[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: [UPDATE][04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2940 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:11:52 »
Bo powiem że tutaj wygląda ślicznie, no ale w manilce to już tak ślicznie nie jest...

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
Odp: [UPDATE][04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2941 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:12:03 »
spokojnie.chyba praca w realu + praca wirtualna powoduje Twoje przemęczenie  :wink: ja nie piszę "usuń" to czy tamto.wyrażam tylko swoją opinię.co do "taki jak jest" czy ja twierdzę że trzeba to odrazu zmieniać niektóre rzeczy,nie twierdzę że akurat te można sobie wynotować i usuwać je przy najbliższej okazji.tak jak drobnostka z plikiem do tapety zawartym w kustomizacji.poprostu "my" jako użytkownicy piszemy o niktórych rzeczach ale wcale nie piszemy "masz to zrobić". be cool
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2942 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:15:06 »
Bo powiem że tutaj wygląda ślicznie, no ale w manilce to już tak ślicznie nie jest...

timonq po to ona była TU ;) Zeby mozna ja sobie było wczesniej wgrac i sprawdzic w manilce :) Ja tam nie widze jakiegos straszydła :) I na pewno z ROMu nie zniknie :)

spokojnie.chyba praca w realu + praca wirtualna powoduje Twoje przemęczenie  :wink: ja nie piszę "usuń" to czy tamto.wyrażam tylko swoją opinię.co do "taki jak jest" czy ja twierdzę że trzeba to odrazu zmieniać niektóre rzeczy,nie twierdzę że akurat te można sobie wynotować i usuwać je przy najbliższej okazji.tak jak drobnostka z plikiem do tapety zawartym w kustomizacji.poprostu "my" jako użytkownicy piszemy o niktórych rzeczach ale wcale nie piszemy "masz to zrobić". be cool

Możliwe ... Tak więc - PEACE ;)

*

Offline jkayser

• 11
  • Sprzęt: MDA COMPACT IV ROM:Dark Innovation 2 [Manila 2.1]
Odp: [UPDATE][04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1
« Odpowiedź #2943 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:29:24 »
Hej,
też miałem problemy z zegarem na poprzednich ROMACH, na tym tez występuje ten problem, ale znalazłem wczoraj takie info:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=521941

My clock stopped working / changed to wrong timezone? How can i fix this?
Go to Settings > Personal > Phone
Then go to the Timezone tab and uncheck "automatic change timezone

na XDA-developers i od tego momentu nie ma problemu - już 14 godzin... :)

Sprawdźcie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 13:33:59 wysłana przez jkayser »
MDA Compact IV
Dark Innovation 2 [Manila 2.1]

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2944 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:49:39 »
z nudów flashowałem sobie najnowszą wersję ROM-u.już miałem przygotowaną wersję zmian by powrócić do poprzedniego wyglądu i co... muszę przyznać że nowy wygląd wygląda o wiele ciekawiej niż na screenach w komputerze.zostaje przy nowym  :P
HTC One V

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
Odp: [UPDATE][04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1
« Odpowiedź #2945 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:54:32 »
Hej,
też miałem problemy z zegarem na poprzednich ROMACH, na tym tez występuje ten problem, ale znalazłem wczoraj takie info:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=521941

My clock stopped working / changed to wrong timezone? How can i fix this?
Go to Settings > Personal > Phone
Then go to the Timezone tab and uncheck "automatic change timezone

na XDA-developers i od tego momentu nie ma problemu - już 14 godzin... :)

Sprawdźcie
Mam to odznaczone od początku i coraz to pojawia się ten problem... Nowa wersja portu Manili 2.1 jest już gotowa, ma być wydana za ~2 tygodnie, także polecam cierpliwie poczekać.

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2946 dnia: Wrzesień 05, 2009, 13:57:26 »
a może ten wspaniały magik jak znudzi mu się grzebać w manili to ziął by się za dialer co by widoeorozmowy działały  :grin: krzysiek mnie tu naprostował że to nie jest proste i ja sobie zdaje z tego sprawę ale można mu tam coś burknąć może da radę
HTC One V

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #2947 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:54:54 »
Najładniejszy ROM jaki w ogóle mój Diamond miał zaszczyt posiadać   B) kolorystyka i mody po prostu bajka.
Puki co nie zaobserwowałem żadnych problemów - rom stabilny ale trochę mułowaty.

świetna robota!

P.S. Moim zdaniem negowanie tego jak i innych ROMów dla diamonda jest nie na miejscu ponieważ np w dziale TP wieje pustką a u nas mamy kilku kucharzy, którzy znają się na rzeczy  :)
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #2948 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:58:40 »
Cytat: fala77
a może ten wspaniały magik jak znudzi mu się grzebać w manili to ziął by się za dialer co by widoeorozmowy działały   krzysiek mnie tu naprostował że to nie jest proste i ja sobie zdaje z tego sprawę ale można mu tam coś burknąć może da radę
Zauważyłem, że wielu ludzi postrzega develeperów z XDA jako ludzi, którzy nie mają nic innego do roboty niż modyfikowanie Manili, którzy mają nieograniczoną ilość czasu i którzy znają się na wszystkim i potrafią wszystko zrobić... Prawda jest taka, że nawet mała modyfikacja, jak CompactHome mojego autorstwa, zajmuje masę czasu. Chodzi nie tylko o to żeby coś zmienić, ale żeby to przetestować. O ile modyfikacja plików mode9 jeszcze jest łatwa, o tyle aby coś zmienić w skrypcie lua trzeba go najpierw zdekompilować... Przy małych plikach dekompilator sobie radzi, ale przy większych generuje błędy, które trzeba poprawiać - czyli zgadywać, co programista miał na myśli w danej funkcji. Wbrew pozorom nie jest to łatwa robota, a port Manili na VGA zajmuje naprawdę masę czasu, więc jakiekolwiek pospieszanie jest NIE NA MIEJSCU, zwłaszcza, że temat dialera jest dobrze znany na XDA i jeśli ktoś by wiedział jak to zrobić, na pewno by się za to wziął...

Jeśli chcesz wideorozmowy, pozostaje Ci standardowy dialer MS.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2949 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:40:05 »
z nudów flashowałem sobie najnowszą wersję ROM-u.już miałem przygotowaną wersję zmian by powrócić do poprzedniego wyglądu i co... muszę przyznać że nowy wygląd wygląda o wiele ciekawiej niż na screenach w komputerze.zostaje przy nowym  :P

I po co ja tyle CABów robiłem ? :) :P Głównie z myślą o tym zebys mógł powrócic do starego wygladu ;)
Ale miło slyszeć, że jednak zdałeś się na mój gust :)

A odnosnie problemu zegarka ...

Domyslnie w ROMie Automatyczna synchronizacja czasu jest deaktywowana ... Jakkolwiek ja jednak zawsze ja zahaczam ... Dziwne i nie mam z zegarkiem najmniejszego problemu ... A chwile juz tej Manili 2.1 uzywam ... Naprawde ani razy mi go nie zamroziło ... dziwne nie ?

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #2950 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:45:30 »
Kurcze chyba PimBackup coś uszkodził ten backup jak go robiłem... bo nie mam wszystkich odebranych wiadomości :-|

edit:
Jeszcze jedno. Napisałeś Krzysiecw że to już finalna wersja. Bardzo  to cieszy:D Ale jeśli miałbyś czas i chęci czy nie pokusiłaby Cię propozycja pogrzebania w WM 6.5 i do niej dodawać nową manille?? Bo skoro z 6.1 nie da się nic wyciągnąć  :E

edit:
No problem PimBackup naprawiony. Rozpakowałem plik .pib winrar'em i wyciągnąłem .pbm czyli odpowiedzialny za wiadomości... Przywróciłem z pliku .pbm i gra :D Bynajmniej na starym a na nowszy to zrobię sobie teraz kopię sprite backup i musi działać :grin:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 15:55:20 wysłana przez timonq »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #2951 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:52:06 »
@timonq
nie uszkodził. tak jak już dziś padło pimbackup nie jest do końca kompatybilny z nowymi romami i manila. jeśli byś wgrał starszy rom Krzyśka to przywróciłby Ci wszystko
jeśli pimbckup nie wystarcza to musisz poszukać alternatywnych rozwiązań (np. synchro z outlookiem, my microsoft phone albo działania z plikiem pim.vol)

Jak juz gdzies wyzej napisałem ... to jest juz wersja FINAL ... Jedyną rzeczą jaką będę ewentualnie jeszcze zmieniał to własnie wersja Manili 2.1 na nowszy port. Nic więcej nie zamierzam.

czyli, nie ma szans, żeby w kolejnej wersji romu dało się nagrywać rozmowy (podawałem link na 97 stronie) :'(
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 16:01:36 wysłana przez yo »
end of fear
yo is here

*

Offline bart2008

• 290
  • Sprzęt: HTC HD 2 Leo ; HTC HD Blackstone
« Odpowiedź #2952 dnia: Wrzesień 05, 2009, 16:20:31 »
Świetna robota Krzysiecw :). Przyglądam się Twojej pracy od jakiegoś czasu i stwierdzam, że dwa przedostatnie romy były bardzo dobre ale ostatni to cud malina jeśli chodzi o wygląd ale prawdziwego powera dostaje jak zmieniam PP na 16Mb  (a zużycie zasobów prawie na takim samym poziomie jak na oryginalnym PP10MB). Jednej rzeczy mi jednak brakuje a mianowicie możliwości zainstalowania "Explorer file extension" (sądzę, że to customizację ikon coś blokuje). Czy znasz jakiś sposób na instalację tego dodatku w Twoim Romie? A może w kolejnym romie mógłbyś go zintegrować jeśli było by więcej chętnych? Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #2953 dnia: Wrzesień 05, 2009, 16:58:42 »
jedyną dobrą rzeczą w tym dodatku są miniaturki zdjęć... a reszta lepiej wygląda w RescoExplorer

*

Offline bart2008

• 290
« Odpowiedź #2954 dnia: Wrzesień 05, 2009, 17:05:13 »
jedyną dobrą rzeczą w tym dodatku są miniaturki zdjęć... a reszta lepiej wygląda w RescoExplorer

ale resco explorer niestety nie jest darmowy

*

Offline timonq

• 276
Odp: [04.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2955 dnia: Wrzesień 05, 2009, 17:08:14 »
No tak ale warto :grin: a co do zmiany pp to jak zmieniłeś?? przez pagepool changer?

edit:
a tak w ogóle czy spotkał się ktoś z programem który wyświetlałby miniaturki zdjęć jak po tym fix'ie? Jest to b. pomocne jak się szuka jakiegoś zdjęcia
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 17:12:22 wysłana przez timonq »

*

Offline bart2008

• 290
« Odpowiedź #2956 dnia: Wrzesień 05, 2009, 17:25:40 »
No tak ale warto :grin: a co do zmiany pp to jak zmieniłeś?? przez pagepool changer?

edit:
a tak w ogóle czy spotkał się ktoś z programem który wyświetlałby miniaturki zdjęć jak po tym fix'ie? Jest to b. pomocne jak się szuka jakiegoś zdjęcia

Tak zmieniłem to tym programem. Próbowałem różnych wartości i w górę i w dół zmieniałem wartość i w przypadku Romu DI 16mb jest jak dla mnie optymalne.

« Odpowiedź #2957 dnia: Wrzesień 05, 2009, 18:41:12 »
Witam, potwierdzam,  że Rom przygotowany przez Krzysztofa to mistrzostwo świata ... wszystko chodzi i wygląda super.

Mam tylko jedno pytanie ... w poprzednich romach długość wibracji podczas zestawienia połączenia wydawała się mi dłuższa - w tym romie jest ona znacznie krótsza - czy można w jakiś sposób (cab'em czy modyfikacją rejestru) zmienić długość wibracji ... bardzo się do niej przyzwyczaiłem.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ... grzesiekka

« Odpowiedź #2958 dnia: Wrzesień 05, 2009, 21:44:32 »
Witam,

U mnie niestety po zmianie ROMU z 29.08.2009 na 04.09.2009 zaczęly wystepoać problemy z niepojawiającym sie dymkiem odnosnie nowego smsa i zwisami zegara ! W poprzedniej wersji z 04.09.2009 niec podobnego nie wystepowało i wszystko śmigało jak złe. Teraz jednak jest to dość irytujące gdyż to nie jest jednorazowy problem a występuje notorycznie.

Jakieś pomysły czemu taka mała różnica w wersjach a problem zaczął wystepować. Nowy ROM wgrywany podecznikowo wiec HR i format po wgraniu i nic nie bylo restorowane.

Niestety po calej procedurce MTTY ( wszystko poszlo sprawnie - rom zainstalwoany z internal storage potem czyszczenie + hr i reisntal ponownie ) niestety bez zmian - zegar dalej ani drgnie, babelek smsow pojawia sie w gornej listwie nastomiast na dole brak informacji ( cyferki ) o liczbie nieprzeczytanych.

Dodatkowo eksperyment z zachaczeniem i odchaczeniem w ustawieniach telefonu opcji regionalnej takze nie pomogl zegarowi.

Ki Czort ???? najdziwniejsze jest to ze zegar w poprzednim ROMie jak i "babelek" o liczbie smsow dzialal POPRAWNIE !!

Krzysiek masz jakies pomysly ? najwidoczniej w nowszym romie nie tylko zmienila sie szata graficzna ale jeszcze jakis hohlik tam zawital.

Czy ktos jeszcze zauwazyl podobne zachowania ??

po chwili drapania w glowe ... wpadlem na pomysl i .... i sie naprawilo ... ale nie samo ... po zainstalowaniu CAB'a Krzysiecw Oryginalny Biały FlipClock. Problem z niedzialajacym zegarem ZNIKL a takze zaczely pojawiac liczby nieprzeczytanych SMSow na dole !! Wiec wiadomo co generuje problem. Krzysiek moze naprawi :)

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 22:00:32 wysłana przez pekota »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2959 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:13:49 »
Witam,

U mnie niestety po zmianie ROMU z 29.08.2009 na 04.09.2009 zaczęly wystepoać problemy z niepojawiającym sie dymkiem odnosnie nowego smsa i zwisami zegara ! W poprzedniej wersji z 04.09.2009 niec podobnego nie wystepowało i wszystko śmigało jak złe. Teraz jednak jest to dość irytujące gdyż to nie jest jednorazowy problem a występuje notorycznie.

Jakieś pomysły czemu taka mała różnica w wersjach a problem zaczął wystepować. Nowy ROM wgrywany podecznikowo wiec HR i format po wgraniu i nic nie bylo restorowane.

Niestety po calej procedurce MTTY ( wszystko poszlo sprawnie - rom zainstalwoany z internal storage potem czyszczenie + hr i reisntal ponownie ) niestety bez zmian - zegar dalej ani drgnie, babelek smsow pojawia sie w gornej listwie nastomiast na dole brak informacji ( cyferki ) o liczbie nieprzeczytanych.

Dodatkowo eksperyment z zachaczeniem i odchaczeniem w ustawieniach telefonu opcji regionalnej takze nie pomogl zegarowi.

Ki Czort ???? najdziwniejsze jest to ze zegar w poprzednim ROMie jak i "babelek" o liczbie smsow dzialal POPRAWNIE !!

Krzysiek masz jakies pomysly ? najwidoczniej w nowszym romie nie tylko zmienila sie szata graficzna ale jeszcze jakis hohlik tam zawital.

Czy ktos jeszcze zauwazyl podobne zachowania ??

po chwili drapania w glowe ... wpadlem na pomysl i .... i sie naprawilo ... ale nie samo ... po zainstalowaniu CAB'a Krzysiecw Oryginalny Biały FlipClock. Problem z niedzialajacym zegarem ZNIKL a takze zaczely pojawiac liczby nieprzeczytanych SMSow na dole !! Wiec wiadomo co generuje problem. Krzysiek moze naprawi :)

pekota grafika zegarka nie ma tu nic do rzeczy i nie ma tu co naprawiac ... Jak komuś nie działa to niech sprobuje ten trik ... Ale ... Jak juz Kamill wczesniej pisał kilka razy ... Jest to błąd w pliku manili ktory powstał przez pospiech yozgatg ktory portował manile i zle zdekompilował plik ... I jednym działa innym nie ... Ja mam ten czarny nowy zegar i ani razu mi sie on nie zawiesił ... Liczby smsow tez widze ... Wszystko działa jak nalezy ... Poprostu ... Gdzies "w duszy" Twojego Diamonda jest problem bo inaczej tego nie mozna nazwac ... Kazdy Diamond jest jedyny w swoim rodzaju co nie raz juz dowiedziono...

Witam, potwierdzam,  że Rom przygotowany przez Krzysztofa to mistrzostwo świata ... wszystko chodzi i wygląda super.

Mam tylko jedno pytanie ... w poprzednich romach długość wibracji podczas zestawienia połączenia wydawała się mi dłuższa - w tym romie jest ona znacznie krótsza - czy można w jakiś sposób (cab'em czy modyfikacją rejestru) zmienić długość wibracji ... bardzo się do niej przyzwyczaiłem.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ... grzesiekka

Ja u siebie nie  zauwazyłem skrocenia czasu wibracji po połączeniu ... cały czas taka sama ... Z reszta nawet gdyby ... To ja nie potrzebuje tam długiej wibracji ;) Byle tylko jakakolwiek wczuwalna była :) Suma sumarum u mnie bez zmian w tej materii
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 22:19:08 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #2960 dnia: Wrzesień 05, 2009, 22:37:02 »
A ja podzielę się moimi spostrzeżeniami... Porównuje do v6.
Więc tak na plus to:
-Szybszy system (sam system a nie manilla)
-Szybsze obracanie przez G-sensor
-Ładny wygląd

Na minus (u mnie to występuje nie wiem jak u innych):
-Długie wczytywanie w manilli zakładki wiadomości (ok 5 s.) nawet jeśli nie ma nowej wiadomości i system jest po SR czyli w pełni stabilne (nie mówię tutaj o pierwszym wczytaniu Zakładki tylko każdym kolejnym)
-Wieszająca się klawiatura EzInput. Tzn ja używam klawiatury telefonowej z t9. Gdy pisze bardzo szybko i system nie nadąża wyświetlać to co pisze to po prostu się wiesza na jakim sugerowanym słowie i trzeba wcisnąć na jakieś puste miejsce, później skasować co się napisało i pisać ponownie powoli  :-| Czasami zostaje także przy niektórych słówkach podkreślenie. A jeśli chodzi o klawiaturę to najlepsza była oryginalna z diamonda, ta pierwsza... to był demon szybkości a teraz każda kolejna jest wolniejsza
-Dalej pozostaje błąd z szybkim wygaszaniem ekranu. Pomimo że w wyłączone było to przez AC i wyłączyłem to jeszcze raz to i tak się wygasza

Wiem że zaraz dostanę odpowiedź że to się z tym nie da nic zrobić bo to wina klawiatury EzInput i wina niedopracowanej Manilli  :-| Ale piszę to aby poinformować innych a także samemu zostać poinformowanym jeśli istnieje rozwiązanie tych problemów. Jeśli chodzi o sms to mam ich około 7 tys ale to nie dławiło Manilli 2. Poza tym i tak TF3D czyta tylko 25 wiadomości
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 22:52:28 wysłana przez timonq »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2961 dnia: Wrzesień 05, 2009, 23:02:11 »

-Długie wczytywanie w manilli zakładki wiadomości (ok 5 s.) nawet jeśli nie ma nowej wiadomości i system jest po SR czyli w pełni stabilne (nie mówię tutaj o pierwszym wczytaniu Zakładki tylko każdym kolejnym)
-Wieszająca się klawiatura EzInput. Tzn ja używam klawiatury telefonowej z t9. Gdy pisze bardzo szybko i system nie nadąża wyświetlać to co pisze to po prostu się wiesza na jakim sugerowanym słowie i trzeba wcisnąć na jakieś puste miejsce, później skasować co się napisało i pisać ponownie powoli  :-| Czasami zostaje także przy niektórych słówkach podkreślenie. A jeśli chodzi o klawiaturę to najlepsza była oryginalna z diamonda, ta pierwsza... to był demon szybkości a teraz każda kolejna jest wolniejsza
-Podczas wybierania numer jak i rozmowy nie można zmienić głośności... tzn zmieniamy ale głośność dzwonka i systemu a nie rozmowy
-Dalej pozostaje błąd z szybkim wygaszaniem ekranu. Pomimo że w wyłączone było to przez AC i wyłączyłem to jeszcze raz to i tak się wygasza

Wiem że zaraz dostanę odpowiedź że to się z tym nie da nic zrobić bo to wina klawiatury EzInput i wina niedopracowanej Manilli  :-| Ale piszę to aby poinformować innych a także samemu zostać poinformowanym jeśli istnieje rozwiązanie tych problemów. Jeśli chodzi o sms to mam ich około 7 tys ale to nie dławiło Manilli 2. Poza tym i tak TF3D czyta tylko 25 wiadomości

- Moze to wina tych Twoich 7000 SMS ? U mnie wczytuje sie wszystko tak jak zawsze ani szybciej ani wolniej ...
- to niestety jest wina EzInput 2.1 ...
- u mnie głośnosć zmienia sie prawidłowo ... testowałem 5 sec temu.
- to nie błąd poprostu gdzies w nowszych buildach zmiany w ACT nic nie daja ... Moze wyproboj ten program z załącznika.

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #2962 dnia: Wrzesień 05, 2009, 23:06:34 »
Co do głośności to po SR już ok. Co do wibracji przy połączeniu to znalazłem wpis ustawiający to HKML\Software\HTC\Phone\PhoneExtendSetting\ConnectingVibrationLevel domyślnie jest na 4

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2963 dnia: Wrzesień 05, 2009, 23:07:39 »
Co do głośności to po SR już ok. Co do wibracji przy połączeniu to znalazłem wpis ustawiający to HKML\Software\HTC\Phone\PhoneExtendSetting\ConnectingVibrationLevel domyślnie jest na 4

I zawsze tak było ;) BO ja w tym rejestrze nic nie ruszałem ... Stad wydaje mi się ze to tylko odczucie ze cos krocej wibruje :)

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #2964 dnia: Wrzesień 05, 2009, 23:11:11 »
usunę te wiadomości i się zobaczy co jest grane... Najwyżej się przywróci znowu. A co do wibracji to potestuje je na 6 i zobaczę co się stanie  :grin:

edit:
do usunięciu wiadomości znacznie przyśpieszyło wczytywanie. Tyle że na razie mam ich około 10 zobaczymy jak będzie 25.
Wibracja po zmianie na 6 dłużej wibruje po nawiązaniu połączenia.
A co do wygaszania ekranu to pomimo instalacji programu nadal nie umiem wyłączyć wygaszania automatycznego. Próbowałem rożne opcje i nic. Ma ktoś jakiś pomysł??
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 08:35:43 wysłana przez timonq »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #2965 dnia: Wrzesień 06, 2009, 10:25:48 »
Wlasnie wgralem rom i  moim zdaniem graficznie Rewelacja
 :ok:
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2966 dnia: Wrzesień 06, 2009, 11:16:22 »
usunę te wiadomości i się zobaczy co jest grane... Najwyżej się przywróci znowu. A co do wibracji to potestuje je na 6 i zobaczę co się stanie  :grin:

edit:
do usunięciu wiadomości znacznie przyśpieszyło wczytywanie. Tyle że na razie mam ich około 10 zobaczymy jak będzie 25.
Wibracja po zmianie na 6 dłużej wibruje po nawiązaniu połączenia.
A co do wygaszania ekranu to pomimo instalacji programu nadal nie umiem wyłączyć wygaszania automatycznego. Próbowałem rożne opcje i nic. Ma ktoś jakiś pomysł??

Hmmm, może sproboj jeszcze CABa z załącznika ... Tylko moze wykonaj jakis backup rejestru przed tym CABem ... Co by nie było ze on cos jeszcze więcej namieszał :)

Mam nadzieje, że funkcjonalnie równięz będzie rewelacja :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2009, 11:19:13 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #2967 dnia: Wrzesień 06, 2009, 11:24:36 »

Mam nadzieje, że funkcjonalnie równięz będzie rewelacja :)

[/quote]
Potestujemy i zobaczymy ale juz nie pierwszy Twoj rom mam wgrany i zaden nie sprawial wiekszych problemow a jesli cos bylo to rozwiazywales je na biezaca. Wiec raczej tak jak zwykle bedzie OK.
Pozdrawiam  :ok:
Rom Dark Innovation 2

« Odpowiedź #2968 dnia: Wrzesień 06, 2009, 11:56:33 »
Właśnie wgrałem najnowszą wersję i ... też mam zamrożony czas. Dodam że wgrywałem wszystkie wcześniejsze wersje i NIGDY nie było z tym najmniejszego problemu. Dodam również, że zrobiłem przed wgraniem czyszczenie MTTY. Szkoda, bo pięknie wygląda ta nowa szata graficzna. 

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #2969 dnia: Wrzesień 06, 2009, 12:11:12 »
po instalce caba NoSleep ekran nie gaśnie :ok: Dziękuje i pozdrawiam :grin: