Witam!
Kilka dni temu zainstalowałem Dark Innovation 2 na swoim tel i ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego ROMu, jednak jedna rzecz nie daje mi spokoju i nie mogę się z nią uporać: po naciśnięciu górnego przycisku telefonu służącego do "uśpienia" telefon nie informuje mnie o przychodzących smsach, chociaż powinien zawibrować i się zaświecić. Informacja o dostarczonym smsie pojawia się dopiero po uruchomieniu telefonu (naciskając ponownie górny przycisk) doprowadzając do sytuacji w której dowiaduje się o smsie czasami kilka godzin po jego przysłaniu. Czy można to jakoś naprawić?
Czy nie jest to spowodowane po prostu innym ustawieniem Diamonda? Ze swojego doświadczenia wiem, że czysty DI2 ma default ustawione wybudzanie przy przychodzeniu SMSów na NIE
Tak więc sprawdź to w Advanced Config.
A ja chciałbym zgłosić niepokojący mnie błąd... dostałem maila - nic nadzwyczajnego na skrzynkę od jednej osoby, prosty tekst (odczytany na kompie). Problem w tym, że teraz zawsze, nawet po SR, kiedy przeniosę się na zakładkę Mail, restartuje mi się Manila - coś jest nie tak w mailu/odczytywaniu go. -EDIT: Dostałem się do tego konkretnego maila przez Outlooka, spokojnie przeczytałem, nie zauważyłem nic nadzwyczajnego w tym mailu, jednak go usunąłem - teraz Manila spokojnie wchodzi do zakładki. Dziwne...
No i na koniec pytanie do życzliwych: czy moglibyście mnie nauczyć jak za pomocą PIMBackupa zrobić sobie backup takich rzeczy jak loginy do facebooka, youtube'a, zapisane hasła WiFi i automatyczne logowanie, konta mailowe itd itp.? Bo mam już dość wprowadzania co chwila tych rzeczy, jak zajdzie potrzeba HR, a jak możecie sobie uzmysłowić, bardzo niechętnie się do tego zbieram. Czy jest to w ogóle możliwe (zakładając dla pewności, że PIM Backup i Restore robię na identycznym ROMie)?
EDIT2: I odpowiadając od razu na górne pytanie: przecież to do Sense 2.5, a DI2 najnowszy jest na 2.1... A co do tej wersji dla MaxManilii to nie mam pojęcia...
EDIT3:

Jeszcze jedno: po SR jak można przywrócić to fajne samoistne przyciemnianie się wyświetlacza? Bo znów, kiedy jest podłączony do kabla, świeci na całego (jak przy normalnym odpaleniu), a przy HR i reinstalce zawsze fajnie się Ekran przyciemniał...?
EDIT4 (To się chyba nie skończy

):Łoooo, zauważyłem poważny problemik w ROMie. Niektóre SMSy w interfejsie manili (a dokładniej w zakładce kontaktu Manili) są źle sortowane - dzisiejsze SMSy pojawiają się na samym początku listy (teraz zauważyłem, że pojawiają się w różnej konfiguracji data-godzina z dziś, aczkolwiek w swoich grupach są posortowane odpowiednio...) , podczas gdy te, które są oznaczone już zwykłymi datami (nie godzinowo) są odpowiednio. WTF?