Jeśli wam nie odtwarza dźwięków przy SMSie to sprawdźcie, czy aby na pewno macie zaznaczoną opcję "Powiadomienia (alarmy, przyp.)" w ustawieniach > dźwięki i powiadomienia.
U mnie sytuacja wyglądała następująco:
1) Po wgraniu DIv.7 dźwięki SMS były. Również nigdy wcześniej (na wcześniejszych ROMach) nie miałem z tym problemu.
2) Po kilku dniach użytkowania przyszedł jeden SMS bez dźwięku. Później drugi.
3. Wgrałem rilphone.dll pod moje radio (używam tego samego radia do Krzysiecw i użyłem rillphone które podał w poście stronę wcześniej). Dodałem również wpis do rejestru.
4) Nic się nie zmieniło. SMSy nadal przychodziły chaotycznie, raz dźwięk był, raz nie.
5) Od wczorajszego wieczoru zauważyłem, że przy SMSach dźwięk przestał być odgrywany w ogóle! Przy każdym jednym SMSie (a wysłałem na próbę chyba z 20). Dźwięku nie ma.
6) Próbowałem zmieniać dźwięki SMS - ale bez rezultatu.
7) Usunąłem wpis z rejestru odnośnie nowego rilphone, ale samego rilphone.dll nie mogłem usunąć (total commander sobie nie radził, nawet kiedy wyłaczyłem moduł GSM). Tak więc wpis z rejestru zniknął, ale rilphone.dll został.
8 Nadal bez zmian, dźwięku przy SMSach nie ma w ogóle!!
9) Wchodzę do ustawień > dźwięki, a tam nie ma "ptaszka" przy opcji "Powiadomienia (alarmy, przyp.)". Zaznaczyłem i odtąd dźwięk przy nowych SMSach jest ZAWSZE (wysłałem na próbę po raz kolejny ponad 20 SMSów z bramek, róznych innych numerów, znanych i nieznanych).
Jestem na 100% przekonany, że nie odznaczałem opcji "Powiadomienia (alarmy, przyp.)". Albo opcja ta nie była ustawiona od początku i dźwięki SMS były, albo opcja ta odznaczyła się sama. Jak to w ogóle możliwe?