[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 696980 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: [30.07.09][ROM][2.09][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v7.0) [build 21046]
« Odpowiedź #2460 dnia: Sierpień 07, 2009, 21:14:48 »
Przepraszam was bardzo, że nie udzielam juz tak na bieząco odpowiedzi ale nie mam juz tyle czasu co kiedys ...

Musicie sobie jakos nawzajem pomagac ...

Ze swojej strony chce wam tylko powiedziec, że udało mi sie juz jakos zmusic do wspołdziałania manile 2.1 z DI2 ... JEszcze muszę popracowac nad optymalizacją pakietow wymaganych przez manile (w większosci działa wszystko bez problemu na DI2 gdyz pakiety w nim zawarte były juz aktualizowane pod katem nowej manili, ale jest kilka nowszych ... ) ... Powolutku w wolnych wieczornych chwilach bede strugał ROM oparty na tej nowej wersji manili ... Z dźwiekami SMS u siebie narazie nie zaobserwowałem większych problemow ... mozliwe ze sam rilphone nie wystarcza ... wymieniłem u siebie kilka pakietow potencjalnie za to odpowiedzialnych ... Być moze to dlatego nie mam  problemu z dzwiekami ... Na pewno kolejna wersja będzie to zawierac co zawiera moja obecna ... JA jednak powolutku podkreslam powolutku pracuje nad kolejną wersja ... Zadnych dat ani objetnic ... Nie chciałbym was zostawiac z problemami ktorych doswiadczacie na moim ROMie ale zycie nie jest taki ekolorowe i nie da sie go przesiedziec cały czas przed komputerem :/

Co do błędow ktore opisujecie wyzej wyzej ... W duzej mierze sa to mozliwe błędy manili 2.0 ...

Co do braku mozliwosci flashu z IS ... nie mam z tym najmnijeszego problemu ... moze dopadło Cie "DZIWNE ZACHOWANIE sie DIAMONDA" Poczytaj 1 post. ROM mozesz sflashowac rowniez z poziomu bootloadera przez program z PC ... (volume down + reset)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 21:22:45 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #2461 dnia: Sierpień 07, 2009, 21:56:22 »
Szybkie pytanko: gdzie w zainstalowanym Innov 2 v6 znajdę Adobe Reader tak żeby go usunąć?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2462 dnia: Sierpień 07, 2009, 21:58:53 »
Szybkie pytanko: gdzie w zainstalowanym Innov 2 v6 znajdę Adobe Reader tak żeby go usunąć?

Nie usuniesz... on jest poprostu wgotowany ...

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #2463 dnia: Sierpień 07, 2009, 22:02:59 »
Mam pytanko o rozmowy wideo. Czy DI je obsluguje, ktos moze z tego korzysta ? Pomijajac to, ze nie jestem w zasiegu 3G i nie mam jak sprawdzic to pytam, bo mam tez Toshibe G900 i tam byla taka mozliwosc ale jedynie na oryginalnym dialerze.
Toshiba G900 -> gotowany R OM z kuchni Globalbusa
HTC Touch Diamond -> DI2 v. 7.0 by Krzysiecw

« Odpowiedź #2464 dnia: Sierpień 07, 2009, 22:05:10 »
Mam pytanko.. albo nie ma nigdzie na ten temat albo znowu czytac nie umiem :P

Jak usonać czat mali2 ?  w diamondtwek zmieniłem na zwykle otwieranie sms a nadal mam maile2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2465 dnia: Sierpień 07, 2009, 22:05:50 »
Mam pytanko o rozmowy wideo. Czy DI je obsluguje, ktos moze z tego korzysta ? Pomijajac to, ze nie jestem w zasiegu 3G i nie mam jak sprawdzic to pytam, bo mam tez Toshibe G900 i tam byla taka mozliwosc ale jedynie na oryginalnym dialerze.

Poczytaj 1 post :/

Mam pytanko.. albo nie ma nigdzie na ten temat albo znowu czytac nie umiem :P

Jak usonać czat mali2 ?  w diamondtwek zmieniłem na zwykle otwieranie sms a nadal mam maile2

Zainstaluj z dodatkow z chomika munrus ZOOM ext ...

« Odpowiedź #2466 dnia: Sierpień 07, 2009, 22:21:17 »
ok dzieki wielkie.

Dodam ze rowniez mam problem z dzwiekiem sms...

Tylko u mnie wyglada to tak: sms jest (widze bo mruga kułeczko)  a jak włacze wyswietlacz to dopiero jest odtwarzany dzwięk sms i zaluzmy jak mam 2 sms to dzwiek jest odtwarzany podwuje

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #2467 dnia: Sierpień 07, 2009, 23:34:43 »
No to Krzysiek czekamy na nową wersję :)

To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

« Odpowiedź #2468 dnia: Sierpień 07, 2009, 23:40:43 »
ok dzieki wielkie.

Dodam ze rowniez mam problem z dzwiekiem sms...

Tylko u mnie wyglada to tak: sms jest (widze bo mruga kułeczko)  a jak włacze wyswietlacz to dopiero jest odtwarzany dzwięk sms i zaluzmy jak mam 2 sms to dzwiek jest odtwarzany podwuje

Włącz sobie sprawdzanie pisowni bo jak na jedno zdanie 3 ortografy to bardzo duzo;)pzdr

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #2469 dnia: Sierpień 07, 2009, 23:47:11 »

Poczytaj 1 post :/

Przeczytałem ... szkoda  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2009, 01:28:24 wysłana przez eRd »

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #2470 dnia: Sierpień 08, 2009, 01:00:27 »
co do problemów z sms.przesiadłem się na RADIO_1.13.25.24 + rilphone 1.13.25.24 z 2.10 i narazie jest ok.czy to możliwe że problemy z sms są związane z danym radiem ?
HTC One V

« Odpowiedź #2471 dnia: Sierpień 08, 2009, 02:32:52 »

Co do braku mozliwosci flashu z IS ... nie mam z tym najmnijeszego problemu ... moze dopadło Cie "DZIWNE ZACHOWANIE sie DIAMONDA" Poczytaj 1 post. ROM mozesz sflashowac rowniez z poziomu bootloadera przez program z PC ... (volume down + reset)

No włąśnie problem w tym że przed wgraniem twojego ROM-u wgrałem ten od HTC
Z wgraniem przez PC te jest problem , bo nie chce mi si od jakiegoś czasu łączyć przez AS , a bez tego chyba inaczej się nie da ?

Oki , już sobie poradziłem , ale teraz nie chce mi przejść z spl 1.93 na niższy 1.40
:(
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2009, 03:30:10 wysłana przez marceliii »

*

tomwil

« Odpowiedź #2472 dnia: Sierpień 08, 2009, 07:15:58 »

Z wgraniem przez PC te jest problem , bo nie chce mi si od jakiegoś czasu łączyć przez AS , a bez tego chyba inaczej się nie da ?

Oki , już sobie poradziłem , ale teraz nie chce mi przejść z spl 1.93 na niższy 1.40

wgraj z IS. Ja tak robie jak mam babola z PC po AS.... co prawda wszystko już tak instaluje-wygodniej i bezpieczniej.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2473 dnia: Sierpień 08, 2009, 14:26:28 »

W tybie boot loader nie musi Ci sie laczyc z AS ... Wystarczy ze Ci wyskoczy na telefonie zmiast Serial -> USB i odpalasz RUU ...

Ja własnie pracuję nad poprawkami tłumaczenia w nowej manili ... Niestety nowa wersja nowe pliki i trzeba od początku ;) Bo stare narobiły tylko bałaganu z IDS_...  

Od razu mowie, że do czasu az nie pojawi sie MOD ktory umozliwi dodanie zakładki programow (działającej) bedzie trzeba korzystac na tej manili z nowego menu start ... No chyba ze komus nie zalezy na dodawaniu programow w manili to moze oczywiscie skorzystac ze starego menu start i 7 skrotow w nim ... Ale wtedy wylacza sie nowe menu a zakladka programow nie funkcjonuje ... Jedyny mankament tego menu nowego jest taki ze brak odnosnika do WM ustawien ... Do czasu az jakos nie rozwiazą tej kwestii ja wgrałem narazie programik ktory Wymusza okno Ustawien (tyle ze ich nie grupuje w zakładki - Control2.exe jakby ktos chciał wyprobowac ten programik). Nie wiem czy pliki koloryzujące z poprzedniej manili będą działały na nowej ... Stąd istnieje prawdopodobienstwo, że kolejna wersja ROMu moze ukazac sie na starcie w podstawowej zielonej kolorystyce ... I nie daje gwarancji, że w najblizszej przyszlosci bede miał czas przekolorowac nowa manile ... To sie zobaczy ... To tyle z powolnego placu boju :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2009, 15:01:21 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline radzix27

• **
  • 246
  • Sprzęt: Sony Ericsson XPERIA™ X1i
« Odpowiedź #2474 dnia: Sierpień 08, 2009, 15:18:45 »

W tybie boot loader nie musi Ci sie laczyc z AS ... Wystarczy ze Ci wyskoczy na telefonie zmiast Serial -> USB i odpalasz RUU ...

Ja własnie pracuję nad poprawkami tłumaczenia w nowej manili ... Niestety nowa wersja nowe pliki i trzeba od początku ;) Bo stare narobiły tylko bałaganu z IDS_...  

Od razu mowie, że do czasu az nie pojawi sie MOD ktory umozliwi dodanie zakładki programow (działającej) bedzie trzeba korzystac na tej manili z nowego menu start ... No chyba ze komus nie zalezy na dodawaniu programow w manili to moze oczywiscie skorzystac ze starego menu start i 7 skrotow w nim ... Ale wtedy wylacza sie nowe menu a zakladka programow nie funkcjonuje ... Jedyny mankament tego menu nowego jest taki ze brak odnosnika do WM ustawien ... Do czasu az jakos nie rozwiazą tej kwestii ja wgrałem narazie programik ktory Wymusza okno Ustawien (tyle ze ich nie grupuje w zakładki - Control2.exe jakby ktos chciał wyprobowac ten programik). Nie wiem czy pliki koloryzujące z poprzedniej manili będą działały na nowej ... Stąd istnieje prawdopodobienstwo, że kolejna wersja ROMu moze ukazac sie na starcie w podstawowej zielonej kolorystyce ... I nie daje gwarancji, że w najblizszej przyszlosci bede miał czas przekolorowac nowa manile ... To sie zobaczy ... To tyle z powolnego placu boju :)

Ta zakładka programów jest trochę bez sensu, skoro można tylko 9 programów wstawić... Ja zawsze wyłączam tą zakładkę z TouchFlo, bo i tak korzystam z funkcji 'Menu' na głównym pulpicie (tej podpisanej pod lewy softkey) gdzie wyświetla mi pełne menu programów ze zmienionymi folderami :)

Co do menu start to wg mnie najlepszym sposobem jest QuickMenu, bardzo dobrze odzwierciedla menu start z Windowsów na PC :)

Usunięcie funkcji Aparatu z G-Config poprawiło reakcję przycisku 'X' na wyłączenie aparatu :)

> ROM: SGXU Infinite
> RadioROM: 1.14.25.55

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2475 dnia: Sierpień 08, 2009, 15:24:43 »

Ta zakładka programów jest trochę bez sensu, skoro można tylko 9 programów wstawić... Ja zawsze wyłączam tą zakładkę z TouchFlo, bo i tak korzystam z funkcji 'Menu' na głównym pulpicie (tej podpisanej pod lewy softkey) gdzie wyświetla mi pełne menu programów ze zmienionymi folderami :)

Co do menu start to wg mnie najlepszym sposobem jest QuickMenu, bardzo dobrze odzwierciedla menu start z Windowsów na PC :)

Usunięcie funkcji Aparatu z G-Config poprawiło reakcję przycisku 'X' na wyłączenie aparatu :)

Niestety ja nie robie ROMu tylko pod siebie czy tez tylko pod Ciebie ;) (biore Cie tylko za przykład ;) wiec nie bierz tego do siebie) Stad muszę brac pod uwagę opcje ze ktos lubi zakładkę Programy a ktos nie ;) Ja tez sie bez niej moge obejsc, podobnie jak bez zakładki ludzie muzyka, akcje ... Ale robiac ROM mam na uwadze innych ktorzy moga chciec tych opcji uzywac :) Mnie osobiscie najbardziej brakuje MODa tla na wszystkich tabach tego co na HOME ... Trzeba czekac ...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 08, 2009, 15:27:47 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline jac23

• 31
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Magic, Nokia E63, Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #2476 dnia: Sierpień 08, 2009, 15:35:29 »
Czytając Krzysiu twoją ostatnią wypowiedź cytuję: "Mnie osobiscie najbardziej brakuje MODa tla na wszystkich tabach tego co na HOME ... Trzeba czekac ..." zastanawiam się co miałeś na myśli ponieważ jak zmienię obrazek tła to pojawia się on na wszystkich zakładkach TF3D?

Pozdrawiam!

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #2477 dnia: Sierpień 08, 2009, 15:41:49 »
Czytając Krzysiu twoją ostatnią wypowiedź cytuję: "Mnie osobiscie najbardziej brakuje MODa tla na wszystkich tabach tego co na HOME ... Trzeba czekac ..." zastanawiam się co miałeś na myśli ponieważ jak zmienię obrazek tła to pojawia się on na wszystkich zakładkach TF3D?

Pozdrawiam!

Krzyśkowi chodziło o to czego brakuje (ew. jakieś bugi) w tej wersji manili => http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.msg1059040#msg1059040   :ok:   Na romie DI v6 i v7 wszystko dobrze działa ;) Tapetka jest na wszystkich kartach TF3D ;)

Krzysiek@ ja tylko wyraziłem swoją opinię co do zakładki 'Programy' która wg. mnie i dla mnie jest zbędna :P

*

Offline jac23

• 31
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Magic, Nokia E63, Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #2478 dnia: Sierpień 08, 2009, 15:44:20 »

Pozdrawiam!

Krzyśkowi chodziło o to czego brakuje (ew. jakieś bugi) w tej wersji manili => http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.msg1059040#msg1059040   :ok:   Na romie DI v6 i v7 wszystko dobrze działa ;) Tapetka jest na wszystkich kartach TF3D ;)

Krzysiek@ ja tylko wyraziłem swoją opinię co do zakładki 'Programy' która wg. mnie i dla mnie jest zbędna :P

To teraz rozumiem o co chodzi.

Dziękuję.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2479 dnia: Sierpień 08, 2009, 15:47:23 »

Wiem dlatego napisałem w nawiasie ze Ciebie podalem tylko jako przyklad ;)  :ok:

Pozdrawiam!

Tak własnie jak kolega wyzej napisał ... Chodziło mi o nowa manilke ;)

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #2480 dnia: Sierpień 09, 2009, 14:58:17 »
Co do wersji 7.0 spotkalem sie do tej pory 2 razy z tym, ze mimo tego, ze odczytalem wiadomosc to kolko caly czas migalo informujac, ze jest nieprzeczytana wiadomosc. SR pomaga. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale moze za szybko zaczynam czytac wiadomosc, np. zanim przestanie wibracja dzialac albo dzwiek dzwonka. Mam ustawione w Advanced Config zeby sie telefon wybudzal kiedy nadejdzie nowy sms.

*

Offline warper

• *
  • 83
  • Sprzęt: (...) HTC ELFIN -> MDA COMPACT IV, Soft: Dark Innovation v7.0
« Odpowiedź #2481 dnia: Sierpień 10, 2009, 09:40:23 »
Ja  mam u siebie takie dziwne zjawisko, próbowałem wysłać znajomemu nr tel. do innego,

więc wszedłem w kontakty -> wybrałem kontakt osoby -> "Menu" -> i z listy wybrałem "Wyślij kontakt z wiadomości"

po czym manila się zresetowała? Ma ktoś też tak?

Może ktoś podpowiedzieć jakieś rozwiązanie tego problemu ??

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2482 dnia: Sierpień 10, 2009, 11:29:18 »
niestety po przesiadce na radio 1.13.25.24 i rilphone z 2.10 już dwa razy zdarzył mi się błąd dźwięku sms.jest on jak widać sporadyczny ale jednak jest.takie zapytanie mam o co chodził z jakimś problemem w automapie bo coś gdzieś przeczytałem ale nie mogę teraz tego znaleźć?coś z klawiszami funkcyjnymi czy jak?
HTC One V

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #2483 dnia: Sierpień 10, 2009, 11:32:48 »
niestety po przesiadce na radio 1.13.25.24 i rilphone z 2.10 już dwa razy zdarzył mi się błąd dźwięku sms.jest on jak widać sporadyczny ale jednak jest.takie zapytanie mam o co chodził z jakimś problemem w automapie bo coś gdzieś przeczytałem ale nie mogę teraz tego znaleźć?coś z klawiszami funkcyjnymi czy jak?

Chodziło o podmapowanie klawiszy w automapie (sam nie wiem gdzie to jest, bo i tak tylko używam dotyku ;) )

Ja wgrałem sobie oryginalne radio 1.15.25.14, później zrobiłem HR pamięci i Internal Storage, wgrałem Dark Innovation 2 ver. 7.0 i nie mam żadnego problemu z dźwiękiem, a i bateria trzyma dwa dni ;)

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #2484 dnia: Sierpień 10, 2009, 11:38:53 »
też miałem wcześniej to radio ale po flashowaniu wersji 7.0 pojawiły się problemy z dźwiękiem sms więc przesiadłem się na to polecane.jak widać nadal do końca chyba nie wiadomo o co chodzi :)
HTC One V

« Odpowiedź #2485 dnia: Sierpień 10, 2009, 14:02:54 »
Można jakoś "rozgotować" ten rom ? Wywaliłbym kilka programów których nie będę używał celem zwolnienia pamięci.

*

Offline rusio

• 25
« Odpowiedź #2486 dnia: Sierpień 10, 2009, 19:09:22 »
Jakie nazwy mam w wpisać w HtcExtFun dla klawiatur:
rysik wyjęty: pełna qwerty
rysik w środku: klawiatura telefonu ?

Jak wpisuje "pełna qwerty" oraz "klawiatura telefonu" i daje soft reset pojawia sie błąd przypisania SIP CLSIDs ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2009, 19:48:07 wysłana przez rusio »

*

Offline radzix27

• **
  • 246
« Odpowiedź #2487 dnia: Sierpień 10, 2009, 20:03:36 »
Jakie nazwy mam w wpisać w HtcExtFun dla klawiatur:
rysik wyjęty: pełna qwerty
rysik w środku: klawiatura telefonu ?

Jak wpisuje "pełna qwerty" oraz "klawiatura telefonu" i daje soft reset pojawia sie błąd przypisania SIP CLSIDs ?

Pozwolę sobie zacytować:

Cytat: kaamien
HtcExFun nie działa, bo w systemie jest tylko jedna klawiatura czyli EzInput i widziana jest jako Touch Input. W starszych ROMach DI, gdzie była stara EzInput która pozwalała na zmianę na małą qwerty można było używać porady nr 18 i zmiany klawiatury w zależności od położenia rysika. Teraz jest to nie możliwe bo po prostu jest tylko jedna klawiatura "Touch Input", nie ma standardowej małej qwerty. W skład Touch Input wchodzi qwerty, phone keyboard i compact qwerty, ale przez WM widziana jest jako jedna klawiatura Touch Input. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem. Wszystkiemu winna jest nowa EzInput.

Podsumowując, nie da się używać tego tweak'u, bo nie pozwala na to nowa wersja klawiatury EzInput ;)

*

Offline rusio

• 25
« Odpowiedź #2488 dnia: Sierpień 10, 2009, 20:16:59 »
OK wszytko jasne :) dzięki :)

*

Offline ramac

• 41
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2489 dnia: Sierpień 10, 2009, 22:30:23 »
Witam,

Wybaczcie jeżeli pytanie okaże się głupie, diamonda jak i DI 7 mam od kilku dni :)
Chodzi mi o transfer danych, w romie nie ma NoData, zakładam że celowo :) Nie wiem czy wszystko dobrze ustawiłem ale nawet jak w komunikacji mam wyłączony transfer danych to kliknięcie w przeglądarkę czy w aktualizację pogody automatycznie to włącza. Mogę jakoś to tak ustawić żeby transfer był naprawdę zależny ode mnie, tzn włączam działa, nie włączam komunikat że nie znaleziono punktu danych (na przykład). Druga sprawa pod transmisją danych jest Transmituj który służy do...?
Zasadniczo jeżeli chodzi o transfer danych to nawet by mi nie przeszkadzało jakby cały czas był włączony pod warunkiem że nie wpływało by to na żywotność baterii i miałbym pewność że oprócz celowych akcji przeze mnie (przeglądarka, poczta) nie będzie jakichś niepożądanych transmisji w tle, jak to z tym jest?

Jeżeli zaś chodzi o sam DI 7 to na razie nie widać problemów z smsami.

Pozdrawiam

Rafał