[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 700109 Wyświetleń

Odp: [UDPATE][7.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v2.0) [Manila2]
« Odpowiedź #180 dnia: Maj 07, 2009, 14:49:48 »
a bawiłeś się program iContact?
http://www.maxprograms.pl/plik,1615.html
Jak dla mnie (też mam trochę tych kontaktów) jest to bardzo wygodny program ;)
Spróbuję, dzięki. A da się go potem odinstalować jak mi się nie spodoba?? Jest jakaś wersja po polsku??
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 15:03:01 wysłana przez Pietrzaki2 »

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #181 dnia: Maj 07, 2009, 15:04:40 »
Jest dostępne tłumaczenie na oficjalnej stronie projektu. Program można potem spokojnie odinstalować.

http://www.supware.net/iContact/

*

Offline jaszczuk

• 26
  • Sprzęt: ||Htc Diamond||Samsung Omnia||
« Odpowiedź #182 dnia: Maj 07, 2009, 16:32:36 »
Odpisywanie na sms jest z poziomu TF3D czy standardowo z wm?

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #183 dnia: Maj 07, 2009, 16:57:08 »
Mam ustawione w DT i ACT zeby sms byly w formie czatu (czyli threated) jednak po kliknieciu "wiecej" na TF3D i wlaczeniu sie wiadomosci nie sa one wyswietlane w formie czatu tylko klasycznie chronologicznie. Chronologicznie sa wyswietlane w momencie kiedy klikne na sms w TF3D wtedy pokazuje sie szare okienko manili2 i tam sa one w formie czatu.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #184 dnia: Maj 07, 2009, 17:20:54 »
jak zmienic na normalny te dziwny sposob pisania sms?

Nie bardzo wiem o czym mowisz ? A jesli o nowym oknie SMS z poziomu Manili2 ...To polecam przeglądnąc dodatki do ROMu.

Mam 2 takie małe sugestie (zapytania). Po wybraniu kontaktu w książce adresowej i powrocie spowrotem do spisu kontaktów przyciskiem wstecz wraca do początku listy (w romie Billego jeszcze z Malilą 1 wracało do miejsca gdzie był wybrany kontakt - jest do dużo wygodniejsze gdyż zdaża mi się np nacisnąć na kontakt poniżej albo powyżej tego który chciałem nacisnąć i potem znowu muszę go szukać gdyż lista kontaktów wróciła znowu do literki A...  -  przy prawie 800 kontaktach jest to nieco uciążliwe). I druga rzecz to polskie znaki na liście kontaktów są nie na swoim miejscu tylko na końcu spisu. Da się to jakoś zrobić ??   A poza tym wielki szacun za świetny ROM  :ok:

Manila1 to manila1 ... Manila2 to Manila2 ... Byc moze tutaj jest inaczej ... W kwestiach manili ja niewiele moge.  Aczkolwiek do konca nie rozumiem o co Ci chodzi ...

Odpisywanie na sms jest z poziomu TF3D czy standardowo z wm?

Jesli chodzi Ci o okno CZATU to jest on z manili2 ... Jesli chcesz WM to przeglądnij Dodatki do ROMu ... szczególnie munZoomExt .

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #185 dnia: Maj 07, 2009, 17:27:04 »
Chodzi mi o to ze przy wejsciu w aplikacje sms/mms - standardowa dla windowsa nie mam widoku czatu tylko zwykla chronologiczna a po kliknieciu na wiadomosc sms w tf3d wchodzi do tego szarego okna manili2 i tam sa w formie czatu... W poprzednim romie pamietam ze jak mialem tutaj w formie czatu to i tam byl czat. - to taka mala pierdole w sumie;) OGOLNIE ROM TO CZAD!!!! Mialem przez chwile 6.5 qsqa i byl dosc sporo wolniejszy i bardziej ramozerny! TEN ROM TO NAJLEPSZY JAKI MIALEM DO TEJ PORY!!  :ok:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #186 dnia: Maj 07, 2009, 17:30:11 »
Chodzi mi o to ze przy wejsciu w aplikacje sms/mms - standardowa dla windowsa nie mam widoku czatu tylko zwykla chronologiczna a po kliknieciu na wiadomosc sms w tf3d wchodzi do tego szarego okna manili2 i tam sa w formie czatu... W poprzednim romie pamietam ze jak mialem tutaj w formie czatu to i tam byl czat. - to taka mala pierdole w sumie;) OGOLNIE ROM TO CZAD!!!! Mialem przez chwile 6.5 qsqa i byl dosc sporo wolniejszy i bardziej ramozerny! TEN ROM TO NAJLEPSZY JAKI MIALEM DO TEJ PORY!!  :ok:

Ja odkad pamietam po kliknieciu Wiecej nigdy nie mialem CZATU ... Za to po kliknieciu bezposrednio na wiadomosc owszem CZAT byl. A to czy on jest obslugiwany przez Manile2 czy przez WM to juz zalezy od was ... W Dodatkach do ROMu jest wszystko czego potrzeba. W 1 poscie w błędach manili tez o tym pisałem.

*

Offline najman

• 488
Odp: [7.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v2.0) [Manila2]
« Odpowiedź #187 dnia: Maj 07, 2009, 17:38:56 »
Jeszcze tylko jedno - jak ustawiam zdjecie do kontaktu i wybiore fotke to zawsze kazde zdjecie w kontakcie jest przyciete niestety, nie da rady tego inaczej zrobic zeby sie nie przycinalo?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #188 dnia: Maj 07, 2009, 17:44:02 »
Jeszcze tylko jedno - jak ustawiam zdjecie do kontaktu i wybiore fotke to zawsze kazde zdjecie w kontakcie jest przyciete niestety, nie da rady tego inaczej zrobic zeby sie nie przycinalo?

To juz trzeba spytac HTC ... Ja osobiscie robie zoom out zdjecia i wtedy je ustawiam ... Widac wowczas wiecej zdjecia :)

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #189 dnia: Maj 07, 2009, 18:19:51 »
Znalazłem mały błąd: przy aktualizacji pogody - zanim połączy się z netem, zadaje pytanie czy ma się połączyć i informuje że operator może poprać opłatę:)

Jak zrobić w menu programy trzy kolumny zamiast trzech? Tylko tweakiem jakowymś?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #190 dnia: Maj 07, 2009, 18:21:44 »
Znalazłem mały błąd: przy aktualizacji pogody - zanim połączy się z netem, zadaje pytanie czy ma się połączyć i informuje że operator może poprać opłatę:)

Jak zrobić w menu programy trzy kolumny zamiast trzech? Tylko tweakiem jakowymś?

Błąd tłumaczeniowy ;) Zaraz go zlokalizuje i od razu poprawie.

A co do programow ;) Najlepiej nic nie ruszac ;) Wowczas bedzie trzy zamiast trzech ;) A tak na powaznie ... Jak chcesz 4 ... To zapraszam do Dodatków i sprawdz czy działa tamten CAB.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 18:23:45 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #191 dnia: Maj 07, 2009, 18:28:35 »
witam

fajny ten romik, przedtem korzysalem z fireroma, ale wg mojego skromnego zdania ten lepszy, tylko mam jeden problem: "wyciekajacy ram", zdecydowanie szybciej i wiecej niz w fireromie, mimo tego ze po SR , zajetej pamieci jest mniej, okolo 60 kilku procent, to praktycznie po uruchomieniu i zamknieciu kilku programow, paru rozmowach, wartosc wzrasta do prawie 90%, a potem go przekracza, co wymaga SR, wiec wychodzi na to ze restartuje go jakies 2-3 razy dziennie bo pozniej nic sie uruchomic sie nie chce :( mam nadzieje ze ktos mi pomoze w tej sprawie

btw, jeszcze jedna sprawa, czy jest mozliwosc pod (np tak jak w fireromie) jakis klawieszem sprzetowym umiescic cos takiego jak Action Screen (nie mam pewnosci czy tak sie to nazywalo), tj przy dluzszym przytrzymaniu klawiusza sluchawki przechodzily po koleji opcje, tj: Action Screen, total commander, WIFI wlaczone/wylaczone, Bluetooth wlaczony/wylaczony, przydaje sie to

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Grzegorz Łuczkiewicz

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #192 dnia: Maj 07, 2009, 18:32:03 »
A ja znalazłem dotkliwy problem z brakiem raportów sms,nawet jak włacze w opcjach to i tak nie dochodza,a jak próbuje zainstalować SMSREPORTERASER to pisze że jest już zainstalowany,ale ja go nigdzie nie moge znależć,a jak zainstaluje na nowo to i tak nie działają rapory :( Dodam ze na romie 1.0 był ten sam bład :S Da sie coś na to poradzić by Diamont mówił ludzkim głosem o doręczonym SMS :worried:
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #193 dnia: Maj 07, 2009, 18:36:03 »
witam

fajny ten romik, przedtem korzysalem z fireroma, ale wg mojego skromnego zdania ten lepszy, tylko mam jeden problem: "wyciekajacy ram", zdecydowanie szybciej i wiecej niz w fireromie, mimo tego ze po SR , zajetej pamieci jest mniej, okolo 60 kilku procent, to praktycznie po uruchomieniu i zamknieciu kilku programow, paru rozmowach, wartosc wzrasta do prawie 90%, a potem go przekracza, co wymaga SR, wiec wychodzi na to ze restartuje go jakies 2-3 razy dziennie bo pozniej nic sie uruchomic sie nie chce :( mam nadzieje ze ktos mi pomoze w tej sprawie

btw, jeszcze jedna sprawa, czy jest mozliwosc pod (np tak jak w fireromie) jakis klawieszem sprzetowym umiescic cos takiego jak Action Screen (nie mam pewnosci czy tak sie to nazywalo), tj przy dluzszym przytrzymaniu klawiusza sluchawki przechodzily po koleji opcje, tj: Action Screen, total commander, WIFI wlaczone/wylaczone, Bluetooth wlaczony/wylaczony, przydaje sie to

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Grzegorz Łuczkiewicz

Odnosnie RAMu ... U mnie jeszcze nigdy takiej wartosci nie osiągnął. Zawsze zatrzymywał sie na 72%.

ActionScreen na stracie jest pod softkeyem Nowy ... Mozna podpiac po jaki chcesz klawisz sprzetowy uzywając progtamy typu DredSensor ...

A ja znalazłem dotkliwy problem z brakiem raportów sms,nawet jak włacze w opcjach to i tak nie dochodza,a jak próbuje zainstalować SMSREPORTERASER to pisze że jest już zainstalowany,ale ja go nigdzie nie moge znależć,a jak zainstaluje na nowo to i tak nie działają rapory :( Dodam ze na romie 1.0 był ten sam bład :S Da sie coś na to poradzić by Diamont mówił ludzkim głosem o doręczonym SMS :worried:

Przyjżę się temu ... Aczkolwiek w tej kwestii nic nie robiłem ... Zadnych ustawień nie zmieniałem aby tak było ... Możliwe ze jeszcze w starej kuchni billyj80 był ten błąd.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #194 dnia: Maj 07, 2009, 18:41:08 »
Najdziwniejsze jest to że jak chce zainstalować SMSREPORTERASER to wywala że jest już zainstalowany...jak go nigdzie nie ma :worried: A jesli zaznacze indywidualnie jednego smsa z powiadomieniem wtedy mam raport wypowiedziany po angielsku,a na wszystkie nie działa
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #195 dnia: Maj 07, 2009, 18:51:33 »
eh, gapa ze mnie, faktycznie, actionscreen jest pod nowy, w sumie dla mnie wszystko jedno czy pod sprzetowym czy tak

ale martwi mnie dalej ten wyciekajacy ram, masz moze  jakis pomysl co zrobilem zle w trakcie instalacji ze tak ucieka ? spotkales sie z czyms takim ? co mozna zrobic zeby bylo ok ? fajnie by bylo tak zeby stawal na 72 :)

z gory dziekuje za pomoc

btw, jesli masz jakis numer gdzie mozna ci okazywac wdziecznosc dawaj, na pewno cos przeleje

pozdrawiam

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #196 dnia: Maj 07, 2009, 19:00:18 »
eh, gapa ze mnie, faktycznie, actionscreen jest pod nowy, w sumie dla mnie wszystko jedno czy pod sprzetowym czy tak

ale martwi mnie dalej ten wyciekajacy ram, masz moze  jakis pomysl co zrobilem zle w trakcie instalacji ze tak ucieka ? spotkales sie z czyms takim ? co mozna zrobic zeby bylo ok ? fajnie by bylo tak zeby stawal na 72 :)

z gory dziekuje za pomoc

btw, jesli masz jakis numer gdzie mozna ci okazywac wdziecznosc dawaj, na pewno cos przeleje

pozdrawiam

Osobiscie nie mam pojecia czego az tak RAM Ci ucieka, moze jakis program uzywasz specyficzny ? :/ Robiłes HR przy pojawieniu sie kalibracji ? Moze sproboj w ACT ustawic takie bajery jak automatyczne czyszczenie cash ... Tudziez uzywaj programu o nazwie cleanRAM który mozesz znalezc TUTAJ . Czyscy RAM bez potrzeby SR. Mozna tez ustawic shedule np co dwie godziny.

Odnosnie dotacji patrz link w moim podpisie :)

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #197 dnia: Maj 07, 2009, 19:24:40 »
zastapiona 4-ka billyego ;-)
pozdrawiam

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #198 dnia: Maj 07, 2009, 19:40:52 »
(...)btw, jeszcze jedna sprawa, czy jest mozliwosc pod (np tak jak w fireromie) jakis klawieszem sprzetowym umiescic cos takiego jak Action Screen (nie mam pewnosci czy tak sie to nazywalo), tj przy dluzszym przytrzymaniu klawiusza sluchawki przechodzily po koleji opcje, tj: Action Screen, total commander, WIFI wlaczone/wylaczone, Bluetooth wlaczony/wylaczony, przydaje sie to

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam

Grzegorz Łuczkiewicz
Możesz sobie zrobić skrót do programu Action Screen który znajduje się w katalogu: "\Windows\HTCActionScreen.exe" i ten skrót wkleić do katalogu z programami: "\Windows\Menu Start\Programy\" a następnie uruchomić dla tego programu opcję w Menu Start/Osobiste/Przyciski i wybierz przycisk HTCActionScreen. W taki sposób będziesz miał Action Screen pod zieloną słuchawką a softkey z napisem Nowy możesz sobie zmienić na coś innego jeśli chcesz.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #199 dnia: Maj 07, 2009, 19:47:49 »

Wyproboj CAB który zamiesciłem w Dodatkach do ROMu ... Mam nadzieję ze o to Ci chodziło.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #200 dnia: Maj 07, 2009, 20:04:12 »
to żeby doryjanek miał pełną wiedzę dodam, że u xcooma za zmieniające się opcje po przytrzymaniu zielonej słuchawki odpowiada hbutton
end of fear
yo is here

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #201 dnia: Maj 07, 2009, 20:55:33 »
Wrzuciłem właśnie sobie ten Romik i już mam problem :S Zainstalowałem START z TF3D2  i teraz nie da rady mi wejść w Ustawienia :E jak daję ustawienia to wyrzuca mnie do ustawień Manilli... co można z tym zrobić?? i jeszcze jedno, czy do tej manilli można dograć program do dodawania miast do pogody? A tak w ogóle pamięta ktoś jak to się zwał ten programik?

*

Offline bbq

• *
  • 60
  • Sprzęt: Iphone 3GS 8GB, Samsung Galaxy i-5700, HTC Diamond
« Odpowiedź #202 dnia: Maj 07, 2009, 21:00:18 »

Rowniez korzystam z tego ROMu bo jest najlepszy ... i tak naprawde nie zauwazylem tego problemu - mianowicie raporty pokazuja mi sie za kazdym razem, nie musialem nawet nic doinstalowywac ;) jedna rzecz udalo mi sie zauwazyc - jezeli jest kilka folderow ze zdjeciami na internal storage i chce sie ustawic tapete w TF3D, to przesuwajac foldery w menu w dol ucina ostatnie dwa foldery. Czy rowniez zauwazyliscie taki blad ?

pozdrawiam
bbq

pozdro dla Krzysiecw :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #203 dnia: Maj 07, 2009, 21:04:01 »
Wrzuciłem właśnie sobie ten Romik i już mam problem :S Zainstalowałem START z TF3D2  i teraz nie da rady mi wejść w Ustawienia :E jak daję ustawienia to wyrzuca mnie do ustawień Manilli... co można z tym zrobić?? i jeszcze jedno, czy do tej manilli można dograć program do dodawania miast do pogody? A tak w ogóle pamięta ktoś jak to się zwał ten programik?

Tyle razy juz pisałem dlaczego nie uzywam w ROMie nowego menu ... Bo własnie drazni mnie to odsyłanie do ustawien manili gdzie trzeba kliknac na WIĘCEJ w lewym dolnym rogu. I działa to ... do pewnego czasu ... potem w ogole nie mozna wejsc w ustawienia do czasu SR. Stąd przygotowałem CAB na prosbe uzytkowników. Ja nic więcej nie moge na to poradzic. A co do programu do miast do pogody manili2 mozesz sprobowac TEGO programu ... gdyz stary program z pod manili1 nie działa na manili2 ....

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #204 dnia: Maj 07, 2009, 21:16:43 »
to żeby doryjanek miał pełną wiedzę dodam, że u xcooma za zmieniające się opcje po przytrzymaniu zielonej słuchawki odpowiada hbutton

I wtedy można dodać kilk programów do tego samego przycisku :D

(...) jedna rzecz udalo mi sie zauwazyc - jezeli jest kilka folderow ze zdjeciami na internal storage i chce sie ustawic tapete w TF3D, to przesuwajac foldery w menu w dol ucina ostatnie dwa foldery. Czy rowniez zauwazyliscie taki blad ?

pozdrawiam
bbq

pozdro dla Krzysiecw :)
Też zauważyłem ten błąd i gdy chcę tapnąć na ostatni folder to mi zawsze ucieka ale wystarczy nie przesuwać folderów do samej góry a ostatni folder zrobić widoczny na liście do połowy to nie ucieknie już i można na niego tapnąć :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 07, 2009, 21:20:00 »
Rzeczywiscie ... jest ten błąd ... aczkolwiek to pewnie jest przypadłość nowego Enhanced Menu z Topaza ... Popatrze poszukam ... moze cos nowszego znajde gdzie nie ma tego błędu :) Pozdrawiam.

*

Offline bbq

• *
  • 60
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 07, 2009, 21:21:40 »
nie wiem czy to pomoze ale blad ten pojawia sie tylko i wylacznie wlasnie przy ustawianiu tapety ... przy innych opcjach nie zauwazylem dotychczas takiego ucinania.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 07, 2009, 21:26:27 »
nie wiem czy to pomoze ale blad ten pojawia sie tylko i wylacznie wlasnie przy ustawianiu tapety ... przy innych opcjach nie zauwazylem dotychczas takiego ucinania.

No to mozliwe ze to jakis błąd manili2 ... Aczkolwiek dopiero Ty zwrociłęs moja uwage na niego ;) Nawet go nie zauwazyłem. Aczkolwiek wydaje mi sie ze to nie taki tragiczny błąd zawsze mozna nazwac folder z * i juz bedzie na samej gorze heh ;)

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 07, 2009, 21:33:03 »
A mógłby ktoś jeszcze podać gdzie to na tej stronce generowało kod miasta?

*

Offline bbq

• *
  • 60
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 07, 2009, 21:34:15 »
nie jest to uciazliwe, bo ucina dwa ostatnie wiec zawsze mozna kolkiem kliknac dwa razy w dol i juz mam wskazany folder :)