Witam,
Z kontaktami tez mam spory problem. Przyznam ze w temacie "Diamondowym" jestem dosyc zielony wiec byc moze cos robie zle

Diamencika mam dobre pol roku, pierwszego dnia wpakowalem roma FULL by Xcoom (o ile dobrze pamietam) i nowe radyjko - dzialalo elegencko. Kilka dni temu postanowilem odswiezyc Diamenta, wybralem nowy rom - Dark innovation Blue. Przed instalacja na wszelki wypadek zrobilem kopie kontaktow (poza danymi PIM nic wiecej nie bylo backupowane) uzywajac SPB backup. Romik sie ladnie zainstalowal, wymienilem od razu radyjko, przywrocilem kontakty, sprzet dziala super

Ale ... pojawil sie problem - telefon nie rozpoznaje numerow smsow i polaczen przychodzacych. W efekcie pomimo posiadania danego numeru w kontaktach, przy polaczeniu przychodzacym nie widze danych dzwoniacej osoby, a tylko jej numer - tak jak w wypadku nowego, nieznanego numeru. Do tego napotkalem na frustrujace ograniczenie - po zakonczeniu rozmowy pojawia sie pytanie czy dodac dana osobe do kontaktow, jesli tu wybiore "nie" to pozniej mam duzy problem zeby dany kontakt w jakis prosty sposob jednak dodac. Oczywiscie mozna sobie zapisac numer na karteczce i wpisac recznie.. nie zawsze sie jednak kartka jest pod reka.
Po tym jak okazalo sie ze telefon nie rozpoznaje numerow dzwoniacych osob, usunalem dwa kontakty ktore powinien rozpoznac, i dodalem je na nowo recznie - w efekcie w historii polaczen kontakty zostaly prawidlowo rozpoznane, niestety wciaz nie sa rozpoznawane przy smsach. Taka sama proba z trzecim kontaktem wogole nie dala zadnego rezultatu - pomimo ponownego wpisania kontaktu nie jest on rozpoznawany ani przy polaczeniu przychodzacym, ani w wypadku przychodzacego smsa. Przyznam ze bardzo utrudnia mi to codzienne uzywanie Diamonda jako telefonu, postanowilem wiec zrobic ekseperyment - zainstalowalem Resco Contact Manager i ... tu wszystko dziala ! Smsy w skrzynce przychodzacej prawidlowo rozpoznawane, podobnie jak historia polaczen w Call History, jedyny roblem ze Resco dzialac bedzie jedynie 7 dni, pozatym tym funkcjonalnosc Diamoncika bez Resco w zupelnosci mi wystarcza, o ile dziala...
Instalacja Roma odbyla sie w kolejnosci: backup PIM, instalacja Roma, HR bez czyszczenia internal storage, przywrocenie danych z backupu, instalacja radyjka. Sam Rom bardzo mi sie podoba, gdyby nie ten nieszczesny problem z kontaktami..
Co moge zrobic, co zalecacie zeby przywrocic pelna funkcjonalnosc ? Sprobowac ponownie wpalic Rom ? Nie wiem, moze robie cos zle ? Spotkal sie ktos z podobnym problemem w wypadku Dark Innovation ?
Pozdrawiam
Grzesiek