[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701963 Wyświetleń

*

Offline Tobas

• 19
Odp: [12.06.09][ROM][2.07][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v5.0) [build 21051]
« Odpowiedź #1440 dnia: Czerwiec 16, 2009, 22:28:25 »
Mam wgrany ten ROM od ok. 5 dni i spodobał mi się odrazu... ale teraz po kilku dniach nasuneło się kilka problemów (pytań).
  • Wybierając zakładkę LUDZIE --> Więcej, nie ma klawiatury żeby wpisać nazisko osoby do której chciałby zadzwonić :(
    Wiem że wchodząc przez zieloną słuchawkę jest klawiatura, ale dlaczego przez zakładkę ludzie jej nie ma? :)
  • Chcąc zadzwonic i wybierając zieloną słuchawkę jak wyłączyć przewijanie po liscie przez kręcenie palcem wokół przycisku enter? W poprzednim ROMie tego nie miałem i nie potrafię się do tego przyzwyczaić :) Wolałbym używać tylko przycisków góra dół do chodzenia po liście.
  • Wysyłanie SMS-a. Wybieram "Dodaj odbiorcę..." pojawia się lista kontaktów, ale nie działa wybieranie po imieniu lub nazwisku, np. wpisując 56 chciałbym żeby odnalazł wszystkie osoby z dopasoaniem liter "JKL" oraz "MNO", a on szuka tylko po cyfrach :( Jak to przestawić żeby szukał nazwisk, przecież nie znam nr telefonów na pamięć ;)
  • Kalendarz jest ustawiony od niedzieli, a nie od poniedziałku. Da się to przestawić żeby poniedziałek był pierwszym dniem tygodnia?
  • Bateria znika w oczach.... a właściwie to zużywa się bardzo nieprzewidywalnie (czasami przez noc na czuwaniu pożera mi nawet 45%, a innym razem 5%). Na starym ROMie tel. chodził przez ok. 2 dni (po 1h rozmów dziennie), obecnie wystarcza ledwie na 10-12 godzin, jednak jest szybszy przyznaję. Ale to może kwestia pokombinowania z RadioROMami.
  • Mała sugestia do nowszej wersji, gdyby brakowało Ci pomysłów... Po co komu wybierając nr telefonu ostatni wiersz na ekranie, ten w którym jest przycisk "ROZMOWA", po prawej Backspace, a po lewej skrót do historii połączeń? Przycisk rozmowy każdy ma w lewym dolnym rogu (zielona słuchawka :) ), Backspace jest w górnym prawym rogu na ekranie (na szarym pasku), a skrót do historni połączeń w tym miejscu wydaje mi się zbędny. Wywalając całą listwę zyskałoby się więcej miejsca na ekranie na liste wyszukanych nazwisk, a tak to mieści się tylko jedno nazwisko nad klawiaturą.
    Dodatkowo gdyby udało Ci się przekopiować nr telefonu wybranej osoby z listy na górny pasek (ten koło Backspace) to były on czytelniejszy niż taki malutki pod nazwiskiem :)
Trochę się tego nazbierało :)
Użyam wersji RED v5.0, ze słynnym SR nie mam problemów ;)
Pozdrwionka i pochwały dla autora :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #1441 dnia: Czerwiec 16, 2009, 22:43:45 »
Właśnie wgrałem v5.0 Green i zauważyłem 2 małe sprawy dotyczące budzika:
- dni tygodnia nie są przetłumaczone wiec mam S M T W T F S
- Pod suwakami wł/wył. dany budzik mam:    W...W...

- S M T W T F S sa twardo zakodowane w plikach manili i niestety ja nie jestem w stanie ich przetlumaczc ... Szukałem wszedzie ale tylko xboxmod mógłby tu pomoc a nie bardzo miał checi (bo pytalem go o to)

- Rzeczywiscie :) Nie zwrocilem uwagi ... To juz poprawiłem... w 5.1 będzie Wył Wł
- odnosnie zegara i cofania i zmieniania ... Ja majac dodane tylko moje miasto i ustawione jako domysle nie mam zadnego problemu ... Jest jeszcze zasada zeby nie wchodzic w ustawienia czasu Windowsowe bo znowu sie przestawi na inna strefe.

ARGH! Teraz z kolei sam włącza mi się bluetooth.. Wszystko poodznaczane w ustawieniach BT, a co kilka minut mam po kliknięciu w górną listwę komunikat "Włączono Bluetooth".. O co chodzi?

Mam przeczucie, ze takie triki robi Ci jakis program ... Jak widac tylko Ty takowe przygody masz ...

Nie wiem czy to wina ROMu ale odkąd go wgrałem to bateria normalnie znika w oczach. Jak spojrzę na telefon co 2-3 minuty to bateria ma 98% nagle za kilka minut już jest 95% i tak cały czas szybko w dół. Jeszcze nigdy bateria mi tak szybko nie rozładowywała się. Czy ktoś ma podobne objawy?

Niestety z tym to roznie bywa ... Nie raz trzeba pokombinowac z Radiami ... Yahuto = Yoyo rowniez miał tak ze na jednej wersji ROMu mojego działało mu dobrze z innym radiem a na innej z innym ... Trzeba testowac ... Mi telefon przy moim uzytkowaniu (sr ok 30 min rozmow/ dzien + sms + wifi i aktualizacje) wytrzymuje spokonie 2 dni.

Mam wgrany ten ROM od ok. 5 dni i spodobał mi się odrazu... ale teraz po kilku dniach nasuneło się kilka problemów (pytań).
  • Wybierając zakładkę LUDZIE --> Więcej, nie ma klawiatury żeby wpisać nazisko osoby do której chciałby zadzwonić :(
    Wiem że wchodząc przez zieloną słuchawkę jest klawiatura, ale dlaczego przez zakładkę ludzie jej nie ma? :)
  • Chcąc zadzwonic i wybierając zieloną słuchawkę jak wyłączyć przewijanie po liscie przez kręcenie palcem wokół przycisku enter? W poprzednim ROMie tego nie miałem i nie potrafię się do tego przyzwyczaić :) Wolałbym używać tylko przycisków góra dół do chodzenia po liście.
  • Wysyłanie SMS-a. Wybieram "Dodaj odbiorcę..." pojawia się lista kontaktów, ale nie działa wybieranie po imieniu lub nazwisku, np. wpisując 56 chciałbym żeby odnalazł wszystkie osoby z dopasoaniem liter "JKL" oraz "MNO", a on szuka tylko po cyfrach :( Jak to przestawić żeby szukał nazwisk, przecież nie znam nr telefonów na pamięć ;)
  • Kalendarz jest ustawiony od niedzieli, a nie od poniedziałku. Da się to przestawić żeby poniedziałek był pierwszym dniem tygodnia?
  • Bateria znika w oczach.... a właściwie to zużywa się bardzo nieprzewidywalnie (czasami przez noc na czuwaniu pożera mi nawet 45%, a innym razem 5%). Na starym ROMie tel. chodził przez ok. 2 dni (po 1h rozmów dziennie), obecnie wystarcza ledwie na 10-12 godzin, jednak jest szybszy przyznaję. Ale to może kwestia pokombinowania z RadioROMami.
  • Mała sugestia do nowszej wersji, gdyby brakowało Ci pomysłów... Po co komu wybierając nr telefonu ostatni wiersz na ekranie, ten w którym jest przycisk "ROZMOWA", po prawej Backspace, a po lewej skrót do historii połączeń? Przycisk rozmowy każdy ma w lewym dolnym rogu (zielona słuchawka :) ), Backspace jest w górnym prawym rogu na ekranie (na szarym pasku), a skrót do historni połączeń w tym miejscu wydaje mi się zbędny. Wywalając całą listwę zyskałoby się więcej miejsca na ekranie na liste wyszukanych nazwisk, a tak to mieści się tylko jedno nazwisko nad klawiaturą.
    Dodatkowo gdyby udało Ci się przekopiować nr telefonu wybranej osoby z listy na górny pasek (ten koło Backspace) to były on czytelniejszy niż taki malutki pod nazwiskiem :)
Trochę się tego nazbierało :)
Użyam wersji RED v5.0, ze słynnym SR nie mam problemów ;)
Pozdrwionka i pochwały dla autora :)

Juz wyjasniam:

- owszem, klawiatura jest :) Nie wiem czy zauwazyles taka małą lupke w gornym prawym rogu ?
- trzeba by popatrzec w ustawienia kółka obrotowego, narazie nie mam na to czasu ... Mnie to nie przeszkadza.
- Ja jak chce wysłac do kogos sms to poprostu wklepuje litery nazwy kontakty w polu DO: i ladnie podpowiada mi osoby ... Nawet wchodzac do Dodaj odbirce wyskakuje mi lista kontaktow i normalnie moge wpisac Nazwe kontaktu ... Nie wiem czego Ty masz z tym problem.
- Kalendarz jest jaki jest ... Ja z nim nic nie zrobie ... Tak sobie wymyslilo HTC ze tydzien zaczyna sie od niedzieli ...
- Odnosnie ostatnigo "problemu" ... to jest dialer Tachi ... I tam fabrycznie tak było ... Znowu skargi i zazalenia do HTC prosze, ja niestety az takim cudotworca nie jestem ;) Jakbym był na XDA zarabiał bym krocie na dotacjach umiejac przeprowadzic takie modyfikcje ;)

Mam nadzieje ze nikogo nie pominąłem ... Wracam sie uczyc ...

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #1442 dnia: Czerwiec 16, 2009, 22:49:16 »
diamond to strzal w plecy htc tylko 4gb niby full wypas a pamieci malo:()

??? to telefon sprzed 2 lat!
opinie wystawiasz dzis- kup D2 lub inne nowe HTC tam nie brakuje pamieci ... no moze za dwa lata

.... ale to nie na temat
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2009, 22:57:14 wysłana przez yoyo »

*

Offline jac23

• 31
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Magic, Nokia E63, Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #1443 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:15:47 »
Tak testując cały czas wersję 5.1 zauważyłem jeszcze jedną drobną rzecz a mianowicie mając otwartego total commandera pracującego w tle i przechodzę do aparatu foto żeby zrobić zdjęcie to niby wszystko jest ok, ale po chwili oprogramowanie aparatu coś gryzie się z TC. Jeśli możecie to sprawdźcie to u siebie?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1444 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:17:58 »
Muszę wam powiedziec, ze ja osobiscie rozwazam jeszcze jedna rzecz ... Powrot do buildu 046... ten 051 cos mi sie nie podoba :/ Zaczynajac od tego ze zaraz po flashu kiedy ustawiamy date on wywala duzo strsza date niz 046 ... I boje sie ze to tylko jakas przerobka cyferek i niedorbiony build :/

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #1445 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:28:08 »
Chcąc zadzwonic i wybierając zieloną słuchawkę jak wyłączyć przewijanie po liscie przez kręcenie palcem wokół przycisku enter?

Diamond Tweak - na samym dole masz opcje do kręcenia kółkiem. Usuń z tej listy "Dialer". Kółko przestanie działać w dialerze, czyli tam gdzie chcesz. U mnie się sprawdza  :ok:

Co do ROMu: Nadal siedze na 4, ale tak mnie kusi wypróbować 5-tkę. Jednak czasu brak :/ A i pocket pilnie potrzebny. Byle do weekendu!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1446 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:33:38 »
Chcąc zadzwonic i wybierając zieloną słuchawkę jak wyłączyć przewijanie po liscie przez kręcenie palcem wokół przycisku enter?

Diamond Tweak - na samym dole masz opcje do kręcenia kółkiem. Usuń z tej listy "Dialer". Kółko przestanie działać w dialerze, czyli tam gdzie chcesz. U mnie się sprawdza  :ok:

Co do ROMu: Nadal siedze na 4, ale tak mnie kusi wypróbować 5-tkę. Jednak czasu brak :/ A i pocket pilnie potrzebny. Byle do weekendu!

kaamien narazie sie wstrzymaj :) Do czasu az wypuszcze nowsza, poprawiona wersje ... Musze jeszcze podjąć parę decyzji ... I poczekac az BETA tesaty przebiegnął pomyslnie ... Cały czasz gryzę się z tym buildem ... Ale zobaczymy ...

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #1447 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:46:35 »
Muszę wam powiedziec, ze ja osobiscie rozwazam jeszcze jedna rzecz ... Powrot do buildu 046... ten 051 cos mi sie nie podoba :/ Zaczynajac od tego ze zaraz po flashu kiedy ustawiamy date on wywala duzo strsza date niz 046 ... I boje sie ze to tylko jakas przerobka cyferek i niedorbiony build :/

nie przejmuj sie ta data, ja mozna zmieniac dowolnie w jerestrze jest wpis za to odpowiedzialny, teraz nie pamietam gdzie ale to mogl sobie ktos dowonie ustawic
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #1448 dnia: Czerwiec 16, 2009, 23:50:19 »
diamond to strzal w plecy htc tylko 4gb niby full wypas a pamieci malo:()

opinie wystawiasz dzis- kup D2 lub inne nowe HTC tam nie brakuje pamieci ... no moze za dwa lata

.... ale to nie na temat
jak sam napisalem a tak na marginesie............. kaiser ma 4 lata a lepiej sie sprawdza:)
wiem ze ma 2 lata ale pamietajmy ze brak sd to zabojstwo dla fona:)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2009, 23:53:35 wysłana przez sudi242 »
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline Trapp

• 45
« Odpowiedź #1449 dnia: Czerwiec 17, 2009, 00:12:26 »
Z ciekawostek .. nie mogę dodać ludzi do "Ulubionych" w manili.. klikam dodaj.. wybieram uzytkownik.. telefon domyślny.... i nic...

miał ktoś tak ?

PS. aż boje się mu zrobić SR  :mrgreen:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1450 dnia: Czerwiec 17, 2009, 00:14:39 »
Z ciekawostek .. nie mogę dodać ludzi do "Ulubionych" w manili.. klikam dodaj.. wybieram uzytkownik.. telefon domyślny.... i nic...

miał ktoś tak ?

Z tym akurat nie mam najmniejszego problemu ...

*

Offline jac23

• 31
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Magic, Nokia E63, Samsung Omnia 2
« Odpowiedź #1451 dnia: Czerwiec 17, 2009, 00:20:06 »

miał ktoś tak ?

Ten problem akurat na żadnej z wersji ROMU nie występował, a miałem je wszystkie od samego początku.

*

Offline Trapp

• 45
« Odpowiedź #1452 dnia: Czerwiec 17, 2009, 07:13:17 »
Heh .. słusznie się bałem :-).. SR i pełen zwis na początkowym ekranie.... :-(

po chwili walki : Krzysiec... WIELKA proźba.. moża dostać namiar na romik w wersji 5.1 ? każdy reset = hard reset... nawet po zakończeniu kustomizacji.. co niestety równa się martwy telefon :-(

pozdrawiam
Krzysiek
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 07:40:02 wysłana przez Trapp »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #1453 dnia: Czerwiec 17, 2009, 08:10:49 »
widocznie krzyś będzie jednak musiał znaleźć kilka ofiar do betatestów by nie było więcej takich sytuacji :-? ale skoro to była wina kuchni to raczej się już to nie powtórzy.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 08:14:22 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
  • Sprzęt: HTC Diamond (ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1, Radio: 1.15.25.14)
« Odpowiedź #1454 dnia: Czerwiec 17, 2009, 09:20:45 »
Witam, ja ma pytanie odnośnie obracania ekranu. Mam skonfigurowany G-config i żaden program z listy nie reaguje na zmianę położenia telefonu. Jest to normalne czy trzeba to jeszcze gdzieś skonfigurować. Na czystym rom orange działało wszystko. Po za tym problemem rom w wersji 5.0 sprawuje się bardzo dobrze. Jestem bardzo zadowolony :D
Lepiej stracić minutę z życia niż życie w minutę...

*

Offline FlashT

• **
  • 110
« Odpowiedź #1455 dnia: Czerwiec 17, 2009, 11:03:33 »
Dobrze... po testach chyba moge zglosic bug, choc nie jestem pewien z czego on wynika... mianowicie problem polega na tym, iz jesli jest wlaczony WM Dialer, zamiast tego HTC, to okienko z pinem sie nie pojawia albo pojawia sie tylko na chwilke a pozniej znika i odpala sie tf3d ... Biorac pod uwage, iz dialer HTC jest powolny jak mucha w smole, wydaje sie to rzecza dosc istotna...

Drugim istotnym bugiem, chyba latwym do naprawienia jest to, ze w Dialerze WM, czcionka kontaktow oraz tlo jest biale... Zatem nie widac kontaktow w ogole choc tam sa... co dziwne po zaznaczeniu kontaktu, tez go nie widac... tak jakby czcionka i pasek zaznaczajacy byly obie zielone...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 11:16:16 wysłana przez FlashT »

« Odpowiedź #1456 dnia: Czerwiec 17, 2009, 11:52:28 »
Czolem,

rom jest ladny. Ale to wszystko na + (co nie zmienia faktu, ze trzymam kciuki za prace naszego kolegi - w koncu nie on jest autorem oprogramowania, tylko ladnie je "do kupy" spina).

Najbardziej wkurzajace:
- telefon stal sie mulem (zacina sie nawet przy przewijaniu dolnej belki, reakcje na przyciski 4-5 sekund)
- dialer wolny ze az boli; po podlaczeniu sluchawek losowo wyswietla sie lub nie przy polaczeniu przychodzacym, raz wylacza lcd po nawiazaniu polaczenia, raz nie
- jaja z BT: w czasie rozmow wyrejestrowuje sluchawke (w wersjach <5 dziala ok)
- nie udalo mi sie uruchomic WLAN (w wersjach <5 dziala ok)

Generalnie - telefon mnie drazni az do bolu i trzeba zamienic go na cos, co dziala - zabawa w wymiane romow na nowsze, mniej stabilne  jest irytujaca... Przy okazji odkurzylem starego SE P990i (wgrany najnowszy brand). Myslalem, ze  nie ma od niego juz niczego wolniejszego, ale nie odbiega on predkoscia dzialania od diamonda (daje to wiele do myslenia).

--
Pozdrawiam

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #1457 dnia: Czerwiec 17, 2009, 12:29:01 »
No i widzisz... tutaj znów potwierdza się zasada, którą znają wszyscy, a mianowicie: telefon telefonowi nie równy. Ja mam od paru dni diamonda i pierwsze co zrobiłem to wgrałem ten rom i wszystko śmiga. Teraz tylko eksperymentuję z radiem. na razie mam 1.09 i zobaczymy. Nie widzę jakichś bardzo uprzykrzających życie bugów... może nie działające obracanie ekranu  :-?

*

Offline dominik1980

• **
  • 127
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #1458 dnia: Czerwiec 17, 2009, 12:41:33 »
No i widzisz... tutaj znów potwierdza się zasada, którą znają wszyscy, a mianowicie: telefon telefonowi nie równy. Ja mam od paru dni diamonda i pierwsze co zrobiłem to wgrałem ten rom i wszystko śmiga. Teraz tylko eksperymentuję z radiem. na razie mam 1.09 i zobaczymy. Nie widzę jakichś bardzo uprzykrzających życie bugów... może nie działające obracanie ekranu  :-?

Dodaj jeszcze raz program do listy i postępuj zgodnie z komunikatami a problem zniknie

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #1459 dnia: Czerwiec 17, 2009, 12:58:47 »
w wersji 5 i 5.1 dziala obracanie manilli wystarczy ja tylko dodac do g-config:) jeszcze nie w pelni wysmienicie sa malenkie rozjazdy grafiki ale ogolnie prawie prawie idealnie:)

« Odpowiedź #1460 dnia: Czerwiec 17, 2009, 13:06:56 »
No i widzisz... tutaj znów potwierdza się zasada, którą znają wszyscy, a mianowicie: telefon telefonowi nie równy. Ja mam od paru dni diamonda i pierwsze co zrobiłem to wgrałem ten rom i wszystko śmiga.

Calkiem mozliwe, ze producent w trakcie produkcji urzadzen zmienia hardware na nowszy bedac pewny jego kompatybilnosci w dol (z tym jednak roznie bywa).

Nie mniej jest to moj pierwszy telefon, z ktorym jest tak duzo problemow... Daje mu jeszcze, powiedzmy, 2 miesiace. Jezeli do tego czasu nie wyjdzie jakis stabilny rom, idzie na alledrogo.

Tak wiec Krzysztofie - walcz ile sie da by ratowac dobre imie HTC (powinni placic na Twoje konto regularna mamone ;-).

--
Pozdrawiam

*

Offline Tobas

• 19
Historia połączeń
« Odpowiedź #1461 dnia: Czerwiec 17, 2009, 13:21:51 »
Znalazłem kolejną zwałę w wersji 5.0 RED.
Jeżeli chcę dopisać kogoś do listy kontaktów z historii połączeń, to niby jak mam to zrobić? Brak możliwości? :)

Bezpośrednio po zakończeniu rozmowy telefon się pyta czy dopisać do listy kontaktów... do wyboru jest: TAK, TAK, NIE... czym się różni pierwsze TAK do drugiego TAK? ;)

No i ta baterio żerność już mnie wkurza (max. 10 godzin pracy :S, gdzie na starym ROMie śmigałem 2 dni)... jak wymiana Radia nie pomoże to ROMik wylatuje z telefonu.

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #1462 dnia: Czerwiec 17, 2009, 13:32:10 »
w wersji 5 i 5.1 dziala obracanie manilli wystarczy ja tylko dodac do g-config:) jeszcze nie w pelni wysmienicie sa malenkie rozjazdy grafiki ale ogolnie prawie prawie idealnie:)

a możesz mi powiedzieć jak to zrobić ? Bo dodaję np. album i nic... dodaję opere i też nic :(

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #1463 dnia: Czerwiec 17, 2009, 13:34:44 »
A robisz potem SR?

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #1464 dnia: Czerwiec 17, 2009, 13:47:55 »
tak robię sr, nie ma pomysłu dlaczego to nie działa  :-|

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #1465 dnia: Czerwiec 17, 2009, 14:03:41 »

a możesz mi powiedzieć jak to zrobić ? Bo dodaję np. album i nic... dodaję opere i też nic :(
coz otwieram g-config wciskam dodaj z menu wybieram dzisiaj wyskakuje manilla wkladam rysik sr i dziala:)
przed chwila sprawdzilem pieknie chodzi mam v5.1 ale na v5red tez sprawdzalem

*

Offline HaTeCe

• *
  • 73
  • kalla_fiore
« Odpowiedź #1466 dnia: Czerwiec 17, 2009, 14:26:09 »
soft reset to wystarczy że nacisnę czerwony guziczek pod rysikiem czy muszę jakąś kombinację przycisków zrobić ?

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #1467 dnia: Czerwiec 17, 2009, 14:33:57 »
No tak konkretnie to roku i kilkunastu dni.. :mrgreen:

Krzysiecw - tylko, kurde, nie mam typu, co może to powodować. Nie instalowałem chyba niczego, co mogłoby działać w tle tak "samo z siebie".

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #1468 dnia: Czerwiec 17, 2009, 14:35:28 »
soft reset to wystarczy że nacisnę czerwony guziczek pod rysikiem czy muszę jakąś kombinację przycisków zrobić ?
trzymaj dlugo power odpali sie psxshut
wybierz lewa skrajna ikone z napisem reset:) (zastepstwo czerwonego guzika)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1469 dnia: Czerwiec 17, 2009, 14:37:03 »
Witam, ja ma pytanie odnośnie obracania ekranu. Mam skonfigurowany G-config i żaden program z listy nie reaguje na zmianę położenia telefonu. Jest to normalne czy trzeba to jeszcze gdzieś skonfigurować. Na czystym rom orange działało wszystko. Po za tym problemem rom w wersji 5.0 sprawuje się bardzo dobrze. Jestem bardzo zadowolony :D

Wszystko jak opisano powyzej powinno działac ... Uruchamiasz G-Config ... wyjmujesz rysik ... Klikasz dodaj nowy ... Nastepnie cofasz sie do HOME (klikajac domek) wtedy wsuwasz rysik i program oznajmia Cie ze został dodany program do obrotu ( w tym przypadku manila bo byles na HOME) ... Jezeli chodzi Ci o obracanie w albumie poczytaj 1 post ... I juz zawsze na przyszlosc najpierw przeczytaj 1 post czy moze czsem tam nie ma odpowiedzi na Twoj problem. Bo smiem tweirdzic ze o albumie cos tam napisałem :S

Dobrze... po testach chyba moge zglosic bug, choc nie jestem pewien z czego on wynika... mianowicie problem polega na tym, iz jesli jest wlaczony WM Dialer, zamiast tego HTC, to okienko z pinem sie nie pojawia albo pojawia sie tylko na chwilke a pozniej znika i odpala sie tf3d ... Biorac pod uwage, iz dialer HTC jest powolny jak mucha w smole, wydaje sie to rzecza dosc istotna...

Drugim istotnym bugiem, chyba latwym do naprawienia jest to, ze w Dialerze WM, czcionka kontaktow oraz tlo jest biale... Zatem nie widac kontaktow w ogole choc tam sa... co dziwne po zaznaczeniu kontaktu, tez go nie widac... tak jakby czcionka i pasek zaznaczajacy byly obie zielone...

Jakbys uwaznie przesledził watek to byts przeczytał ze Dialer z Tachi nie jest jeszcze w pelni sprawny w kazdym szczegoliku ... Niestety to sa błędy zwiazane z tym dialerem ... Niemniej jednak ogół zadecydował ze stan w ktorym jest on teraz jest na tyle dobry ze warto dac go do ROMu co tez poczyniłem ... Jesli ktos ma problemy z 5.0 prosze wrocic do 4.0.

Czolem,

rom jest ladny. Ale to wszystko na + (co nie zmienia faktu, ze trzymam kciuki za prace naszego kolegi - w koncu nie on jest autorem oprogramowania, tylko ladnie je "do kupy" spina).

Najbardziej wkurzajace:
- telefon stal sie mulem (zacina sie nawet przy przewijaniu dolnej belki, reakcje na przyciski 4-5 sekund)
- dialer wolny ze az boli; po podlaczeniu sluchawek losowo wyswietla sie lub nie przy polaczeniu przychodzacym, raz wylacza lcd po nawiazaniu polaczenia, raz nie
- jaja z BT: w czasie rozmow wyrejestrowuje sluchawke (w wersjach <5 dziala ok)
- nie udalo mi sie uruchomic WLAN (w wersjach <5 dziala ok)

Generalnie - telefon mnie drazni az do bolu i trzeba zamienic go na cos, co dziala - zabawa w wymiane romow na nowsze, mniej stabilne  jest irytujaca... Przy okazji odkurzylem starego SE P990i (wgrany najnowszy brand). Myslalem, ze  nie ma od niego juz niczego wolniejszego, ale nie odbiega on predkoscia dzialania od diamonda (daje to wiele do myslenia).

--
Pozdrawiam

Jak ktos wysej napisał swieta zasade ... Diamond Daimondowi nie rowny ... Nie mam najmiejszych prlemow ktore opisałes powyzej ... I bynajmniej nie jest to moja jedyna subiektywna ocena a szereg odmiennych ocen innych uzytkownikow ... Bardzo mi przykro ze moj ROM z Twoim telefonem tak "wspolpracuje". Odsyłam rowniez pare linijek wyzej odnosnie dialera itp.

Znalazłem kolejną zwałę w wersji 5.0 RED.
Jeżeli chcę dopisać kogoś do listy kontaktów z historii połączeń, to niby jak mam to zrobić? Brak możliwości? :)

Bezpośrednio po zakończeniu rozmowy telefon się pyta czy dopisać do listy kontaktów... do wyboru jest: TAK, TAK, NIE... czym się różni pierwsze TAK do drugiego TAK? ;)

No i ta baterio żerność już mnie wkurza (max. 10 godzin pracy :S, gdzie na starym ROMie śmigałem 2 dni)... jak wymiana Radia nie pomoże to ROMik wylatuje z telefonu.

Mnie bateria bardzo ladnie trzyma nie mam najmniejszego problemu z nia ... Sprobuj inne Radio ... A co do kontaktow nie mam w tej chwili czasu sie przygladac niczemu ... -> SESJA

Ogolnie watpie zebym w tygodniu wyrobił sie z nowa wersja ... I prosze nie naciskac bo znowu bubel wyjdzie ... Jak sie uporam ze wszystkim to zamieszcze "poprawioną" wersje ... Gdyz jak juz wiemy na kazdym Diamondzie moze ona sie zachowac inaczej wiec nie moge reczyc ze bedzie ok ... Nie mam w tej chwili czasu na zabawy ROMami ... Bardzo mi przykro ... Sa sprawy wazne i wazniejsze ... Co mogłem to zrobiłem ... Co będę mogl to zrobie ... Wszystko jak bede miał czas ... Pozdrawiam.

P.S. Nadal mam ochote powrocic do starszego buildu ... Prosiłbym o wasze opinie (osob ktore testuja moje ROMy od dluzszej chwili niz 3 dni). No chyba ze uwazacie (beta testerzy) ze 5.1 działa poprawnie ... Pytam o wasze zdanie ... Bo ja sobie moge ugotowac na jakim buildzie chce ...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2009, 14:49:52 wysłana przez Krzysiecw »