[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701959 Wyświetleń

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
Odp: [15.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v3.0) [Manila2]
« Odpowiedź #480 dnia: Maj 18, 2009, 21:09:15 »
ROM pierwsza klasa  :ok:
Szybki i stabilny. Wszystko wydaje się być dopracowane już od samego początku. To bardzo dobrze, bo nie trzeba dużo zmieniać pod własne wymagania (dużo rzeczy jest odpowiednio ułożonych już od samego początku), np. skróty do aplikacji, mapowanie przycisków, foldery czy inne tego typu rzeczy. Podoba mi się kolorystyka - choć wolę niebieski niż zielony, nie jest źle ;) Jestem pozytywnie zaskoczony. Po wyłączeniu zbędnych rzeczy, dopicowaniu ROMu do własnych upodobań mam na starcie zajęte 48% RAMu, co moim zdaniem jest niezłym wynikiem. Chwila zabawy i dochodzi do 70%, ale jeśli nie dotykam opery to nie przekracza 70-tki. Jest naprawdę dobrze.

Problemy jakie zauważyłem:
- na starcie wyskakuje klawiatura (wtedy kiedy ładuje się FT3D, gdyż raz TF3D nie chciał mi się załadować na starcie i klawiatura nie wyskoczyła)
- bardzo często nie pojawia się okno do wpisania PINu. Trzeba ręcznie włączyć i wyłączyć moduł telefoniczny aby wpisać PIN i aby telefon działał.
- nie mogę zmapować jakiegokolwiek folderu w sieci lokalnej. Dawniej mogłem bez problemu. Teraz jak wchodzę do "Network Plugin", przeglądam siec, widać mojego lapka, klikam na menu rozwijalne i wyskakuje klepsydra, myśli myśli myśli i tak bez końca. Podobnie jest w TotalCMD w pluginie LAN, tak samo, ładuje się bez końca. Bardzo to dziwne. Any idea?

Krótko mówiąc jest to najlepszy ROM jaki używałem do tej pory  :ok: Jestem bardzo zadowolony Krzyciecw, że dzielisz się z nami swoją ciężką pracą., tym bardziej że też studiuję i wiem co znaczy mieć sesję na karku i pociąg do PDA :D

Jedno pytanie: Czy mogę uzywać HardSPLa w wersji 1.93 z Twoim ROMem? Ma to jakiś związek? Czy musi być 1.40 OliNex?

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #481 dnia: Maj 18, 2009, 21:37:04 »
Koledzy,a czy Wy nie macie problemu z dostarczaniem raportów SMS...bo u mnie działa raport jak ustawiam dla każdego z osobna ,a ogólnie dla wszystkich SMS nie działa niestety :worried:

Zastosowanie HotFixa nie pomaga :( A to jest jedyny bład u mnie w tej wersji romu....
... nie dziala
Napisane: Maj 18, 2009, 21:31:48
- na starcie wyskakuje klawiatura (wtedy kiedy ładuje się FT3D, gdyż raz TF3D nie chciał mi się załadować na starcie i klawiatura nie wyskoczyła)
- bardzo często nie pojawia się okno do wpisania PINu. Trzeba ręcznie włączyć i wyłączyć moduł telefoniczny aby wpisać PIN i aby telefon działał.
- nie mogę zmapować jakiegokolwiek folderu w sieci lokalnej. Dawniej mogłem bez problemu. Teraz jak wchodzę do "Network Plugin", przeglądam siec, widać mojego lapka, klikam na menu rozwijalne i wyskakuje klepsydra, myśli myśli myśli i tak bez końca. Podobnie jest w TotalCMD w pluginie LAN, tak samo, ładuje się bez końca. Bardzo to dziwne. Any idea?

Jedno pytanie: Czy mogę uzywać HardSPLa w wersji 1.93 z Twoim ROMem? Ma to jakiś związek? Czy musi być 1.40 OliNex?
- wyskakuje ale sie chowa wiec  ...  problemu nie ma
- okno PIN-u u mnie pojawia sie zawsze, wystarczy wcisnac zielona sluchawke nie trzeba wlaczac calego modulu tel
- nie mam problemu z mapowaniem a pracuje w kilku sieciach, najlepiej zrobic HR, wgrac jeszcze raz rom, zrobic HR i jeszcze raz sprawdzic

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #482 dnia: Maj 18, 2009, 21:40:07 »
Koledzy,a czy Wy nie macie problemu z dostarczaniem raportów SMS...bo u mnie działa raport jak ustawiam dla każdego z osobna ,a ogólnie dla wszystkich SMS nie działa niestety :worried:

Zastosowanie HotFixa nie pomaga :( A to jest jedyny bład u mnie w tej wersji romu....

Zobacz tak:
wejdź na zakładkę wiadomości - więcej - menu - narzędzia - opcje - SMS \ MMS i zaznacz "żądaj powiadomień o dostarczeniu"

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #483 dnia: Maj 18, 2009, 21:46:42 »
- wyskakuje ale sie chowa wiec  ...  problemu nie ma
- okno PIN-u u mnie pojawia sie zawsze, wystarczy wcisnac zielona sluchawke nie trzeba wlaczac calego modulu tel
- nie mam problemu z mapowaniem a pracuje w kilku sieciach, najlepiej zrobic HR, wgrac jeszcze raz rom, zrobic HR i jeszcze raz sprawdzic
Klawiaturka się chowa, oczywiście. Też nie widzę problemu.
Co do PINu to ja niestety nie mam aż tak dobrze. Raz na 10 razy włączy mi się okno do wpisania PINu. Mówisz że wystarczy wcisnąć zieloną słuchawkę? Jakiego dialera używasz, standardowego wm czy pierwotnego dialera z manilii? Bo na standardowym dalerze, trzeba wybrać numer, kliknąć "YES" w chmurce, i dopiero po tym wyskoczy okno z PINem. Ale nie jest źle. Dzieki za podpowiedź bo nie wiedziałem, a zawsze to szybciej.
Krzysiecw napisał, że klawiatura i PIN to wina nowej Manili. Co tu dużo mówić, poczekamy na poprawiona wersję z XDA ;)

A co do mapowania folderów: HR robiłem. Niestety bez efektu. Chyba to moja wina i mam coś pokręcone w sieci. Tylko że na innych urządzeniach (HTC Hermes) i na Diamondzie ze starym ROMem nie miałem problemu. Problem występuje tylko na Dark Innowation v.3.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #484 dnia: Maj 18, 2009, 22:17:03 »

Zobacz tak:
wejdź na zakładkę wiadomości - więcej - menu - narzędzia - opcje - SMS \ MMS i zaznacz "żądaj powiadomień o dostarczeniu"

Niestety ustawione i nie działa a próbowałem już wszystkich ustawień
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2009, 23:38:35 wysłana przez Hornet15re1 »
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #485 dnia: Maj 19, 2009, 00:56:56 »
Graficznie ROm pierwsza klasa. Minimalizm i jednolity styl w calosci. Jak dla mnie PERFECTO. Ciesze sie ze autor ma podobny gust i nie daje sie namowic na roznego typu "festyniarskie" ikonki np. kolorowe bateryjki itp. :)

Tydzien przed wypuszczeniem wersji 3.0. zainstalowalem sobie wersje 2.0. Wszystko dzialalo idealnie i telefon reagowal szybki i bez najmniejszych opoznien. Jednak po wgraniu wersji 3.0 zrobieniu HR i ponownej konfiguracji wszystkiego od nowa zaskoczylo mnie kilka dziwnych zachowan. Poczawszy od opoznionej reakcji po nacisnieciu przyciku HOME po dziwne opoznienia w ksiazce telefonicznej i smsach.

Dla wyeliminowania i potwierdzenia wrocilem ponownie do ROMU 2.0 i okazalo sie ze mam racje. Na 2.0jce wszystko dziala szybciej - sa to ulamki sekund ale roznica jest zauwazalna. Czy ktos zaobserwowal podobne zachowanie i roznice ?

Raz jeszcze gratulacje dla autora za graficznie idealnie dopracowany ROM - jak dla mnie nic dodac nic ujac.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #486 dnia: Maj 19, 2009, 08:05:36 »
Graficznie ROm pierwsza klasa. Minimalizm i jednolity styl w calosci. Jak dla mnie PERFECTO. Ciesze sie ze autor ma podobny gust i nie daje sie namowic na roznego typu "festyniarskie" ikonki np. kolorowe bateryjki itp. :)

Tydzien przed wypuszczeniem wersji 3.0. zainstalowalem sobie wersje 2.0. Wszystko dzialalo idealnie i telefon reagowal szybki i bez najmniejszych opoznien. Jednak po wgraniu wersji 3.0 zrobieniu HR i ponownej konfiguracji wszystkiego od nowa zaskoczylo mnie kilka dziwnych zachowan. Poczawszy od opoznionej reakcji po nacisnieciu przyciku HOME po dziwne opoznienia w ksiazce telefonicznej i smsach.

Dla wyeliminowania i potwierdzenia wrocilem ponownie do ROMU 2.0 i okazalo sie ze mam racje. Na 2.0jce wszystko dziala szybciej - sa to ulamki sekund ale roznica jest zauwazalna. Czy ktos zaobserwowal podobne zachowanie i roznice ?

Raz jeszcze gratulacje dla autora za graficznie idealnie dopracowany ROM - jak dla mnie nic dodac nic ujac.

Sprobuj zmienic sobie PagePool na 8 Mb... Plik wersji 3.0 jest do tego przygotowany.

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #487 dnia: Maj 19, 2009, 09:26:10 »

dzialaja po ustawieniu w Advanced Config, Raport doręczeń sms. (zakladka wiadomosci)
start -> programy -> narzedzia -> tweaks -> Advanced Config

« Odpowiedź #488 dnia: Maj 19, 2009, 09:55:50 »

Sprobuj zmienic sobie PagePool na 8 Mb... Plik wersji 3.0 jest do tego przygotowany.

Krzyśku, przepraszam, Jak to zrobić - mam takie same objawy (PagePool na 8Mb)?
Dodam, że w moim przypadku w ROMie V3.0 nie mam problemów z wpisywaniem PINu.

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #489 dnia: Maj 19, 2009, 10:19:51 »
PagePool można zmienic programem "PagePool Changer". Poszukaj, gdzieś tu powinien być na forum.

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #490 dnia: Maj 19, 2009, 10:55:05 »
PagePool można zmienic programem "PagePool Changer". Poszukaj, gdzieś tu powinien być na forum.
jest tu wraz z opisem w pierwszym poscie http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122918.0
dodam ze sam rowniez na poczatku zauwazylem taki problem i odrazu zmienilem na 8, widac poprawe
Napisane: Maj 19, 2009, 10:54:12
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 10:57:08 wysłana przez yahuto »

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #491 dnia: Maj 19, 2009, 11:09:47 »
Myślicie że zmiana PagePool na 8Mb coś zmieni??

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #492 dnia: Maj 19, 2009, 11:16:48 »
moze sie myle (subiektywne odczucie) praca z manilla jest szybsza

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #493 dnia: Maj 19, 2009, 11:28:13 »
Aż z ciekawości sprawdzę jak śmiga po zmianie PagePool na 8mb :mrgreen:

*

Offline Cameyo

• **
  • 139
  • Sprzęt: BB 9700
« Odpowiedź #494 dnia: Maj 19, 2009, 12:23:01 »
Jak zrobic backup spritem, tak zeby zmieniony PP nie zostal przywrocony z backupu? Ktora opcje z danych odznaczyc?

*

Offline loo

• 35
« Odpowiedź #495 dnia: Maj 19, 2009, 13:04:40 »
Ja zmieniłem PagePool na 10mb i widzę pozytywną różnicę.

niestety nie wiem czy z tego powodu czy zupełnie innego mam inne problemy z tym romem, które nie zdarzały mi się w poprzednich.

1. Często zdarza się, że wyłączenie programu nie zwalnia pamięci po nim. na domiar złego clearram nie pomaga ;-(
2. to pierwszy rom na którym pojawiły mi się zwisy automapy. Niby robiłem hardreset ale jeżeli u was to nie występuje to może podpowiecie mi co mogłem zwalić?

A poza tym romik zacny

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
« Odpowiedź #496 dnia: Maj 19, 2009, 13:23:26 »
2. to pierwszy rom na którym pojawiły mi się zwisy automapy. Niby robiłem hardreset ale jeżeli u was to nie występuje to może podpowiecie mi co mogłem zwalić?
Tę drugą rzecz musze potwierdzić. Automapa ma zwisy. Jak na razie wydaje mi się to związane z działaniem GPS-a, ale może się mylę.

pozdrawiam

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #497 dnia: Maj 19, 2009, 14:57:25 »

dzialaja po ustawieniu w Advanced Config, Raport doręczeń sms. (zakladka wiadomosci)
start -> programy -> narzedzia -> tweaks -> Advanced Config

No próbowałem na włązonych i wyłączonych...a raportu ani widu ani słychu :(
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #498 dnia: Maj 19, 2009, 15:20:55 »
Gratulacje,ROM genialny!
Mam tylko pytanie,co zrobić by telefon się nie wzbudzał po nadejściu SMS,email itd.DiamondTweak i AC nie wyłączają tego wybudzenia.Gdzie w rejestrze trzeba to zrobić??/

Dzięki za ROM-ik! :ok:
Doświadczenie spływa po ludziach ani ich nie oświecając, ani nie poprawiając.
Napoleon Bonaparte

*

Offline kaamien

• 314
« Odpowiedź #499 dnia: Maj 19, 2009, 18:01:52 »
...co zrobić by telefon się nie wzbudzał po nadejściu SMS,email itd.DiamondTweak i AC nie wyłączają tego wybudzenia.Gdzie w rejestrze trzeba to zrobić??/

U mnie AC i Diamond Tweak (tylko tych dwóch używam) działają prawidłowo, tzn. można ustawić żeby pocket nie wybudzał się po przyjściu wiadomości.

Jeśli nie działa Ci ani AC ani Diamond Tweak, sięgnij po poradę nr 21: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0
Będziesz miał tam linka do innego tematu, na którym kolega piozus napisał:

Wybudzanie przy przyjściu nowego SMS
HKLM\Drivers\BuiltIn\RIL
DisableSMSWakeUpEvent <-- set to
"1" = brak wybudzania
"0" = przy przyjściu każdego nowego SMS telefon zostanie wybudzony

« Odpowiedź #500 dnia: Maj 19, 2009, 18:25:31 »
Ja zmieniłem PagePool na 10mb i widzę pozytywną różnicę.

niestety nie wiem czy z tego powodu czy zupełnie innego mam inne problemy z tym romem, które nie zdarzały mi się w poprzednich.

1. Często zdarza się, że wyłączenie programu nie zwalnia pamięci po nim. na domiar złego clearram nie pomaga ;-(

A poza tym romik zacny

Może ROM-ik jest przygotowany tylko na zmianę na Pagepool 8MB , a na 10MB już nie ?
:)

*

Offline kamillen

• 6
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #501 dnia: Maj 19, 2009, 18:43:36 »
Hej!
Może coś przeoczyłem, ale dałbym głowę, że w poprzednim romiku jaki miałem od Orange mogłem w windowsowym menagerze e-mail zaznaczyć jednocześnie wiele wiadomości. Teraz aby przerzucić je do innego folderu muszę zaznaczać i przenosić po kolei.
Czy da się to jakość zmienić? Z czego wynika ta niedogodność?

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #502 dnia: Maj 19, 2009, 20:43:17 »
mam male pytanie themesy manilli ktore pasuja od touch pro?
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #503 dnia: Maj 19, 2009, 22:01:52 »
zamiescilem posta jak otrzymac male menu HTC (jak na zdjeciu) np. w romie innovation:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134566.0

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #504 dnia: Maj 19, 2009, 22:31:14 »
To ostatnie to już raczej nie jest finger frienldy :P
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #505 dnia: Maj 19, 2009, 23:18:04 »
Gratulacje,ROM genialny!
Mam tylko pytanie,co zrobić by telefon się nie wzbudzał po nadejściu SMS,email itd.DiamondTweak i AC nie wyłączają tego wybudzenia.Gdzie w rejestrze trzeba to zrobić??/

Dzięki za ROM-ik! :ok:

Nie wiem czy czytałes 1 post ... W hotfix napisałem odnosnie tego problemu w odniesieniu do ACT ...

zamiescilem posta jak otrzymac male menu HTC (jak na zdjeciu) np. w romie innovation:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134566.0

Może, którys z tych wyglądów przypadł wam do gustu ? ;) Mozna sprobowac zawrzec w kolejnej wersji :) Aczkolwiek mowie ona dopiero w okolicach poczatku Lipca. Sam osobiscie sie juz nad tym wczesniej zastanawiałem bo widziałem to juz na XDA :) Obecne ciut za duze ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2009, 00:15:53 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #506 dnia: Maj 19, 2009, 23:25:36 »
Jak dla mnie to Medium jest OK :ok:
Ciekawi mnie czy nie dało by się zaadoptować tego Menu z WM6.5 bo chyba jest szybsze od aktualnego HTC Menu i nie zabiera tyle RAMu :?:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #507 dnia: Maj 19, 2009, 23:29:05 »
Medium i Small są OK.
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #508 dnia: Maj 19, 2009, 23:38:35 »
Jak dla mnie to Medium jest OK :ok:
Ciekawi mnie czy nie dało by się zaadoptować tego Menu z WM6.5 bo chyba jest szybsze od aktualnego HTC Menu i nie zabiera tyle RAMu :?:

Obawiam sie ze to nie jest takie HOP SIUP ... Na wakacjach pomyślę nad WM 6.5 ;) Mamy juz doswiadczonego kucharza w tej dziedzinie, może mi pomoze ;D Ja wolałem oprzec ROM na finalnym i stabilnym systemie który oficjalnie funkcjonuje ;)

Medium i Small są OK.

Nad któryms z nich pomyślę ;)

Aczkolwiek mówię ... narazie nowej wersji nie planuje z powodu studiów i chwilowego (~miesięcznego) braku czasu :) Ale na wakacjach cos pokombinuję, żeby każdy z WAS mógł w jeszcze przyjemniejszy sposób korzystać z mojego ROMu ;)

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2009, 23:40:10 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #509 dnia: Maj 20, 2009, 06:57:41 »

Obawiam sie ze to nie jest takie HOP SIUP ... Na wakacjach pomyślę nad WM 6.5 ;) Mamy juz doswiadczonego kucharza w tej dziedzinie, może mi pomoze ;D Ja wolałem oprzec ROM na finalnym i stabilnym systemie który oficjalnie funkcjonuje ;)

Bardzo mądrze, przynajmniej nie trzeba się wkurzać, że sam rom u swej podstawy jest niestabilny.

UWAGA SŁODZĘ: Naprawdę świetny rom.  :ok:
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.