[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 696267 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
Odp: [19.09.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #3300 dnia: Październik 08, 2009, 11:33:58 »
tak właśnie "szmeges"  :grin: poprostu przeładowujesz to ustawienie.włączasz tak żeby wyświetlacz się odpalał po sms-ie ( ale tego chyba nikt nie chce) a później znowu zaznaczasz żeby się nie włączał i zazwyczaj taki zabieg pomaga.
HTC One V

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #3301 dnia: Październik 08, 2009, 17:39:33 »
"szmeges" dobra sprawa, ale niestety, po ponownym wyłączeniu wybudzania problem pojawia się dalej. Dlatego mam ustawione na wybudzanie wyświetlacza po przyjściu smsa. Myślałem, że będzie to bardziej uciążliwe, ale można się przyzwyczaić. Pisałem bodajże na poprzedniej stronie trochę o tym.

Pozdro!
Krzykoz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #3302 dnia: Październik 08, 2009, 19:55:30 »
W tym jednym BUGu poniosłem swoistego rodzaju "osobistą klęskę" ;) Ni cholery nie wiem co to powoduje i jak sie tego pozbyc :( A nikt na XDA nie potrafił mi pomóc ... Ot pojawił się problem i ciągnie się po dzis dzien :/

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #3303 dnia: Październik 08, 2009, 22:26:14 »
W tym jednym BUGu poniosłem swoistego rodzaju "osobistą klęskę" ;) Ni cholery nie wiem co to powoduje i jak sie tego pozbyc :( A nikt na XDA nie potrafił mi pomóc ... Ot pojawił się problem i ciągnie się po dzis dzien :/
Chodz czasami nie ma dzwieku sms i zegar sie czasami zamraza ( wgrywalem caba od Kamilla ale nic nie dalo) to i tak rom jest Swietny.
Czekam na kolejna wersje :ok:
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3304 dnia: Październik 08, 2009, 22:30:10 »
Chodz czasami nie ma dzwieku sms i zegar sie czasami zamraza ( wgrywalem caba od Kamilla ale nic nie dalo) to i tak rom jest Swietny.

A ja sobie tak odwiedzam XDA od czasu do czasu ... I nie widze zeby pojawiło się coś ciekawego co wymagało by gotowani ROMu ... Ani nowsza wersja Manili ... Ani nowy Dialer (a były znowu nadzieje i znowu nastała cisza) ... Jak cos sie pojawi i bede miał czas to pewnie ze posatarm sie cos zrovbic :) Ale jak juz kiedys pisałem ... nie obiecuje nic ;) Zeby mnie potem nie trzymac za slowo :P A sam w niecerpliwosci oczekuje natywnego SENSE UI dla Magica :P

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #3305 dnia: Październik 08, 2009, 22:33:45 »

A ja sobie tak odwiedzam XDA od czasu do czasu ... I nie widze zeby pojawiło się coś ciekawego co wymagało by gotowani ROMu ... Ani nowsza wersja Manili ... Ani nowy Dialer (a były znowu nadzieje i znowu nastała cisza) ... Jak cos sie pojawi i bede miał czas to pewnie ze posatarm sie cos zrovbic :) Ale jak juz kiedys pisałem ... nie obiecuje nic ;) Zeby mnie potem nie trzymac za slowo :P A sam w niecerpliwosci oczekuje natywnego SENSE UI dla Magica :P
Co do androida to ja czekam stycznia bo bede mogl wziasc Hero w playu :grin:
Pozdrawiam
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3306 dnia: Październik 08, 2009, 22:43:14 »

Pozdrawiam

Wybacz, ze pisze ale WZIĄĆ ;) Jakos ten błąd mnie tak razi :D A co do HERO ... Mnie sie strasznie jego kształt nie podobał dlatego wziąłem Magica :) Ale jedno jest pewne ... Android naprawde przyjemnie sie uzywa ! Poza AM, której mi tu strasznie brakuje :(

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #3307 dnia: Październik 08, 2009, 22:50:59 »

Pozdrawiam

Wybacz, ze pisze ale WZIĄĆ ;) Jakos ten błąd mnie tak razi :D A co do HERO ... Mnie sie strasznie jego kształt nie podobał dlatego wziąłem Magica :) Ale jedno jest pewne ... Android naprawde przyjemnie sie uzywa ! Poza AM, której mi tu strasznie brakuje :(
Co do Wziac to sie wcale nie gniewam :ok:. i dziekuje za poprawienie.
Zwracam na takie rzeczy uwage ale tego akurat nie przyuwazylem :grin:
Magic tez mi sie podoba ale w palyu jest on nie dostepny.
Bedzie Hero i do tego bialy :grin:
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3308 dnia: Październik 08, 2009, 23:01:36 »

Pozdrawiam

Co do Wziac to sie wcale nie gniewam :ok:. i dziekuje za poprawienie.
Zwracam na takie rzeczy uwage ale tego akurat nie przyuwazylem :grin:
Magic tez mi sie podoba ale w palyu jest on nie dostepny.
Bedzie Hero i do tego bialy :grin:

Juz teraz Ci moge powiedzieć, że nie pożałujesz ;) Ale skończmy OT bo nie o tym tu mowa ;)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #3309 dnia: Październik 08, 2009, 23:36:23 »
Ja przed kupnem Diamonda długo zastanawiałem się jaki model wziąć bo zależało mi na nawigacji.
Mogłem mieć coś na Symbianie od Nokii ale tam to tylko można było mieć TT do dyspozycji a ja wolę AM więc wybór był prosty że będzie to coś na postawione na WM. Cenowo wyszło na Diamonda w Playu :D
Sam zastanawiam się co będę chciał mieć po skończeniu abonamentu za rok i korci mnie HD2 ale chyba nie dam rady z kasą :]
Mam tylko nadzieję że AM kiedyś wyda wersję na Androida choć wątpię skoro nie ma wersja na  Symbiana który zajmuje większość rynku smartfonów. Zobaczymy jak potoczy się rozwój Androida na rynku ale chyba AM to tylko Windows :-|

Puki co to cieszę się z Diamonda :proud:
No i wypieków tak znakomitych kucharzy :ok:
Teraz testuję ROM mike1986 WindowsRevolution z WM 6.5.1 czyli ten z menu start na dolnej belce i jestem niesamowicie zadowolony z tego rozwiązania ale jest to nadal wersja która potrzebuje poprawek więc znowu przejdę na ROM Dark Innovation i przetestuję tym razem Manilę 2.1 bo jeszcze nie miałem okazji :wink:

Pozdrawiam serdecznie wszystkich znakomitych kucharzy bo bez nich to telefony były by niejednokrotnie nudnym narzędziem stworzonym tylko do komunikowania się a tak to można trochę ciekawiej się bawić :mrgreen:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

« Odpowiedź #3310 dnia: Październik 10, 2009, 08:32:01 »
Cze,Krzysiecw a co z zakładką Footprints w Twym ROM-iku?Czytałem gdzieś że częściowo działa w Manilii,to częściowo znaczy cyt:Aparat normalnie się uruchamia, inicjalizuje GPS i robi fotki, dodając tagi ze współrzędnymi. Niestety, nie dodaje ich do Footprints, lecz do albumu. Żeby pojawiły się w Footprints, trzeba wejść do albumu i ręcznie wybrać polecenie „Add to Footprints”. Wtedy już zdjęcie widoczne będzie na właściwym miejscu wraz ze współrzędnymi. Na tym jednak koniec. Nie można wybrać funkcji wyświetlania danego punktu na mapie Google, nie można tego też naprawić za pomocą edycji footprinta.

Myślisz może o umieszczeniu tej zakładki??
Pozdrawiam!
Doświadczenie spływa po ludziach ani ich nie oświecając, ani nie poprawiając.
Napoleon Bonaparte

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3311 dnia: Październik 10, 2009, 08:41:35 »
Cze,Krzysiecw a co z zakładką Footprints w Twym ROM-iku?Czytałem gdzieś że częściowo działa w Manilii,to częściowo znaczy cyt:Aparat normalnie się uruchamia, inicjalizuje GPS i robi fotki, dodając tagi ze współrzędnymi. Niestety, nie dodaje ich do Footprints, lecz do albumu. Żeby pojawiły się w Footprints, trzeba wejść do albumu i ręcznie wybrać polecenie „Add to Footprints”. Wtedy już zdjęcie widoczne będzie na właściwym miejscu wraz ze współrzędnymi. Na tym jednak koniec. Nie można wybrać funkcji wyświetlania danego punktu na mapie Google, nie można tego też naprawić za pomocą edycji footprinta.

Myślisz może o umieszczeniu tej zakładki??
Pozdrawiam!

Czekam na jakis nowszy port Manili ... Wtedy pomyslę o ugotowaniu czegos nowego ... Ja osobiscie nie widziałem nigdzie na XDA w pełni sprawnego Footprints ... A nie chcę w ROM ładować czegos co nie jest dopracowane na tyle zeby samodzielnie działało (mam na mysli przenoszenie reczne z albumu do footprints ... troszke mija sie to z celem tejze zakładki). Takze suma sumarum czekam na jakis nowszy port ... Mozliwe ze yozgatg przeportuje Manile 2.5 z najnowszych updatów do Rhodium i Topaza ... Albo moze w koncu projekt SUN i muttim Team zrobią release swojego portu ... Bo narazie jak widze wszystko fajnie pieknie ... ROMy wypuszczaja ale pakietów Manili nie bardzo chca ...

A tak na marginesie ... Ma te Footprints w Magicu i szczerze Ci powiem ze ani razu tego nie uzyłem :D
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 08:43:20 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #3312 dnia: Październik 10, 2009, 12:16:48 »
No i sflashowałem sobie fona ROMem z manilą 2.1 i jestem niesamowicie zadowolony z niego. Graty dla kucharza za ROM :D
Zegar u mnie się nie zamraża więc na razie nie instaluję fixa do ROMu.
Piszesz jeszcze że:
Cytat: Krzysiecw
W porcie tym jest rowniez nowość polegająca na automatycznym wykryciu lokalizacji pogody w miejscu gdzie jestesmy na podstawie danych GPS i danych z Accuweather (potrzebna transmisja danych). Gdyby jednak ktoś chciał korzystac z pogody po staremu nalezy dokonać nastepujące zmiany w rejestrsze:

"Weather.EnableCurrentLocation"=dword:1   ---> na 0
"Weather.HasMyLocation"=dword:1  ---> na 0
A tym czasem znalazłem że wystarczy wejść na zakładkę z Pogodą i w Menu/Ustawienia odkliknąć "Zmień kolejność miast z pogodą" a pozostanie tylko miasto/-a które ręcznie dodaliśmy do listy miast a nie będzie już szukania po lokalizacji GPS czyli po staremu :D

Edit: Aha zapomniałem dodać że bardzo chciałbym przetestować Manilę 2.5 w wersji polskiej więc jak tylko wyjdzie jakiś pakiet by wgotować w ROM to mam wielką nadzieję doczekam takiej chwili że będzie u mnie na Diamondzie :D Nic tylko czekać na wspaniałych kucharzy :D
Ależ słodzę  :P
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2009, 12:21:45 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline madMike

• 35
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3313 dnia: Październik 10, 2009, 15:10:02 »

chyba wina kuchni  bo miałem to samo na kilku innych romach... z problemów tutaj opisywanych mnie dotknął tylko problem z sms
Nokia 5510 -> Siemens C45 -> Motorola V51 -> Siemens C65 -> Nokia 3510 -> Nokia 6100 -> SE  K750  -> Nokia N93 -> Nokia N73 -> i wreszcie  Diamond :D
Regulamin !!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3314 dnia: Październik 10, 2009, 15:10:52 »

chyba wina kuchni  bo miałem to samo na kilku innych romach... z problemów tutaj opisywanych mnie dotknął tylko problem z sms

Na ktorych jeszcze ROMach procz mojego miałes ten BUG ?

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #3315 dnia: Październik 11, 2009, 20:51:54 »
Mam taki problem przy tym romie ze jak przyjdzie sms bez dzwieku to czasami zawiesza sie wibra i trzeba robic SR bo sie nie wylacza.
Ma ktos tak jeszcze? Czy to moze cos z wibra?
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2009, 21:22:55 wysłana przez Rysiekm20 »
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3316 dnia: Październik 11, 2009, 21:43:33 »
Mam taki problem przy tym romie ze jak przyjdzie sms bez dzwieku to czasami zawiesza sie wibra i trzeba robic SR bo sie nie wylacza.
Ma ktos tak jeszcze? Czy to moze cos z wibra?

Ja z wibra nigdy nie miałem problemow zadnych :/

*

Offline wil3

• **
  • 165
    • http://wil3.com
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC Desire
« Odpowiedź #3317 dnia: Październik 11, 2009, 21:51:24 »
U mnie też wibra działa poprawnie, a używam zarówno do SMSów jak i połączeń.

Krzysiek, jeszcze odnośnie Youtube, zaczęło Ci działać ot tak? Zastanawiam się, czy jeśli zrobisz HR to czy przestanie :) Przyznam szczerze, że bardzo mi brakuje tego modułu, może na XDA coś już wykminili w tej sprawie?
[Diamond] Gen.Y R5.5 D2 PL + AutoMapa 6.7
[Desire] Android 2.3.2 Oxygen v2.0-RC7 + Sygic Aura 2.0

« Odpowiedź #3318 dnia: Październik 12, 2009, 20:56:05 »
W czasie w którym pisałem smsa, dostałem smsa od tej osoby do której pisałem. Przestał działać dotyk na wyświetlaczu, telefon się nie zawiesił tylko ten dotyk nie działał. Wyjąłem baterię bo bardzo nie dało się nic więcej zrobić. Po ponownym włączeniu zegar był zamrożony po potraktowaniu Ramcleanerem zegar zresetował się na poprawną godzinę i znowu się zamroził. Poza tym wiadomość którą wtedy otrzymałem telefon wykrywa cały czas jako nieprzeczytaną. Dokładnie to samo stało mi się na poprzednim  Romie, ale wtedy długo się nie zastanawiałem co się stało bo pojawiła się właśnie nowe wersja więc ją wgrałem, mam nadzieję że to prorocza zapowiedz nowej wersji;P
Zegar mam cały czas zamrożony i cały czas wykrywa mi że mam nieprzeczytaną wiadomość. SR nie pomaga HR jeszcze nie próbowałem ale zaraz spróbuje;)

trochę później...
HR pomógł.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2009, 22:05:37 wysłana przez SKIN »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #3319 dnia: Październik 12, 2009, 22:27:47 »
HR to jest wgranie systemu od nowa z pamięci ROM więc zawsze pomaga na bolączki wynikające z korzystania z telefonu.
HTC Touch Diamond

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
« Odpowiedź #3320 dnia: Październik 13, 2009, 20:00:47 »

Dokładnie, jakoś nic innego jeszcze nie przebiło DI2.
.
.
.
.
.
.
Tylko coś wątek umiera no i trochę brakuje tego oczekiwania z utęsknieniem na kolejną aktualizację...

Pozdro!
Krzykoz

*

Offline yavo

• 288
  • Sprzęt: MDA 4, ROM DI2 7.0, radio 1.09.25.23
« Odpowiedź #3321 dnia: Październik 13, 2009, 20:08:03 »
To ja się może przypomnę z moim problemem opisanym tu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.msg1111676#msg1111676

Ktoś zaradzi?

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
« Odpowiedź #3322 dnia: Październik 13, 2009, 20:09:35 »
W czasie w którym pisałem smsa, dostałem smsa od tej osoby do której pisałem. Przestał działać dotyk na wyświetlaczu, telefon się nie zawiesił tylko ten dotyk nie działał. Wyjąłem baterię bo bardzo nie dało się nic więcej zrobić. Po ponownym włączeniu zegar był zamrożony po potraktowaniu Ramcleanerem zegar zresetował się na poprawną godzinę i znowu się zamroził. Poza tym wiadomość którą wtedy otrzymałem telefon wykrywa cały czas jako nieprzeczytaną. Dokładnie to samo stało mi się na poprzednim  Romie, ale wtedy długo się nie zastanawiałem co się stało bo pojawiła się właśnie nowe wersja więc ją wgrałem, mam nadzieję że to prorocza zapowiedz nowej wersji;P
Zegar mam cały czas zamrożony i cały czas wykrywa mi że mam nieprzeczytaną wiadomość. SR nie pomaga HR jeszcze nie próbowałem ale zaraz spróbuje;)

trochę później...
HR pomógł.

Co do zamrażającego się zegara...

Pisałem kilka stron wcześniej, że po SR wpisanie PINu od razu jak pojawi się dialer (jeszcze przed startem Manilli) powoduje - u mnie - że zegar śmiga bez problemu. Sprawdźcie to.
Krzykoz

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3323 dnia: Październik 13, 2009, 20:51:02 »
To ja się może przypomnę z moim problemem opisanym tu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=132916.msg1111676#msg1111676

Ktoś zaradzi?

Nie znam odpowiedzi na to dlaego tak jest ....

Dokładnie, jakoś nic innego jeszcze nie przebiło DI2.
.
.
.
.
.
.
Tylko coś wątek umiera no i trochę brakuje tego oczekiwania z utęsknieniem na kolejną aktualizację...

Pozdro!

Umiera ... nie umiera ... Tylko nie ma czego nowego w ROM władować... A i czas mam dosc mocno ograniczony ... A robic cos na siłę ... Nie ma sensu ... Bo co znowu grafike modyfikowac ? ... Tylko po co ?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #3324 dnia: Październik 13, 2009, 23:35:09 »
A czy w tym ROMie nie ma czasami dialera tachi w którym działają wideorozmowy :?:

Napisane: Październik 13, 2009, 23:32:15
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4609071#post4609071
HTC Touch Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3325 dnia: Październik 14, 2009, 08:13:21 »
A czy w tym ROMie nie ma czasami dialera tachi w którym działają wideorozmowy :?:

Napisane: Październik 13, 2009, 23:32:15
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4609071#post4609071

W moim nie ... Nie ładowałem tego Dialera narazie bo nie był on ukonczony ... i czekałem az go skonczą ... Jak widac narazie nic nie ruszyło znowu ... A szczerze mowiąc nawet go nie testowałem ... Ale moze cos na weekendzie w takim razie popatrze ;) Tylko od razu mowie ze nic nie obiecuje ... Bo u mnie naprawde kiepsko z czasem :/
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2009, 08:17:37 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #3326 dnia: Październik 14, 2009, 16:55:50 »
Wiemy wiemy Krzyś i nie musisz się nam tłumaczyć :D Będzie to będzie a nie to nie i nikt nic od Ciebie nie wymaga broń Boże :D I tak odwaliłej kawał świetnej roboty a skoro nadal obiecujesz support do ROMu to świetnie :D
HTC Touch Diamond

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #3327 dnia: Październik 14, 2009, 21:46:57 »
Jest jakiś sposób na zamrażający się zegarek w tym wypieku ?
cab kamila z pierwszego posta niestety nie działa  :(
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #3328 dnia: Październik 14, 2009, 22:18:27 »
Jest jakiś sposób na zamrażający się zegarek w tym wypieku ?
cab kamila z pierwszego posta niestety nie działa  :(

Sprawdz TEN fix.

*

Offline Skulek

• 25
  • Sprzęt: HTC Diamond ;)
« Odpowiedź #3329 dnia: Październik 15, 2009, 13:15:04 »
Koledzy jakiś pomysł z bugiem sms ? Jesli ekran mam i otrzymuje  sms to niestety brak jest vibry i dzwieku dopiero po wlaczeniu recznie ekranu slychac dzwiek i vibre ... a skutkuje to nawet godzinna reakcja na sms :P