[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

tomwil

Odp: [18.08.09][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Manila 2.1]
« Odpowiedź #2700 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:09:09 »
Fala to nie problem systemu a aplikacji. Kolega zainstalował coś na IS co działa w tle i co potrzebuje dostępu do IC cały czas. Tryb "dysk" odłącza IC z PDA( IS jest niewidoczne z poziomu PDA w tym trybie). IS nie widać a aplikacja cały czas próbuje się do niego dostać i stąd zawiecha. Zawiesza się nie system tylko aplikacja a to powoduje zawieszenie systemu.

*

Offline pacyk

• 11
  • Sprzęt: Htc Diamond
« Odpowiedź #2701 dnia: Sierpień 26, 2009, 11:56:21 »
Z brakiem dźwięku połączeń przychodzących już się uporałem. To było banalne ale ktoś może kiedyś też tak zrobić jak ja i będzie w tarapatach (jeśli się nie zorientuje co zrobił)
A mianowicie jeśli wcisniemy przycisk  głośności to w lewym, górnym rogu mamy strzałke. Na wysokości strzałki mamy opis "system", gdy tapniemy w strzałke zmienia się na "dzwonek" . Więc zmieniłem na dzwonek i tam zwiększyłem głośność i już jest wszystko OK. A myślałem że jest to wina romu. Przypominam, że mam ver.radia oryginalna 1.00.25.05 i z sygnałem smsa nie mam problemów.
Pozdrowienia
ROM: Dark Innovation 2 Manila 2.1
Radio: 1.00.25.05

*

Offline mii

• 16
  • Sprzęt: HTC Himalaya,  HTC Victor
« Odpowiedź #2702 dnia: Sierpień 26, 2009, 14:22:34 »
Witam.
Nie wiem czy może jest to winą s2u2 czy może tego "dziwnego zachowania" pojawiającego sie wśród diamond-ów, ale od kiedy używam romu w wersji Manila 2.1 w ciągu 2 dni 3 razy po restarcie mda trafil mi sie taki cosik jak w załączniku. Właśnie zrobiłem wszystko co było podane w poradniku chociaż bad blocków nie miałem żadnych. Jeśli problem będzie się powtarzać to zacznę od usunięcia s2u2.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #2703 dnia: Sierpień 26, 2009, 21:02:13 »
Witam.
Nie wiem czy może jest to winą s2u2 czy może tego "dziwnego zachowania" pojawiającego sie wśród diamond-ów, ale od kiedy używam romu w wersji Manila 2.1 w ciągu 2 dni 3 razy po restarcie mda trafil mi sie taki cosik jak w załączniku. Właśnie zrobiłem wszystko co było podane w poradniku chociaż bad blocków nie miałem żadnych. Jeśli problem będzie się powtarzać to zacznę od usunięcia s2u2.

Powiem Ci szczerze, że pierwszy raz widze taki screen ... I nie mam pojecia dlaczego Ci taki wyskakuje ... Moge tylko powiedziec tyle ze od pewnej wersji S2U2 przestała ona poprawnie funkcjonowac na moim ROMie i od tego czasu nie uzywam juz tego programu ...

A tak z innej beczki ... Fajny mod ktory opiera sie tylko na rejestrze i dodaniu jednego BMP ;) (dziwne ze WM jakos domyslnie tego nie ma w ustawieniach zeby mozna to było włączac z poziomu ustawien skoro jest taka mozliwosc samym rejestrem bez dodatkowych programow ...

Wersja zmodyfikowana przezemnie aby pasowało to do ROMu DI2 ;) Czerwona słuchawka moze tez służyc jako przycisk powrotu na HOME - taki sobie bajer dodatkowych funkcji ktry mozna łatwo włączyc i wyłaczyz w rejestrze ... stad pewnie zawre go w jakiejs kolejnej wersji ROMu :) Pozdrawiam.

Jak komus sie to znudzi niech sobie zmieni rejestr w tym miejscu:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Shell\SendEnd]
"SoftkeyEnabled"=dword:00000001   na 0 na koncu ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 22:37:10 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #2704 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:31:43 »
Ano fajny bajerek ten sendendkey :ok: Romik Extra, mialem przez chwile zwieche zegarka ale jakos samo przestalo. :grin:
Pozdrawiam.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2705 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:35:21 »
Ano fajny bajerek ten sendendkey :ok: Romik Extra, mialem przez chwile zwieche zegarka ale jakos samo przestalo. :grin:
Pozdrawiam.

:ok: Cały czas w wolnej chwili cos tutaj sobie pichce ... Jak pojawią się jakies większe zmiany to znowu zamieszcze wyniki pracy :) Narazie wymieniłem kilka pakietów ... Czekam na nowsza wersje manili 2.1 R1.5 ... Wowczas na pewno będę chciał wypuscic aktualniejszy ROMik dla wiernych smakoszów moich wypieków ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2009, 22:39:51 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #2706 dnia: Sierpień 26, 2009, 23:34:16 »
Pozdrawiam.

:ok: Cały czas w wolnej chwili cos tutaj sobie pichce ... Jak pojawią się jakies większe zmiany to znowu zamieszcze wyniki pracy :) Narazie wymieniłem kilka pakietów ... Czekam na nowsza wersje manili 2.1 R1.5 ... Wowczas na pewno będę chciał wypuscic aktualniejszy ROMik dla wiernych smakoszów moich wypieków ;)
Nawet sie juz przyzwyczailem do zielonego :)
Rom Dark Innovation 2

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #2707 dnia: Sierpień 27, 2009, 07:49:19 »
Witam.

Powiem Ci szczerze, że pierwszy raz widze taki screen ... I nie mam pojecia dlaczego Ci taki wyskakuje ... Moge tylko powiedziec tyle ze od pewnej wersji S2U2 przestała ona poprawnie funkcjonowac na moim ROMie i od tego czasu nie uzywam juz tego programu ...

A tak z innej beczki ... Fajny mod ktory opiera sie tylko na rejestrze i dodaniu jednego BMP ;) (dziwne ze WM jakos domyslnie tego nie ma w ustawieniach zeby mozna to było włączac z poziomu ustawien skoro jest taka mozliwosc samym rejestrem bez dodatkowych programow ...

Wersja zmodyfikowana przezemnie aby pasowało to do ROMu DI2 ;) Czerwona słuchawka moze tez służyc jako przycisk powrotu na HOME - taki sobie bajer dodatkowych funkcji ktry mozna łatwo włączyc i wyłaczyz w rejestrze ... stad pewnie zawre go w jakiejs kolejnej wersji ROMu :) Pozdrawiam.

trochę kicha te przyciski bo niby do czego ?  :E co do nowej wersji Manili to też chętnie poczekam  :ok:
HTC One V

*

Offline krzykoz

• *
  • 69
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #2708 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:06:08 »

[...]

trochę kicha te przyciski bo niby do czego ?  :E co do nowej wersji Manili to też chętnie poczekam  :ok:

Mi się też fane na początku wydało, ale po zainstalowaniu stwierdzam:
- za pstrokate (ta czerwień gryzie się z całą resztą)
- brak funkcjonalności (po co jak mamy przyciski?)

Zmiana wartości z 1 na 0 nie powoduje wyłączenia tego, nawet po SR...

Pozdro!
Krzykoz

*

tomwil

« Odpowiedź #2709 dnia: Sierpień 27, 2009, 09:10:07 »
ok-faktycznie mało funkcjonalne, ale czy..skoro można takie przyciski to może można inne....chodzi mi o dodanie klawiszy.

*

Offline PiotrDyrcz

• **
  • 153
  • Sprzęt: HTC Diamond,SE X1,HTC HD,HTC HD2, HTC EVO 3D
« Odpowiedź #2710 dnia: Sierpień 27, 2009, 18:38:54 »
Panowie, Witam, przy przyjściu nowego sms, w dajmondzie, cisza i ciemność.
Zero powiadomień, manilla nie pokazuje (kółeczko i wyświetlacz) że jest nowa wiadomość, znacie na to sposób, czy coś?
Pozdrawiam

*

Offline kaamien

• 314
  • Sprzęt: TyTN, Diamond, Milestone
« Odpowiedź #2711 dnia: Sierpień 27, 2009, 19:05:30 »
Zero powiadomień, manilla nie pokazuje (kółeczko i wyświetlacz) że jest nowa wiadomość, znacie na to sposób, czy coś?
Pozdrawiam
Bez dźwięku tak? To problem widmo, który ciągnie się od połowy wątku  :-?

Edit: Wejdź w ustawienia --> dźwięki i powiadomienia --> sprawdź czy masz zaznaczoną opcje "Powiadomienia (alarmy i przyp.)". Opcja to musi być zaznaczona aby dźwięki SMS grały. Jeśli to nie pomoże, wgraj inne radio (najlepiej polecane z 1 posta) oraz możesz dograć rilphone. Jeśli to nie pomoże, ustaw inny dzwonek, ale inny format np. sprawdź jak diamond zachowuje sie na dzwonku WAV, jak na MP3 a jak na WMA. A jeśli nic nie pomoże to dołączysz do grona osób, u których ten problem występuje raz na jakiś czas i nie wiadomo dlaczego :)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 27, 2009, 19:09:30 wysłana przez kaamien »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2712 dnia: Sierpień 27, 2009, 22:17:22 »
Pozdrawiam
Bez dźwięku tak? To problem widmo, który ciągnie się od połowy wątku  :-?

Edit: Wejdź w ustawienia --> dźwięki i powiadomienia --> sprawdź czy masz zaznaczoną opcje "Powiadomienia (alarmy i przyp.)". Opcja to musi być zaznaczona aby dźwięki SMS grały. Jeśli to nie pomoże, wgraj inne radio (najlepiej polecane z 1 posta) oraz możesz dograć rilphone. Jeśli to nie pomoże, ustaw inny dzwonek, ale inny format np. sprawdź jak diamond zachowuje sie na dzwonku WAV, jak na MP3 a jak na WMA. A jeśli nic nie pomoże to dołączysz do grona osób, u których ten problem występuje raz na jakiś czas i nie wiadomo dlaczego :)

Tylko Piotr ma taki problem ze u niego w zaden sposob nie powiadamia z czym ja osobiscie sie jeszcen igdy nie spotkalem ... Owszem bez dzwieku ale widze ze sms miga i jest zielone koleczko mowiace o ilosci SMS w manili ... A u niego ponoc nie ma nic ... Ani sugnaly ani koleczka ani kompletnie nic ... SMS od razu laduje w odebranych ... Dziwne ... Ja nie mam takich problemow i nigdy nie miałem ...

Co do moda z sluchaweczkami ... rzeczyiscie zmiana rejestru na 0 nie wylacza tego ... Ale jak ktos nie chce to poprostu wywalic cały string rejestru SR i po problemie ;)

*

Offline surg

• 45
« Odpowiedź #2713 dnia: Sierpień 27, 2009, 23:25:12 »
Coś jest nie tak z tym sliderem. Jeżeli mam telefon w kieszeni i nie mogę odebrać połączenia, to z chwilę sam mnie łączy z tym numerem. Może to wina tego ,że ekran nie wygasza sie automatycznie po nieodebranym połączeniu? Przedtem miałem inny rom i używałem Pocket shield. Czy z tym romem nie będzie on powodował żadnych konfliktów? A może można coś poprawić z tym suwakiem?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2714 dnia: Sierpień 28, 2009, 08:02:46 »
Coś jest nie tak z tym sliderem. Jeżeli mam telefon w kieszeni i nie mogę odebrać połączenia, to z chwilę sam mnie łączy z tym numerem. Może to wina tego ,że ekran nie wygasza sie automatycznie po nieodebranym połączeniu? Przedtem miałem inny rom i używałem Pocket shield. Czy z tym romem nie będzie on powodował żadnych konfliktów? A może można coś poprawić z tym suwakiem?

Odnosnie PocketShield nie mam pojecia bo nie uzywam ... poprostu sprawdz ... Jak boisz sie ze cos namiesza zrob wczesniej kopie zapasowa SPRITEm ... A potem jak cos nie tak bedzie HR i przywroc kopie ...  Ja tam nie mam problemu ze sliderem ...

*

Offline surg

• 45
« Odpowiedź #2715 dnia: Sierpień 28, 2009, 23:22:56 »
Czyli nie zdarzają Ci się przypadkowe połączenia po nieodebranym połączeniu, ekran się wyłącza,a przyciski są nieaktywne? Ja nie mam zamiaru nic zmieniać, tylko może muszę zmienić jakieś ustawienia? 

*

Offline ramac

• 41
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2716 dnia: Sierpień 29, 2009, 00:19:52 »
Co do problemów z sms-ami to u mnie problem nasila się wraz z upływem czasu po uruchomieniu systemu. Ostatnio po kilku dniach doszło do tego że przyszło z 5 sms-ów pod rząd bez dzwonka, SR i od 2 dni na razie spokój :) Prawdopodobnie problem powróci za dzień lub dwa...
Znacie jakiś dobry task manager co pokazuje systemowe procesy? Pomonitorował bym trochę, może uda się coś zauważyć :)

*

Offline badd

• 17
« Odpowiedź #2717 dnia: Sierpień 29, 2009, 01:21:35 »
Generalnie, jeśli chodzi o Manilke 2.1 posiada ona tyle błędów, że to jest jakaś masakra... Fakt, wiele rzeczy zostało poprawione na plus, np kalendarz ale ilość błędów jest przytłaczająca... Począwszy od sprawy z smsami, niepojawianie się 'zielonego kółka', po niesygnalizowanie diodami, idąc dalej usługa monitorowania systemu, tzn prosto mówiąc klikając na górny pasek, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy np tego, że bluetooth jest włączony w rzeczywistości nie będąc... Tryb landscape powodujący zawiechy i inne... Ech, nie sposób wymienić.
Czy szykują się jakieś poprawki jeśli chodzi o Manile 2.1? Bo z tego telefonu po prostu nie da się korzystać (nie mówię iż to wina Krzyśka, on akurat odwala kawał dobrej roboty tworząc kolejne wersje oprogramowania dla nas :) )

W związku z tym, czy wiadomo coś na temat następnych relase'ów? Ja chyba jednak na chwilę obecną wrócę do wcześniejszych wypieków i np relase 6.0 który dla mnie sprawiał najmniej problemów :)
" It is a good day to die... "

*

Offline Rysiekm20

• 448
« Odpowiedź #2718 dnia: Sierpień 29, 2009, 07:54:49 »
Generalnie, jeśli chodzi o Manilke 2.1 posiada ona tyle błędów, że to jest jakaś masakra... Fakt, wiele rzeczy zostało poprawione na plus, np kalendarz ale ilość błędów jest przytłaczająca... Począwszy od sprawy z smsami, niepojawianie się 'zielonego kółka', po niesygnalizowanie diodami, idąc dalej usługa monitorowania systemu, tzn prosto mówiąc klikając na górny pasek, można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy np tego, że bluetooth jest włączony w rzeczywistości nie będąc... Tryb landscape powodujący zawiechy i inne... Ech, nie sposób wymienić.
Czy szykują się jakieś poprawki jeśli chodzi o Manile 2.1? Bo z tego telefonu po prostu nie da się korzystać (nie mówię iż to wina Krzyśka, on akurat odwala kawał dobrej roboty tworząc kolejne wersje oprogramowania dla nas :) )

W związku z tym, czy wiadomo coś na temat następnych relase'ów? Ja chyba jednak na chwilę obecną wrócę do wcześniejszych wypieków i np relase 6.0 który dla mnie sprawiał najmniej problemów :)
Ja takich problemow nie mam i normalnie ze wszystkiego korzystam.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline aope

• **
  • 235
  • Wiem, że nic nie wiem
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, ROM: Gen.Y D2 R3 Radio: 1.13.25.24
« Odpowiedź #2719 dnia: Sierpień 29, 2009, 08:02:05 »
Generalnie, jeśli chodzi o Manilke 2.1 posiada ona tyle błędów, że to jest jakaś masakra... (...)

Nie mam żadnych tego typu problemów z Manilą 2.1. Nic z tego co opisałeś, nie występuje u mnie. Może zrób MTTY z przypiętego wątku, bo to definitywnie wygląda na problem kwalifikujący się nie pod błędy manili, a pod śmietnik w pokecie. Zabłędzona to była Manila 2.0 od xboxmod, ta wersja 2.1 jest o NIEBO lepsza, stabilniejsza i posiadająca mniej błędów.
I znowu wydajemy pieniądze, których nie mamy, na rzeczy, których nie potrzebujemy, żeby imponować ludziom, których nie lubimy.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2720 dnia: Sierpień 29, 2009, 11:46:03 »
Jakby ktoś chciał to w załączniku CAB z ikonkami z Manili 2.5 ... Lekko zmodyfikowanymi przeze mnie zeby lepiej wyglądały ;)

*

Offline surg

• 45
« Odpowiedź #2721 dnia: Sierpień 29, 2009, 13:06:44 »
tak patrzę na te screeny i zastanawiam się czemu to tło jest takie zielone. U mnie jest czarne?

Napisane: Sierpień 29, 2009, 13:02:35
i jak zrobić żeby przyciski sprzętowe były zablokowane podczas przychodzącego połączenia?

*

Offline badd

• 17
« Odpowiedź #2722 dnia: Sierpień 29, 2009, 13:28:59 »
aope, zrobię, jak mówisz. Miejmy nadzieję, że to pomoże, bo 2.1 naprawdę pod wieloma względami mi się podoba... I dam znać za parę dni o wynikach ;]

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2723 dnia: Sierpień 29, 2009, 13:30:28 »
tak patrzę na te screeny i zastanawiam się czemu to tło jest takie zielone. U mnie jest czarne?

Napisane: Sierpień 29, 2009, 13:02:35
i jak zrobić żeby przyciski sprzętowe były zablokowane podczas przychodzącego połączenia?

U Ciebie jest czarne bo sobie nie dograłes modyfikacji która robi tło tapety na wszystkich TABach ... Przeczytaj w 1 poscie ...

Co do blokowania ... Nie mam teraz pomysłu co by Ci doradzic ... Moze jakis inny uzytkownik spotkał sie z programem do tego ... Choc osobiscie uwazam ze te przyciski sa po to zeby odebrac rozmowe wiec po co je blokowac ? Wiem chcesz zeby przypadkowo W KIESZENI nie naciskało Ci przyciskow i chcesz odbierac tylko sliderem ... Ja niestety nie przypominam sobie w tej chwili czy jest do tego jakis program albo ustawienia ...

*

Offline surg

• 45
« Odpowiedź #2724 dnia: Sierpień 29, 2009, 13:34:11 »
Rozumiem. Dzieki. Czesto zdarza mi sie również, że po naciśnieciu start/ustawienia-nie otwiera się menu i potrzebny jest SR, żeby znów było ok.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2725 dnia: Sierpień 29, 2009, 13:38:51 »
Rozumiem. Dzieki. Czesto zdarza mi sie również, że po naciśnieciu start/ustawienia-nie otwiera się menu i potrzebny jest SR, żeby znów było ok.

Wiem, że raz na wersji ktora jest dostępna tez mi sie to zdarzyło ... Obecnie mam wgraną nieco inna z niektorymi pakietami wymienionymi i narazie nie miałem jeszcze tego objawu ... Ale potestuję ja nieco dłuzej i ewentualnie zuploaduje zebyscie i wy mogli ja potestowac ...

EDIT:

I jeszcze jeden zestawik ikonek Manila 2.5 tym razem w pełni dopasowane do DI2 GREEN bez zbednych roznokolorowych pstrokacen ekranu :) Zastanawiam się czy w kolejnej wersji nie wgotowac ich w ROM ... Ale to narazie tylko pomysł :) Niech chetni zainstaluja i zadecyduja :) Pozdrawiam !

« Ostatnia zmiana: Sierpień 29, 2009, 14:34:44 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline lukaszde

• *
  • 88
    • WTW2
« Odpowiedź #2726 dnia: Sierpień 29, 2009, 15:14:52 »
Bardzo fajniutke te ikonki, osobiscie jestem za wgotowaniem  :ok:

*

Offline badd

• 17
« Odpowiedź #2727 dnia: Sierpień 29, 2009, 15:28:31 »
Więc zgodnie z waszymi zaleceniami zrobiłem MTTY, wszystko przebiegło tak jak powinno, potem hr, z tym że... Po pierwszym uruchomieniu ciągle to samo :(
Mam wgraną edycję M2.1 z 18.08, Radio 1.13.25.24 i kurcze nadal te same błędy. Już nie wiem, co robię nie tak... Czy może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #2728 dnia: Sierpień 29, 2009, 15:30:56 »
Więc zgodnie z waszymi zaleceniami zrobiłem MTTY, wszystko przebiegło tak jak powinno, potem hr, z tym że... Po pierwszym uruchomieniu ciągle to samo :(
Mam wgraną edycję M2.1 z 18.08, Radio 1.13.25.24 i kurcze nadal te same błędy. Już nie wiem, co robię nie tak... Czy może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Wieczorem postaram się  zuploadować wersję której obecnie uzywam ... Moze ona rozwiąze Twoje problemy .. CHoc z obecnie dosteopna nie miałem takich kłopotów jak Ty. Jak widac zdecydowana wieskzosc rowniez nie ... Ale zobaczymyczy ta wersja nowsza cos da ...

*

Offline badd

• 17
« Odpowiedź #2729 dnia: Sierpień 29, 2009, 15:55:30 »
Wieczorem postaram się  zuploadować wersję której obecnie uzywam ... Moze ona rozwiąze Twoje problemy .. CHoc z obecnie dosteopna nie miałem takich kłopotów jak Ty. Jak widac zdecydowana wieskzosc rowniez nie ... Ale zobaczymyczy ta wersja nowsza cos da ...

Ślicznie dziękuje... A na razie przemęczę się z tym jeszcze trochę i pokombinuje... Może coś w międzyczasie zrobiłem nie tak.