[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 697391 Wyświetleń

*

Offline jac23

• 31
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond, HTC Magic, Nokia E63, Samsung Omnia 2
Odp: [UPDATE][04.07.09][ROM][2.07][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v6.0) [build 21051]
« Odpowiedź #1860 dnia: Lipiec 04, 2009, 22:14:38 »
Na TF3D nie było tego :E no a jak widać do 2 wrzucili jeszcze taki bajer.... Wybaczcie, ale męczyłem się z tym już chyba z miesiąc;p

No to dobrze, że już wszystko u Ciebie działa.

Odp: [UPDATE][04.07.09][ROM][2.07][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v6.0) [build 21051]
« Odpowiedź #1861 dnia: Lipiec 05, 2009, 07:12:53 »
5.1 pochodził 1-2 dni i jak padała bateria to się zawiesił i SR.
Potem już tylko HR zamiast SR.
Wgrałem 6 i to samo.
Wróciłem do billego i wygląda dobrze, hm zobaczymy.
Pierwszy raz takie problemy miałem.
...
Właśnie zaliczył zwiechę na billym i HR zamiast SR

Co jest grane, miał ktoś taką chorobę ?

Wyjąłem baterię i sima na chwilę i wstał tak jak po SF.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 08:01:08 wysłana przez jacyj23 »

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #1862 dnia: Lipiec 05, 2009, 08:43:58 »
Może to jednak zależy od poszczególnych urządzeń? Ja nie używałem 5.1 tylko 5.0 i takich jazd nie miałem, jakie tu były opisywane.. 6 mam od wczoraj wieczór i spisuje się świetnie, a poza instalacją już różne rzeczy wyczyniałem z moim diamencikiem :)
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #1863 dnia: Lipiec 05, 2009, 10:15:58 »
5.1 pochodził 1-2 dni i jak padała bateria to się zawiesił i SR.
Potem już tylko HR zamiast SR.
Wgrałem 6 i to samo.
Wróciłem do billego i wygląda dobrze, hm zobaczymy.
Pierwszy raz takie problemy miałem.
...
Właśnie zaliczył zwiechę na billym i HR zamiast SR

Co jest grane, miał ktoś taką chorobę ?

Wyjąłem baterię i sima na chwilę i wstał tak jak po SF.

A przeczytaj w pierwszym poscie ostatni czerwony tekst ...

« Odpowiedź #1864 dnia: Lipiec 05, 2009, 10:38:58 »
Witam.
Wgrałem Dark Innovation 6.0 no i muszę przyznać, że ta wersja powoli zbliża się do doskonałości  :ok: W poprzednich najbardziej denerwował błąd z sygnałem smsa. Teraz została tylko jedna sprawa. Mianowicie, dość dużo piszę smsów. Jeśli odpisuję na jakiegoś smsa, to najszybciej robi się to poprzez naciśnięcie wiadomości w TouchFlo. Uruchamia się to "niby Gadu gadu" i tam wpisuję wiadomość. Niestety nie mogę zrobić tak, żeby otrzymywać raporty doręczeń. Tzn. jeśli wejdę w Menu -> Opcje wiadomości i zaznaczę Żądaj potwierdzeń o dostarczeniu, to mi przyjdzie raport, ale tylko jednego smsa. Jeśli wyślę następnego to już raport nie dochodzi a opcja "Żądaj potwierdzeń o dostarczeniu jest odznaczona. Da się jakoś to zrobić , żeby ta opcja była cały czas zaznaczona?
Dodam, że jeśli wysyłam przez zwykłą Skrzynkę odbioraczą windowsa to raporty dochodzą, bo wcześniej zaznaczyłem w Obsługa widomości-> SMS\MMS->Menu->Opcje ->SMS\MMS-> Żadaj powiadomień o dostarczeniu (tam zaznaczenie tej opcji jest na stałe)
Mam nadzieję, że jest to jasne co napisałem :)
Na razie jestem początkującym użytkownikiem Diamonda więc nie znam fachowego słownictwa :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1865 dnia: Lipiec 05, 2009, 11:10:38 »
Witam.
Wgrałem Dark Innovation 6.0 no i muszę przyznać, że ta wersja powoli zbliża się do doskonałości  :ok: W poprzednich najbardziej denerwował błąd z sygnałem smsa. Teraz została tylko jedna sprawa. Mianowicie, dość dużo piszę smsów. Jeśli odpisuję na jakiegoś smsa, to najszybciej robi się to poprzez naciśnięcie wiadomości w TouchFlo. Uruchamia się to "niby Gadu gadu" i tam wpisuję wiadomość. Niestety nie mogę zrobić tak, żeby otrzymywać raporty doręczeń. Tzn. jeśli wejdę w Menu -> Opcje wiadomości i zaznaczę Żądaj potwierdzeń o dostarczeniu, to mi przyjdzie raport, ale tylko jednego smsa. Jeśli wyślę następnego to już raport nie dochodzi a opcja "Żądaj potwierdzeń o dostarczeniu jest odznaczona. Da się jakoś to zrobić , żeby ta opcja była cały czas zaznaczona?
Dodam, że jeśli wysyłam przez zwykłą Skrzynkę odbioraczą windowsa to raporty dochodzą, bo wcześniej zaznaczyłem w Obsługa widomości-> SMS\MMS->Menu->Opcje ->SMS\MMS-> Żadaj powiadomień o dostarczeniu (tam zaznaczenie tej opcji jest na stałe)
Mam nadzieję, że jest to jasne co napisałem :)
Na razie jestem początkującym użytkownikiem Diamonda więc nie znam fachowego słownictwa :)

Skoro w Windowsowym wysyłanie wiadomosci raporty działają tzn, że może to byc wina manili2 a ja niewiele moge w tej kwestii ... W niedlugim czasie ma sie pojawic na XDA nowy port manili2 w trybie portrait przygotowany przez uzytkownika yozgatg ... moze on cos pomoze ...

EDIT:

Muszę wam powiedziec, że mnie dzisisaj po raz pierwszy rowniez zdarzyła się sytuacja SR=HR ... Bo ja wcześniej rowniez nie flashowalem nigdy oryginalnym ... Dlatego natychmiast wykonałem flash oryginalnym ROMem od HTC 2.03.401 a potem dopiero moim gotowanym ... Zobaczymy jak teoria ma sie w praktyce :) Ale z tego co czytam większości z was to pomogło :) Teraz sam tego doswiadczam :)

Ale dla osób które czytaja tylko ostatnie posty tematu ... Problem ten nie jest problemem tylko mojego gotowanego ROMu ... Moze on przydarzyc się na kazdym z gotowanych ROMów na bazie 2.03 i wyzszej. I wgranie najpierw oryginalnego HTC 2.03 a potem gotowanego powinno roziwazac problem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 11:21:17 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #1866 dnia: Lipiec 05, 2009, 12:54:09 »
Wiedziałem że gdzieś jest coś o SR=HR...
ale jednocześnie na zielono jeszcze niżej pisałeś że prawdopodobnie problem został usunięty w wer.5.1
...to tak tylko informacyjnie, nie dyskutujmy czy czyta ktoś całość czy nie  :ok:

Wgram oryginała i wracam na 6 i zobzczymy, ty też daj znać czy pomogło.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 12:56:05 wysłana przez jacyj23 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1867 dnia: Lipiec 05, 2009, 13:04:58 »
Wiedziałem że gdzieś jest coś o SR=HR...
ale jednocześnie na zielono jeszcze niżej pisałeś że prawdopodobnie problem został usunięty w wer.5.1
...to tak tylko informacyjnie, nie dyskutujmy czy czyta ktoś całość czy nie  :ok:

Wgram oryginała i wracam na 6 i zobzczymy, ty też daj znać czy pomogło.

Ja tez to napisałem tylko informacvyjnie i piszac o osobach nie czytajacych 1 posta bron boze nie miałem na mysli Ciebie tylko ogolnie na przyszlosc ;) Tak czy siak ... u mnie po zabiegu wgrania oryginalnego ROMu HTC problem SR=HR znikł i narazie po kilkunastu SR nic dziwnego sie nie wydarzyło ... zobaczymy dalej po dluzszym uzytkowaniu ... ale jestem dobrej mysli bo na XDA mowia ze to pomogło co tez mozna zauwazyc u innych uzytkownikow tutaj :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 13:06:49 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #1868 dnia: Lipiec 05, 2009, 14:06:23 »
co do ikon slidera.małe przeoczenie ikony programów w wersji RED.co do taskbara jak się już czepiać drobiazgów.ikonki "sim" itd.czerwone mają inny odcień niż pozostałe.zapewne jest to widoczen tylko w wersji RED i spowodowane tym że nie opłacało się ich wszystkich zmieniać ale piszę.co do ikon "start".myślałem że w końcu zobaczę inną ikonkę.przyznam szczerze że ta jak i poprzednia nijak pasuje do pozostałych.ikony taskbara są ala 3d natomiast start zawsze wyglądał jak by był przejechany walcem.myślałem że zmienisz w końcu na coś w podobie jak na tej mojej szybkiej przeróbce.

P.S.w budziku na pierwszym planie poprawione są tłumaczenia dni tygodnia na polskie ale jak się już wejdzie aby ustawić to nadal są angielskie odpowiedniki.nadal jak nie mam wyłączoną katę kalendarz to nie wejdzie się do kalendarza przez skrót pod zegarkiem.jest to błąd manili jak już chyba pisałeś wcześniej ale piszę dla ścisłości
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 14:12:55 wysłana przez fala77 »
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1869 dnia: Lipiec 05, 2009, 14:12:45 »
co do ikon slidera.małe przeoczenie ikony programów w wersji RED.co do taskbara jak się już czepiać drobiazgów.ikonki "sim" itd.czerwone mają inny odcień niż pozostałe.zapewne jest to widoczen tylko w wersji RED i spowodowane tym że nie opłacało się ich wszystkich zmieniać ale piszę.co do ikon "start".myślałem że w końcu zobaczę inną ikonkę.przyznam szczerze że ta jak i poprzednia nijak pasuje do pozostałych.ikony taskbara są ala 3d natomiast start zawsze wyglądał jak by był przejechany walcem.myślałem że zmienisz w końcu na coś w podobie jak na tej mojej szybkiej przeróbce.

Rzeczywiscie musiało cos mi umknąć kiedy robiłem tyle tych ikon slidera ... W wolnej chwili poprawie ...

Co do ikon Taskbara ... specjalnie ich nie ruszałem ... Własnie po to zeby odroznily się od innych czerownych ikon ... Niestety w tej wersji nijak sie nie da odroznic "czerownej" ikony sygnalizującej jakis błąd od "czerownej" normalnej ikony wersji kolorystycznej ... Stad takie cos ...

Co do ikony "Start" ... to jest LOGO Dark Innovation i takie pozostanie ... Zarowno na starcie systemu jak i w ikonce START ... Nie zamierzałem go nawet zmieniac. Kazdy moze zrobic to indywidualnie jezeli jest taka potrzeba.

Tak czy sak dzieki za info o tej zielonej ikonce ;)

EDIT:

Poprawiona zielona ikonka juz na chomiku ... zrobiłem to zeby juz o tym nie myslec pozniej ;) Sprawdz czy teraz jest ok.

P.S.w budziku na pierwszym planie poprawione są tłumaczenia dni tygodnia na polskie ale jak się już wejdzie aby ustawić to nadal są angielskie odpowiedniki.nadal jak nie mam wyłączoną katę kalendarz to nie wejdzie się do kalendarza przez skrót pod zegarkiem.jest to błąd manili jak już chyba pisałeś wcześniej ale piszę dla ścisłości

Jak juz wczesniej tutaj w watku pisałem ... nie udało mi się znalezc tych liter ... Te na pierwszym planie sie przetlumaczyły ... Ale niestety te głebiej juz nie :/ To musi miec jakis zwiazek z plikiem manila.exe ... Robiłem co mogłem ale tamtych mi się nie udało :(

Co do kalendarza ... Tak jak wczesniej pisałem ... Ale to nie jest zaden błąd ... nigdy tego nie bedzie sie dało zrobic skoro wyłączysz te karte ... Tam jest tylko zaprogramowany odsyłacz do tej karty ... To nie jest osobna aplikacja Kalendarza ... Wieć skoro wyłączysz te karte to nie ma takiej mozliwosci zeby Cie tamten skrot do niej odeslal ... Kupisz TOPAZA z oryginalna Manila 2 i daje sobie rece obciac ze rowniez tak bedziesz mial :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 14:24:59 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #1870 dnia: Lipiec 05, 2009, 14:35:08 »
a to przepraszam co do ikonki start.nie skojarzyłem idei  :ok:
Napisane: Lipiec 05, 2009, 14:19:48
potwierdzam.kolor zakładki programy naprawiony  :O~
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1871 dnia: Lipiec 05, 2009, 14:44:27 »
Jeszcze jedna mała subtelna modyfikacja graficzna dostepna w "Dodatkach do ROMu" w katalogu Slider :

EDIT:

W kolenej wersji ROMu postaram się jakos przerobić te "czerwone" ikonki Taskbara oznajmiające jakiś "błąd", aby bardziej pasowały do ROMu. Myślę, że kolejna wersja wyjdzie dopiero jak powstanie ta nowsza wersja manili2 ...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2009, 15:00:05 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #1872 dnia: Lipiec 05, 2009, 15:42:12 »
Jeszcze jedna mała subtelna modyfikacja graficzna dostepna w "Dodatkach do ROMu" w katalogu Slider :

Subtelna i bardzo ładna moim zdaniem. :ok:
Rom Dark Innovation 2

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #1873 dnia: Lipiec 05, 2009, 17:04:30 »

Jak juz wczesniej tutaj w watku pisałem ... nie udało mi się znalezc tych liter ... Te na pierwszym planie sie przetlumaczyły ... Ale niestety te głebiej juz nie :/ To musi miec jakis zwiazek z plikiem manila.exe ... Robiłem co mogłem ale tamtych mi się nie udało :(

Co do kalendarza ... Tak jak wczesniej pisałem ... Ale to nie jest zaden błąd ... nigdy tego nie bedzie sie dało zrobic skoro wyłączysz te karte ... Tam jest tylko zaprogramowany odsyłacz do tej karty ... To nie jest osobna aplikacja Kalendarza ... Wieć skoro wyłączysz te karte to nie ma takiej mozliwosci zeby Cie tamten skrot do niej odeslal ... Kupisz TOPAZA z oryginalna Manila 2 i daje sobie rece obciac ze rowniez tak bedziesz mial :)

jak robilem rom dla diamenta 2 to tam jest to elegancko przetlumaczone na polski, jak chcesz moge ci podeslac plii od Manili 2 z TD2 moze cos wygrzebiesz z nich, moze jakby podmienic pliki z tlumaczeniami?
co o tym myslisz
Napisane: Lipiec 05, 2009, 16:59:27
ps. zapomnialem jeszcze dopisac, mam jeszcze jakas przerobiona wersje Notification Menadzera, ze jak klikasz na ikonki taskbara i pokazuje sie ekran Powiadomienia to jest tam dodana ikonka baterii z procentowym wskaznikiem, nie wiem czy juz to masz bo jeszcze nie wgrywalem 6
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #1874 dnia: Lipiec 05, 2009, 18:15:12 »
krzysiek jeszcze jedna sprawa ten ostatni S2U2 poprawinie dziala odbieranie klawiszami na moim ostatnim romie, dobrze tez wyglada Framed Window, moze zobacz u siebie
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND Blackberry 9700
« Odpowiedź #1875 dnia: Lipiec 05, 2009, 19:01:35 »
Noooo w tym romie to już nie bardzo jest się do czego przyczepić :) mam tylko problem z głośnością dzwonka, mimo zainstalowania dodatku jest jakoś cicho :(

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1876 dnia: Lipiec 05, 2009, 23:00:21 »
Noooo w tym romie to już nie bardzo jest się do czego przyczepić :) mam tylko problem z głośnością dzwonka, mimo zainstalowania dodatku jest jakoś cicho :(

Niestety ja nic nie pomogę w temacie głośnosci ... Nie zauwazyłem zebym miał problem z głośnościa ... CABy z dodatków wyraznie mi ja podnoszą ... Nic wiecej nie moge zrobic.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
Odp: [04.07.09][ROM][2.07][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v6.0) [build 21051]
« Odpowiedź #1877 dnia: Lipiec 06, 2009, 13:19:44 »
Witam
Krzysiec czy coś zmieniałeś z zakładką pogody??
W wersji 6.0 nie moge dodać swojej miejscowości przy pmocy HTCWeatherMasterRhodium2.2. Po zainstalowaniu tego programu mam restart manili za każdym razem gdy wchodzę na zakładkę pogody. Dodam że na 5.0 i 5.1 wszystko pięknie chodziło.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1878 dnia: Lipiec 06, 2009, 13:42:49 »
Witam
Krzysiec czy coś zmieniałeś z zakładką pogody??
W wersji 6.0 nie moge dodać swojej miejscowości przy pmocy HTCWeatherMasterRhodium2.2. Po zainstalowaniu tego programu mam restart manili za każdym razem gdy wchodzę na zakładkę pogody. Dodam że na 5.0 i 5.1 wszystko pięknie chodziło.

Z samą zakładką pogody nic nie robiłem ... Ale możliwe, że ma na to jakis wpływ fix cofającego sie zegarka ... Choc nie bardzo chce mi się w to wierzyc ... Ewentualnie w wolnej chwili wyłuskam pliki manili z wersji 5.1 które podmieniłem w 6.0 aby naprawić błędy manili2 i zobaczymy czy to pomoze ...

Ewentualnie ... sproboj usunąć plik 2330fc3c_manila z Windows (wczesniej wyłącz manile w Ustawieniach Today) a nastepnie przywroci sie oryginalny plik z ROMu ... i wtedy sporobj dodac miasto ... Moze zadziała ...

Ale watpie ... mozliwe ze ja poprostu mam nowsze  pliki manili i ten program juz z nimi nie wspolpracuje :/autor musiałby przerobic edytor do najnowszych plikow ... Jesczze sie temu przygladne ... ale dopiero jak znajde czas ...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2009, 14:17:07 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #1879 dnia: Lipiec 06, 2009, 14:28:02 »
Czolem,

DI 6.0 RED; po SR telefon nie wstaje (wisi splash w nieskonczonosc). Nie pomaga HR - trzeba od nowa flash'owac (od instalacji 24h temu sytuacja x2)...

--
Pozdrawiam, XavieR

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #1880 dnia: Lipiec 06, 2009, 14:46:48 »
raportuje 6.0 v red ideal!!!!!!!!!!!! pieknie chodzi wszystko na tym biega jak dla mnie rom idealny radio 1.11.25.01 przy normalnym uzytkowaniu czyli fon sms ciut zabawy + wifi blue...... nawigacja bateria trzyma caluski dzien:) ideal szkoda ze na dniach zmieniam fona bo mam teraz super romik:)
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #1881 dnia: Lipiec 06, 2009, 16:44:32 »

Ewentualnie ... sproboj usunąć plik 2330fc3c_manila z Windows (wczesniej wyłącz manile w Ustawieniach Today) a nastepnie przywroci sie oryginalny plik z ROMu ... i wtedy sporobj dodac miasto ... Moze zadziała ...

niestety :( wszystko działa ale jak chce dodać miasto i zapisać to mam komunikat że
database is read only

*

Offline fala77

• 717
« Odpowiedź #1882 dnia: Lipiec 06, 2009, 18:10:55 »
Powiem tak.generalnie nowa wersja ROM-u wymiata.z drobnostek.naprawione są nakładające się literki w liście kontaktów i podczas wyboru pogody ale pozostały nakładające się gdy dodaje się ulubiony kontakt.dość długo ciągnie się wyskakująca ikona klawiatury gdy wybiera się coś z pola "nowa czynność".co do ikonek taskbara.przerabiałem niedawno troszkę ikonki do ROM-u Billego.możesz spojrzeć na ikonkę synchronizacji z AS.u Ciebie nadal jest oryginalna ja na potrzeby tamtego ROM-u wykombinowałem takie coś.można by użyć jeśli Ci pasi :)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122111.msg1026504#msg1026504
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1883 dnia: Lipiec 06, 2009, 20:02:16 »
Powiem tak.generalnie nowa wersja ROM-u wymiata.z drobnostek.naprawione są nakładające się literki w liście kontaktów i podczas wyboru pogody ale pozostały nakładające się gdy dodaje się ulubiony kontakt.dość długo ciągnie się wyskakująca ikona klawiatury gdy wybiera się coś z pola "nowa czynność".co do ikonek taskbara.przerabiałem niedawno troszkę ikonki do ROM-u Billego.możesz spojrzeć na ikonkę synchronizacji z AS.u Ciebie nadal jest oryginalna ja na potrzeby tamtego ROM-u wykombinowałem takie coś.można by użyć jeśli Ci pasi :)
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=122111.msg1026504#msg1026504

Spoko dzieki za cynk ;) Ale ja lubie wdrazac do swojego ROMu wlasne twory :) Niemniej jednak dzieki za chęć pomocy i ciesze się, że ROM sie podoba :) W kolejnej wersji (chyba juz FINAL) postaram sie dopiescić juz Taskbar :) W koncu moze znajde na to czas :) Co do liter podczas dodawania do ulubionych ... dzieje sie tak dlatego bo wyskakuje od gory pole do wstukania nazwy ... Ale nadal nie nakladają się one tak jak przedtem ...

niestety :( wszystko działa ale jak chce dodać miasto i zapisać to mam komunikat że
database is read only

Problem rozwiązałem! Zaraz w 1 poscie zamieszcze poprawiony program do dodawania miast w pogodzie z moim najnowszym ROMem 6.0 :)

Czolem,

DI 6.0 RED; po SR telefon nie wstaje (wisi splash w nieskonczonosc). Nie pomaga HR - trzeba od nowa flash'owac (od instalacji 24h temu sytuacja x2)...

--
Pozdrawiam, XavieR

Poczytaj dokladniej 1 post  i  tekst o dziwnym zachowaniu Diamonda ... POGRUBIONY NA CZERWONO Z KLAUZULA !!! WAZNE !!!

raportuje 6.0 v red ideal!!!!!!!!!!!! pieknie chodzi wszystko na tym biega jak dla mnie rom idealny radio 1.11.25.01 przy normalnym uzytkowaniu czyli fon sms ciut zabawy + wifi blue...... nawigacja bateria trzyma caluski dzien:) ideal szkoda ze na dniach zmieniam fona bo mam teraz super romik:)

Ciesze się, że sie podoba ... jednoczesnie ubolewając, że nie bedziesz juz miał mozliwosci testowania kolejnych moich weersji :( Ale Dla Ciebie to na pewno lepiej bo nowa zabawka bedzie w Twoich rekach ;) Ja pewnie pomimo zmiany teleofnu i tak z Diamondem sie nie rozstane :) Narazie jednak nie planuje :) Pozdrawiam.

EDIT:

Aby dodać niestandartowe miasto w zakładce POGODA w ROMie 6.0 należy posłuzyć się zmodyfikowana przezemnie wersja Wheather Master Rhodium 2.2, którą można pobrać w Dodatkach do ROMu na moim Chomiku.

Mam nadzieję, że teraz można juz w pełni cieszyć się z korzystania z mojego ROMu. Nadmienię tylko, że wersja NoManila weszła juz w fazy Beta Testów i w niedługim czasie (mam nadzieję) zwolennicy ROMów bez manili będą mogli cieszyć sie ROMem DI2 NoManila.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2009, 20:36:23 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #1884 dnia: Lipiec 06, 2009, 20:49:01 »
siemano, działa wam ręczne kojarzenie kontaktów z kontaktami facebook?? u mnie automatycznie skojarzyło tylko kilka a po kliknięciu w zakładce facebook na konkretnym kontakcie wyskakuje błąd z logowaniem

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1885 dnia: Lipiec 06, 2009, 20:57:13 »
siemano, działa wam ręczne kojarzenie kontaktów z kontaktami facebook?? u mnie automatycznie skojarzyło tylko kilka a po kliknięciu w zakładce facebook na konkretnym kontakcie wyskakuje błąd z logowaniem

Tak jak pisałem ta zakładka działa bardzo dziwnie :/ Niestety nie tylko u mnie ... Na XDA tez o tym piszą ... Nie można polegać na manilowskiej obsłudze Facebooka (oczywiscie tej portowanej na VGA manili2 ) ... Polecałbym bardziej osobna aplikację microsoftu do obsługi Facebook`a. Można ją sciągnąć STĄD
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2009, 20:59:09 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #1886 dnia: Lipiec 06, 2009, 21:16:35 »
Krzysiek, a czy od poprzedniego Innovation zmieniło się oprogramowanie i sterowniki do aparatu?

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1887 dnia: Lipiec 06, 2009, 21:18:51 »
Krzysiek, a czy od poprzedniego Innovation zmieniło się oprogramowanie i sterowniki do aparatu?

Aparat w ROMie jest w wersji 6.22 jeśli o to Ci chodzi ... Jakbym zmienił cos w tej materii to w changelogu bym to na pewno zamiescił :) I nie ma sie co oszukiwać z Aparatu w Diamondzie zbyt wiele więcej nei wyciągniemy :/ Choc szczerze mowiąc i tak nie jest zle !
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2009, 21:20:36 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #1888 dnia: Lipiec 06, 2009, 22:34:07 »
Rom jest swietny a z  RED Glass Slider wyglada naprawde extra.
Rom Dark Innovation 2

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #1889 dnia: Lipiec 06, 2009, 22:49:06 »
Czy zamierzasz jeszcze robić bardziej finalną wersję ROMu czy 6.0 to już ostateczność.
Myślę że skoro wyszedł oryginalny ROM od HTC 2.09 to można by coś pobawić się z implementacją nowych rzeczy z niego powyciąganych :D
Co autor ROMka o tym myśli :?: :grin:
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14