0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
witam,czy ktos mnie moze oswiecic, czym wywalic kilka ikon z tf3d? tf config wywala blad;/
Kamill niestety po instalacji fixa przy zminimalizowanym zegarku znika data i info o alarmie :/
Dodałem info o FIXie w 1 poscie Dzieki Kamill Mam nadzieję, że teraz każdemu będzie działał zegarek jak trzeba ... Edit:Kamill niestety po instalacji fixa przy zminimalizowanym zegarku znika data i info o alarmie :/
Co do zegara (w wersji nie poprawionej) u mnie wygląda to tak, że jak dodam więcej niż jedne miasto zegar się zawiesza lecz jak pozostaje tylko lokalna miejscowość zegar się nie "zamraża". Nie wiem jak jest u Was ale może warto sprawdzić.
Cytat: warper w Wrzesień 21, 2009, 11:08:46Co do zegara (w wersji nie poprawionej) u mnie wygląda to tak, że jak dodam więcej niż jedne miasto zegar się zawiesza lecz jak pozostaje tylko lokalna miejscowość zegar się nie "zamraża". Nie wiem jak jest u Was ale może warto sprawdzić.To moze dlatego u mnie wszystko jest ok ... bo mam tylko swoja jedna miejscowość. Ja niestety nic więcej w tej kwestii zrobic nie mogę :/
Niestety ale to juz nie zalezy ode mnie A BTW napisałem do Kamilla z prosba o MODa dla DI2 opartego na nowszych plikach więc moze ten zegarek niektórym to naprawi ... Kiedy będzie FIX nie wiem... To juz zalezy od Kamilla kiedy będzie miał czas nad tym popracowac ..Zerkinijcie na to http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562531 ... przed chwilką to zauwazyłem
Cytat: Krzysiecw w Wrzesień 21, 2009, 11:38:06Cytat: warper w Wrzesień 21, 2009, 11:08:46Co do zegara (w wersji nie poprawionej) u mnie wygląda to tak, że jak dodam więcej niż jedne miasto zegar się zawiesza lecz jak pozostaje tylko lokalna miejscowość zegar się nie "zamraża". Nie wiem jak jest u Was ale może warto sprawdzić.To moze dlatego u mnie wszystko jest ok ... bo mam tylko swoja jedna miejscowość. Ja niestety nic więcej w tej kwestii zrobic nie mogę :/ ... prosiłbym o potwierdzenie tej opcji u innych gdyby to działało to da się z tym żyć a pośrednio rozwiązało by tą dolegliwość.
witam, mam pytanie do użytkowników DI2 v7... Obecnie posiadam oryginalny rom od ery (mda compact iv) i mam jedną przypadłość z którą nie mogę sobie poradzić. Otóż potrzebuję by co 15min była sprawdzana automatycznie poczta. Ustawiam więc harmonogram sprawdzania poczty. Wszystko działa dobrze póki mam włączone urządzenie. Jeżeli jednak wyłączę urządzenie przyciskiem zasilania (lub mam włączone w opcjach zasilania by po np minucie wyłączył urządzenie gdy nie jest używane), poczta już nie jest sprawdzana Oczywiście w takim stanie urządzenie bez problemu odbiera połączenia przychodzące lub smsy, jednak poczty już nie.I teraz pytanie: czy w tym sofcie też ten problem występuje czy zostało to naprawione? W poprzednim telefonie htc tytn II nie występował ten problem.Wolę się upewnić czy zabawa w zmianę softu jest warta świeczki... Nie chcę niepotrzebnie mieszać w komórce gdyż jest to telefon firmowy.z góry dzięki za informację.Szacun dla twórcy
jak wyczytałem nowa wersja ma tylko zmienioną manilę na nową wersje.czy wygląd jest taki sam jak w poprzedniej wersji czyli 04.09.2009 ,z takim samym modem kamila,ikonkami z 2,5,tapetką z zielonym slaiderem itd.bo już się pogubiłem czytając te posty ?
Zamieszczam caba z fixem dla zegara i niechowającą się datą i alarmem.edit:Jeszcze nie ma spotkań wyświetlanych... zaraz poprawię.edit:Już wszystko powinno być ok.
koledzy naprawdę nikt nie używa autoamtycznego sprawdzania wiadomości email? ... mógłby ktoś to sprawdzić jak się ma sprawa na ww sofcie? z gory dzięki.
Cytat: shibby w Wrzesień 21, 2009, 12:31:30koledzy naprawdę nikt nie używa autoamtycznego sprawdzania wiadomości email? ... mógłby ktoś to sprawdzić jak się ma sprawa na ww sofcie? z gory dzięki.Ja ma rom Gen.Y i mam ustawione sprawdzanie co 15 minut (próbowałem już wiele kombinacji) i mi działa bez problemu. Więc myślę, że może to być spowodowane ustawieniami pakietowego przesyłania danych. Spróbuj poprzeglądać ustawienia, a jeśli nie pomoże to HR, a w ostateczności zmiana rom'u
mam jeszcze taki problemik... przy nadchodzącym połączeniu i wyświetlanym dialerze jest możliwość obracania ekranu (np przychodzi połączenie a gdy tel jest w kieszeni do "góry nogami", ekran tak już pozostaje jak jest bokiem widać takie krzaki że rozmówcy nie da się rozpoznać ) obrót jest możliwy i właściwie nie wiedziecz dlaczego bo w G-Configu nie ma przypisanego czegoś przypominającego dialer. jest jakaś możliwość wyłączenia tego np w rejestrze ?
Moglby mi ktos kroczek po kroczku napisac jak ustawic wlasna lokalizacje w pogodzie?Jak daje dodaj lokalizacje to mam tylko kraje te co zawsze nie ma innej opcjiAlbo jestem slepy albo u mnie nie ma tej opcji.
Zmieniałem sobie tapety w TF3D i stwierdziłem, że tapeta domyślna najlepiej mi odpowiada. Jednak po wybraniu opcji domyślnej tapety w TF3D mam czarne tło. Czy tapeta, która jest zaraz po instalacji romu jest gdzieś zapisana?Ewentualnie poprosiłbym o udostępnienie pliku.
Cytat: trych w Wrzesień 21, 2009, 01:14:29witam,czy ktos mnie moze oswiecic, czym wywalic kilka ikon z tf3d? tf config wywala blad;/jakich ikon? chodzi Ci o zakładki? Wchodzisz w zakładkę (w TF3D) Ustawienia -> Dostosuj karty i tam ptaszkami wybierasz co chcesz.
Cytat: pinklerose w Wrzesień 21, 2009, 23:07:52Zmieniałem sobie tapety w TF3D i stwierdziłem, że tapeta domyślna najlepiej mi odpowiada. Jednak po wybraniu opcji domyślnej tapety w TF3D mam czarne tło. Czy tapeta, która jest zaraz po instalacji romu jest gdzieś zapisana?Ewentualnie poprosiłbym o udostępnienie pliku.Jest w /Windows pod nazwą Diamond222.png ... oczywiscie jesli mowimy o najnowszej wersji ROMu ... Jesli zas chodzi o te starsza ... jest na moim gryzoniu w dodatrkach do ROMu ... Ja juz na dzis zmykam spac ... No moze jeszcze chwilke sie Magic`iem pobawie
Proszę o sprawdzenie tego przez osoby majace błąd z zegarkiem ... Ja nie mam w tej chwili mozliwosci sprawdzenia (praca)Dzieki Kamill
Cytat: warper w Wrzesień 21, 2009, 22:30:43mam jeszcze taki problemik... przy nadchodzącym połączeniu i wyświetlanym dialerze jest możliwość obracania ekranu (np przychodzi połączenie a gdy tel jest w kieszeni do "góry nogami", ekran tak już pozostaje jak jest bokiem widać takie krzaki że rozmówcy nie da się rozpoznać ) obrót jest możliwy i właściwie nie wiedziecz dlaczego bo w G-Configu nie ma przypisanego czegoś przypominającego dialer. jest jakaś możliwość wyłączenia tego np w rejestrze ?Sproboj jeszcze wyłączyc autoobracanie z poziomu Manili ... Zakładka Ustawienia - G-Sensor - ...