Cytat: madMike w Wrzesień 25, 2009, 00:18:49e! ja to widze inaczej. MTTY robimy zanim wgramy rom, czyli czyścimy całą pamięć, a później na czystą flashujemy nowy rom. W każdym razie po MTTY nie mam problemów z dźwiękiem smsa które miałem nagminnie i zauważyłem że sam system działa dużo stabilniej. kiedyś musiałem resetować pda kilka razy dziennie, teraz nawet przy intensywnym użytkowaniu (w tym często automapa) resetu używam średnio raz dziennie a i tak najczęściej tylko dla kosmetyki i z przyzwyczajenia. Obecnie przed każdym flashem używam MTTY. to 3 minuty zabawy, a wiem że warto.nie twierdze że MTTY nie jest w ogóle potrzebny tylko opisuję tendencję na zasadzie "coś tam,coś tam" się stało w systemie "zrób sobie MTTY".to tak jak z tym zamrażającym się zegarkiem.widziałem co najmniej kilka postów które sugerowały że po MTTY objawy zniknęły.tymczasem Kamill doszedł jakoś do tego problemu i wypuścił fixa po który muszę przyznać ani razu zegarek mi się nie zamroził.to teraz pytam jak to się ma do tego że niby MTTY miał w tym poradzić?Cytat: madMike w Wrzesień 25, 2009, 00:18:49no tak, korzystałem z tego w wersji D! 5, ale te przyciski mnie wkurzały, poza tym przyzwyczaiłem się do czatu manilli na tyle że wole się z tym pomęczyć do ukazania kolejnej jej wersji. tym bardziej że ten problem pojawia się u mnie bardzo rzadko. prawdę powiedziawszy to nie liczył bym na to ze kolejna wersja manili pomoże w okiełznaniu tego manilowego czata.jak ja sięgnę pamięcią to pojawiał się on czasem nawet w romach Billego na Manilce 1.przyznać muszę że wielokrotnie pytałem tu i na innych forach czy da się wyłączyć tego czata w manili i nikt nie dał odpowiedzi.o programiku ZoomExt wiedziałem od dawna ale nigdy nie instalowałem bo nie było mi potrzebne powiększanie,ślepy nie jestem dopiero jak krzykoz napisał że zmienia on też odnośnik do okienka WM to mnie olśniło.prawie tego szukałem bo to praktycznie tak jak bym wyłączył czat w manili.thx
e! ja to widze inaczej. MTTY robimy zanim wgramy rom, czyli czyścimy całą pamięć, a później na czystą flashujemy nowy rom. W każdym razie po MTTY nie mam problemów z dźwiękiem smsa które miałem nagminnie i zauważyłem że sam system działa dużo stabilniej. kiedyś musiałem resetować pda kilka razy dziennie, teraz nawet przy intensywnym użytkowaniu (w tym często automapa) resetu używam średnio raz dziennie a i tak najczęściej tylko dla kosmetyki i z przyzwyczajenia. Obecnie przed każdym flashem używam MTTY. to 3 minuty zabawy, a wiem że warto.
no tak, korzystałem z tego w wersji D! 5, ale te przyciski mnie wkurzały, poza tym przyzwyczaiłem się do czatu manilli na tyle że wole się z tym pomęczyć do ukazania kolejnej jej wersji. tym bardziej że ten problem pojawia się u mnie bardzo rzadko.
Na tym filmiku jest akurat wersja fullscreen, na dodatek wszystko zostało jedynie spłaszczone, aby zmieścić wszystko na ekranie VGA.Krzysiecw, z tego co pamiętam 6.5 jest wymagane, ale możliwe, że da się to w jakiś sposób ominąć.
Manilka 2.5 na ukonczeniu Manila 2.5 VGA FULL SCREEN on Sprint Touch Pro! TF3D 2.5 FULL SCREEN
Manilka 2.5 na ukonczeniu,...[/url]
Cytat: Krzysiecw w Wrzesień 21, 2009, 22:33:36Cytat: warper w Wrzesień 21, 2009, 22:30:43mam jeszcze taki problemik... przy nadchodzącym połączeniu i wyświetlanym dialerze jest możliwość obracania ekranu (np przychodzi połączenie a gdy tel jest w kieszeni do "góry nogami", ekran tak już pozostaje jak jest bokiem widać takie krzaki że rozmówcy nie da się rozpoznać ) obrót jest możliwy i właściwie nie wiedziecz dlaczego bo w G-Configu nie ma przypisanego czegoś przypominającego dialer. jest jakaś możliwość wyłączenia tego np w rejestrze ?Sproboj jeszcze wyłączyc autoobracanie z poziomu Manili ... Zakładka Ustawienia - G-Sensor - ...Faktycznie pomogło. Dziękuję.
Cytat: warper w Wrzesień 21, 2009, 22:30:43mam jeszcze taki problemik... przy nadchodzącym połączeniu i wyświetlanym dialerze jest możliwość obracania ekranu (np przychodzi połączenie a gdy tel jest w kieszeni do "góry nogami", ekran tak już pozostaje jak jest bokiem widać takie krzaki że rozmówcy nie da się rozpoznać ) obrót jest możliwy i właściwie nie wiedziecz dlaczego bo w G-Configu nie ma przypisanego czegoś przypominającego dialer. jest jakaś możliwość wyłączenia tego np w rejestrze ?Sproboj jeszcze wyłączyc autoobracanie z poziomu Manili ... Zakładka Ustawienia - G-Sensor - ...
mam jeszcze taki problemik... przy nadchodzącym połączeniu i wyświetlanym dialerze jest możliwość obracania ekranu (np przychodzi połączenie a gdy tel jest w kieszeni do "góry nogami", ekran tak już pozostaje jak jest bokiem widać takie krzaki że rozmówcy nie da się rozpoznać ) obrót jest możliwy i właściwie nie wiedziecz dlaczego bo w G-Configu nie ma przypisanego czegoś przypominającego dialer. jest jakaś możliwość wyłączenia tego np w rejestrze ?
Śledzę watek od początku i testowałem wszystkie ROMy Krzyiecw, i mam jeden problem, a właściwie coś co mi przeszkadza.Chodzi mi o dialer, gdy kończę rozmowę standardowo dialer zamykał się automatycznie i miałem ekran manili, obecnie od kilku ROMów dialer jest cały czas na ekranie dopóki nie przytrzymam kilka razy czerwonej słuchawki lub Home.Czy istnieje jakiś wpis do rejestru naprawiający to??
Dialernigdy automatycznie nie wracał do Manili ... (czekanie 5 sec mnie nie urzadza) on powinen sie automatycznie sam zamykac od razu a NIGDY tego nie robił :/
nie twierdze że MTTY nie jest w ogóle potrzebny tylko opisuję tendencję na zasadzie "coś tam,coś tam" się stało w systemie "zrób sobie MTTY".to tak jak z tym zamrażającym się zegarkiem.widziałem co najmniej kilka postów które sugerowały że po MTTY objawy zniknęły.tymczasem Kamill doszedł jakoś do tego problemu i wypuścił fixa po który muszę przyznać ani razu zegarek mi się nie zamroził.to teraz pytam jak to się ma do tego że niby MTTY miał w tym poradzić?prawdę powiedziawszy to nie liczył bym na to ze kolejna wersja manili pomoże w okiełznaniu tego manilowego czata.jak ja sięgnę pamięcią to błąd w ustawieniu wiadomości w czacie manili pojawiał się czasem nawet w romach Billego na Manilce 1.przyznać muszę że wielokrotnie pytałem tu i na innych forach czy da się wyłączyć tego czata w manili i nikt nie dał odpowiedzi.o programiku ZoomExt wiedziałem od dawna ale nigdy nie instalowałem bo nie było mi potrzebne powiększanie,ślepy nie jestem dopiero jak krzykoz napisał że zmienia on też odnośnik do okienka WM to mnie olśniło.prawie tego szukałem bo to praktycznie tak jak bym wyłączył czat w manili.thx
Cytat: lukaszde w Wrzesień 25, 2009, 14:47:46Manilka 2.5 na ukonczeniu Manila 2.5 VGA FULL SCREEN on Sprint Touch Pro! TF3D 2.5 FULL SCREENkilka rzeczy napewno poprawia wygląd manili w nowej manili (pełny ekran w szczególności jak dla mnie)ale to wyciągnięcie skrótów do programów zaraz pod zegarek na zakładce home to już przeobrzydliwość jeśli w ogóle będzie ją się dało użytkować na Diamondach to mam nadzieje że ktoś napiszę moda który by przywracał podobny wygląd jak w 2.0/2.1
Krzysiec dało by radę zrobić takie tło jak w manilli 2.1 w menu??
A co zrobić żeby było czarne tło? W poprzednich romach jako podstawowa ustawiała się czarna tapeta a w tym romie jest jasna okrągła poświata co zamazuje widok np. kalendarza...
Krzysiecw polecam abyś przy kustomizacji jak jest to standardowe logo wm dodał swoje z dark innovation.
ty ja z nim rozmawiam więc się nie wcinaj bezczelnie