[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701956 Wyświetleń

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
Odp: [28.05.09][ROM][2.07][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v4.0) [build 21046]
« Odpowiedź #990 dnia: Czerwiec 03, 2009, 13:14:11 »
Od wersji 3 dostrzeglem problem z monitoringiem stanu baterii. Objawia sie to szczegolnie przy niskim stanie, ponizej 15% Monitorowanie nie dziala plynnie, najpierw schodzi o 1 procent w dol, pozniej potrafi zeskoczyc z przykladowo 12% od razu na 8, po czym trzyma dlugo 8 procent i zeskakuje nagle na 4, znowu dlugo trzyma az nagle padnie.
W poprzednich wersjach (v1 i v2) wszystko dzialalo plynnie z duza dokladnoscia.
Radio: 1.09.25.23

« Odpowiedź #991 dnia: Czerwiec 03, 2009, 14:22:40 »
Może Ci bateria zaczyna szwankować , bo mi na v3 schodzi płynnie do tych 5 , potem to nawet nie wiem kiedy się wyłączy , ale na v2 też tak było .
:D

« Odpowiedź #992 dnia: Czerwiec 03, 2009, 16:47:42 »
Czolem,

przed instalacja v4 BLUE zmienilem pagepool na 12MB.

Wszystko byloby dobrze, gdyby nie problem z RAMem. Odpalam opere i po ok 10 minutach zajetosc pamieci 99% i telefon zalicza zwisy.

--
Pozdrowienia

*

Offline Trapp

• 45
« Odpowiedź #993 dnia: Czerwiec 03, 2009, 19:11:20 »
Słuchajcie .. podpowiedzcie jak w tym romie można by było zrobić sobie podpięcie pod jeden z klawiszy w zakładce "Aplikacje" połączenie z internetem  ?

chodzi mi o to by można było bez problemu jednym ruchem ( bez uruchamiania przeglądarki ) zestawić połączenie poprzez łącze komórkowe... mam jedną z aplikacji która nie umie sama zestawić połączenia choć jej jest to do szczęścia potrzebne....

Znacie może jakiś patent / aplikacje którą można by było do tego wykorzystać  ??? zależy mi by można to było zrobić z poziomu manili.. jak do tej pory udawało mi sie dzięki temu romowi tak sobie ustawić telefon że rysika praktycznie nie muszę wyjmować... chciałbym to utrzymać :-)

Pozdrawiam

Krzysiek

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #994 dnia: Czerwiec 03, 2009, 20:30:11 »
Słuchajcie .. podpowiedzcie jak w tym romie można by było zrobić sobie podpięcie pod jeden z klawiszy w zakładce "Aplikacje" połączenie z internetem  ?

chodzi mi o to by można było bez problemu jednym ruchem ( bez uruchamiania przeglądarki ) zestawić połączenie poprzez łącze komórkowe... mam jedną z aplikacji która nie umie sama zestawić połączenia choć jej jest to do szczęścia potrzebne....

Znacie może jakiś patent / aplikacje którą można by było do tego wykorzystać  ??? zależy mi by można to było zrobić z poziomu manili.. jak do tej pory udawało mi sie dzięki temu romowi tak sobie ustawić telefon że rysika praktycznie nie muszę wyjmować... chciałbym to utrzymać :-)

Pozdrawiam

Krzysiek

A czy w COMM Managerze przestawiajac Przesyłanie Danych (czy jakos tak - robie flash aktualnie wiec nie widze ;) Nie odpala Ci Edge ? czy co tam innego ?

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #995 dnia: Czerwiec 03, 2009, 21:20:22 »
Hmm... Z pewnością instalowałem.  I resco i sporo innego softu ale na poprzednich wersjach też go instalowałem.

A z innej beczki kiedy można się spodziewać czerwonej wersji? Czekam z utęsknieniem ;-)

A była może już tutaj solucja jak naprawić przyciski głośności, które nie działają w tym romie (przynajmniej u mnie)?

Instalowałes cos ekxtra ? Resco Contact manager ... S2u2 volue contorl ? U mnie działaja przyciski bez problemu ...
sgs III

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #996 dnia: Czerwiec 03, 2009, 21:32:18 »
Hmm... Z pewnością instalowałem.  I resco i sporo innego softu ale na poprzednich wersjach też go instalowałem.

A z innej beczki kiedy można się spodziewać czerwonej wersji? Czekam z utęsknieniem ;-)

A była może już tutaj solucja jak naprawić przyciski głośności, które nie działają w tym romie (przynajmniej u mnie)?

Instalowałes cos ekxtra ? Resco Contact manager ... S2u2 volue contorl ? U mnie działaja przyciski bez problemu ...

Narazie nie przewiduje zadnego updatu ... Cały czas pracuję nad kolejną wersją ROMu ... Czerwony będzie juz w wersji 5.0.

*

Offline Trapp

• 45
« Odpowiedź #997 dnia: Czerwiec 03, 2009, 21:56:48 »
A czy w COMM Managerze przestawiając Przesyłanie Danych (czy jakoś tak - robie flash aktualnie wiec nie widze  Nie odpala Ci Edge ? czy co tam innego ?

U mnie objaw taki.. rozłącza pięknie ... natomiast jak przestawiam w pozycje sugerującą połączenia............... wchodzi mi we właściwości połączeń... i kiszka.... zastanawiam się czy by się wręcz nie dało zrobić skryptu który by wysyłał np pinga na jakiś adres... żeby wysłać pinga musiał by zainicjować połączenie..... ale cóż... więcej niż zielony jestem w spawach programowania Pocketa...

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #998 dnia: Czerwiec 03, 2009, 22:04:19 »
A czy w COMM Managerze przestawiając Przesyłanie Danych (czy jakoś tak - robie flash aktualnie wiec nie widze  Nie odpala Ci Edge ? czy co tam innego ?

U mnie objaw taki.. rozłącza pięknie ... natomiast jak przestawiam w pozycje sugerującą połączenia............... wchodzi mi we właściwości połączeń... i kiszka.... zastanawiam się czy by się wręcz nie dało zrobić skryptu który by wysyłał np pinga na jakiś adres... żeby wysłać pinga musiał by zainicjować połączenie..... ale cóż... więcej niż zielony jestem w spawach programowania Pocketa...

Ale nie klikaj na cala belke po dlugosci ;) Kliknij tylko w ten suwak ... zeby zrobil sie zielony ... U mnie ladnie wymusza połączenie danych z komorki :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 22:05:56 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline tdj

• **
  • 196
  • Sprzęt: HTC Topaz ( Diamond 2 )
« Odpowiedź #999 dnia: Czerwiec 04, 2009, 09:43:57 »
Ktos moze wie co zrobic, zeby sygnal dzwiekowy przy polaczeniach/sms byl odgrywany od razu a nie z opoznieniem, najpierw migaja przyciski dopiero po 2-3sek pojawia sie dzwonek? Czy to juz taki urok WM?

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #1000 dnia: Czerwiec 04, 2009, 10:02:45 »
Mimo tego, że było o tym już nie raz to powiem Ci bo mam wielką nadzieję, że Twoje zdjęcie przedstawia Ciebie (chociaż znaczek płci mówi niestety co innego). Wgraj na IS jakiś swój dzwonek i przekonwertuj go do wav to opóźnienie znacznie się zmniejszy.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1001 dnia: Czerwiec 04, 2009, 10:22:08 »
Mimo tego, że było o tym już nie raz to powiem Ci bo mam wielką nadzieję, że Twoje zdjęcie przedstawia Ciebie (chociaż znaczek płci mówi niestety co innego). Wgraj na IS jakiś swój dzwonek i przekonwertuj go do wav to opóźnienie znacznie się zmniejszy.

Aczkolwiek w sytuacji SMS moze to niewiele pomoc ... Gdyz SMS tak juz ma ze napierw syganzlizuje siwtlnie (kolkiem) a dopiero po 2-3 sec przychodzi dzwiek ... Taki urok niestety ://

A tak na marginesie ;) MAMY "ALMOST" PRZEPROTOWANY DIALER Z TACHI ;D Co otwiera drogę do manila.exe (w którego juz posiadaniu jestem) ktore nie potrzebuje launchera przy starcie co powoduje nie wyskakiwanie klawiatury ... A tak czy siak ... Czekamy na nowa manile2 w ktorej poprawiono juz zapewne mase innych błędów ;)

LINK do watku o tym ;)

W szczegóły będę się zagłębiał jak wroce z uczelni :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 12:06:02 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline tdj

• **
  • 196
  • Sprzęt: HTC Topaz ( Diamond 2 )
« Odpowiedź #1002 dnia: Czerwiec 04, 2009, 13:51:33 »
:proud: Dzieki! A avatar przedstawia moja byla  :swirus:

edit: tak zrobilem i nadal dzwonek zaczyna dzwonic w okolicach/po 2 sygnale
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 14:41:03 wysłana przez tdj »

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #1003 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:19:00 »

Aczkolwiek w sytuacji SMS moze to niewiele pomoc ... Gdyz SMS tak juz ma ze napierw syganzlizuje siwtlnie (kolkiem) a dopiero po 2-3 sec przychodzi dzwiek ... Taki urok niestety ://

A tak na marginesie ;) MAMY "ALMOST" PRZEPROTOWANY DIALER Z TACHI ;D Co otwiera drogę do manila.exe (w którego juz posiadaniu jestem) ktore nie potrzebuje launchera przy starcie co powoduje nie wyskakiwanie klawiatury ... A tak czy siak ... Czekamy na nowa manile2 w ktorej poprawiono juz zapewne mase innych błędów ;)

LINK do watku o tym ;)

pisalismy juz o tym, dziala elegancko od kilku dni ;-)

Co do nowego Dialera, uprzejmie informuję, że wersja cab z posta #711  z wątku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3881054&posted=1#post3881054 działa z Innovation (co do użyteczności tego dialera - jeszcze się nie wypowiem, bo się bawię, ale przynajmniej jest coś nowego)
teraz z posta #729 ;-)

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 15:31:56 wysłana przez yahuto »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1004 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:29:55 »

LINK do watku o tym ;)

pisalismy juz o tym, dziala elegancko od kilku dni ;-)

Co do nowego Dialera, uprzejmie informuję, że wersja cab z posta #711  z wątku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3881054&posted=1#post3881054 działa z Innovation (co do użyteczności tego dialera - jeszcze się nie wypowiem, bo się bawię, ale przynajmniej jest coś nowego)
teraz z posta #729 ;-)

yahuto ;) Wersji 2D po ktorej to dharvey zdecydował przyznac nagrode koledze ktory zrobił w koncu ten dialer raczej kilka dni temu nie było ;) Ja mowie o tej w ktorej działaja przyciski dzownienia (hardkey i Rozmowa) ;) Czyli 2D :)

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #1005 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:34:08 »
heh żeczywiscie nie dziala ;-) nawet nie wiedzialem bo nie uzywalem ;-) zawsze klikalem po wyszukaniu w nazwe klienta do ktorego dzwonilem.

« Odpowiedź #1006 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:37:21 »
Czy mógłbyś zapodać linka do manili.exe, ewentualnie gdzie ją można znaleźć. Czy wystarczy tylko podmienić ten plik aby hulało bez wyskakującej klawiatury :mysli:. Czy wymagane są dodatkowe pliki :ohreally:.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1007 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:39:18 »
heh żeczywiscie nie dziala ;-) nawet nie wiedzialem bo nie uzywalem ;-) zawsze klikalem po wyszukaniu w nazwe klienta do ktorego dzwonilem.

To poleam wersje 2D ... Aczkolwiek strasznie wolno tutaj przeiwja kontakty :/ Wrecz sie nie da precyzyjnie ... Po lekkim przesunieciu palca lista sie nie rusza. ... A jak machniemy palcem to lista leci na leb na szyje :)  Sam osobiscie wywalilem juz ten paskudny krzyzyk przekroslony ktory symbolizuje nie wiem co ... i probuje upichcic z tym ROM testowy ktory zawiera rowniez poprawki wibracji zarowno w klawiaturze jak i wlasnie w tym dialerze ... Moze sie uda cos z tego zrobic :D

Czy mógłbyś zapodać linka do manili.exe, ewentualnie gdzie ją można znaleźć. Czy wystarczy tylko podmienić ten plik aby hulało bez wyskakującej klawiatury :mysli:. Czy wymagane są dodatkowe pliki :ohreally:.

Dla wiernych uzytkowników mojego romu z manila2 :P ;) KLIK
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 15:42:18 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #1008 dnia: Czerwiec 04, 2009, 15:47:09 »
Rozumiem że wystarczy tylko podmienić pliki :E

EDIT: Śmiga aż miło, zajętość ram na poziomie 59% (przy wgranych wszystkich bajerach). Tego jeszcze nie grali :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 16:15:58 wysłana przez NeOplan »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #1010 dnia: Czerwiec 04, 2009, 16:41:54 »
tdj skasowales swoja byla z dysku ? http://img149.imagevenue.com/img.php?image=56488_milian_mix_691_123_1195lo.jpg

Czy ten nowy dialer z tachi powoduje jakies opoznienia podczas dzwonienia ? Czy wysypujes sie w jakis okolicznosciach czy raczej jest stabilny ? Dziala obracanie ?

*

Offline najman

• 488
« Odpowiedź #1011 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:29:21 »
Moze ktos podrzucic plik ze stara manila? Nie skopiowalem starej a przy tej nowej caly czas widac uruchomiony start w menedzeze

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1012 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:31:29 »
Moze ktos podrzucic plik ze stara manila? Nie skopiowalem starej a przy tej nowej caly czas widac uruchomiony start w menedzeze

Dodaj go do specjalnych i nie bedzie widac ...

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #1013 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:34:56 »
Też tak mam :S Ale chrzanić to!! Nie zauważyłeś, że teraz śmiga lepiej?? No płynność jest chyba lepsza... Tak mi się bynajmniej wydaje:) a co tam że start jest w menadżerku :E Niestety "stary" v4 nie rozpoznaje go jako start i pokazuje go :ohreally: mi po SR wyciąga 57% ale po chwili wskakuje na 64% i tak zostaje :grin: (do czasu aż nie zacznę się bawić :-|, ale to już inna bajka)

edit:
a jak go dodać i gdzie? >> Mam już :proud:

no i znalazłem :-? Wysypuje się manilla jak wejdziemy na wiadomości tzn na chat w TF3D2 a nie na obsługę wiadomości. Wszystkie inne zakładki działają, ale jeśli wejdziemy nawet w kontakcie na zakładkę gdzie jest chat z daną osobą to manilla się restartuje...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 17:42:13 wysłana przez timonq »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1014 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:46:15 »
Też tak mam :S Ale chrzanić to!! Nie zauważyłeś, że teraz śmiga lepiej?? No płynność jest chyba lepsza... Tak mi się bynajmniej wydaje:) a co tam że start jest w menadżerku :E Niestety "stary" v4 nie rozpoznaje go jako start i pokazuje go :ohreally: mi po SR wyciąga 57% ale po chwili wskakuje na 64% i tak zostaje :grin: (do czasu aż nie zacznę się bawić :-|, ale to już inna bajka)

edit:
a jak go dodać i gdzie? >> Mam już :proud:

no i znalazłem :-? Wysypuje się manilla jak wejdziemy na wiadomości tzn na chat w TF3D2 a nie na obsługę wiadomości. Wszystkie inne zakładki działają, ale jeśli wejdziemy nawet w kontakcie na zakładkę gdzie jest chat z daną osobą to manilla się restartuje...

Panowie ja udostępniłem tylo manila.exe poglądowo ... Oczywistym jest ze trzeba poczekac teraz na nowa wersje manili od xboxmoda ... zeby nowa mnila.exe działała w 100% jak powinna... Dlatego nie pytajcie nawet dlaczeo działa to czy nie działa tamto ;) Udostpenilem zebyscie zobaczyli ze mozna bez klawiatury ;)

A odnosnie plynnosci ... mowisz o plynosci w dialerze ? Bo mi za cholere tam plynnie nic nie chodzi a juz na pewno nie przewijanie kontaktów ...

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #1015 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:52:18 »
Nie mam żalu :ok: Tylko mówię co zauważyłem... Mówię o płynności manilli... Dialerka jak na razie używam Twojego w wariancie blue :grin: i jestem zadowolony chociaż powiem że fajnie byłoby zmienić go z biało niebieskiego na czarno niebieski :grin: Kiedyś używałem dialerka od xcoom'a zwał się black dialer i był bardzo ładny, nawet mam go w cab'ie ale zostałem na razie na tym :grin: Ale black kiedyś w przyszłości byłby świetnym posunięciem. Gdybym wiedział co i jak to mógłbym popracować nad tym... Tylko potrzebny byłby mi na początku jakiś GURU

edit:
a co do chatu manilli to możliwe że nie działa na tym exe no bo przecież wcześniejsza wersja nie działała tak jak by miała, a ten exe jest przystosowany pod nadchodzącą manille :grin:
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 17:54:46 wysłana przez timonq »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1016 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:54:02 »
Nie mam żalu :ok: Tylko mówię co zauważyłem... Mówię o płynności manilli... Dialerka jak na razie używam Twojego w wariancie blue :grin: i jestem zadowolony chociaż powiem że fajnie byłoby zmienić go z biało niebieskiego na czarno niebieski :grin: Kiedyś używałem dialerka od xcoom'a zwał się black dialer i był bardzo ładny, nawet mam go w cab'ie ale zostałem na razie na tym :grin: Ale black kiedyś w przyszłości byłby świetnym posunięciem. Gdybym wiedział co i jak to mógłbym popracować nad tym... Tylko potrzebny byłby mi na początku jakiś GURU

No to nie wiem czego w ogole wgrałes nowa mniale.exe jak nie korzystasz z nowego dialera ;) Duzo innych rzeczy Ci sie popsuje na pewno ... Ona jest tylko w polaczeniu z nowym dialerem ...

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #1017 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:57:21 »
skoro tak mówisz :grin: to może wgram tego nowego dialerka... jak na razie nie zauważyłem żadnych problemów z moim dialerkiem... ale wgram go i po testuję :grin: a w wersji v5 doczekamy się już Manilli 2 Final czy zostajemy jeszcze na beta?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1018 dnia: Czerwiec 04, 2009, 17:59:25 »
skoro tak mówisz :grin: to może wgram tego nowego dialerka... jak na razie nie zauważyłem żadnych problemów z moim dialerkiem... ale wgram go i po testuję :grin: a w wersji v5 doczekamy się już Manilli 2 Final czy zostajemy jeszcze na beta?

to nie zalezy ode mnie ... zobaczymy jaki krok bedzie ze storny xboxmoda ... Jak wypusci to bedzie jak nie to znikad jej nie wezme ;) Ale narazie mam problem z wgotowaniem tego nowego dialera w celach testowych w ROM :/ Cos te OEMy sa moim zdaniem niekompletne  co na XDA udostenili...

P.S W dialerze na pewno wszystko Ci bedzie działac ... ale np zaden guzik w zakladce ludzie pod zdjeciem juz Ci nie zadziała beznowego dialera;)

*

Offline timonq

• 276
« Odpowiedź #1019 dnia: Czerwiec 04, 2009, 18:03:57 »
Tej zakładki akurat nie używam :grin: Ale i tak wgrywam nowego dialerka, tylko że waży aż 10mb... SPORO... No wiem że jeśli nie będzie Manilli 2 F to nie zrobisz jej sam, ale czy będziesz na nią czekał do nowego Romu czy jak będzie to dasz, jak nie będzie to nie dasz...