Ja jeszcze chciałem wrócić do romu z wersją 2.1 bez Sense (dokładnie do tej z 19.09.2009),
mam kilka pytań - przejrzałem kilkanaście stron w tym wątku i nie znalazłem odpowiedzi -
1. od której wersji manili zmienia się data (dzień) na ikonce slidera? miałem teraz chwilę rom Kisja_SUN_Y_1_2 i tam to działało,
ale tam jest Manila 2.5 Sense. W DI2.1 mam cały czas wyświetlane 24, nie wiem czy jest to zbieg okoliczności, ale 24 to jest
startowa data po pierwszym uruchomieniu po flashowaniu.
2.po pierwszym wgraniu DI2.1 chciałem częściowo przywrócić wygląd DI2 v7.0 blue, przywróciłem bardzo fajny Glass_slider,
przywróciłem "Historię połączeń" i "Kalendarz", biały zegar, stare ikony do slidera, usunąłem tło slidera (tu uwaga - z ekranu HOME
się nie usunęło), które przywróciłem jedak bo ładnie się komponuje.... i teraz w związku z tym powstał następujący problem:
- po przyjściu smsa na ikonie slidera nie pojawiła się zielona kulka z 1 informująca o nowym sms - na górnej belce pojawiła się ikonka
zdarzenia, która zaraz znikła, sygnał głosowy też był normalnie
- na zakładce Manili nie pojawił się ten sms, dopiero po przejściu do "windowsowego" okna sms/mms ten sms był widoczny
- na karcie SIM mam zapisane jakieś 8 starych smsów, są one widoczne na zakładce sms manili, ale po przejściu do "windowsowego"
okna sms/mms tych smsów nie widać
- zrobiłem teraz HR i wgrałem tylko Glass_slider i usunąłem mod Kamila i teraz smsy działają poprawnie
3. Czy można jakoś ustawić dialer, żeby widział/podpowiadał osoby zapisane tylko na karcie SIM tak jak to było w FierROM xcooma,
bez konieczności kopiowania wszystkiego do kontaktów ?
PS Czy "Sense" oferuje coś więcej niż ta animowana pogoda i pogoda w zegarku na Home?
PS2 Czy ten cab z Glass_sliderem zadziała na innym romie niż DI2? np. na romie z manilą 1?