Również macie czasami zwisy klawiatury w układzie 'Phone keypad' ? Chodzi mi o to, że często gdy piszę szybko długi wyraz to klawiaturka zamarza na jakiś czas i nic nie można zrobić :/ Oczywiście mam wgraną nowszą wersję EzInput 2.1v2
Kolejna sprawa, czy działa wam poprawnie porada nr 18 czyli 'Zmiana klawiatury w zależności od położenia rysika' z tego tematu => http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=105440.0 ? U mnie za każdym restartem telefonu wywala błąd 'Can't initialize SIP CLSIDs for stylus status'...jak to naprawić?
ad.1. Tak, mamy zwisy. Przynajmniej ja mam. Pisałem o tym wyżej, z resztą nie ja pierwszy poruszyłem ten temat. Czytaj co było wcześniej!
ad.2. HtcExFun nie działa, bo w systemie jest tylko jedna klawiatura czyli EzInput i widziana jest jako Touch Input. W starszych ROMach DI, gdzie była stara EzInput która pozwalała na zmianę na małą qwerty można było używać porady nr 18 i zmiany klawiatury w zależności od położenia rysika. Teraz jest to nie możliwe bo po prostu jest tylko jedna klawiatura "Touch Input", nie ma standardowej małej qwerty. W skład Touch Input wchodzi qwerty, phone keyboard i compact qwerty, ale przez WM widziana jest jako jedna klawiatura Touch Input. Mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłem. Wszystkiemu winna jest nowa EzInput.
trochę z innej beczki:
Czy można w tym romie przywrócić standardowy dialer, bądź czy istnieje jakikolwiek inny na diamonda dialer 3g?
Można przywrócić standardowy dialer, po to jest z resztą w dodatkach "wyłącz dialer tachi" czy coś podobnego. Pierwsze wyłączasz skórke dialera w Diamond Tweak albo ACT (włączy się wtedy standardowy dialer, który nie widzi kontaktów) oraz traktujesz diamonda CABem z dodatków co powoduje, że standardowy dialer WM widzi kontakty. Tylko, że standardowy dialer WM nie obsługuje wideorozmów. Nowy dialer Tachi równiez. Albo zainstalujesz jakiś inny dialer, który ma wideorozmowy, albo poczekasz jak wszyscy na dialer Tachi z wideorozmowami (w końcu musi się ukazać na XDA, chłopaki się starają przecież).