[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701289 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2970 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:14:22 »
Czołem,

aktualizacja romu wgrana, jak zwykle same zmiany na plus...

czy ma ktoś jakiś pomysł na mój problem...jeśli kroś do mnhie dzwoni, aparat sie wzbudza poprzez nikontrolowane w futerale naciski czasem wybieram jakiś numer...

Czołem, jeszcze raz dzięki....

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #2971 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:17:59 »
No ja tez mialem zamrozony zegar, i ciekawi mnie dlaczego zegar w windowsie jak sie ustawi na wraszawa i wyjdzie z niego przyciskajac ok to zmenia z powrotem na praga,buda . Chyba ze czegos nie doczytalem z tym zegarem?
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2972 dnia: Wrzesień 06, 2009, 13:03:25 »
Musicie poczekac na update Manili od yzgatg`a... ja z zegarem nic nie zrobie, a jest to dobrze znany błąd tego portu manili 2.1 ... W tym co sie ukaze w przeciagu ~2 tygodni juz to podobno nie wystepuje ...

No ja tez mialem zamrozony zegar, i ciekawi mnie dlaczego zegar w windowsie jak sie ustawi na wraszawa i wyjdzie z niego przyciskajac ok to zmenia z powrotem na praga,buda . Chyba ze czegos nie doczytalem z tym zegarem?

Po to jest ustawienie miasta w Manili zeby w WM nie grzebac ;) Wawa i praga, budapeszt to te same strefy czasowe i moze dlatego potem Manila cos przestawia ... Ja zawsze ustawiam w Manili Rzeszów i nic nigdzie mi sie nie zmienia ...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 13:07:47 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
Odp: [UPDATE][04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2973 dnia: Wrzesień 06, 2009, 13:42:22 »
Cytat: fala77
a może ten wspaniały magik jak znudzi mu się grzebać w manili to ziął by się za dialer co by widoeorozmowy działały   krzysiek mnie tu naprostował że to nie jest proste i ja sobie zdaje z tego sprawę ale można mu tam coś burknąć może da radę
Zauważyłem, że wielu ludzi postrzega develeperów z XDA jako ludzi, którzy nie mają nic innego do roboty niż modyfikowanie Manili, którzy mają nieograniczoną ilość czasu i którzy znają się na wszystkim i potrafią wszystko zrobić... Prawda jest taka, że nawet mała modyfikacja, jak CompactHome mojego autorstwa, zajmuje masę czasu. Chodzi nie tylko o to żeby coś zmienić, ale żeby to przetestować. O ile modyfikacja plików mode9 jeszcze jest łatwa, o tyle aby coś zmienić w skrypcie lua trzeba go najpierw zdekompilować... Przy małych plikach dekompilator sobie radzi, ale przy większych generuje błędy, które trzeba poprawiać - czyli zgadywać, co programista miał na myśli w danej funkcji. Wbrew pozorom nie jest to łatwa robota, a port Manili na VGA zajmuje naprawdę masę czasu, więc jakiekolwiek pospieszanie jest NIE NA MIEJSCU, zwłaszcza, że temat dialera jest dobrze znany na XDA i jeśli ktoś by wiedział jak to zrobić, na pewno by się za to wziął...

Jeśli chcesz wideorozmowy, pozostaje Ci standardowy dialer MS.

co do standardowego dialera...czy w najnowszej wersji ROM-u po jego włączeniu jest wszystko wporządku?znaczy tam był jakiś problem z ikonkami w kontaktach z tego co pamiętam i coś się tam chyba nie wyświetlało w pełni.czy dobrze pamiętam ?
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
Odp: [UPDATE][04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2974 dnia: Wrzesień 06, 2009, 13:46:56 »
Cytat: fala77
a może ten wspaniały magik jak znudzi mu się grzebać w manili to ziął by się za dialer co by widoeorozmowy działały   krzysiek mnie tu naprostował że to nie jest proste i ja sobie zdaje z tego sprawę ale można mu tam coś burknąć może da radę
Zauważyłem, że wielu ludzi postrzega develeperów z XDA jako ludzi, którzy nie mają nic innego do roboty niż modyfikowanie Manili, którzy mają nieograniczoną ilość czasu i którzy znają się na wszystkim i potrafią wszystko zrobić... Prawda jest taka, że nawet mała modyfikacja, jak CompactHome mojego autorstwa, zajmuje masę czasu. Chodzi nie tylko o to żeby coś zmienić, ale żeby to przetestować. O ile modyfikacja plików mode9 jeszcze jest łatwa, o tyle aby coś zmienić w skrypcie lua trzeba go najpierw zdekompilować... Przy małych plikach dekompilator sobie radzi, ale przy większych generuje błędy, które trzeba poprawiać - czyli zgadywać, co programista miał na myśli w danej funkcji. Wbrew pozorom nie jest to łatwa robota, a port Manili na VGA zajmuje naprawdę masę czasu, więc jakiekolwiek pospieszanie jest NIE NA MIEJSCU, zwłaszcza, że temat dialera jest dobrze znany na XDA i jeśli ktoś by wiedział jak to zrobić, na pewno by się za to wziął...

Jeśli chcesz wideorozmowy, pozostaje Ci standardowy dialer MS.

co do standardowego dialera...czy w najnowszej wersji ROM-u po jego włączeniu jest wszystko wporządku?znaczy tam był jakiś problem z ikonkami w kontaktach z tego co pamiętam i coś się tam chyba nie wyświetlało w pełni.czy dobrze pamiętam ?

Ja nie korzystam z dialera WM więc nie nie wiem jak on działa na tym ROMie bo nigdy nie sprawdzałem ...

*

Offline Weedo

• 17
« Odpowiedź #2975 dnia: Wrzesień 06, 2009, 14:54:52 »
Witam,

Mam dziwny problem po zainstalowaniu nowego Romu. Uzywam DI prawie od poczatku i to sie nie zdarzalo z poprzednimi.
Mianowicie, PimBackup nie restore'uje SMSow, mimo, ze operacja trwa uuuhuhuhu i smsy sa na bank zbackupowane.
Dodatkowo, nie da sie ani wyslac ani odebrac sms.
Wysylanie. po nacisnieciu wyslij jest waiting icon ale ekran nie znika. Sms nie pojawia sie w wyslanych ani nic. Nadal widnieje na ekranie
Odbieranie. Wlasnie zrobilem test i nie dostalem smsa z innego telefonu.

Ps
Z polaczeniami nie ma problemu, a konfiguracja polaczen zakonczyla sie pomyslnie

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2976 dnia: Wrzesień 06, 2009, 14:58:14 »
Witam,

Mam dziwny problem po zainstalowaniu nowego Romu. Uzywam DI prawie od poczatku i to sie nie zdarzalo z poprzednimi.
Mianowicie, PimBackup nie restore'uje SMSow, mimo, ze operacja trwa uuuhuhuhu i smsy sa na bank zbackupowane.
Dodatkowo, nie da sie ani wyslac ani odebrac sms.
Wysylanie. po nacisnieciu wyslij jest waiting icon ale ekran nie znika. Sms nie pojawia sie w wyslanych ani nic. Nadal widnieje na ekranie
Odbieranie. Wlasnie zrobilem test i nie dostalem smsa z innego telefonu.

Ps
Z polaczeniami nie ma problemu, a konfiguracja polaczen zakonczyla sie pomyslnie

MTTY robiles ?

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2977 dnia: Wrzesień 06, 2009, 15:12:58 »
Witam!

No i jak był problem dzwonków sms tak jest nadal, najlepsza była pierwsza wersja z Manillą 2.1, tu i ostatnio działy się dziwne rzeczy. Oczywiście MTTY zrobiony poprawnie. Natomiast nie mam problemu z zegarkiem... Czy to nie jest aby jakiś problem sprzętowy? Dlaczego u jednych to występuje, u innych już nie?

Co do wyglądu, to nie za bardzo mi się podoba czarny zegar, nie widać za bardzo jego "blaszek", pewnie dlatego, że są za bardzo czarne. Może spróbowałbyś sprawdzić jak wygląda z nieco mniejszą czernią?
Również czarny slider dziwnie wygląda wśród zielonego paska...
Cóż, o gustach się nie dyskutuje i dzięki Krzyśku, że udostępniłeś cab'y.

Pozdro!
Krzykoz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2978 dnia: Wrzesień 06, 2009, 15:40:37 »
Witam!

No i jak był problem dzwonków sms tak jest nadal, najlepsza była pierwsza wersja z Manillą 2.1, tu i ostatnio działy się dziwne rzeczy. Oczywiście MTTY zrobiony poprawnie. Natomiast nie mam problemu z zegarkiem... Czy to nie jest aby jakiś problem sprzętowy? Dlaczego u jednych to występuje, u innych już nie?

Co do wyglądu, to nie za bardzo mi się podoba czarny zegar, nie widać za bardzo jego "blaszek", pewnie dlatego, że są za bardzo czarne. Może spróbowałbyś sprawdzić jak wygląda z nieco mniejszą czernią?

Pozdro!

U mnie z zegarkiem tez nie ma problemu ... Ale i z dzwiekami SMS tez nie ... Powiem wam szczerze ze mam juz dosc tego Diamonda pod wzgledem "roznic" przeciez to ocip***ć idzie ... Ten sam telefon a u kazdego inaczej działa ... Naprawde ... Ja w kwestii dzwieku SMS juz chyba nic więcej nie wymysle ... Probowałem wymienić chyba wszystko co jest za to potencjalnie odpowiedzialne ...

Czołem,

czy ma ktoś jakiś pomysł na mój problem...jeśli kroś do mnhie dzwoni, aparat sie wzbudza poprzez nikontrolowane w futerale naciski czasem wybieram jakiś numer...

Chyba ktoś w koncu wymyślił coś co może rozwiąze Twoj problem :) Looknij TUTAJ

Powiem wam ze zaczynam powoli mslec o przesiadce na Androida ... Z Diamonda juz chyba nic więcej nie wycisne ... I tak powstał z niego prawie Diamond 2 ;) ... Niestety po zabawie HTC Magic naprawde człowiekowi sie az gemba cieszy jak widzi jak moze działac telefon ... Tak Diamond to PDA z telefonem (zeby kto mnie zaraz nie prostował), ale nie oszukujmy się ... więcej sie juz z niego nie da wyciasnac :/ JEdyne czego było by mi brak na Androidzie to AutoMapa :) Oczywiscie Diamonda nie sprzedaje bo jednak jakas tam NAvi musze miec :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 16:17:38 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #2979 dnia: Wrzesień 06, 2009, 16:23:30 »
Witam!

Pozdro!

U mnie z zegarkiem tez nie ma problemu ... Ale i z dzwiekami SMS tez nie ... Powiem wam szczerze ze mam juz dosc tego Diamonda pod wzgledem "roznic" przeciez to ocip***ć idzie ... Ten sam telefon a u kazdego inaczej działa ... Naprawde ... Ja w kwestii dzwieku SMS juz chyba nic więcej nie wymysle ... Probowałem wymienić chyba wszystko co jest za to potencjalnie odpowiedzialne ...

Czołem,

Chyba ktoś w koncu wymyślił coś co może rozwiąze Twoj problem :) Looknij TUTAJ

Powiem wam ze zaczynam powoli mslec o przesiadce na Androida ... Z Diamonda juz chyba nic więcej nie wycisne ... I tak powstał z niego prawie Diamond 2 ;) ... Niestety po zabawie HTC Magic naprawde człowiekowi sie az gemba cieszy jak widzi jak moze działac telefon ... Tak Diamond to PDA z telefonem (zeby kto mnie zaraz nie prostował), ale nie oszukujmy się ... więcej sie juz z niego nie da wyciasnac :/ JEdyne czego było by mi brak na Androidzie to AutoMapa :) Oczywiscie Diamonda nie sprzedaje bo jednak jakas tam NAvi musze miec :)

To dobrze ze nie sprzedajesz bo kto by nam takie wspaniale romiki gotowal :)
Rom Dark Innovation 2

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
« Odpowiedź #2980 dnia: Wrzesień 06, 2009, 16:46:56 »
Krzysztof, to brzmi jak jakieś pożegnanie  :worried:
Krzykoz

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2981 dnia: Wrzesień 06, 2009, 17:03:35 »
Co do backupa sms to miałem podobnie. Widać chyba się nie przeczytało ostatniej strony... Jak już zrobisz ten restore to wejdź na obsługe wiadomości i czekaj... tam będą się pokazywały co jakiś czas kolejne wiadomości... tzn jakby dopiero je diamond sczytywał.... Po kilkunastu minutach powinny być wszystkie  :E

edit:
Wcale nie dziwie się Krzyśkowi że chce zmienić tel... Ma świętą racje... Tylko ja tam czekam jeszcze na coś z Snapdragonem lub Tegrą  :grin: Toshiba TG01 kusi ale jak na razie to nie opłaca się jej brać bo szwabskiego języka nie mam zamiaru używać  :evil: a romu zmienić na razie nie potrafią... a poza tym 4.1 cala to już netbook prawie a nie PDA no i ten brak stylusa :-|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 17:21:11 wysłana przez timonq »

*

Offline Weedo

• 17
« Odpowiedź #2982 dnia: Wrzesień 06, 2009, 18:21:00 »
Odwoluje alarm. Ponowne wgranie DIAMIMG'a i reinstalacja pomogla. Wszystko hula.
dzieki i pozdrawiam

PS

MTTY nigdy nie robilem. Wgrywalem fabryczny rom i mysle ze ta 'metoda' naprawy problemow jest szybsza niz MTTY. Choc zakladam ze MTTY to juz ciezkie działo na mocne problemy. Jednak wgranie fabrycznego romu szybko i sprawnie zalatwia niektore komplikacje
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 18:26:17 wysłana przez Weedo »

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #2983 dnia: Wrzesień 06, 2009, 18:30:22 »
Odwoluje alarm. Ponowne wgranie DIAMIMG'a i reinstalacja pomogla. Wszystko hula.
dzieki i pozdrawiam

PS

MTTY nigdy nie robilem. Wgrywalem fabryczny rom i mysle ze ta 'metoda' naprawy problemow jest szybsza niz MTTY. Choc zakladam ze MTTY to juz ciezkie działo na mocne problemy. Jednak wgranie fabrycznego romu szybko i sprawnie zalatwia niektore komplikacje
MTTY robi sie bardzo szybko chyba nawet szybciej niz wgrywa rom no i jest pewniejsze
Rom Dark Innovation 2

« Odpowiedź #2984 dnia: Wrzesień 06, 2009, 18:53:34 »
Kolejny zonk który zaczął u mnie występować (prócz zamrożonego zegara) po wgraniu najnowszej wersji to niedochodzące do mnie SMS-y :(

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2985 dnia: Wrzesień 06, 2009, 18:58:08 »
Wgrywanie fabrycznego romu pomaga dlatego że taki rom zajmuje ok 120mb czyli po instalacji nadpisuje wszystko i dlatego problemy ustępują... mtty formatuje pamięć a cała procedura zajmuje ok 10s

edit:
opisz dokładniej jak to wygląda że te sms nie dochodzą ci

i jeszcze jedno. Czy wam też tak ścina dzwonek jak ktoś dzwoni??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 19:38:06 wysłana przez timonq »

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
« Odpowiedź #2986 dnia: Wrzesień 06, 2009, 21:21:53 »
Wcale nie dziwie się Krzyśkowi że chce zmienić tel... Ma świętą racje... Tylko ja tam czekam jeszcze na coś z Snapdragonem lub Tegrą  :grin: Toshiba TG01 kusi ale jak na razie to nie opłaca się jej brać bo szwabskiego języka nie mam zamiaru używać  :evil: a romu zmienić na razie nie potrafią... a poza tym 4.1 cala to już netbook prawie a nie PDA no i ten brak stylusa :-|

I tu się też zgadzam, dla mnie najlepszym telefonem jakim kiedykolwiek się pojawił jest Nokia 6310i, ale jakby iść tą drogą, to się okaże w w kieszeni musimy mieć 1. telefon, 2. odtwarzacz mp3, 3. navi, 4. netbook. A tak, to jest wszystko w jednym...

Co do błędów, to poważnie zastanawiam się nad powrotem do DI2 v6 BETA dostarczona kiedyś przez Krzyśka dla "wybranych". Ten build u mnie chodził najlepiej, dobrze, że mam go na dysku  :D

Pozdro!
Krzykoz

« Odpowiedź #2987 dnia: Wrzesień 06, 2009, 21:37:03 »
Nie wiem, czy gdzieś ten problem nie został już poruszony, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Zarówno w DI2 z manilą 2.0 jak i 2.1 po instalacji nakładki na telefon (Yota Phone lub Inesoft Phone) jest problem z wywołaniem połączenia z manili. Jeśli wybiorę sobie jakiś kontakt ze standardowej listy kontaktów i próbuję zadzwonić, to nie ma żadnego efektu. W manili 1.0 instalki obu nakładek podmieniały wpisy w rejestrze dotyczące programu do obsługi połączeń, co z jakichś przyczyn nie działa w manili 2.0. Podobnie jest z linkiem do historii połączeń/nieodebranych w głównej zakładce manili. Po instalacji nakładki nadal pokazuje historię w manili, zamiast uruchomić tą z Yoty lub Inesoft.
Rozwiązaniem zapewne są jakieś klucze rejestru, niestety nie mogę znaleźć które. Może ktoś już przez to przechodził?

Generalnie trzeba przyznać, że najnowsza wersja DI2 bardzo przyjemna!

*

tomwil

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
Odp: [18.08.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2989 dnia: Wrzesień 06, 2009, 23:49:05 »
mam ten sam ból....kupiłem VGAKey....9,90 to nie majątek a klawiatura ciekawa.

No faktycznie, niezła ta klawiaturka, tylko obawiam się, że może być trochę za mała...

Tak czy inaczej, potestuję i się zobaczy czy warto wydać 9.90zł na wersję bez wyskakującej informacji o konieczności rejestracji...

Pozdro!

mam pytanie czy jak sie zainstaluje ta klawiaturke to jest widoczna w menu wyboru na nowe wersji klawiatury od HC
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #2990 dnia: Wrzesień 07, 2009, 00:10:31 »
hej,
wgrałem romik wczoraj. po uprzednim wykonaniu procedury mtty
czy ktoś z Was ma pomysł czemu nie mogę wejść w net (wygląda jakby w systemie w ogóle nie było opery)

gdzie jest cleanram? bo nie mogę znaleźć
a dodatkowo mam jakieś jaja ze wskaźnikiem baterii który maksymalnie pokazuje 20% (nawet jeżeli bateria jest naładowana na full)

2 razy HR i już działa
tyle tylko, że nie mogę nic wgrać na internal storage, bo cały folder oznaczony jest wyłącznie jako "do odczytu" i nie idzie tego zmienić...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 09:46:24 wysłana przez yo »
end of fear
yo is here

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #2991 dnia: Wrzesień 07, 2009, 08:33:33 »
Hi,

Czy uatrakcyjnienie interfejsu było wbudowane w nowa wersje, czy jest to świadomy i zamierzony zabieg autora? Wiem, o gustach sie nie dyskutuje, ale ta zielona belka, kolorowe ikony są... ok, mamy diametralnie inne gusta :mysli:
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
Odp: [18.08.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2992 dnia: Wrzesień 07, 2009, 09:25:08 »
mam ten sam ból....kupiłem VGAKey....9,90 to nie majątek a klawiatura ciekawa.

No faktycznie, niezła ta klawiaturka, tylko obawiam się, że może być trochę za mała...

Tak czy inaczej, potestuję i się zobaczy czy warto wydać 9.90zł na wersję bez wyskakującej informacji o konieczności rejestracji...

Pozdro!

mam pytanie czy jak sie zainstaluje ta klawiaturke to jest widoczna w menu wyboru na nowe wersji klawiatury od HC

Na pierwszym buildzie Manilli 2.1 była widoczna, więc teraz pewnie też, ale najlepiej sprawdz.

Pozdro!
Krzykoz

« Odpowiedź #2993 dnia: Wrzesień 07, 2009, 10:41:40 »
mick80  słabo szukasz
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.msg1071184#msg1071184

Nie chodziło mi o podmapowanie przycisków ani kontaktów pod manilę. Problem jest inny: w zakładce Kontakty wybieram sobie osobę, do której chcę zadzwonić i naciskam słuchawkę. Standardowo wyskakuje dialer, który łączy nas z tym kontaktem. Ale po instalacji Inesoft lub Yota, wyskakuje dialer, który nic nie robi. Albo po naciśnięciu ikony telefonu przy kontakcie w tej zakładce nie ma żadnego efektu.
W każdym razie problem rozwiązuje Inesoft Phone w wersji 5.0.6 (w 5.0.5 ta funkcja nie działa). Pozostała jeszcze kwestia podmapowania historii połączeń Inesoft pod "Historia połączeń" w zakładce Home manili. Obawiam się jednak, że może to być problematyczne z tego względu, że historia połączeń jest teraz zintegrowana z manilą.

*

Offline warper

• *
  • 83
  • Sprzęt: (...) HTC ELFIN -> MDA COMPACT IV, Soft: Dark Innovation v7.0
« Odpowiedź #2994 dnia: Wrzesień 07, 2009, 11:10:55 »
UPDATA

Mam pytanko... w kalendarzu wyświetlana jest pogoda z jednego z miast u mnie jest ustawiona Gdynia nie wiedzieć dlaczego. W którym miejscu da się zmienić miast ??

Już po sprawie znalazłem problem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2009, 11:43:54 wysłana przez warper »

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #2995 dnia: Wrzesień 07, 2009, 11:17:06 »
Mam pytanko... w kalendarzu wyświetlana jest pogoda z jednego z miast u mnie jest ustawiona Gdynia nie wiedzieć dlaczego. W którym miejscu da się zmienić miast ??

Kliknij na zegar i dodaj miasto w którym mieszkasz, a następnie ustaw je jako lokalne.

*

Offline warper

• *
  • 83
« Odpowiedź #2996 dnia: Wrzesień 07, 2009, 11:45:51 »

Kliknij na zegar i dodaj miasto w którym mieszkasz, a następnie ustaw je jako lokalne.

Dzięki zrobiłem to samo ale trochę na okrętkę :) Jeszcze raz dzięki.

Widze że używasz wersji 7.0 możęsz sprawdzić czy na twoim romie robi się zwiecha podczas wysyłania komuś kontaktu??
Z góry dzięki.

*

Offline yavo

• 288
« Odpowiedź #2997 dnia: Wrzesień 07, 2009, 12:30:13 »
Widze że używasz wersji 7.0 możęsz sprawdzić czy na twoim romie robi się zwiecha podczas wysyłania komuś kontaktu??
Z góry dzięki.

Przy wysyłaniu via manila, manila się restartuje. Wysyłanie via Windowsowska książka kontaktów działa.

*

Offline warper

• *
  • 83
« Odpowiedź #2998 dnia: Wrzesień 07, 2009, 13:00:49 »
Z góry dzięki.

Przy wysyłaniu via manila, manila się restartuje. Wysyłanie via Windowsowska książka kontaktów działa.

Dzięki za odpowiedź czy to jakiś ogólnie znany błąd czy to jest do "naprawienia"

Druga sprawwa to: w niektórych miejscach nie ma możliwośc skopiowania tekstu gdy nie ma zaimplikowanej opcji przy służszym przytrzymaniu ryśkiem na podświetlonym tekście np. kontakty manilla, tym bardziej że nie ma standardowej klawiatury gdzie było ctr+c, ctr+v
Znacie jakąś alternatywę??

Z góry dzięki.

*

Offline yavo

• 288
« Odpowiedź #2999 dnia: Wrzesień 07, 2009, 13:07:59 »
Dzięki za odpowiedź czy to jakiś ogólnie znany błąd czy to jest do "naprawienia"

Gdyby nie Ty, to nie wiedziałbym o tym  :wink: