A ja podzielę się moimi spostrzeżeniami... Porównuje do v6.
Więc tak na plus to:
-Szybszy system (sam system a nie manilla)
-Szybsze obracanie przez G-sensor
-Ładny wygląd
Na minus (u mnie to występuje nie wiem jak u innych):
-Długie wczytywanie w manilli zakładki wiadomości (ok 5 s.) nawet jeśli nie ma nowej wiadomości i system jest po SR czyli w pełni stabilne (nie mówię tutaj o pierwszym wczytaniu Zakładki tylko każdym kolejnym)
-Wieszająca się klawiatura EzInput. Tzn ja używam klawiatury telefonowej z t9. Gdy pisze bardzo szybko i system nie nadąża wyświetlać to co pisze to po prostu się wiesza na jakim sugerowanym słowie i trzeba wcisnąć na jakieś puste miejsce, później skasować co się napisało i pisać ponownie powoli

Czasami zostaje także przy niektórych słówkach podkreślenie. A jeśli chodzi o klawiaturę to najlepsza była oryginalna z diamonda, ta pierwsza... to był demon szybkości a teraz każda kolejna jest wolniejsza
-Dalej pozostaje błąd z szybkim wygaszaniem ekranu. Pomimo że w wyłączone było to przez AC i wyłączyłem to jeszcze raz to i tak się wygasza
Wiem że zaraz dostanę odpowiedź że to się z tym nie da nic zrobić bo to wina klawiatury EzInput i wina niedopracowanej Manilli

Ale piszę to aby poinformować innych a także samemu zostać poinformowanym jeśli istnieje rozwiązanie tych problemów. Jeśli chodzi o sms to mam ich około 7 tys ale to nie dławiło Manilli 2. Poza tym i tak TF3D czyta tylko 25 wiadomości