[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 701022 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND Blackberry 9700
Odp: [7.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v2.0) [Manila2]
« Odpowiedź #270 dnia: Maj 09, 2009, 21:21:02 »
Mam pytanie odnośnie Opery. nie wiem czy to kwestia romu, ale wcześniej się z tym nie spotkałem.
Dziś odpaliłem na chwile przeglądarkę i po otworzeniu trzech stron dostałem komunikat że: uwaga, mało pamieci, otworzono zbyt dużą ilość kart.
po kliknięciu na jeszcze jeden odnośnik wywaliło że otworzono za dużo kart, i powiesiło się wszystko, pomógł tylko SR.
Wcześniej uzywałem przeglądarki wiele razy i o wiele dłużej i nic takiego mnie nie spotkało. Czym to jest spowodowane?

I jeszcze moje spostrzeżenie dot. baterii. Dziś (po raz pierwszy od zakupu Diamonda :) ) nie miałem kompletnie czasu się nim bawić.
Odłączyłem od ładowarki o 9 rano, w ciągu dnia: 3 krótkie rozmowy, 5 minut internetu po edge`u, 2x SR,
dodatkowo sprawdzanie poczty firmowej co 60 min. (żadnego maila), raz poczta prywatna ( 3 maile ).
dodatkowo ustawienie odłączania transmisji danych po minucie.
O 9 wieczorem patrzę na telefon.... :O~   94% baterii. Jak dla mnie rewelacja.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #271 dnia: Maj 09, 2009, 22:43:52 »
Hello,

Poza tym, że literki w kontaktach i pogodzie nachodzą na siebie wszystko OK  :ok: , przyłączam się też do propozycji o jakiegoś .caba z ikonką baterii (może podobnie jak w FireROM'ie od xcoom'a?)

Ale mam też jeden złośliwy problem, budzik nie dzwoni... o czym sam się dosyć nieprzyjemnie raz przekonałem :). Sprawdzałem to potem, w 'dźwiękach i powiadomieniach'- alarmy i przypomnienia są zaznaczone. Sam alarm, że tak powiem się włącza, tyle że w trybie hmm milczy :) wyskakuje mi tylko info o tym, że budzenie ma miejsce i na tym koniec, 0 dźwięku.  :mysli:

wybierz sobie inny dźwięk alarmu, będzie ok

Przyczna tego jest to ze alarm5 ustawiony jako dzownek budzika nie istnieje :) Zapomniałem o tym kompletnie ... (pozostaość z kuchni billyego) ... Zmiana na inny dzownek obecny w urzadzeniu juz rozwiazuje problem ;) Co do baterii ... xcoom to xcoom  ;) Ja to ja ... jak znajde badz sam stworze ikone baterii ktora bedzie mi odpowiadała wygladem i bedzie pasować do ROMu to ja zaimplementuje ... Narazie wymieniam bebechy ikon systemowych i nie tylko :) Ale to w kolejnej wersji ROMu. Kto wie moze i nad bateria pomyśle. Na pewno nie wgram zadnego taskbara wielokolorowego o nieujednoliconych ikonach ... Dla mnie to w ogole nie wyglada i gryzie sie z reszta ... Wszystko musi wspolgrac i tworzyc harmoniczna całość a nie kazda ikonka inna... To jest moja dewiza ... I jej sie bedę trzymał do konca ... Zawsze mozna sobie wgrac samemu taskbar jaki sie chce ...
Napisane: Maj 09, 2009, 22:40:50
Mam pytanie odnośnie Opery. nie wiem czy to kwestia romu, ale wcześniej się z tym nie spotkałem.
Dziś odpaliłem na chwile przeglądarkę i po otworzeniu trzech stron dostałem komunikat że: uwaga, mało pamieci, otworzono zbyt dużą ilość kart.
po kliknięciu na jeszcze jeden odnośnik wywaliło że otworzono za dużo kart, i powiesiło się wszystko, pomógł tylko SR.
Wcześniej uzywałem przeglądarki wiele razy i o wiele dłużej i nic takiego mnie nie spotkało. Czym to jest spowodowane?

Niestety ale wszystkie te bajery RAMu potrzebuja ... Opera zre go na grande ... otwieranie kilku zakladek raczej nie poprawi wydajnosci systemu :) Aczkolwiek mi jeszcze ani razu nie wywalilo komunikatu o braku pamieci ... Wszystko zalezy rowniez od tego jakich dodatkowych programow uzywa kazdy z nas ... KAzdy program inaczej je RAM chodzac w tle ... Wybaczcie ale ja konfiguracji pod kazdego z osobna nie moge zrobic :) POd moja konfiguracja najwyzszy poziom zuzycia to 73%. Wiecej nie zanotowałem ... No chyba ze wlasnie po otwarciu opery skoczy do 80 kilku ...

*

Offline lukers

• **
  • 101
  • :)
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #272 dnia: Maj 10, 2009, 00:16:06 »
chcialem zainstalowac SPB_Mobile_Shell_v3.0 i pisze ze jest problem z certyfikatami? o co chodzi?
HTC Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #273 dnia: Maj 10, 2009, 00:26:15 »
chcialem zainstalowac SPB_Mobile_Shell_v3.0 i pisze ze jest problem z certyfikatami? o co chodzi?

Nie mam pojecia  ... Ja w certyfikatach nic nie grzebałem ...

*

Offline onslow

• 9
    • Osiołowo
  • Sprzęt: HP Pavilion DV5 1160EW
« Odpowiedź #274 dnia: Maj 10, 2009, 09:40:39 »

u mnie ten sofcik działa bez problemu na tym ROMie
HTC DIAMOND

ROM: Dark Innovation 2 Sense 2.1 (30.12.2009)
Radio ROM version: 1.17.25.09

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #275 dnia: Maj 10, 2009, 11:13:03 »
Witam. A czy ktoś ma jakieś info na temat "finalnej" wersji manilli 2 na nasze diamenciki? Wiecie może kiedy będzie albo czy w ogóle są jakieś prace nad nią? Szukałem na xda ale nie znalazłem :S

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #276 dnia: Maj 10, 2009, 11:18:32 »
Witam. A czy ktoś ma jakieś info na temat "finalnej" wersji manilli 2 na nasze diamenciki? Wiecie może kiedy będzie albo czy w ogóle są jakieś prace nad nią? Szukałem na xda ale nie znalazłem :S

Dopoki nie przeprotuja Dialera z Rhodium nie bedzie nowej manili2 ... ND4SPD (uzytkownik z XDA) powiedział ze jak skoncza mu sie niedlugoi egzaminy to zabierze sie spowrotem za portowanie Dialera ... bez niego ani rusz ...

*

Offline badd

• 17
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #277 dnia: Maj 10, 2009, 23:44:48 »
Rozumiem Krzysiecw.
Propo caba CourtainOff, hmm - dziwne, ale za 6 instalacją zaczął działać :D SR też nie miał wpływu. Jakiś bug pewnie załapałem mały. Ale nic, ważne, że działa.
Co do NFSa sprawdze u siebie. Tylko...
Hmm to pewnie błąd samej Manili 2, albo co bardziej prawdopodobne jakieś moje niedopatrzenie, ale jak wchodzę w zakładkę wiadomości pokazuje mi że jest np na 1/25 wiadomości. I mimo tego że wiadomości mam dużo dużo więcej, ciągle pokazuje mi że mam ich tylko 25...
" It is a good day to die... "

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #278 dnia: Maj 11, 2009, 00:30:40 »
Hmm to pewnie błąd samej Manili 2, albo co bardziej prawdopodobne jakieś moje niedopatrzenie, ale jak wchodzę w zakładkę wiadomości pokazuje mi że jest np na 1/25 wiadomości. I mimo tego że wiadomości mam dużo dużo więcej, ciągle pokazuje mi że mam ich tylko 25...

To nie jest zaden BUG manili ... Nie wiem czy wiesz ale w manili1 rowniez wyswietlalo sie maksymalnie 25 wiadomosci ostatnich ... reszte trzeba było juz wchodzic w Windowsowe przegladanie ... Taki juz urok manili ...
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 00:32:22 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline badd

• 17
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #279 dnia: Maj 11, 2009, 02:01:10 »
To nie jest zaden BUG manili ... Nie wiem czy wiesz ale w manili1 rowniez wyswietlalo sie maksymalnie 25 wiadomosci ostatnich ... reszte trzeba było juz wchodzic w Windowsowe przegladanie ... Taki juz urok manili ...

Hmm więc teraz zabiłeś mi klina. Bo głowy nie dam, ale w romie Innovation .4 pokazywał mi więcej. Dziwne :D
Generalnie to i tak korzystam z Windowsowej obsługi wiadomości, bo ta Manilowa jest ekhm nieuzyteczna :D
Okej, to już rozumiem...
I z niecierpliwością czekam na update ikon :)
" It is a good day to die... "

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #280 dnia: Maj 11, 2009, 13:55:58 »
Coraz więcej spotykam na XDA ROMów opartych o najnowszym oryginalnym ROMie HTC 2.07 :wink:
Są to nowe ROMy oparte zarówno o WM6.1 jak i o WM6.5
Czy jest coś w nim takiego że opłaca się na nim budować kuchnię i ROM :?:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
« Odpowiedź #281 dnia: Maj 11, 2009, 15:35:30 »
Cześć

Jako zadowolony użtkownik opisywanego ROM-u proszę o kilka wskazówek.
1. Jak zobaczyć całą wiadomość SMS gdy nie mieści się ona na ekranie podstawowym? W oryginale HTC po kliknięciu na tekście wiadomości otwierało się okno do odpowiedzi i był cały tekst, który można było przewijać. Tu niestety ekran jest pusty.
2. Jakim programem można podmienić fabryczne programy, tak, aby np. kontakty od razu przeglądać np. w iContact? Mam program SSMPa, ale on nie chce działać.

pozdrawiam

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #282 dnia: Maj 11, 2009, 16:13:59 »
Coraz więcej spotykam na XDA ROMów opartych o najnowszym oryginalnym ROMie HTC 2.07 :wink:
Są to nowe ROMy oparte zarówno o WM6.1 jak i o WM6.5
Czy jest coś w nim takiego że opłaca się na nim budować kuchnię i ROM :?:

Probowałem zaktulizować do ROMu na 2.07 i po postawieniu kuchni na tym buildzie RAMu zzarło ok 10% wiecej ... Wydaje mi sie ze nie ma sensu stawiac kuchni na tym buildzie bo to jest praktycznie ten sam ROM.

Cześć

Jako zadowolony użtkownik opisywanego ROM-u proszę o kilka wskazówek.
1. Jak zobaczyć całą wiadomość SMS gdy nie mieści się ona na ekranie podstawowym? W oryginale HTC po kliknięciu na tekście wiadomości otwierało się okno do odpowiedzi i był cały tekst, który można było przewijać. Tu niestety ekran jest pusty.
2. Jakim programem można podmienić fabryczne programy, tak, aby np. kontakty od razu przeglądać np. w iContact? Mam program SSMPa, ale on nie chce działać.

pozdrawiam

1. Klikasz na Wiecej w zakladce Wiadmosci i ogladasz wiadomosci po staremu ... Ewentualnie instalujesz munZoomExt z Dodatkow do ROM z mojego gryzonia (ale wtedy zniknie ci manilowski podglad okna czatu)
2. Sa do tego odpowiednie klucze w rejestrze ... Ja osobiscie znam tylko komende zaby to manila obslugiwała kontakty ...

*

Offline Mystik

• **
  • 129
    • http://neo.mystik.alfatel.pl
  • Sprzęt: HTC Diamond :)
« Odpowiedź #283 dnia: Maj 11, 2009, 16:54:55 »
1. Klikasz na Wiecej w zakladce Wiadmosci i ogladasz wiadomosci po staremu ... Ewentualnie instalujesz munZoomExt z Dodatkow do ROM z mojego gryzonia (ale wtedy zniknie ci manilowski podglad okna czatu)
Dzięki. Pierwsza Twoja rada mi wystarczy.
2. Sa do tego odpowiednie klucze w rejestrze ... Ja osobiscie znam tylko komende zaby to manila obslugiwała kontakty ...
Może ktoś jeszcze coś podpowie. Bo brak klawiatury do wyszukiwania kontaktów mnie zabija :).

pozdrawiam

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #284 dnia: Maj 11, 2009, 17:55:04 »
Bardzo szybko zużycie RAMU dochodzi do ok 80% i mam poważny problem z aparatem. Po odpaleniu przez chwile pokazuje się obraz po chwili zwiecha i wychodzi z aparatu. Może dlatego, że wgrałem te nowe strowniki o których była mowa ostatnio na forum.
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline vene

• 15
« Odpowiedź #285 dnia: Maj 11, 2009, 18:19:36 »
....

1.A możesz podać te klucze, bardziej jednak mi chodzi o przywrócenie standardowych kontaków. Te z manili nie obsługują wyszukiwania po firmach co je trochę wyklucza. Wiem że te stare kontakty są bo się jakoś do nich dostałem (przez edycję kontaku w formie zaawansowanej czy jakoś tak) bo skrót też prowadzi do tych z manili

2. W kontaktach w adresie jest opcja szukaj na mapie. Da się to jakoś pod coś podmapować żeby się uruchamiała jakaś mapa czy nie bardzo?

3. Z trochę innej beczki jeszcze. Świeżo po zainstalowaniu tego romu (HR był) coś zrobiłem nie bardzo wiem co ale teledon przestał rozpoznawać kto do mnie dzwoni. To znaczy widziałem numer ale nie był on przypisany do kontaktu. Co się mogło stać i jak to poprawić? Jako że nie chciało mi się z tym walczyć to znowu zrobilem HR i jak na razie jest dobrze, tylko niepokoi mnie nawrót tej przypadłości.

*

Offline Weedo

• 17
« Odpowiedź #286 dnia: Maj 11, 2009, 18:46:40 »
W takim razie Krzysiecw, ja nie wiem jak Ty to robisz, ale ja mam srednie zuzycie 85-89% a najwieksze jakie zanotowalem przy normalnym uzywaniu 93%. Wcale nie uzywam czegos szczegolnego oprocz Galarm i StopWatch. czy jest jakis sposob by obnizyc permanentnie to zuzycie?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #287 dnia: Maj 11, 2009, 18:59:33 »
W takim razie Krzysiecw, ja nie wiem jak Ty to robisz, ale ja mam srednie zuzycie 85-89% a najwieksze jakie zanotowalem przy normalnym uzywaniu 93%. Wcale nie uzywam czegos szczegolnego oprocz Galarm i StopWatch. czy jest jakis sposob by obnizyc permanentnie to zuzycie?

Nie potrafie powiedziec co zrobic ... bo u mnie ponad 90 jeszcze nigdy nie zaliczyl ... najwyzsze to ok 78% zaraz po uzyciu Opery ... Tak to mam ok 72%.

A odnosnie kluczy do kontaktów ... Na gryzoniu jest juz CAB.
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 21:10:38 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline eRd

• **
  • 108
« Odpowiedź #288 dnia: Maj 11, 2009, 22:44:06 »
W wersji 2.0 nie dziala mi obrot z uzyciem sensora w albumie, tzn. przekrecam Diamonda i zdjecie albo znika, albo wcale sie nie obraca - w wersji 1.0 bylo chyba ok. Pozdrawiam
Toshiba G900 -> gotowany R OM z kuchni Globalbusa
HTC Touch Diamond -> DI2 v. 7.0 by Krzysiecw

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #289 dnia: Maj 11, 2009, 22:55:31 »
W wersji 2.0 nie dziala mi obrot z uzyciem sensora w albumie, tzn. przekrecam Diamonda i zdjecie albo znika, albo wcale sie nie obraca - w wersji 1.0 bylo chyba ok. Pozdrawiam

W Albumie 3.0 ktory wymagany jest przez manile2 zdjecia juz sie nie obracaja ... W Diamondzie 2 rowniez sie nie obracaja... Tak zadecydowało HTC. Było juz o tym nie raz w tym watku. Musze to chyba dac do 1 posta.

EDIT: Update w 1 poscie :) (Zdjęcie nadchodzącego ROMu)
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 23:04:12 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #290 dnia: Maj 11, 2009, 23:07:21 »

W Albumie 3.0 ktory wymagany jest przez manile2 zdjecia juz sie nie obracaja ... W Diamondzie 2 rowniez sie nie obracaja... Tak zadecydowało HTC. Było juz o tym nie raz w tym watku. Musze to chyba dac do 1 posta.

EDIT: Update w 1 poscie :) (Zdjęcie nadchodzącego ROMu)
zestaw zielono czarny:) lol wyglada fajnie:) nie pozostaje nic tylko czekac:)
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND Blackberry 9700
« Odpowiedź #291 dnia: Maj 11, 2009, 23:17:29 »
No ale kiedy, kiedy :) bo nie wiem czy znów grzebać w diamondzie czy czekać :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #292 dnia: Maj 11, 2009, 23:21:55 »
No ale kiedy, kiedy :) bo nie wiem czy znów grzebać w diamondzie czy czekać :)

Niedługo (w przeciągu mam nadzieję 1-2 dni) ... Narazie jeszcze ostatnie "machnięcia pędzlem" i ewentualne korekty ... Narazie testuje czy wszystkie ikony działaja. I czy trzeba cos jeszcze gdzies poprawić.

*

Offline BelHeI

• **
  • 171
« Odpowiedź #293 dnia: Maj 12, 2009, 00:19:18 »
A będzie nowa wersja na bazie WM 6.5?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #294 dnia: Maj 12, 2009, 00:47:28 »
Podobno jest już Finalna wersja WM6.5 ale jak na razie tylko w języku chińskim a czy jak na razie opłaca się dawać WM6.5 do tego ROMu to nie byłbym tego taki pewien jeszcze. Zobaczymy jak to będzie się sprawowało samo a dopiero później dodawać Manilę2 jak się da bo nie wiadomo czy samodzielny ROM z WM6.5 nie ma czasem większego zużycia RAMu od WM6.1 więc i tak już przy dość dużym zużyciu pamięci to na WM6.5 mogło by być nie na miejscu.

Poza tym jak tylko ma się dodać nowy Build z WM6.5 do tego ROMu a zrezygnować z nowości rodem z WM6.5 na rzecz Manilowych czy HTC jak S2A lub ekran Today czy Dialer to lepiej pozostać przy WM6.1
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

« Odpowiedź #295 dnia: Maj 12, 2009, 07:20:47 »
Mam problem z albumem :)  Pokazuje mi miniatury zdjęć natomiast nie pokazuje mi miniatur filmów nakręconych aparatem.  Zobaczcie jak to wygląda u was.

« Odpowiedź #296 dnia: Maj 12, 2009, 10:19:43 »
A ja mam małą sugestię. W oknie dialera jest fajna zielona klawiatura numeryczna która fajnie wygląda a nad nią kontakty wybierane ostatnio podświetlone takim szarym kolorem który zlewa się z czarnym tłem. A może by tak na zielono podświetlać zaznaczony kontakt żeby był lepiej widoczny? Nie wiem jak będzie to wyglądało więc można by było sprawdzić. V 3 zapowiada się super. Nie mogę się doczekać. Pozdro.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #297 dnia: Maj 12, 2009, 10:25:34 »
A ja mam małą sugestię. W oknie dialera jest fajna zielona klawiatura numeryczna która fajnie wygląda a nad nią kontakty wybierane ostatnio podświetlone takim szarym kolorem który zlewa się z czarnym tłem. A może by tak na zielono podświetlać zaznaczony kontakt żeby był lepiej widoczny? Nie wiem jak będzie to wyglądało więc można by było sprawdzić. V 3 zapowiada się super. Nie mogę się doczekać. Pozdro.

Mozesz sobie sam zmienic ten kolor na co Tylko chcesz ;) Wprowadzasz kolor w postaci kodu FFFFFF - to akurat jest biały 000000 - to czarny itd ... W kazdym programie graficznym masz taka tabele kolorów ;) A ten kod kolory wpisujesz w HKLM/Software/HTC/Phone  highlightColor dword:424242 (taki jest obecnie)

*

Offline kucharz

• **
  • 107
« Odpowiedź #298 dnia: Maj 12, 2009, 10:34:38 »
Bardzo przyjemny ROM, Krzysiecw! Jestem pod wrażeniem jego stabilności i szybkości, wcześniej używałem różnych wersji od qsqa, ale jakoś mi nie podchodziły, nie powalały szybkością działania, i ostatnio te dziwne ikonki, kompletnie nie intuicyjne :(

Ale do rzeczy, po paru dniach intensywnego działania:

- rewelacyjny ROM w połączeniu z radiem 1.11.25.01 - teraz mogę nawet odbierać "głuchacze"  :proud: żadnego opóźnienia w dzwonieniu, jeszcze nigdy na Diamondzie nie zaznałem takiej rzeczy :))

- na ekranie today pod manilią, coś jest nie tak ze spotkaniami w kalendarzu, jest godzina 10, a ja ciągle widzę spotkania które się odbyły z godziny 7, 8, 9, które trwają np. 30-45 minut , a wiec juz na pewno nie powinny być wyświetlane. Troche to przeszkadza, do każdego dnia mam po 20-30 zdarzeń, przez co o godzinie 12 już nie widzę następnych spotkań, tylko wszystkie już minione  :-?

- będąc w kalendarzu (tym wbudowanym w manilię), tapam w jakiś dzień, przechodzi do szczegółów dnia (ciagle w manili) gdzie mam spis spotkań, który mogę przewijać - i tu problem, bo jak chce spojrzeć na spotkania z końca dnia - lista "ucieka" mi na sam początek, tzn. nie mogę przewinąć tak, abym widział jej koniec. Łatwo to sprawdzić dodając np. 5-6 spotkań do danego dnia, przesuwając palcem - widzę te spotkania, ale gdy "puszczam" palec - lista ucieka mi na początek dnia :(

- po włączeniu pocketa, często przed podaniem PIN-u (gdy loguje się do GSM) - wyskakuje mi klawiatura qwerty przysłaniająca dialpad telefonu do wpisania pinu

- gdy chce zmienić tapetę, wybieram album z którego ma wyświetlić obrazki, ale gdy w katalogu jest dużo podkatalogów, znów nie mogę przewinąć listy na ostatnie pozycje folderów, ten sam problem co z kalendarzem - przesuwając palcem - widzę "dolne" katalogi z obrazkami, ale jak zwalniam palec - spis folderów znów ucieka mi do góry :(

Dodam tylko , że format po zmianie rom i radia - wykonany, podejrzewam że są to chyba niedociągnięcia samej manili, a nie romu, tak przynajmniej mi się zdaje.

Chętnie zobaczyłbym coś opartego na 6.5 bez manili, testowałem pare dni rom od qsqa, przypadł mi ten rom do gustu, ale raz że ikonki są w ogóle nie intuicyjne, a dwa, jest problem z ładowaniem podczas korzystania z nawigacji.

Na pewno zainstaluje kolejną wersję Twojego romu, bo zapowiada się super  :ok:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #299 dnia: Maj 12, 2009, 10:40:49 »
- na ekranie today pod manilią, coś jest nie tak ze spotkaniami w kalendarzu, jest godzina 10, a ja ciągle widzę spotkania które się odbyły z godziny 7, 8, 9, które trwają np. 30-45 minut , a wiec juz na pewno nie powinny być wyświetlane. Troche to przeszkadza, do każdego dnia mam po 20-30 zdarzeń, przez co o godzinie 12 już nie widzę następnych spotkań, tylko wszystkie już minione  :-?

- będąc w kalendarzu (tym wbudowanym w manilię), tapam w jakiś dzień, przechodzi do szczegółów dnia (ciagle w manili) gdzie mam spis spotkań, który mogę przewijać - i tu problem, bo jak chce spojrzeć na spotkania z końca dnia - lista "ucieka" mi na sam początek, tzn. nie mogę przewinąć tak, abym widział jej koniec. Łatwo to sprawdzić dodając np. 5-6 spotkań do danego dnia, przesuwając palcem - widzę te spotkania, ale gdy "puszczam" palec - lista ucieka mi na początek dnia :(

- po włączeniu pocketa, często przed podaniem PIN-u (gdy loguje się do GSM) - wyskakuje mi klawiatura qwerty przysłaniająca dialpad telefonu do wpisania pinu

- gdy chce zmienić tapetę, wybieram album z którego ma wyświetlić obrazki, ale gdy w katalogu jest dużo podkatalogów, znów nie mogę przewinąć listy na ostatnie pozycje folderów, ten sam problem co z kalendarzem - przesuwając palcem - widzę "dolne" katalogi z obrazkami, ale jak zwalniam palec - spis folderów znów ucieka mi do góry :(

- niestety ... to zapewne błąd manili2. Cały czas czekam na finalna wersje ... Jak ruszy sprawa z portem Dialera to  i manila2 wyjdzie nowsza.
- rowniez manila2 ... pamietaj ze domyslnie była ona dla WVGA stad normalnie te dwa ostatnie tam sa widoczne :) VGA je ucina ... błąd portu.
- to tez manila2 ... ktora potrzbuje launchera uaktywniajacego klawiature ... W nowej wersji juz tego nie bedzie. Mam plik exe ktory laduje manile bez wysiwetlania klawiatury ale wtedy nie działaja przyciski pod kontaktami w zakladce ludzie. Po to wlasnie potrzebny jest Dialer z Topaza/Rhodium.
- odnosnie tej tapety problem byl poruszony kilk apostów wczesniej ... Ale ten problem pojawia sie tylko i wyłącznie przy wyborze folderów własnie chcac ustawic Tapete. (jesli chodzi o to menu wyskakujace spod sofkeya (i nie widac 2 ostatnich folderów)

Ja niestety z tymi błędami nic nie moge zrobic ... czekam na nowa manile.

Ciesze sie ze ROM sie podoba. Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 10:44:46 wysłana przez Krzysiecw »