Właśnie wgrałem v5.0 Green i zauważyłem 2 małe sprawy dotyczące budzika:
- dni tygodnia nie są przetłumaczone wiec mam S M T W T F S
- Pod suwakami wł/wył. dany budzik mam: W...W...
- S M T W T F S sa twardo zakodowane w plikach manili i niestety ja nie jestem w stanie ich przetlumaczc ... Szukałem wszedzie ale tylko xboxmod mógłby tu pomoc a nie bardzo miał checi (bo pytalem go o to)
- Rzeczywiscie

Nie zwrocilem uwagi ... To juz poprawiłem... w 5.1 będzie Wył Wł
- odnosnie zegara i cofania i zmieniania ... Ja majac dodane tylko moje miasto i ustawione jako domysle nie mam zadnego problemu ... Jest jeszcze zasada zeby nie wchodzic w ustawienia czasu Windowsowe bo znowu sie przestawi na inna strefe.
ARGH! Teraz z kolei sam włącza mi się bluetooth.. Wszystko poodznaczane w ustawieniach BT, a co kilka minut mam po kliknięciu w górną listwę komunikat "Włączono Bluetooth".. O co chodzi?
Mam przeczucie, ze takie triki robi Ci jakis program ... Jak widac tylko Ty takowe przygody masz ...
Nie wiem czy to wina ROMu ale odkąd go wgrałem to bateria normalnie znika w oczach. Jak spojrzę na telefon co 2-3 minuty to bateria ma 98% nagle za kilka minut już jest 95% i tak cały czas szybko w dół. Jeszcze nigdy bateria mi tak szybko nie rozładowywała się. Czy ktoś ma podobne objawy?
Niestety z tym to roznie bywa ... Nie raz trzeba pokombinowac z Radiami ... Yahuto = Yoyo rowniez miał tak ze na jednej wersji ROMu mojego działało mu dobrze z innym radiem a na innej z innym ... Trzeba testowac ... Mi telefon przy moim uzytkowaniu (sr ok 30 min rozmow/ dzien + sms + wifi i aktualizacje) wytrzymuje spokonie 2 dni.
Mam wgrany ten ROM od ok. 5 dni i spodobał mi się odrazu... ale teraz po kilku dniach nasuneło się kilka problemów (pytań).
- Wybierając zakładkę LUDZIE --> Więcej, nie ma klawiatury żeby wpisać nazisko osoby do której chciałby zadzwonić

Wiem że wchodząc przez zieloną słuchawkę jest klawiatura, ale dlaczego przez zakładkę ludzie jej nie ma?
- Chcąc zadzwonic i wybierając zieloną słuchawkę jak wyłączyć przewijanie po liscie przez kręcenie palcem wokół przycisku enter? W poprzednim ROMie tego nie miałem i nie potrafię się do tego przyzwyczaić
Wolałbym używać tylko przycisków góra dół do chodzenia po liście. - Wysyłanie SMS-a. Wybieram "Dodaj odbiorcę..." pojawia się lista kontaktów, ale nie działa wybieranie po imieniu lub nazwisku, np. wpisując 56 chciałbym żeby odnalazł wszystkie osoby z dopasoaniem liter "JKL" oraz "MNO", a on szuka tylko po cyfrach
Jak to przestawić żeby szukał nazwisk, przecież nie znam nr telefonów na pamięć 
- Kalendarz jest ustawiony od niedzieli, a nie od poniedziałku. Da się to przestawić żeby poniedziałek był pierwszym dniem tygodnia?
- Bateria znika w oczach.... a właściwie to zużywa się bardzo nieprzewidywalnie (czasami przez noc na czuwaniu pożera mi nawet 45%, a innym razem 5%). Na starym ROMie tel. chodził przez ok. 2 dni (po 1h rozmów dziennie), obecnie wystarcza ledwie na 10-12 godzin, jednak jest szybszy przyznaję. Ale to może kwestia pokombinowania z RadioROMami.
- Mała sugestia do nowszej wersji, gdyby brakowało Ci pomysłów... Po co komu wybierając nr telefonu ostatni wiersz na ekranie, ten w którym jest przycisk "ROZMOWA", po prawej Backspace, a po lewej skrót do historii połączeń? Przycisk rozmowy każdy ma w lewym dolnym rogu (zielona słuchawka
), Backspace jest w górnym prawym rogu na ekranie (na szarym pasku), a skrót do historni połączeń w tym miejscu wydaje mi się zbędny. Wywalając całą listwę zyskałoby się więcej miejsca na ekranie na liste wyszukanych nazwisk, a tak to mieści się tylko jedno nazwisko nad klawiaturą.
Dodatkowo gdyby udało Ci się przekopiować nr telefonu wybranej osoby z listy na górny pasek (ten koło Backspace) to były on czytelniejszy niż taki malutki pod nazwiskiem 
Trochę się tego nazbierało 
Użyam wersji RED v5.0, ze słynnym SR nie mam problemów 
Pozdrwionka i pochwały dla autora 
Juz wyjasniam:
- owszem, klawiatura jest

Nie wiem czy zauwazyles taka małą lupke w gornym prawym rogu ?
- trzeba by popatrzec w ustawienia kółka obrotowego, narazie nie mam na to czasu ... Mnie to nie przeszkadza.
- Ja jak chce wysłac do kogos sms to poprostu wklepuje litery nazwy kontakty w polu DO: i ladnie podpowiada mi osoby ... Nawet wchodzac do Dodaj odbirce wyskakuje mi lista kontaktow i normalnie moge wpisac Nazwe kontaktu ... Nie wiem czego Ty masz z tym problem.
- Kalendarz jest jaki jest ... Ja z nim nic nie zrobie ... Tak sobie wymyslilo HTC ze tydzien zaczyna sie od niedzieli ...
- Odnosnie ostatnigo "problemu" ... to jest dialer Tachi ... I tam fabrycznie tak było ... Znowu skargi i zazalenia do HTC prosze, ja niestety az takim cudotworca nie jestem

Jakbym był na XDA zarabiał bym krocie na dotacjach umiejac przeprowadzic takie modyfikcje

Mam nadzieje ze nikogo nie pominąłem ... Wracam sie uczyc ...