc czy to sie powtórzy ... A moze sieć miała akurat jakaś awarie sygnału ? Ja kiedys jeszcze na sonyericssonie miałem taki dziwny zbieg okolicznosci ze mysłałem ze to wymiana softu a to tylko nadajnik akurat w pewnym momencie nawalil...

Dzisiaj rano też nie mogłem wyłączyć żadnego programu przez naciśnięcie x... Wiążę te dwa problemy więc zrobiłem SR. Chyba bez flasha się nie obejdzie...
Krzykoz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #629 dnia: Maj 25, 2009, 08:47:18 »
Mam nadzieje ze Ci to pomoze ... Ale skoro inni nie odnotowali podobnego zachowania sie teleofnu to raczej wina ROMu nie jest ... No chyba ze znowu cuda wianki i niewidy sie dzieją na roznych Diamondach :/ Jedna uwaga ... Nie instaluj tego Galarm po nowym flashu ... Zeby znowu nie namieszał ... Bo dziwne jest to, ze po jego instalacji zaczęły sie u Ciebie dziac dziwne rzeczy ... No jeszcze Radio ... ktorego uzywasz?

EDIT:
Udało mi się zmusić do działania pakiety o których podpowiedział mi billy w zwiazku z tym dziwnym błędem aparatu korego ja nie mam, a czesc z was oraz on sam go doswiadczał ... Mam nadzieje, że w kolejnej wersji ROMu będzie juz działać wszystko jak nalezy w tej kwestii ... Chciałbym zrobić jeszcze kilka rzeczy i wypuszcze wtedy kolejną wersje ROMu. Aczkolwiek nie chce obiecywać zadnych konkretnych dat gdyż z czasem u mnie kiepsko.
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 10:10:15 wysłana przez Krzysiecw »