Pojade troche Off-Topic, ale jako ze wiekszosc uzytkownikow wypiekow Krzysiecw sledzi ten wątek - IMHO będą zainteresowani.
Krzysiecw - chciał bym Cie zapytać co skłoniło Cie do rezygnacji z HTC Diamond na rzecz HTC Magic oraz jak oceniasz Androida vs Win Mobile ? Pytam ponieważ nasz Diamencik to juz staruszek i wypadalo by zmienic na cos nowszego. Mam dylemat na co
Twoja opinia bedzie dla mnie niezmiernie przydatna.
Pozdrowienia i dziekuję za swietny ROM.
Co skłoniło mnie ? szczerze ? Sa dwie rzeczy które sie do tego przyczyniły i tylko dwie

1. Wolno odpalający sie dialer i jego zamykanie sie "5 sekund"

Chyba tylko to mnie
najbardziej drazniło
2. Tak juz mam ze rok z telefonem to w sumie max u mnie

Aczkolwiek teraz pewnie Magic będzie musiał dłuzej zagościc ze względów finansowych ... szykuje mi sie poważny wydatek i juz musze na niego zacząć zbierac (nie nie jest to kolejny gadzet - inwestycja bardziej powazna)
Powiem tak ... Android ... Tylko jednego mi tu brakuje ... AutoMapy

Poza tym idealny !! A do tego w przewazającej częsci urządzen z nim ... pojemnościowy ekran

I wszytko działa szybko i płynnie nawet na tych flakach co Diamond

Jedyna rzecz mnie niestety zawiodła ... "OTWARTA" PLATFORMA i co za tym idzie prostota aktualizacji softu ... I tu konczy sie różowy swiat ... a zaczyna sie HTC :/ Powoli drazni mnie ta firma ... Milion nowych telefonów co poł roku a o "starym" niespełna rocznym telefonie juz zapomnieli ... gdyz HTC Orange jest od HTC a nie od Google

I juz HTC blokuje updaty ze względów Marketingowych ... chcesz nowszy soft ? kup nowszyelefon ktory wyjdzie

Zawiodłem sie troche ... Pozostaje tylko XDA :/
I tak ku sprostowaniu

Diamonda sie nie pozbyłem

Gdybym sie pozbył nie ugotowałbym ROMu. Gdyż nie odważyłbym sie wypuscic czegos czego przynajmniej nie odpalilem na swoim Diamondzie

Diamond nadal słuzy mi jako navi
A co do tego jaki telefon kupic ... Cos z Androidem zeby uzywac sprzętu naprawde jako telefon ... A diamonda zostaw do Navi

A co do sprzetu ... chcac nie chcac ... htc wypuszcza najlepsze pozycje ... Ale o Oficjalnym Updacie zapomnij

Tylko XDA

na chwilę obecną HERO chyba jest najlepszy ... I ponoc ma dostac update do Androida 2.1

Ale mnie sie on za grosz z wyglądu ne podoba :/ Dlatego wzialem Magica i wgrałem mu ROM z SENSE UI

I mam ładniejszego HERO

Ale brak perspektyw na oficjalny update

Ale teraz koniec OFF TOPA ... Jak jakies pytania to na PW