To ja dorzucę opinię z perspektywy kogoś, kto dość niedawno przesiadł się na smartfony i ma już doświadczenia z DI2.
ROM jest świetny, jednak ma parę wad i niedociągnięć, co jest niestety normalną sprawą przy gotowanych ROMach. Jeśli ktoś potrzebuje ROMu z polskim językiem to raczej nie ma co szukać innego (no chyba, że jesteśmy purystami i chcemy WM 6.1 bez nakładek Manila/Sense). Osobiście cenię sobie funkcjonalność TouchFlo3D/Sense i problemy, jakie pojawiały się w DI2 Sense 2.1 skutecznie mnie do niego zniechęcały - śnieżenia (raz na parę dni), źle poukładane SMSy (wiem, to akurat wina Sense), niemożność wysłania SMSa z poziomu Manili mówiącej, że funkcja telefonu jest wyłączona, a nawet i pierdoły typu nie zapamiętywanie hasła do sieci WiFi. Wszystko to sprawiało, że praca z DI2 nie była idealna. Wczoraj jednak 'przelała się czara goryczki' - pierwsza zwiecha w historii...
Absolutnie nie krytykuję ROMu od razu mówię. Jednak wobec faktu, że nie ma dla mnie większej różnicy czy angielski czy polski ROM, zdecydowałem się zainstalować coś, co kolega wyżej miał w opisie (wczoraj się o ROMie dowiedziałem). Poczytałem - nie ma żadnych znanych problemów, wszystko chodzi jak należy. Sprawdziłem - rzeczywiście, absolutnie zero problemów, a chodzi o wiele szybciej niż DI2. Jedynym mankamentem jest ten wizualny - ikonki na górze są standardowe - biało czarne...Ale czy to ma znaczenie przy takiej różnicy w ogólnych odczuciach użytkowania? Troszkę inne kalendarze, inne opcje edycji, inny start. Co nie zmienia faktu, że Gen.Y D2 R5.4[WM6.1 21056][UC][SENSE2.1][WWE] jest świetnym ROMem i chyba na dłużej zagości na moim diamencie.
Pozdro i po raz kolejny to mówię, ale się należy: wielkie dzięki i gratulacje dla Krzysiecw za świetny ROM, mimo tych paru wad.