Tak więc udało mi się (dzieki pomocy kolegi z XDA - yozgatg) naprawic rowniez przewijanie w Ustawieniach klawiaturki

Czyli suma sumarum ... W nowej wersji ROMu bedzie klawiaturka EzInput 2.1 z w pelni działającymi wszystkimi opcjami dostpenymi w tejze TESTOWEJ klawiaturce od HTC. Gdyz pakiety tej klawiaturki sa oznakowane mianem Package_..._TEST wiec nie jest ona finalna jak wiecie. Ale tak czy siak udało mi się zmusic wszystko do działania co było mozliwe ... Jedyny "bug", który pozostał to taki ze majac liste adresatow i otworzona klawiaturke ... mozemy paluchem przeiwjac te liste i wybrac odpowiedniego z nich (moim zdaniem obszar okienka adresatow jest na tyle duzy ze spokojnie mozna tam machac paluchem) ... niestety jak zamkniemy klawiaturke (lista robi sie na caly erkannik) nie mozemy juz przeiwjac jej paluchem a tylko za pomoca hardbuttonow... Ale to jest chyba niedopracowanie samej klawiatuki i moim zdaniem zaden bug ... Tak czy siak ... Klawiaturka w nowym ROMie DI2 jest juz dopiweszczona

Zajeło mi to sporo poszukwian i flashy ale udało sie zgrac wszystkie potrzebne pakiety.
Pozdrawiam.
A tak BTW: Rozpoczął się nowy port manili 2.5

Oraz została podana data wydania portu manili 2.1 by yozgatg na 10 sierpnia. Tak wiec moze w koncu zaladuje sie jakas nowsza wersje manili

(mowie od tej od yzgatg)
Link do portu 2.5 -
KLIK Polecam rowniez bardzo ciekawy mod do manili RHODIUM ... A mianowicie chowany slider a`la w trybie landscape tyle ze w portrait

Mamy wiecej meijsca na ekraniku. -
LINKWyglada to tak: