[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701983 Wyświetleń

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
Odp: [15.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v3.0) [Manila2]
« Odpowiedź #570 dnia: Maj 22, 2009, 21:27:04 »
Zawsze można Manilę wyłączyć więc nie widzę problemu. Jedynym mankamentem może być tylko to że Manila zajmuje pamięć na fonie :D

Co do Backupów to ja osobiście nigdy nie miałem problemów ale to tylko dlatego że zawsze robię backup tylko kontaktów i nic więcej bo nic więcej nie jest mi potrzebne.

Programy mam zainstalowane na IS w folderze Program Files i z tamtąd przywracam ręcznie większość programów jakie są mi potrzebne poprzez zrobienie odpowiedniego skrótu do Start/Programy.
Nie robię formatu IS podczas HR  więc wszystko co tam jest mam nadal.
Jest niewiele programów które należy instalować na pamięci telefonu lub instalować je ponownie a do większości wystarczy jedna instalacja i tylko skrót do nich w Start/Programy.

PS. Na tym ROMie zostanę chyba bardzo długo bo nie widzę powodu by go zmieniać na jakikolwiek inny do codziennego użytku, chyba że wyjdzie jakaś jego aktualizacja to czeka mnie flashowanie :D

Może jak znajdę jakiś wolny czas to potestuję inne ROMy szczególnie zawierające WM6.5 ale do tego ROMu raczej będę wracał długo gdyż jest aktualnie najlepszy do codziennego użytkowania i praktycznie oprócz błędów Manili2 nie zawiera żadnych innych na moim telefonie :D
Wszystko działa cacy i tak ma być :D
Gratuluję udanej pracy :ok:

Nic dodać. Nic ująć. :ok:
Dokładnie tak samo robię i tak samo nie zmieniam na inny ROM.
Jeżeli chodzi o WM6.5, to polecam wersję BsB F6.5

pozdrawiam

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #571 dnia: Maj 22, 2009, 21:34:56 »
Odnosnie koncepcji nowej wersji ... Własnie jeszcze nie wiem ... Cały czas mysle co by gdzie by :) Nie wiem co by jeszcze mozna dodac :) Moze cos do Lipca wpadnie :) Na pewno zaczne sie zastanawiac nad wm 6.5 ...  

Może macie jakies pomysły odnosnie nowej wersji (poza postawieniem jej na wm 6.5 , gdyz do tego narazie sie przymierzam, ale watpie zeby to było wykonane w kolejnej wersji) ...

A noz widelec cos mi sie spodoba z waszych propozyji i bedzie godne zeby to zamiescic w ROMie :) Sam myslałem nad drugą wersją kolorystyczną ... Czerń + błękit :) Cos ala to w załączniku ;) Jednak bedzie to baaardzo czasochłonne i jak mowie dopiero na wakacjach ... Gdyz teraz nie mam na to czasu ... :(

« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 21:43:58 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #572 dnia: Maj 22, 2009, 21:46:44 »
Uuuu.... zmieniasz logo czy to tyczy się nowej wersji?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #573 dnia: Maj 22, 2009, 22:05:11 »
Uuuu.... zmieniasz logo czy to tyczy się nowej wersji?

To tyczy sie kolejnej wersji kolorystycznej :) O ile warto w ogole takowa robic ... Taki mi pomysł do głowy przyszedł ... Tak czy siak sugestie dotyczące jakichs zmian w ROMie mile widziane jak wyzej napisałem ...

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #574 dnia: Maj 22, 2009, 22:05:55 »
Czerń + błękit = cud miód malina

Błękitny lub czysto niebieski zawsze wydawał mi się lepszy. Zielonego nie lubię, ale o dziwo mi się spodobał w innovation 3. Jednak mimo wszystko myślę że błękit będzie lepszy!  :ok:

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #575 dnia: Maj 22, 2009, 22:09:11 »
Lub czerwień + czerń :wink:

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #576 dnia: Maj 22, 2009, 22:12:15 »
Ja myślę że skoro nowe logo, nowy kolor to i nowa i najważniejsze to inna wersja ROMu by można było mówić że ten ROM jest zielony a ten błękitny czy czerwony odróżniając je między sobą :grin:

Co do WM6.5 to jak już wiadomo zawiera on w sobie dość funkcjonalny i łatwo przebudowywalny i rozbudowywalny ekran Today więc można by zrobić wersję z Manilą i bez Manili bo w tym przypadku nie każdy będzie chciał mieć ten system z Manilą właśnie z tego względu :D

Życzę powodzenia w dalszej pracy i jej owoców :ok:
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:13:54 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #577 dnia: Maj 22, 2009, 22:35:37 »
Lub czerwień + czerń :wink:

Biorąc pod uwagę PIIIWOO od Ciebie wezme taką ewentualność pod uwagę jeśli tylko takowa Cie interesuje ;)

Ja myślę że skoro nowe logo, nowy kolor to i nowa i najważniejsze to inna wersja ROMu by można było mówić że ten ROM jest zielony a ten błękitny czy czerwony odróżniając je między sobą :grin:

Co do WM6.5 to jak już wiadomo zawiera on w sobie dość funkcjonalny i łatwo przebudowywalny i rozbudowywalny ekran Today więc można by zrobić wersję z Manilą i bez Manili bo w tym przypadku nie każdy będzie chciał mieć ten system z Manilą właśnie z tego względu :D

Życzę powodzenia w dalszej pracy i jej owoców :ok:

gadowsk chyba nie zrozumiałes mojej mysli ... Nie zamierzam zmieniac funkcjonalonosci ROMu w zaleznosci od koloru ... chce aby kazdy ROM był identyczny tylko w innej barwie gdyz rozumiem ze nie kazdemu odpowiada  KONKRETNY KOLOR który w tym przypadku jest zielony gdyz ja bardzo lubie taki zestaw CZERN + ZIELEN (tego odcienia co DI2) ... Aczklwiek chciałbym poznać wasze propozycje co jeszcze mozna by w ROMie zmienic w kolejnej wersji ... Co do Manili2 ...  Jak juz wczesniej powiedziałem ... Innovation = manila2 ... Będzie mozna ja wyłączyc zawsze ... Testowałem ROM z wM 6.5 i nie wyobrazam sobie "tak przyjemnej pracy" na Ekranie Titanium WM 6.5 jak ma to miejsce w przypadku nawet niedopracowanej wersji manili2  ktora obecnie jest w ROMie...
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:40:49 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Gotycki_Zdun

• 17
  • Sprzęt: HTC Diamond, Eten X500
« Odpowiedź #578 dnia: Maj 22, 2009, 22:43:20 »
Cześć, niedawno przesiadłem się na Dark Innovation 2 (v2.0), teraz przymierzam się do v3. Romik świetny, fajnie działa, Krzysiecw odwaliłeś kawał dobrej roboty i zasłużyłeś na duuuże piwko :ok:
ale co mnie zszokowało, ładowałem tel z soboty na niedzielę, potem takie spokojne używanie (kilkanaście minut gadki dziennie, wifi tylko na ściągnięcie pogody i synchro czasu) i kolejny raz przyszło mi podłączyć tel z czwartku na piątek... wytrzymał 5 dni na standardowej baterii!!! i nawet jeśli to tylko jednorazowy wybryk to i tak warto odnotować :)
jakby ktoś pytał to mam radio 1.11.25.01

Jeszcze tydzień temu banglałem na v2.0. Przesiadłem się na v3.0. Rom przypadł mi bardzo do gustu, o czym już wcześniej pisałem, jednak bateria w nowszej wersji pracuje znacznie krócej (jakieś 20%). Przynajmniej tak jest na moim Diamencie. Też tak macie? Moje aku to oryginalne 1340 mAh.

Pozdrawiam
Gothic

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #579 dnia: Maj 22, 2009, 22:51:57 »
Cześć, niedawno przesiadłem się na Dark Innovation 2 (v2.0), teraz przymierzam się do v3. Romik świetny, fajnie działa, Krzysiecw odwaliłeś kawał dobrej roboty i zasłużyłeś na duuuże piwko :ok:
ale co mnie zszokowało, ładowałem tel z soboty na niedzielę, potem takie spokojne używanie (kilkanaście minut gadki dziennie, wifi tylko na ściągnięcie pogody i synchro czasu) i kolejny raz przyszło mi podłączyć tel z czwartku na piątek... wytrzymał 5 dni na standardowej baterii!!! i nawet jeśli to tylko jednorazowy wybryk to i tak warto odnotować :)
jakby ktoś pytał to mam radio 1.11.25.01

Jeszcze tydzień temu banglałem na v2.0. Przesiadłem się na v3.0. Rom przypadł mi bardzo do gustu, o czym już wcześniej pisałem, jednak bateria w nowszej wersji pracuje znacznie krócej (jakieś 20%). Przynajmniej tak jest na moim Diamencie. Też tak macie? Moje aku to oryginalne 1340 mAh.

Pozdrawiam
Gothic

Watpie zeby poprawki wersji 3.0 miały jakikolwiek wpływ na zuzycie baterii ... Wymiana grafiki (a głównie to było aktualizacja w porownaniu do 2.0) na pewno nie ma zadnego wpływu na baterie ... Na to może mieć wpływ XIP/SYS, Drivery ... A w 3.0 wszystko jest takie samo ... co w 2.0 ... Głównym problemem czasu działania baterii jest RADIO ... oraz jakosc sygnału i częstotliwośc  z jaka telefon musi wyszukiwac sygnał ... Naprawde dobrym testem wytrzymałości baterii w zaleznosci od ROMu Radia itp... było by testowanie w spoczynku w jednym miejscu gdzie telefon lapie sygnał z jednego naddajnika ... I nie potrzbuje wyszukiwania innych sygbnałów (podczas przemieszczania sie) ... To jest moje osobiste zdanie na ten temat ... To tak jakby testowac ROM w wersji 2.0 w Centrum warszawy gdzie sygnał jest super ... A nastpenie wymienic ROM na wersje 3.0 i pojechac w głębokie Bieszczady gdzie telefon "walczy" o kazda kreseczke zasiegu  co przekłada sie na zywotnosc baterii ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:53:53 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #580 dnia: Maj 22, 2009, 22:53:43 »
Niestety tez to zauwazylem:/ u mnie na seryjnej baterii nie wytrzyma dnia przy srednim urzytkowaniu. Na baterii oryginalnej 1340 wytrzyma moze poltora dnia. Wczesniej bylo lepiejntak mi sie wydaje. Bateria seryjna moze stracila juz swoja poczatkowa moc bo ma prawie rok ale ta wieksza ma miesiac dopiero.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #581 dnia: Maj 22, 2009, 22:55:42 »
Dlatego aktualnie powróciłem z testów WM6.5 na Twój ROM z tego względu że Manila jest dla mnie czymś najlepszym jak na razie a dodając do tego że w Twojej wersji jest to arcydzieło to nie mam słów :grin:

Co do samego WM6.5 to jeśli miałbym na nim pracować to mimo wszystko i tak zrezygnowałbym z Manili na rzecz nowego Titanium z tego względu że bateria to nie studnia bez dna i szybciej się zużywa gdy w grę wchodzi większe zużycie RAMu a takie jest przy Manili.

EDIT:
Kiedyś testowałem 2.0 i teraz mam 3.0 i nie stwierdzam różnicy w wytrzymałości baterii między tymi wersjami.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2009, 22:58:45 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

« Odpowiedź #582 dnia: Maj 22, 2009, 23:06:38 »
Witam jak przywrócić oryginalnego dialera w romie z v2??? Ten nowy jest ok ale nie wygodny w użyciu....

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #583 dnia: Maj 22, 2009, 23:11:41 »
O który Dialer ci chodzi bo z tego co pamiętam to ten biały można dograć tylko z CABa do pobrania z chomika autora ROMu :?:
HTC Touch Diamond

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #584 dnia: Maj 22, 2009, 23:44:11 »
Witam jak przywrócić oryginalnego dialera w romie z v2??? Ten nowy jest ok ale nie wygodny w użyciu....

Advance Config --> Telefon --> Skórka telefonu --> Wyłączone

Pozdro!
Krzykoz

*

Offline Edziopotato

• 12
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond , HTC Athena
« Odpowiedź #585 dnia: Maj 23, 2009, 10:48:14 »
witam
mam czarny ekran gdy chce zrobic zdjecie, ale gdy nacisne przycisk to robi mi fotke, tylko ze nie widze jaka, dopiero po chwili sie pojawia.
a gdy che zrobic kolejna to znowu mam czrny ekran.
uzywam tego romu
moje radio to 1.11.25.01
prosze o pomoc

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #586 dnia: Maj 23, 2009, 11:03:54 »
witam
mam czarny ekran gdy chce zrobic zdjecie, ale gdy nacisne przycisk to robi mi fotke, tylko ze nie widze jaka, dopiero po chwili sie pojawia.
a gdy che zrobic kolejna to znowu mam czrny ekran.
uzywam tego romu
moje radio to 1.11.25.01
prosze o pomoc

Poczytaj prosze zaczynajac od tej storny ... kilka stron wstecz ...

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #587 dnia: Maj 23, 2009, 11:18:59 »
Odnosnie koncepcji nowej wersji ... Własnie jeszcze nie wiem ... Cały czas mysle co by gdzie by :) Nie wiem co by jeszcze mozna dodac :) Moze cos do Lipca wpadnie :) Na pewno zaczne sie zastanawiac nad wm 6.5 ...  

A może pomysl nad zrobieniem romu w stylu xcooma czyli coś w wersji fuull,by po wgraniu można by zacząć  prace z wszystkimi dobrodziejstwami jakimi daje kombajn multimedialny Diamond. :ok:
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #588 dnia: Maj 23, 2009, 11:32:44 »

A może pomysl nad zrobieniem romu w stylu xcooma czyli coś w wersji fuull,by po wgraniu można by zacząć  prace z wszystkimi dobrodziejstwami jakimi daje kombajn multimedialny Diamond. :ok:

A co to oznacza? Bo ja romów xcooma nie uzywałem ... Jesli oznacza to zapchanie Diamonda po brzegi niepotrzebnym softem to wydaje mi sie ze to raczej nie ma sensu ....

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #589 dnia: Maj 23, 2009, 11:36:23 »

A co to oznacza? Bo ja romów xcooma nie uzywałem ... Jesli oznacza to zapchanie Diamonda po brzegi niepotrzebnym softem to wydaje mi sie ze to raczej nie ma sensu ....

Właśnie to oznacza! Również uważam że nie ma sensu. ROM taki jak teraz jest idealny :)

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #590 dnia: Maj 23, 2009, 11:47:13 »
Nie mówie o zapchaniu romu niepotrzebnym softem...tylko tym który jest konieczny...czyli jakiś program do filmów,jakieś programy użytkowe:cleanRAM,TvV,google Maps,raporteraser itp... Ja używał aktualnie romu xcooma który jest zapchany wieloma programami(potrzebnymi,lub nie) i zajętość ramu oscyluje w granicach 70%,a na Twoim czystym romie miałem wartość podobną,wiec zapchanie romu programami użytkowymi nie powoduje jakiś negatywnych skutków ubocznych.Rom xcooma(troche już stary)jest chyba najwiekszą konkurencją dla Twojego Romu :) Polecam spróbowanie :proud:
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #591 dnia: Maj 23, 2009, 11:50:19 »
Nie mówie o zapchaniu romu niepotrzebnym softem...tylko tym który jest konieczny...czyli jakiś program do filmów,jakieś programy użytkowe:cleanRAM,TvV,google Maps,raporteraser itp... Ja używał aktualnie romu xcooma który jest zapchany wieloma programami(potrzebnymi,lub nie) i zajętość ramu oscyluje w granicach 70%,a na Twoim czystym romie miałem wartość podobną,wiec zapchanie romu programami użytkowymi nie powoduje jakiś negatywnych skutków ubocznych.Rom xcooma(troche już stary)jest chyba najwiekszą konkurencją dla Twojego Romu :) Polecam spróbowanie :proud:

To bądz pewien ze skoro ROM xcooma na manili1 zajmował 70% to u mnie z manila2 bedzie to w granicach 80% na starcie :) ... wiec odpada w przebiegach ... Owszem program typu cleanRAM planowałem dodać w kolejnej wersji ... Ale programy typu google Maps  i reszta która mozna doinstalować wedle uznania raczej odpada, gdyż nie sa to programy typu MUST HAVE ... Niemniej jednak dzieki za sugestie :)
« Ostatnia zmiana: Maj 23, 2009, 11:52:03 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline rushers

• 27
  • Sprzęt: MDA Compact IV - Dark Innovation 2 (v7.0)RED [build 21046]  ,  Radio 1.16.25.48
« Odpowiedź #592 dnia: Maj 23, 2009, 11:59:14 »
osobiscie czekam na "czerń i czerwień" te kolory świetnie ze soba współgrają :))

*

Offline Hornet15re1

• 421
« Odpowiedź #593 dnia: Maj 23, 2009, 12:01:04 »
To bądz pewien ze skoro ROM xcooma na manili1 zajmował 70% to u mnie z manila2 bedzie to w granicach 80% na starcie :) ... wiec odpada w przebiegach ... Owszem program typu cleanRAM planowałem dodać w kolejnej wersji ... Ale programy typu google Maps  i reszta która mozna doinstalować wedle uznania raczej odpada, gdyż nie sa to programy typu MUST HAVE ... Niemniej jednak dzieki za sugestie :)

Może masz racje,sam bym przesiadł sie na twój rom i poświęcił 3 wieczory na poinstalowanie wszystkiego co potrzebne :proud: Próbowałem już dwa razy,ale nie moge sie uporać z tymi raportami(sms został dostarczony) No poprostu nie działają u mnie raporty mimo że są ustawione w Narzędziach i programie Advancet Config,a ustawianie raportu dla każdego SMS z osobna(bo to działa)jest zbyt pracochłonne,a dla mnie raporty sa bardzo ważne(słaby zasieg)...i o taki bug nie moge korzystać z Twojego (fajnego) romu :(

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #594 dnia: Maj 23, 2009, 12:04:00 »

Może masz racje,sam bym przesiadł sie na twój rom i poświęcił 3 wieczory na poinstalowanie wszystkiego co potrzebne :proud: Próbowałem już dwa razy,ale nie moge sie uporać z tymi raportami(sms został dostarczony) No poprostu nie działają u mnie raporty mimo że są ustawione w Narzędziach i programie Advancet Config,a ustawianie raportu dla każdego SMS z osobna(bo to działa)jest zbyt pracochłonne,a dla mnie raporty sa bardzo ważne(słaby zasieg)...i o taki bug nie moge korzystać z Twojego (fajnego) romu :(

Nie mam zielonego pojecia co moze byc przyczyna tego :/  Jak i tego ze niektorym nie działa poprawnie aparat ...

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #595 dnia: Maj 23, 2009, 14:52:43 »
jezeli chodzi o niedzialajaca kamere to chyba wiem co jest przyczyną, moze ktos mi sprawdzic czy w tym samym czasie jak przestaje dzialac kamera znikaja te powiekszone literki na klawiaturze (te po przytrzymaniu literki), przy okazji zrobilem nowa wersje swojego romu na buildzie 046 (dalej WM6.1, bo testowalem 6.5 od mikea  mi sie strasznie ciął), a ja mam manile 1 , wyłączony dialer i pamiec oscyluje w granicach 55%-65%, wrzuce rom na chomika wkrótce, jezeli beda chetni
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #596 dnia: Maj 23, 2009, 14:57:27 »
jezeli chodzi o niedzialajaca kamere to chyba wiem co jest przyczyną, moze ktos mi sprawdzic czy w tym samym czasie jak przestaje dzialac kamera znikaja te powiekszone literki na klawiaturze (te po przytrzymaniu literki), przy okazji zrobilem nowa wersje swojego romu na buildzie 046 (dalej WM6.1, bo testowalem 6.5 od mikea  mi sie strasznie ciął), a ja mam manile 1 , wyłączony dialer i pamiec oscyluje w granicach 55%-65%, wrzuce rom na chomika wkrótce, jezeli beda chetni

;) A Ty dalej masz ten błąd z klawiatura ? ... Najdziwniejsze jest to ze mnie ta kamerka działa bez problemu ... I to jest poprostu dla mnie zagadka ...

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #597 dnia: Maj 23, 2009, 14:59:34 »
wlasnie wczoraj go naprawilem, ale widze ze to sie wiaże z kamerą
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #598 dnia: Maj 23, 2009, 15:01:56 »
wlasnie wczoraj go naprawilem, ale widze ze to sie wiaże z kamerą

No normalnie powiązanie po lini prostej ;) Co ma piernik do wiatraka sobie mozna pomyslec a widac skoro mowisz ze w koncu u siebie naprawiles cos musi miec ;)

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #599 dnia: Maj 23, 2009, 15:43:45 »
Wlasnie wgralem na ojca telefon romik i zrobilem 2 razy HR i za kazdym razem przy uruchamianiu telefonu pokazuje sie tapeta orange a dopiero pozniej windows dark innovation 2... Telefon z orange. Jak to usunac?