[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 702008 Wyświetleń

Odp: [7.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v2.0) [Manila2]
« Odpowiedź #330 dnia: Maj 13, 2009, 15:57:47 »
Rom pierwsza klasa, ale czy można jakoś dołożyć do niego klawiaturę "mały układ QWERTY" przy grubych paluchach na nowej klawiaturce mam kłopoty z pisaniem. albo gzie można znaleść tą klawiaturkę do zainstalowania.
Pozdrawiam :ok:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #331 dnia: Maj 13, 2009, 16:36:34 »
Rom pierwsza klasa, ale czy można jakoś dołożyć do niego klawiaturę "mały układ QWERTY" przy grubych paluchach na nowej klawiaturce mam kłopoty z pisaniem. albo gzie można znaleść tą klawiaturkę do zainstalowania.
Pozdrawiam :ok:

Niestety, ale nie znalazłem jeszcze w pełni działajacej COMPACT QWERTY w TOPAZA. Jesli tylko takowa sie pojawi ... ktora rowniez bedzie wspołpracowała z polskim jezykiem to na pewno znajdzie sie w ROMie. Poczytaj TUTAJ . Potestuj ... Ja w wolnej chwili moze tez cos popatrze ... Narazie chce dokonczyc to co robie i chwilowo zajac sie studiami :) Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 16:38:38 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #332 dnia: Maj 13, 2009, 16:57:41 »
Działa i wygląda fajnie tylko nie ma polskich czcionek i T9
blokuje też inne klawiaturki

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #333 dnia: Maj 13, 2009, 17:00:52 »
Działa i wygląda fajnie tylko nie ma polskich czcionek i T9
blokuje też inne klawiaturki

No własnie ... stad tez w zadnym polskim ROMie jeszcze jej nie ma ... w wolnej chwili postaram sie rozeznac w temacie ... moze sie cos uda zrobic ... Ale nie wiem kiedy bedzie ta wolna chwila ...

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #334 dnia: Maj 13, 2009, 21:16:33 »
Ustawilem sobie standardowego dialera WM i wgralem pocket shield ale zauwazylem ze nawet jak ustawie glosnosc systemu na minimum czyli jedna kreske to przez to ze mam pocket shield jest ustawione na maxa:/ Wie ktos jak to zmienic? Nie wiem czy to nie z winy softu dlatego pisze tutaj bo na poprzednich softach tego nie zauwazylem...

*

Offline userMpda

• 5
« Odpowiedź #335 dnia: Maj 13, 2009, 22:44:01 »
Krzysiec, primo dzieki za kawal swietnej roboty. Po masakrze jaka zafundowal orange, mimo ratowania oryginalna manila i dziesiatkami zainstalowanych cabow, nie wiem czemu tak dlugo zwlekalem z hardspl. Choc widze, ze wiele osob ma obiekcje przed pozbyciem sie softu operatora przed minieciem gwarancji.
Po secundo, korzystajac z faktu ze jestes online, zapytam czy to tylko u mnie wystepujaca niedogodnosc: po kazdym SR, okno podawania PINu zostaje szybciutko przykryte okienkiem klawiatury QWERTY, ktora potem znika i pojawia sie raz jeszcze, nie dajac szansy na podanie PINu. Dopiero po zaladowaniu manili musze recznie wywolac okno PINu i wpisac.

Pozdrawiam i szacunek (baw sie teraz, bo po studiach czas zacznie tak uciekac, ze nie znajdziesz chwili na takie dziełotworzenie :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #336 dnia: Maj 13, 2009, 22:50:02 »
Krzysiec, primo dzieki za kawal swietnej roboty. Po masakrze jaka zafundowal orange, mimo ratowania oryginalna manila i dziesiatkami zainstalowanych cabow, nie wiem czemu tak dlugo zwlekalem z hardspl. Choc widze, ze wiele osob ma obiekcje przed pozbyciem sie softu operatora przed minieciem gwarancji.
Po secundo, korzystajac z faktu ze jestes online, zapytam czy to tylko u mnie wystepujaca niedogodnosc: po kazdym SR, okno podawania PINu zostaje szybciutko przykryte okienkiem klawiatury QWERTY, ktora potem znika i pojawia sie raz jeszcze, nie dajac szansy na podanie PINu. Dopiero po zaladowaniu manili musze recznie wywolac okno PINu i wpisac.

Pozdrawiam i szacunek (baw sie teraz, bo po studiach czas zacznie tak uciekac, ze nie znajdziesz chwili na takie dziełotworzenie :)

Niestety ale launcher do manili2 funkcjonuje tak a nie inaczej ze musi wyskakiwac klawiatura qwerty zeby zaladowac manile ... Aczkolwiek potem wystarczy tylko wcisnac przycisk zielonej sluchawki i wyskakuje okno pin :)

Co do studiow ... dlugo nie nabawie ;) Juz powienienm własnie sie bronic ... Ale jakos mi sie rok wydluzyl ;) Pozdrawiam.

*

Offline userMpda

• 5
« Odpowiedź #337 dnia: Maj 13, 2009, 23:03:24 »
He, jak sie czaisz z palcem na ekranie, to zdazysz wpisac PIN zanim wyskoczy QWERTY, ale jasne ze po co. Potem latwiej.
Widze ze manila wymaga zdecydowanie doszlifowania, chyba niebawem powinna sie pojawic...

Z tej samej beczki - czy brak strzaleczek gora/dol do przegladania np sms czy obrazow jest tez manila-zalezna (oczywiscie mozna to robic przesuwajac palcem, ale bylo praktyczne). Poza tym uparl mi sie na nieodbieranie MMS, ale to chyba wina poprzedniego radia. Od czasu zmiany radia nikt mi obrazka nie przesylal  :(.

Pozdrawiam.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #338 dnia: Maj 13, 2009, 23:06:55 »
He, jak sie czaisz z palcem na ekranie, to zdazysz wpisac PIN zanim wyskoczy QWERTY, ale jasne ze po co. Potem latwiej.
Widze ze manila wymaga zdecydowanie doszlifowania, chyba niebawem powinna sie pojawic...

Z tej samej beczki - czy brak strzaleczek gora/dol do przegladania np sms czy obrazow jest tez manila-zalezna (oczywiscie mozna to robic przesuwajac palcem, ale bylo praktyczne). Poza tym uparl mi sie na nieodbieranie MMS, ale to chyba wina poprzedniego radia. Od czasu zmiany radia nikt mi obrazka nie przesylal  :(.

Pozdrawiam.

strzaleczki zostaly usuniete odgornie przez HTC ... nawet w Diamondzie2 ich nie znajdziesz... ale jelsi zainstalujesz np munZoomExt.cab z dodatkow to strzaleczki Ci powroca ... Aczkolwiek jednoczesnie powroci domyslne okno WM do przegladania SMS po nacisnieciu na sms.

A co do MMS ... z tymi to ja mam problemy od sierpnia zeszlego roku kiedy to nabylem Diamonda ... Raz pobiera raz nie ... Nie wazne jaki ROM. Moze operator ?

A co do klejnej wersji manili ... watpie czy tak szybko sie poajwi ... Port Dialera stanał w miejscu :/ A bez nowego Dialera ... nie bedzie nowej manili ...
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 23:10:45 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #339 dnia: Maj 14, 2009, 09:55:33 »
Witam!
Na wstępie wielkie dzięki, jeden z lepszych (jak nie najlepszy) ROM ze wszystkich, które do tej pory testowałem.
Mam pytanie. Czy możliwe jest, aby po kliknięciu w odebranego smsa (w zakładce TF3D) otwierało się okno odpowiedzi, ale nie jak ma to miejsce teraz jako szczegóły kontaktu tylko tak jak manila 1 - w obsłudze wiadomości? Trochę mnie denerwuje to, że nie wyświetla ile znaków zostało już napisanych oraz że nie można wstawiać swoich predefiniowanych tekstów.

Kiedy można się spodziewać nowej wersji v3?
Jeśli pytanie się powtórzyło to sorry, czytałem cały wątek jeszcze przed flashem tero ROMu i mogły mi umknąć niektóre opisane problemy, a ponowne przeczytanie 12 stron nie wchodzi w grę...
Ps. Wyszukiwanie to porażka na tym forum!
Krzykoz

*

Offline Polan_PL

• 24
    • nie mam
  • Sprzęt: HTC Diamond a wcześniej spv m3000, mpx200
« Odpowiedź #340 dnia: Maj 14, 2009, 11:17:55 »
Sorry chłopaki za zamieszanie ale mam pytanie.
Wcześniej używałem HTC Wizard a tu mnie troszkę dziwi parę rzeczy - większość sam pokonuję.

Dziś zauważyłem niezidentyfikowaną ikonkę na pasku i nie bardzo wiem jak to wpisać w szukajke więc postanowiłem napisać tu ( ten ROM wgrałem )

http://img21.imageshack.us/my.php?image=dscn9735.jpg
( zaznaczona na czerwono )
Przepraszam za kłopot i czekam na info.

PS. BARDZO FAJNY ROM ! ;]

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #341 dnia: Maj 14, 2009, 11:28:37 »
To jest chyba wlaczany tryb wibracji (dzwieki wyciszone)

*

Offline picio23

• 14
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #342 dnia: Maj 14, 2009, 11:29:54 »
Sorry chłopaki za zamieszanie ale mam pytanie.
Wcześniej używałem HTC Wizard a tu mnie troszkę dziwi parę rzeczy - większość sam pokonuję.

Dziś zauważyłem niezidentyfikowaną ikonkę na pasku i nie bardzo wiem jak to wpisać w szukajke więc postanowiłem napisać tu ( ten ROM wgrałem )

http://img21.imageshack.us/my.php?image=dscn9735.jpg
( zaznaczona na czerwono )
Przepraszam za kłopot i czekam na info.

PS. BARDZO FAJNY ROM ! ;]

Zmień profil dźwięku na NORMALNY i sprawdź ikonkę a potem zmień profil na WIBRACJA i także sprawdź ikonkę. Wtedy się połapiesz.

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #343 dnia: Maj 14, 2009, 11:30:43 »
To jest informacja, że masz włączoną wibrację :ok:

A tak przy okazji, to bardzo fajny ROM, a z RADIEM które zalecasz to moje MDA śmiga aż miło :D
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 11:36:01 wysłana przez dominik1980 »

*

Offline Polan_PL

• 24
    • nie mam
  • Sprzęt: HTC Diamond a wcześniej spv m3000, mpx200
« Odpowiedź #344 dnia: Maj 14, 2009, 11:51:04 »
Dzięki wielkie ;)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #345 dnia: Maj 14, 2009, 13:09:20 »
Premiera wersji 3.0 niestety sie opozni z przyczyn ode mnie nie zaleznych (studia) ... Moze na weekendzie bedzie ... Poza tym staram sie rozwiazac błędy które jeszcze wyłapałem ... Ciesze sie ze podoba sie obecny ROM. Postaram sie aby nastepny był jeszcze lepszy stad takie opoznienie ... Pozdrawiam.

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #346 dnia: Maj 14, 2009, 13:24:00 »
Szkoda, że premiera v3.0 opóźni się, ale v2.0 zdecydowanie zdobywa nasze maszynki. Krótko mówiąc aż się boję co zrobi v3.0 z naszymi maszynkami :wink:

Pozdrawiam

*

Offline badd

• 17
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #347 dnia: Maj 14, 2009, 13:45:58 »
Oj tam, nie ma co płakać, im bardziej będzie dopracowany rom, tym większą radość sprawi :)
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 13:48:16 wysłana przez badd »
" It is a good day to die... "

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #348 dnia: Maj 14, 2009, 23:05:40 »
Rozwiązałem juz chyba wszystkie problemy nad ktorymi pracowałem ;) Tak więc możliwe ze wersja 3 ukaze sie juz niedługo :) Chyba wolna od wszelkich BUGow o ktorych wspominaliscie ... a szczególnie bug o ktorym pisał LaGranda o złym wyswietlaniu filmow wideo w manili.
Takze ten Update wersji jest juz dopracowany w kazdym aspekcie mam nadzieje :) Teraz tylko trzeba ugotowac i potestowac z dzien abyscie mogli dostac w pelni wartosciowy produkt ;) ... Pozdrawiam i proszę jeszcze o cierpliwosc.
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 23:09:14 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #349 dnia: Maj 14, 2009, 23:19:37 »
Nie! Ja chcem juz:D

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #350 dnia: Maj 14, 2009, 23:27:26 »
Nie! Ja chcem juz:D
ja tez:)
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #351 dnia: Maj 14, 2009, 23:33:09 »
Pojutrze rano wyjeżdżam na tydzień, także też bym prosił o wypuszczenie nowej wersji  jutro B)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #352 dnia: Maj 14, 2009, 23:41:12 »
Myślę, że jest to bardzo możliwe :) Aczkolwiek zrozumcie, że nie chce wypuścić bubla i potem litanie wysluchiwac ;) Stąd decyzja o wczesniejszym przetestowaniu. Miło słyszeć ze az tak duzo z was korzysta z tego ROMu. :)
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2009, 23:42:44 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #353 dnia: Maj 14, 2009, 23:55:42 »
Myślę, że jest to bardzo możliwe :) Aczkolwiek zrozumcie, że nie chce wypuścić bubla i potem litanie wysluchiwac ;) Stąd decyzja o wczesniejszym przetestowaniu. Miło słyszeć ze az tak duzo z was korzysta z tego ROMu. :)
Ja tez jade jutro w poludnie i bym prosil bardzo o romik. Bo bede za granica i nie bede mial mozliwosci pobranie ROMu
Nie masz sie co bac ze beda litanie.. hmmm nazwij go 2.9 test (beta) lub jak juz jestes pewny to 3.0.
Czekam z niecierpliwoscia

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #354 dnia: Maj 15, 2009, 00:07:34 »
Ja tez jade jutro w poludnie i bym prosil bardzo o romik. Bo bede za granica i nie bede mial mozliwosci pobranie ROMu
Nie masz sie co bac ze beda litanie.. hmmm nazwij go 2.9 test (beta) lub jak juz jestes pewny to 3.0.
Czekam z niecierpliwoscia

Bardzo mi przykro ale jesli juz to ROM bedzie wieczorem ... Gdyz ja nie mam wczesniej czasu i fizycznej mozliwosci zamieszczenia go ...

« Odpowiedź #355 dnia: Maj 15, 2009, 07:15:04 »
Bardzo mi przykro ale jesli juz to ROM bedzie wieczorem ... Gdyz ja nie mam wczesniej czasu i fizycznej mozliwosci zamieszczenia go ...

nie ma się co spieszyć z wydawaniem nowych wersji, najlepszy byłby termin raz na 2-3 miesiące a nie raz na 2 tygodnie. czy znasz już odpowiedz jak naprawić te filmy w podglądzie? może jakiś cab co to naprawi, zmiana w rejestrze?

--------------
tak na marginesie polecam moją paczuszkę z tapetami - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111395.msg985567#msg985567
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 09:54:37 wysłana przez LaGranda »

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
« Odpowiedź #356 dnia: Maj 15, 2009, 08:25:00 »
Popieram LaGranda w tym, że nie ma co się spieszyć z wypuszczaniem kolejnych wersji bardzo udanych ROM-ów w tak krótkim odstępie. Szczególnie, że "nas kucharz/nasi kucharze" poza gotowaniem dla nas mają szereg innych zajęć. Kto wie, czy nie ważniejszych :), więc pozwólmy im na chwilę "odejścia od gotowania" i zajęcia się innymi rzeczami/sprawami. Ale tylko na chwilę :ok:

Pozdrawiam

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #357 dnia: Maj 15, 2009, 10:13:58 »

nie ma się co spieszyć z wydawaniem nowych wersji, najlepszy byłby termin raz na 2-3 miesiące a nie raz na 2 tygodnie. czy znasz już odpowiedz jak naprawić te filmy w podglądzie? może jakiś cab co to naprawi, zmiana w rejestrze?

--------------
tak na marginesie polecam moją paczuszkę z tapetami - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111395.msg985567#msg985567

W tej wersji ROMu (która wypuszcze jak uznam ze wszystko jest ok) wyswietlanie i podglad filmikow w albumie i zakladce zdjecia działa bez zarzutu ... niestety watpie czy CAB to naprawi ... Rejestr na pewno nie ... Ogolnie ...  nawet chyba RAMu troszeczke wiecej sie zrobiło :) Na takiej samej konfiguracji softowej co poprzednio teraz mam 68% zuzycia RAMu po otwarciu wszystkich zakladek i innych zakamarków a wczesniej miłem 71% :) Oczywiscie nie mowie o otwarciu Opery ... bo po jej otwarciu RAM zawsze skacze do 80% i tak było jest i będzie ze Opera podbija licznik w gore...
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 10:17:51 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Goldbaren

• **
  • 132
  • Sprzęt: Iphone 3gs
« Odpowiedź #358 dnia: Maj 15, 2009, 10:33:55 »
Witam i Pozdrawiam.

Nie było mnie trzy tygodnie bo bylem na wakacjach ale widze ze trochę sie zmieniło do tego czasu i pozwolę sobie na teścik tego ROMU :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC