Bardzo przyjemny ROM,
Krzysiecw! Jestem pod wrażeniem jego stabilności i szybkości, wcześniej używałem różnych wersji od qsqa, ale jakoś mi nie podchodziły, nie powalały szybkością działania, i ostatnio te dziwne ikonki, kompletnie nie intuicyjne

Ale do rzeczy, po paru dniach intensywnego działania:
- rewelacyjny ROM w połączeniu z radiem 1.11.25.01 - teraz mogę nawet odbierać "głuchacze"

żadnego opóźnienia w dzwonieniu, jeszcze nigdy na Diamondzie nie zaznałem takiej rzeczy

- na ekranie today pod manilią, coś jest nie tak ze spotkaniami w kalendarzu, jest godzina 10, a ja ciągle widzę spotkania które się odbyły z godziny 7, 8, 9, które trwają np. 30-45 minut , a wiec juz na pewno nie powinny być wyświetlane. Troche to przeszkadza, do każdego dnia mam po 20-30 zdarzeń, przez co o godzinie 12 już nie widzę następnych spotkań, tylko wszystkie już minione

- będąc w kalendarzu (tym wbudowanym w manilię), tapam w jakiś dzień, przechodzi do szczegółów dnia (ciagle w manili) gdzie mam spis spotkań, który mogę przewijać - i tu problem, bo jak chce spojrzeć na spotkania z końca dnia - lista "ucieka" mi na sam początek, tzn. nie mogę przewinąć tak, abym widział jej koniec. Łatwo to sprawdzić dodając np. 5-6 spotkań do danego dnia, przesuwając palcem - widzę te spotkania, ale gdy "puszczam" palec - lista ucieka mi na początek dnia

- po włączeniu pocketa, często przed podaniem PIN-u (gdy loguje się do GSM) - wyskakuje mi klawiatura qwerty przysłaniająca dialpad telefonu do wpisania pinu
- gdy chce zmienić tapetę, wybieram album z którego ma wyświetlić obrazki, ale gdy w katalogu jest dużo podkatalogów, znów nie mogę przewinąć listy na ostatnie pozycje folderów, ten sam problem co z kalendarzem - przesuwając palcem - widzę "dolne" katalogi z obrazkami, ale jak zwalniam palec - spis folderów znów ucieka mi do góry

Dodam tylko , że format po zmianie rom i radia - wykonany, podejrzewam że są to chyba niedociągnięcia samej manili, a nie romu, tak przynajmniej mi się zdaje.
Chętnie zobaczyłbym coś opartego na 6.5 bez manili, testowałem pare dni rom od qsqa, przypadł mi ten rom do gustu, ale raz że ikonki są w ogóle nie intuicyjne, a dwa, jest problem z ładowaniem podczas korzystania z nawigacji.
Na pewno zainstaluje kolejną wersję Twojego romu, bo zapowiada się super