Może to głupie, ale zaczekaj dłużej... Długo czekasz? No bo pierwsze uruchomienie to........ trwa......... i........ trwa...........
Cytat: timonq w Czerwiec 02, 2009, 19:05:25Może to głupie, ale zaczekaj dłużej... Długo czekasz? No bo pierwsze uruchomienie to........ trwa......... i........ trwa...........OK, ostatnie czekanie trwa jakąś godzinę.PS Jest jakis sposob na format ( cos ala low-format w pc) COKOLWIEK ABY TO PUDŁO RUSZYŁO
Działa wam NoData? u mnie pojawia sie blad przy uruchamianiu tego programu, próbowałem HR i instalacji z caba nowej wersji - też nie halo. Poza tym romik miodzio!acha. po wgraniu tego romu niektóre osoby zaczęły mi narzekać że nie dostają ode mnie odpowiedzi via sms. zauważyłem że jesli używam opcji odpowiedz jest wszystko ok, natomiast jesli pisze od nowa i numer daje z ksiazki to sms sie nie wysyła mimo iz pojawia sie komunikat "wiadomosc wysłana"
Cytat: madMike w Czerwiec 02, 2009, 19:40:45Działa wam NoData? u mnie pojawia sie blad przy uruchamianiu tego programu, próbowałem HR i instalacji z caba nowej wersji - też nie halo. Poza tym romik miodzio!acha. po wgraniu tego romu niektóre osoby zaczęły mi narzekać że nie dostają ode mnie odpowiedzi via sms. zauważyłem że jesli używam opcji odpowiedz jest wszystko ok, natomiast jesli pisze od nowa i numer daje z ksiazki to sms sie nie wysyła mimo iz pojawia sie komunikat "wiadomosc wysłana"Błąd sie pojawia jelsi chcesz uruchomic program zanim skonfigurujesz połęczenia operatorskie ... Bo i co ma program wyłączac jesli nie masz skonfigurowanych danych ?
Cytat: Krzysiecw w Czerwiec 02, 2009, 19:45:50Cytat: madMike w Czerwiec 02, 2009, 19:40:45Działa wam NoData? u mnie pojawia sie blad przy uruchamianiu tego programu, próbowałem HR i instalacji z caba nowej wersji - też nie halo. Poza tym romik miodzio!acha. po wgraniu tego romu niektóre osoby zaczęły mi narzekać że nie dostają ode mnie odpowiedzi via sms. zauważyłem że jesli używam opcji odpowiedz jest wszystko ok, natomiast jesli pisze od nowa i numer daje z ksiazki to sms sie nie wysyła mimo iz pojawia sie komunikat "wiadomosc wysłana"Błąd sie pojawia jelsi chcesz uruchomic program zanim skonfigurujesz połęczenia operatorskie ... Bo i co ma program wyłączac jesli nie masz skonfigurowanych danych ?No połączenia są skonfigurowane. po każdym HR wyświetlał sie konfigurator i nie pluł błędami
Cytat: Jarasty w Czerwiec 01, 2009, 23:12:31W romie jest taki programik "nagrywanie rozmów".Do czego służy i jak działa?Czy ktoś wie co trzeba zrobić by działał?Napisane: Czerwiec 01, 2009, 23:10:00Apropo sparingu czasu z Afrykańską strefą czasową .... Jakie jest rozwiązanie, bo ja się prawie pogodziłem ze strefą czsową Jerozolima , bo afryka nie ma czasu letniego a Warszawa sama znika Przeczytaj w 1 poscie changelog wersji 1.0 On Ci wszystko wyjasni odnosnie Afryki, Jerozolimy itp Co do nagrywania rozmów chyba gdzies tu była rozmowa z najmanem bo tez pytal co i jak ... jak znajde to dam namiary;)Ehh nie moge znalezc ... Tak czy siak ... Rozmowy nagrywa sie podczas połączenia wciskajac Menu -> Rozpocznij nagrywanie Gdyby jednak nie chciało sie uaktywnic Rozpocznij nagrywanie nalezy w [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\ICR]"ICRrecording"= ustawic 1 i SR.
W romie jest taki programik "nagrywanie rozmów".Do czego służy i jak działa?Czy ktoś wie co trzeba zrobić by działał?Napisane: Czerwiec 01, 2009, 23:10:00Apropo sparingu czasu z Afrykańską strefą czasową .... Jakie jest rozwiązanie, bo ja się prawie pogodziłem ze strefą czsową Jerozolima , bo afryka nie ma czasu letniego a Warszawa sama znika
Super ROM, jak i zresztą wszystkie poprzednie, które pichcił albo przynajmniej w pichceniu których brał udział Krzysiecw... Chwilę poczekam z darowizną, bo zaraz po tym, jak postawiłem piwo BillyJ80, zaniechał gotowania (już wrócił, ale porzucił Manille2), a jak wsparłem xbmooda, zaraz ustały prace nad nową Manillą... Co do nowego Dialera, uprzejmie informuję, że wersja cab z posta #711 z wątku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3881054&posted=1#post3881054 działa z Innovation (co do użyteczności tego dialera - jeszcze się nie wypowiem, bo się bawię, ale przynajmniej jest coś nowego)
A była może już tutaj solucja jak naprawić przyciski głośności, które nie działają w tym romie (przynajmniej u mnie)?
Cytat: lulek w Czerwiec 02, 2009, 20:36:04A była może już tutaj solucja jak naprawić przyciski głośności, które nie działają w tym romie (przynajmniej u mnie)?Instalowałes cos ekxtra ? Resco Contact manager ... S2u2 volue contorl ? U mnie działaja przyciski bez problemu ...
Zrobilem HR i kurde nie dziala ta wibracja przy polaczeniu a nic nie instalowalem. W ACT sa jakies ustawienia tej wibracji przy polaczeniu?
Cytat: najman w Czerwiec 02, 2009, 20:44:39Zrobilem HR i kurde nie dziala ta wibracja przy polaczeniu a nic nie instalowalem. W ACT sa jakies ustawienia tej wibracji przy polaczeniu?No to naprawde uwierz mi nie mam pojecia co jest grane :/ Owszem w ACT jest opcja włączenia albo wyłączenia tego albo w Diamond Twakes ale to domylsnie powinno byc włączone ... Nie wiem czego Ci sie tak dzieje
Czy jest jakaś szansa na wersję Twojego ROM'u pozbawioną TF3D i wszystkich innych dodatków? No może poza działającą ikoną bluetooth i dialerem z obsługą połączeń video...
Cytat: sirk w Czerwiec 02, 2009, 21:59:00Czy jest jakaś szansa na wersję Twojego ROM'u pozbawioną TF3D i wszystkich innych dodatków? No może poza działającą ikoną bluetooth i dialerem z obsługą połączeń video...Wowczas nie był by to juz Dark Innovation ... Narazie nie mam w planach ... Lubie trzymac sie zalozonych postanowien ... A innovation to znak rozpoznawczy manili2 i innych bajerow z Topaza ...
czy instalacja chscreen (obracanie automatyczne) nie pogryzie sie z g-config? (chscreen ma opcje np po polozeniu fona glosne mowienie brakuje mi kilku funkcji odnosnie czujnika swiatla i obracania (g config np nie obraca automapy) ale waham sie cos poinstalowac zeby nie uwalic dobrze skonfigurowanego super romu:) krzysiec jakie progsy mozna doinstalowac odnoscnie tych dwoch czujnikow zeby sie nie powalil rom(tzn dzialal jak chce)?
Cytat: sudi242 w Czerwiec 02, 2009, 22:17:13czy instalacja chscreen (obracanie automatyczne) nie pogryzie sie z g-config? (chscreen ma opcje np po polozeniu fona glosne mowienie brakuje mi kilku funkcji odnosnie czujnika swiatla i obracania (g config np nie obraca automapy) ale waham sie cos poinstalowac zeby nie uwalic dobrze skonfigurowanego super romu:) krzysiec jakie progsy mozna doinstalowac odnoscnie tych dwoch czujnikow zeby sie nie powalil rom(tzn dzialal jak chce)?Na to pytanie moge Ci odpowiedziec tak ... Sprite Backup systemu ... Instalacja programow ktore chcesz przetestowac ... I ewentualnie gdy cos sie schrzani HR i przywrocic kopie ... Nie jestem w stanie Ci powiedziec jak zachowa sie konkretny program przy instlacji na moim ROMie ... Pozostaje tylko sporbowac...
Co do nowego Dialera, uprzejmie informuję, że wersja cab z posta #711 z wątku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=3881054&posted=1#post3881054 działa z Innovation (co do użyteczności tego dialera - jeszcze się nie wypowiem, bo się bawię, ale przynajmniej jest coś nowego)
Cytat: Krzysiecw w Czerwiec 02, 2009, 20:38:00Cytat: lulek w Czerwiec 02, 2009, 20:36:04A była może już tutaj solucja jak naprawić przyciski głośności, które nie działają w tym romie (przynajmniej u mnie)?Instalowałes cos ekxtra ? Resco Contact manager ... S2u2 volue contorl ? U mnie działaja przyciski bez problemu ...resco powoduje błąd z klawiszami głośności?
Cytat: sitpio w Czerwiec 02, 2009, 19:08:53Cytat: timonq w Czerwiec 02, 2009, 19:05:25Może to głupie, ale zaczekaj dłużej... Długo czekasz? No bo pierwsze uruchomienie to........ trwa......... i........ trwa...........OK, ostatnie czekanie trwa jakąś godzinę.PS Jest jakis sposob na format ( cos ala low-format w pc) COKOLWIEK ABY TO PUDŁO RUSZYŁO Jedyny format całkowity na PDA do HARD RESET ale on przywraca wgrany ROM ... Mozesz sprobować wgrac inny ROM przy uzyciu programu RUU dostarczanego jak zapewne wiesz z masa innych ROMow ... Wowczas wchodzic w BL (przycisk volume down + reset) i podłączasz kabel USB wowczas masz telefon podłączony do kompa ala activesync ... wtedy flashujesz ... O ile jeszcze tej metody nie proboweales ....
Cytat: Krzysiecw w Czerwiec 02, 2009, 19:31:15Cytat: sitpio w Czerwiec 02, 2009, 19:08:53Cytat: timonq w Czerwiec 02, 2009, 19:05:25Może to głupie, ale zaczekaj dłużej... Długo czekasz? No bo pierwsze uruchomienie to........ trwa......... i........ trwa...........OK, ostatnie czekanie trwa jakąś godzinę.PS Jest jakis sposob na format ( cos ala low-format w pc) COKOLWIEK ABY TO PUDŁO RUSZYŁO Jedyny format całkowity na PDA do HARD RESET ale on przywraca wgrany ROM ... Mozesz sprobować wgrac inny ROM przy uzyciu programu RUU dostarczanego jak zapewne wiesz z masa innych ROMow ... Wowczas wchodzic w BL (przycisk volume down + reset) i podłączasz kabel USB wowczas masz telefon podłączony do kompa ala activesync ... wtedy flashujesz ... O ile jeszcze tej metody nie proboweales ....Dzięki chłopie !! Właśnie o taka poradę mi chodziło, nie znałem tej metody. Udało mi sie zainstalować ...na razie chodzi, nic nie odtwarzam z backupu - znaczy poprzednio zgodnie z zaleceniami tylko PIM - adresy- ale podejrzewam ze mógł zawinić mój ostatni backup - zazwyczaj po odtworzeniu danych cos zaczynało sie walić. jeszcze raz dzięki. Teraz mam nadzieje ze będzie chodzić....
No zdecydowalem sie na HR z formatem IS ze wzgledu na ta niedzialajaca wibracje przy polaczeniu i przetestowalem konkurencyjne ROMiki ale wrocilem do Twojego;) (wazelinka) No i po wgraniu go na nowo wibra smiga, wiec cos S2U2 pochrzanil.
Czołem raz jeszcze,czy masz jakąś koncepcje na porót do "Status systemu/Notifications" z twojego ROMU.Włączył mi się jakimś cudem ten defaultowy z HTC a kest znacznie gorszy...Tak na marginesie przez "Status systemu" rozumiem ekran który pojawia się kiedy tapnę na belkę taskbar. Dawniej pojawiał się taki sympatyczny dla oka i latwy dla palca (mniemam ze z Tachii).Z góry dziękuję za pomoc, M|zasłużony San Miguel dla Ciebie Napisane: Czerwiec 02, 2009, 11:23:58Cytat: dr.pajhiwo w Czerwiec 02, 2009, 11:23:58PS> zacząłem coś kombinować z HTC LTB.cab ale nie działa dalej.
PS> zacząłem coś kombinować z HTC LTB.cab ale nie działa dalej.
Cytat: yo w Czerwiec 02, 2009, 23:09:14Cytat: Krzysiecw w Czerwiec 02, 2009, 20:38:00Cytat: lulek w Czerwiec 02, 2009, 20:36:04A była może już tutaj solucja jak naprawić przyciski głośności, które nie działają w tym romie (przynajmniej u mnie)?Instalowałes cos ekxtra ? Resco Contact manager ... S2u2 volue contorl ? U mnie działaja przyciski bez problemu ...resco powoduje błąd z klawiszami głośności?Jezeli włączysz funkcje mapowania pod zielona sluchawke owszem powoduje ...