Wlasnie nie rozumiem tego co znaczy zablokowanie tylko przycisku power? Czyli normalnie wygaszasz ekran np przyciskiem power i inne przyciski nei dzialaja? No ale to zawsze tak bylo:) Mi czesto w kieszeni sie power wciska przy wkladaniu telefonu do kieszeni i wtedy na minute w kieszeni byl wybudzony i zawsze cos sie nacisnelo:/ Niestety nie ma narazie odpowiedniego blokowania ekranu ktory by mi odpowiadal...
No ustawione domyslnie tak wlasnie jest ... Ale mozna to zmienic, choc nie polecam ...
Nie wiem jak ten POWER Ci sie sam przyciska

Ja mam problem z wcisnieciem go nawet jak chce

Choc fakt faktem ze moj POWER jest jakos dziwnie osadzony (dystrybucja HTC Polska) ... w Orangowych Diamondach on wystaje, a u mnie jest na rowni z obudowa i ciezko go wcisnac :/
Tak czy siak ja wlasnie tak blokuje mojego Diamonda ... WM blokada jest okropna ...
EDIT: Odnosnie wersji 5.0 ... Jestem juz prawie na finishu nowego ROMu ... Chce tylko powiedziec ze skorka Dialera z Tachi, który będzie się znajdował w nowym ROMie narazie pozostanie domyslna bez barwienia kolorami ... W kolejnych wersjach ROMu, mając juz na to czas, dopasuję ją kolorystycznie ...