[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701457 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
Odp: [7.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v2.0) [Manila2]
« Odpowiedź #240 dnia: Maj 08, 2009, 14:12:19 »
Dobra, przeprosiny w jutrzejszej wyborczej  :P

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #241 dnia: Maj 08, 2009, 14:41:07 »
No niestety...nadal brak raportów,a na dodatek teraz musze recznie odpalać wpisywanie PINU,Ram mi znika w oczach a Opera sie nadal nie obraca...nie dane jest mojemu fonowi pracować z Manila2...pozostaje mi powrót do FireROMU :(

Mi po zainstalowaniu tego CABa po wyslaniu SMS przychodzil SMS zwrotny ze Wiadomosc dostarczono ... No chyba ze Tobie nie o to chodzi ...

No własnie mimo tego caba raporty nadal sa niedostarczane,ani w formie pisemnej,ani mówionej :S
A czy przyczyną problemów w tym romie może być nieformatowane 4GB pamieci,bo robie formata tylko pamięci głównej?

A mam pytanie z innej beczki,bardzo mi sie spodobała ta orginalna klawiaturka w tym romie,czy jest jakiś CAB by ja zaplikować do innego romu?

Pozostaje mi tylko powrót do fireROMU...ale bede tesknił za tym czatem w skrzynce odbiorczej SMS i tą pogodą widoczna na kilka dni :sleepy:
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 14:56:41 wysłana przez Hornet15re1 »
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline vigor2

• 20
  • Sprzęt: HTC Diamond, SAMSUNG S2
« Odpowiedź #242 dnia: Maj 08, 2009, 18:04:37 »
Krzysiek "upiekłeś" naprawdę bardzo fajny romik,  :ok: zawartość, układ, ikony, na razie nic dodać nic ująć jak dla mnie :ok:
Widze że uczeń zaczyna przerastać mistrza (billego) :wink:, jeżeli tak to mogę ująć.  Chociaż mam nadzieję że billyj80  nie powiedział ostatniego słowa i zrobi nam jeszcze miłą niespodziankę.
A może razem coś jeszcze upichcicie, ku naszemu zadowoleniu. :wink:

No dobra koniec tej wazeliny przyłączam  się do@yavo odnośnie dołączania miast w Pogodzie, możesz podpowiedzieć jaki jest nowy program do edycjii w Manili2.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #243 dnia: Maj 08, 2009, 18:26:01 »
Krzysiek "upiekłeś" naprawdę bardzo fajny romik,  :ok: zawartość, układ, ikony, na razie nic dodać nic ująć jak dla mnie :ok:
Widze że uczeń zaczyna przerastać mistrza (billego) :wink:, jeżeli tak to mogę ująć.  Chociaż mam nadzieję że billyj80  nie powiedział ostatniego słowa i zrobi nam jeszcze miłą niespodziankę.
A może razem coś jeszcze upichcicie, ku naszemu zadowoleniu. :wink:

No dobra koniec tej wazeliny przyłączam  się do@yavo odnośnie dołączania miast w Pogodzie, możesz podpowiedzieć jaki jest nowy program do edycjii w Manili2.

vigor2 ciesze sie ze ROM sie podoba...  ale ... odnosnie problemu , poczytaj prosze koncowke 8 storny tego tematu ... i prosze nie osłabiaj mnie ... Bo juz jestem u kresu wytrzymałosci tego problemu ... 1 POST "UWAGI" i cała koncowka 8 strony !!! Wy czytacie w ogole watek ? ... Zrozumcie moje zdenerwowanie ... Jeszcze jedno pytanie o dodawanie pogody i chyba skasuje 1 post bo po co on ? ;)

witam.
nie bede sciemnial ze w ogole sie na tym nie znam - wiem jedno ze szlag mnie trafia jak ogladam ORANGEB MENU na swoim telefonie i z przerazeniem mysle co jeszcze magicy z orange spieprza wzorowo.
mam prosbe jak ktos z was mialby chwilke czasu (oczywiscie nie za darmo) i wgral mi ten rom.
warszawa i okolice chetnie dojade .
dzieki za pomoc .
pozdr
slawek@lampart.pl

slawloz ... z całym szacunkiem ... Ale zamieszczanie tego samego posta w 10 watkach to juz zakrawa na przesade w moim odczuciu ... Rozumiem jestes nowy ale naprawde ... Jak ktos bedzie w stanie Ci pomoc wierz mi ze pomoze... Nie trzeba pisac w 10 roznych tematach tego samego !
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 18:32:59 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline andersik

• *
  • 50
  • MDA Compact IV, O2 XDA IIi, HTC TYTN
« Odpowiedź #244 dnia: Maj 08, 2009, 18:31:15 »
Gratuluje udanego ROMU !!!

Mam pytania:
1. Jakie pliki odpowiadają za ikony w taskmanager i ikona menu start
2. Czy nowy ekran powiadomień znajduje się w manili 2 czy to osobny pakiet ?

Próbuje własnych sił w zgotowaniu czegoś pod siebie przy wykorzystaniu twojego romu, nowej kuchni qsqa i kuchni billyj80

Dzięki za odpowiedź

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #245 dnia: Maj 08, 2009, 18:34:32 »
Gratuluje udanego ROMU !!!

Mam pytania:
1. Jakie pliki odpowiadają za ikony w taskmanager i ikona menu start
2. Czy nowy ekran powiadomień znajduje się w manili 2 czy to osobny pakiet ?

Próbuje własnych sił w zgotowaniu czegoś pod siebie przy wykorzystaniu twojego romu, nowej kuchni qsqa i kuchni billyj80

Dzięki za odpowiedź

pliki ikon to kilkanascie plikow dll i nie tylko ... Wszystkich nazw narazie nie znam poniewaz jeszcze taskbarem sie nie zajmowalem ... Ale latwo do tego dojsc sciagajac jakis zestaw ikon ktory zmienia ikony i zobaczyc ktore za nie odpowiadaja ... A co do ekranu ... to jest osobny pakiet ... Notification

*

Offline kendi

• 257
  • Sprzęt: G1 s5330
« Odpowiedź #246 dnia: Maj 08, 2009, 18:38:41 »
Ja chyba znalazlem jeszcze jeden brak tlumaczenia.
Dzisiaj rano wsadzilem do tel karte play kolegi i do gory chyba od zasiegu wyskoczyl dymek ale juz nie pamietam co bylo napisane. Byly to dwa wyrazy po ang.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #247 dnia: Maj 08, 2009, 18:39:56 »
Ja chyba znalazlem jeszcze jeden brak tlumaczenia.
Dzisiaj rano wsadzilem do tel karte play kolegi i do gory chyba od zasiegu wyskoczyl dymek ale juz nie pamietam co bylo napisane. Byly to dwa wyrazy po ang.

Ja w tlumaczeniu plików systemowych niestety nic narazie nie zaradze ... korzystałem z plików mui spolszczających system z kuchni billyego.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 18:51:06 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline vigor2

• 20
  • Sprzęt: HTC Diamond, SAMSUNG S2
« Odpowiedź #248 dnia: Maj 08, 2009, 19:50:56 »
Masz rację Krzysiu ręce opadają od takich jak ja. Jest w pierwszym wątku o pogodzie. Czytałem go dawno i wyleciało z pamięci.
Może wyróżnił byś go jeszcze kolorem, łatwiej utkwi w pamięci - bo obawiam sie że jeszcze znajdą się tacy jak ja :wink:
.cab sprawdzony działa

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #249 dnia: Maj 08, 2009, 19:55:54 »
Masz rację Krzysiu ręce opadają od takich jak ja. Jest w pierwszym wątku o pogodzie. Czytałem go dawno i wyleciało z pamięci.
Może wyróżnił byś go jeszcze kolorem, łatwiej utkwi w pamięci - bo obawiam sie że jeszcze znajdą się tacy jak ja :wink:
.cab sprawdzony działa

Ciesze sie ze mnie rozumiesz oraz ze CAB działa :)

*

Offline playerone

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #250 dnia: Maj 08, 2009, 21:43:57 »
Jeżelio chodzi o mój komenatarz to również coś dodam:
Śledzę projekt od początku, bo jeszcze niedawno wgrywałem pierwszą wersję Innovation.
Ten romik (v.2) chodzi b. przyzwoicie, jednak zzera troche duzo zasobow. Po paru godzinach jest 70%, po uruchomieniu opery po paru przegladnieciach strony albo uruchomieniu 3 zakladki juz jest maly problem. Minus to brak fajnych przyciskow zoom in/zoom out w smsie razem z widokiem czatu czyli bez standardowego okna windows, brak mozliwosci obracania kolkiem

Reszta jest kapitalna!

Rom jest nawet ok...ale faktycznie RAM znika w mgnieniu oka...pierwszy raz wywalilo mi ze mam za mało pamięci a uruchomiłem tylko aparat....średnio Ram kształtuje sie  na poziomie 25mb.
Jeszcze to co zauważyłem to dość długo się uruchamia....
Reszta bardzo fajna.
Gratuluje dobrej roboty.
Ja jednak wracam na Fire ROM.
HTC Touch Diamond - WM 6.1 + Sense 2.1

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #251 dnia: Maj 08, 2009, 22:00:59 »
Jeżelio chodzi o mój komenatarz to również coś dodam:
Śledzę projekt od początku, bo jeszcze niedawno wgrywałem pierwszą wersję Innovation.
Ten romik (v.2) chodzi b. przyzwoicie, jednak zzera troche duzo zasobow. Po paru godzinach jest 70%, po uruchomieniu opery po paru przegladnieciach strony albo uruchomieniu 3 zakladki juz jest maly problem. Minus to brak fajnych przyciskow zoom in/zoom out w smsie razem z widokiem czatu czyli bez standardowego okna windows, brak mozliwosci obracania kolkiem

Reszta jest kapitalna!

Rom jest nawet ok...ale faktycznie RAM znika w mgnieniu oka...pierwszy raz wywalilo mi ze mam za mało pamięci a uruchomiłem tylko aparat....średnio Ram kształtuje sie  na poziomie 25mb.
Jeszcze to co zauważyłem to dość długo się uruchamia....
Reszta bardzo fajna.
Gratuluje dobrej roboty.
Ja jednak wracam na Fire ROM.

Ja przy swojej konfiguracji na tym ROMie osiagam maksymalna wartosc zuzycia RAMu na poziomie 73% ... Nie miałem jeszcze wyzej ... Dziwne ... No ale kazdy używa swoich programów ktore zzeraja RAM inaczej ... Przygotowałem również wersję z PagePool zmienionym z 8 na 6 ... przez co mamy nieco więcej RAMu. Zaraz zuploaduje na gryzonia jakby ktos chciał.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 22:06:04 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #252 dnia: Maj 08, 2009, 22:48:58 »
po 3 miesiącach, zmieniłem ROM z Fire na twój. Po godzinie zabawy muszę przyznać, że jest bardzo szybki i prezentuje się profesjonalnie (tylko ten Dialer razi w oczy).
Największą wadą z jaką się spotkałem to motyw z regulacją głośności. Zamiast wibrowania mam napis "browar" i wszystko jest na maxa powiększone, nie wygląda to dobrze.
Czy jest na to jakaś rada?
pozdrawiam!
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #253 dnia: Maj 08, 2009, 22:59:19 »
po 3 miesiącach, zmieniłem ROM z Fire na twój. Po godzinie zabawy muszę przyznać, że jest bardzo szybki i prezentuje się profesjonalnie (tylko ten Dialer razi w oczy).
Największą wadą z jaką się spotkałem to motyw z regulacją głośności. Zamiast wibrowania mam napis "browar" i wszystko jest na maxa powiększone, nie wygląda to dobrze.
Czy jest na to jakaś rada?
pozdrawiam!

Moge Cie zapewnic ze w tym ROMie tego błędu nie ma ... Ty pewnie zainstalowałes jakis taskbar z innymi ikonami albo nie wiem moze nie zrobiłes HR ? Na pewno tego u mnie nie ma i smiem tweirdzic ze jakby było u innych to by tu juz glosno o tym było ... Co do Dialera ... Masz w Dodatkach do ROMu białą klawiature ... po to ja zrobiłem zeby Ci ktorym nie podoba sie ta wymienili sobie na biała ...
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 23:03:08 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #254 dnia: Maj 08, 2009, 23:39:20 »
Rozumiem Cię doskonale, może wynikło to z tego właśnie, że nie wyczyściłem IS na który wcześniej instalowałem kilka rodzajów ikon taskbara ;) Wgram jeszcze raz ROM i tym razem przy HardResecie wybiorę czyszczenie IS.

P.S. Zawsze po każdym flashu robi HR.

pozdrawiam
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #255 dnia: Maj 09, 2009, 08:19:31 »
Nie ma potrzeby przy HR robić też czyszczenia IS jeśli nie ma na niej żadnych programów uruchamiających się z Autostartu jak np. AutoMapa czy TomTom zainstalowane na IS.
Jeśli są to tylko zwykłe programy to nawet nie trzeba ich instalować ponownie tylko zrobić skrót do nich i wkleić do menu Start i będą w większości działać poprawnie.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #256 dnia: Maj 09, 2009, 09:17:13 »
Od jakiegos czasu mam taki blad ze jak podlacze kabel usb do kompa to wyskakuje udostepnianie internetu i musze zawsze przelaczac na wymiane plikow dyskowa. Wczesniej tego nie mialem. W polaczeniach z usb mam ustawione na dysk...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #257 dnia: Maj 09, 2009, 09:22:05 »
Od jakiegos czasu mam taki blad ze jak podlacze kabel usb do kompa to wyskakuje udostepnianie internetu i musze zawsze przelaczac na wymiane plikow dyskowa. Wczesniej tego nie mialem. W polaczeniach z usb mam ustawione na dysk...

Moze jakis program ktory doinstalowałes to ustawia ? Ja nie zaobserwowałem takich objawów u siebie ...

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #258 dnia: Maj 09, 2009, 10:05:03 »
Wlasnie nic nie instalowalem. Wyskakuje mi udostepnianie neta ale automatycznie laczy sie jako dysk z kompem wiec niby jest dobrze, tylko wyskakuje okienko tego udostepniania. Nie chce tutaj znowu wazelinowac ale ten rom jest chyba idealny;) po prostu kozak!!

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
Aktualizacja bazy danych o operatorach
« Odpowiedź #259 dnia: Maj 09, 2009, 10:06:03 »
Dziś rano odblokowałem swoje urządzonko i pojawiło mi się pytanie, czy aktualizować bazę danych o operatorach.
Z głupia frant tapnąłem sobie TAK, po czym dostałem komunikat, że baza danych jest aktualna. Co to jest, z czym to się je i jak to wyłączyć?

A, jeszcze jedno: dobrze widzę, że podczas pisania nowego sms nie podpowiada odbiorców?
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 10:07:35 wysłana przez yavo »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Odp: Aktualizacja bazy danych o operatorach
« Odpowiedź #260 dnia: Maj 09, 2009, 10:31:34 »
Dziś rano odblokowałem swoje urządzonko i pojawiło mi się pytanie, czy aktualizować bazę danych o operatorach.
Z głupia frant tapnąłem sobie TAK, po czym dostałem komunikat, że baza danych jest aktualna. Co to jest, z czym to się je i jak to wyłączyć?

A, jeszcze jedno: dobrze widzę, że podczas pisania nowego sms nie podpowiada odbiorców?

U mnie podpowiada ... A z ta baza operatoró to pierwszy raz widze i slysze cos takiego :)

A tak na marginesie pracuje nad przerobieniem ikon z taskbara ... Robie z niebieskich zielone pasujące do ROMu ... A takze pracuje nad zmiana ikon folderów ;) To będzie niespodzianka na jakie  ... może się uda :)
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 10:33:36 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
« Odpowiedź #261 dnia: Maj 09, 2009, 11:06:12 »
Nie sledze dokładnie tego wątku, bo nie mam czasu, więc przepraszam jak było to pytanie.
Krzysiecw czy była by możliwość zrobienia dokładnie tego samego, romu co teraz masz tylko na w 6.5? A jak nie to czy udostępniłbyś pliki z manila to bym sam spróbował zrobić na podstawie kuchni proven.
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #262 dnia: Maj 09, 2009, 11:11:17 »
Nie sledze dokładnie tego wątku, bo nie mam czasu, więc przepraszam jak było to pytanie.
Krzysiecw czy była by możliwość zrobienia dokładnie tego samego, romu co teraz masz tylko na w 6.5? A jak nie to czy udostępniłbyś pliki z manila to bym sam spróbował zrobić na podstawie kuchni proven.

Obawiam sie ze to nie będzie takie latwe ... gdyz ja tutaj zastosowałem duzo powiązań manili z innymi plikami gdzie siedzi rejestr itp ... Poprostu duzo rzeczy Ci nie będzie działać jak trzeba ... bo ja paczke manili do tego ROMu robiłem od podstaw zeby wszystko działało na tej wersji WM ... Stad potem CABy oddzielne zeby nowe menu dzialalo itd ... Jak wyjdzie finalny WM 6.5 to bede wtedy sie nim interesowal ... narazie nie. Gdyz postawienie takiego ROMu na wm 6.5 to kupa zabawy ... A ja mam przy okazji taki burdel w kuchni ze w pewnym momencie ja sie w tym wszystkim pogubie ...

EDIT: W załączniku mały pokaz postępów prac nad ikonami :)

« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 11:30:39 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline ilidan

• **
  • 174
  • Sprzęt: MDA VARIO 4 <-- htc diamond
« Odpowiedź #263 dnia: Maj 09, 2009, 11:32:27 »
ok:) to jak bede bardzo zdesperowany to sam sproboje cos pokombinować. albo poczekamna oficjalnego 6.5. i gratuluje fajnego udanego romu:)
ROM: poszukiwany
RadioROM: jeszcze bardziej poszukiwany

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #264 dnia: Maj 09, 2009, 11:53:38 »
A czy będzie zmieniona ikona baterii na jedną z proponowanych już kiedyś lub podobne czy nadal będzie to tylko kwadracik :?:

PS.
Nie powinieneś pokazywać przedsmaku ikon wcześniej bo nie będzie niespodzianki jak już wyjdzie kolejny ROM, a tak to można nam robić jakieś niespodzianki :grin:
Super powiązanie tych ikon z kolorystyką ROMu :ok:

EDIT:
Mam jeszcze pytanie czemu Build systemu jest 21042.1.6.1 kiedy jest dostępny nowszy Build 21109.5.0
Czy nie jest on stabilny na tyle by wgotować go do ROMu :?:
Czy są z nim jakieś problemy skoro tylko kilku kucharzy na XDA korzysta z niego a cała reszta to z 21042 :?:
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 12:54:23 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #265 dnia: Maj 09, 2009, 11:55:22 »
A czy będzie zmieniona ikona baterii na jedną z proponowanych już kiedyś lub podobne czy nadal będzie to tylko kwadracik :?:

PS.
Nie powinieneś pokazywać przedsmaku ikon wcześniej bo nie będzie niespodzianki jak już wyjdzie kolejny ROM, a tak to można nam robić jakieś niespodzianki :grin:
Super powiązanie tych ikon z kolorystyką ROMu :ok:

Dlatego wam nie pokazuje przedsmaku ikon ktore chce zawrzec jako ikony systemowe ;) Ikony Folderow, ustawien itd itp :) O ile sie uda ;) A co do baterii ... Jednak chyba zostanie ta ... najbardziej pasuje do reszty ... Moze w przyszłości pomyśle nad jej przerobka ale narazie zostaje ta ...

*

Offline badd

• 17
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #266 dnia: Maj 09, 2009, 16:07:07 »
Krzysiecw, no kawał dobrej roboty, ja też muszę to przyznać.
Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Diamenta i przerobiłem już kilkanaście (może dziesiąt?) romów...

I muszę przyznać, iż Romy z serii Innovation były jak do tej pory najlepsze. Na prawdę, nie ma się do czego przyczepić.
Muszę tylko zadać kilka pytań odnośnie romu:
- Czy tapeta którą ustawiam zawsze jest taka hmm, jakby za białą 'ściana'? Bo np w nowym menu (wiem, że nie supportujesz, ale odniosę się do tego) jest tło widoczne ze 100% kolorami. Dziwnie to wygląda.
- Cab pod tytułem CourtainOff nie chce współpracować, a był on dla mnie dość przydatny.
- Kolorystyka dialera jest całkiem ciekawa, ale jeśli była by bardziej stonowana z innymi zielonymi Twoimi akcentami i ikonami może wyglądało by to korzystniej? Nie wiem, to tylko moja taka drobna stylistyczna sugestia.
- W romach: Twoim i poprzednich Innovation miałem problem z akceleracją 3d, nawet po pozniejszym doinstalowaniu sterowników ATI. Wiesz czym może być to spowodowane? Za przykład mogę podać grę Xtrakt która jest chyba pierwsza taką grą na WM działającą tak fajnie...
- I jeszcze pytanie z dziedziny ogólnej... Czy ktoś z was pracował kiedyś z certyfikowanymi sieciami WiFi? Pytam, bo ja mam takową na uczelni z własnymi prawami dostępu, a nie mogę z niej skorzystać bo po prostu przy procesie weryfikacji użytkownika nie można przejść dalej. Wiem, że to pytanie bardziej odnośnie Radia, ale testowałem wiele innych radioromów i żaden nie miał na to wpływu. Może to wina jakichś sterowników WiFi? Nie mam zbytnio punktu odniesienia ale kumpel w Omnii nie ma takiego problemu. Może ktoś coś szepnie?

Sumując. Krzysiecw, masa dobrej roboty. Prawdopodobnie zostanę już przy Twoim romie.
Oby tak dalej! :)
" It is a good day to die... "

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #267 dnia: Maj 09, 2009, 16:17:10 »
Krzysiecw, no kawał dobrej roboty, ja też muszę to przyznać.
Od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem Diamenta i przerobiłem już kilkanaście (może dziesiąt?) romów...

I muszę przyznać, iż Romy z serii Innovation były jak do tej pory najlepsze. Na prawdę, nie ma się do czego przyczepić.
Muszę tylko zadać kilka pytań odnośnie romu:
- Czy tapeta którą ustawiam zawsze jest taka hmm, jakby za białą 'ściana'? Bo np w nowym menu (wiem, że nie supportujesz, ale odniosę się do tego) jest tło widoczne ze 100% kolorami. Dziwnie to wygląda.
- Cab pod tytułem CourtainOff nie chce współpracować, a był on dla mnie dość przydatny.
- Kolorystyka dialera jest całkiem ciekawa, ale jeśli była by bardziej stonowana z innymi zielonymi Twoimi akcentami i ikonami może wyglądało by to korzystniej? Nie wiem, to tylko moja taka drobna stylistyczna sugestia.
- W romach: Twoim i poprzednich Innovation miałem problem z akceleracją 3d, nawet po pozniejszym doinstalowaniu sterowników ATI. Wiesz czym może być to spowodowane? Za przykład mogę podać grę Xtrakt która jest chyba pierwsza taką grą na WM działającą tak fajnie...
- I jeszcze pytanie z dziedziny ogólnej... Czy ktoś z was pracował kiedyś z certyfikowanymi sieciami WiFi? Pytam, bo ja mam takową na uczelni z własnymi prawami dostępu, a nie mogę z niej skorzystać bo po prostu przy procesie weryfikacji użytkownika nie można przejść dalej. Wiem, że to pytanie bardziej odnośnie Radia, ale testowałem wiele innych radioromów i żaden nie miał na to wpływu. Może to wina jakichś sterowników WiFi? Nie mam zbytnio punktu odniesienia ale kumpel w Omnii nie ma takiego problemu. Może ktoś coś szepnie?

Sumując. Krzysiecw, masa dobrej roboty. Prawdopodobnie zostanę już przy Twoim romie.
Oby tak dalej! :)

- z ta tapeta wiem o co chodzi ;) Poprostu zostaje plik (warstwa) z manili ktora nadaje ten efekt rozjasnionego punktu ... Ale po instalacji caba tla na wszystkich tabach takiego samego, tego problemu juz nie powinno byc...

- w wolnej chwili przyjze sie temu CABowi curtain off.

- co do kolorystki ... własnie osiagnąłem cos nad czym pracowałem od wczoraj ;) Mam piekne ikony folderów i niektorych ikonek menu w ustawieniach i programach :) Na pewno wam sie spodobaja ... sa zupelnie inne niz te znane z ROMow billyego ... Troche sie nad nimi napracowałem ;)  tylko zastanawiam sie czy wrzucic je do nowego ROMu czy dodac jako CAB. Ale pomysle... Moze wypuszcze nowy ROM gdzies niedlugo ...

- co do akceleracji 3D ... tam w dodatkach niby sa jakies ATI ... ale ja szczerze CI powiem nie mam bladego pojecia ... Np mnie Need For Speed Undercover smiga az milo ... a on tez chyba tego wymaga ...

- co do certyfikatów ... nie mam pojecia ...

EDIT: Niestety CAB z ikonami z niewiadomych przyczyn wykisza sie przy instalacji ... Wiec bedzie trzeba to wgotowac w ROM niestety ...
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 16:52:08 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline diamond1

• *
  • 67
    • Mr Nice Guy - design, strony www, grafika.
« Odpowiedź #268 dnia: Maj 09, 2009, 19:36:28 »
Hello,

Poza tym, że literki w kontaktach i pogodzie nachodzą na siebie wszystko OK  :ok: , przyłączam się też do propozycji o jakiegoś .caba z ikonką baterii (może podobnie jak w FireROM'ie od xcoom'a?)

Ale mam też jeden złośliwy problem, budzik nie dzwoni... o czym sam się dosyć nieprzyjemnie raz przekonałem :). Sprawdzałem to potem, w 'dźwiękach i powiadomieniach'- alarmy i przypomnienia są zaznaczone. Sam alarm, że tak powiem się włącza, tyle że w trybie hmm milczy :) wyskakuje mi tylko info o tym, że budzenie ma miejsce i na tym koniec, 0 dźwięku.  :mysli:
You should never underestimate the predictability of stupidity.

« Odpowiedź #269 dnia: Maj 09, 2009, 19:59:20 »
wybierz sobie inny dźwięk alarmu, będzie ok