[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 699927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tobas

• 19
Wady i zalety
« Odpowiedź #1800 dnia: Czerwiec 30, 2009, 19:59:45 »
Wypowiedziałem się w kwestii tego ROMu zaraz po jego wgraniu - byłem wtedy mega zadowolony głównie z wyglądu. To teraz wypowiem się po ok. 2-3 tyg. użytkowania...

Na plus:
+ bardzo ładny wygląd
+ ogólna szybkość działania - poruszanie po zakładkach, uruchamianie programów
+ duży pakiet programów na starcie i możliwość konfiguracji niektórych opcji - Advanced Config

Niestety to wszystko co dostrzegłem na plus w tym ROMie. Po dłuższym użytkowaniu lista minusów jest niestety dużo dłuższa...
Na minus:
- fatalnie wolne wybieranie połączenia i rozłanczanie połączenia głosowego. Podsumowanie po rozmowie potrafi wisieć kilka sekund
- wkurzająca obsługa kółka wg przycisku enter, przy wybieraniu rozmówcy i chęci naciśnięcia zielonej słuchawki, często przeskakuje na inną osobę z listy niż tą do której chcemy zadzwonić
- brak klawiatury w czasie rozmowy. Jak naciśniesz klawisz KLAWIATURA to zamiast klawiatury wyskakuje główne okno TF3D... i jak skorzystać z wybierania głosowego? Nie da się.
- chcąc skorzystać z listy kontaktów w czasie rozmowy (żeby komuś np. podać nr do kogoś), nr telefonów przy nazwiskach są tak małe że aż ciężko czytelne, w dodatku jeżeli wyszukiwany przez nas kontakt będzie akurat ostatni na liście wyszukiwania to jego nr jest kompletnie nie do odczytania, bo jest zasłonięty przez menu ekranu
- pisanie SMS-a: wpisując nazwisko w polu DO znajduje tylko ok. 5 pierwszych osób z listy, np. wpisujemy KRZYSIEK… to znajdzie tylko pierwszych 5-cu, pozostałych brak… trzeba dać dodaj odbiorcę, to nie problem, ale tutaj nie działa klawiatura telefonu, tzn. wybiera ale tylko po nr telefonu, a nie po nazwisku. Trzeba przełączyć się na klawiaturę QWERTY, ale to wymaga wyciągania rysika.
- obsługa budzika i powiadomień pozostawia wiele do życzenia. Często zdarza się że zastosowane drzemki (odłóż) kończy się tym że telefon już więcej nam nie zadzwoni. Jak np. po półgodzinie sprawdzimy stan telefonu to zobaczymy komunikat np. BUDZIK i wiesz że miałeś wstać półgodziny temu
- tak samo jest z SMSami. Czasami telefon nie dzwnoni przy przyjściu SMSa, a jak go odblokujesz to puści sygnał przyjścia SMSa, który przyszedł już dawno temu.

Lista błędów jest niestety dłuższa, ale pozostałe nie mają aż takiego znaczenia na użytkowanie telefonu.
Wg mnie jest to ROM dla gadżeciarzy, którzy mało rozmawiają a chcą błysnąć ładnie wyglądającym telefonem. Dla osób które rozmawiają ok. godziny dziennie jak ja, ten ROM to istna udręka.
Nie żebym go odradzał, ale jeżeli ktoś używa telefonu jako telefon, a nie wodotrysk, to raczej niech sobie daruje eksperymenty z tym ROMem. Chociaż za wygląd należy się bardzo duży plus, ale za wszystkie błędy niestety minus.
Wracam do XCOMMa który wygląda dużo gorzej, ale działa o wiele lepiej

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
Odp: Wady i zalety
« Odpowiedź #1801 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:16:45 »
Wypowiedziałem się w kwestii tego ROMu zaraz po jego wgraniu - byłem wtedy mega zadowolony głównie z wyglądu. To teraz wypowiem się po ok. 2-3 tyg. użytkowania...

Na plus:
+ bardzo ładny wygląd
+ ogólna szybkość działania - poruszanie po zakładkach, uruchamianie programów
+ duży pakiet programów na starcie i możliwość konfiguracji niektórych opcji - Advanced Config

Niestety to wszystko co dostrzegłem na plus w tym ROMie. Po dłuższym użytkowaniu lista minusów jest niestety dużo dłuższa...
Na minus:
- fatalnie wolne wybieranie połączenia i rozłanczanie połączenia głosowego. Podsumowanie po rozmowie potrafi wisieć kilka sekund
- wkurzająca obsługa kółka wg przycisku enter, przy wybieraniu rozmówcy i chęci naciśnięcia zielonej słuchawki, często przeskakuje na inną osobę z listy niż tą do której chcemy zadzwonić
- brak klawiatury w czasie rozmowy. Jak naciśniesz klawisz KLAWIATURA to zamiast klawiatury wyskakuje główne okno TF3D... i jak skorzystać z wybierania głosowego? Nie da się.
- chcąc skorzystać z listy kontaktów w czasie rozmowy (żeby komuś np. podać nr do kogoś), nr telefonów przy nazwiskach są tak małe że aż ciężko czytelne, w dodatku jeżeli wyszukiwany przez nas kontakt będzie akurat ostatni na liście wyszukiwania to jego nr jest kompletnie nie do odczytania, bo jest zasłonięty przez menu ekranu
- pisanie SMS-a: wpisując nazwisko w polu DO znajduje tylko ok. 5 pierwszych osób z listy, np. wpisujemy KRZYSIEK… to znajdzie tylko pierwszych 5-cu, pozostałych brak… trzeba dać dodaj odbiorcę, to nie problem, ale tutaj nie działa klawiatura telefonu, tzn. wybiera ale tylko po nr telefonu, a nie po nazwisku. Trzeba przełączyć się na klawiaturę QWERTY, ale to wymaga wyciągania rysika.
- obsługa budzika i powiadomień pozostawia wiele do życzenia. Często zdarza się że zastosowane drzemki (odłóż) kończy się tym że telefon już więcej nam nie zadzwoni. Jak np. po półgodzinie sprawdzimy stan telefonu to zobaczymy komunikat np. BUDZIK i wiesz że miałeś wstać półgodziny temu
- tak samo jest z SMSami. Czasami telefon nie dzwnoni przy przyjściu SMSa, a jak go odblokujesz to puści sygnał przyjścia SMSa, który przyszedł już dawno temu.

Lista błędów jest niestety dłuższa, ale pozostałe nie mają aż takiego znaczenia na użytkowanie telefonu.
Wg mnie jest to ROM dla gadżeciarzy, którzy mało rozmawiają a chcą błysnąć ładnie wyglądającym telefonem. Dla osób które rozmawiają ok. godziny dziennie jak ja, ten ROM to istna udręka.
Nie żebym go odradzał, ale jeżeli ktoś używa telefonu jako telefon, a nie wodotrysk, to raczej niech sobie daruje eksperymenty z tym ROMem. Chociaż za wygląd należy się bardzo duży plus, ale za wszystkie błędy niestety minus.
Wracam do XCOMMa który wygląda dużo gorzej, ale działa o wiele lepiej

Kazdy ma prawo do swojej opini :) Ja nikomu nie nakazuje uzywac mojego ROMu. Jednakze większej połowy z błędów tutaj wypisanych ja nie posiadam.

Wgrywając ROM wiedziałes ze znajduje się w nim Dialer Tachi, który nie jest wersją finalną. Ale ja osobiscie nie mam z nim zadnych problemow (bynajmniej nie pisze tego zeby wybielac ROM ... poprostu u mnie działa tak jak oryginalny ktory miałem)

Obsługa kółka taka była (oryginlny ROM HTC) ... jest i będzie ...

Ja po przycisnieciu przycisku KLAWIATURA mam ladnie wyswietlana klawiature telefonu ... Wszystkie menu itp rowniez podczas połączenia działąja ...

To akurat nie lezy w mojej kewstii tylko w kwestii HTC, które tak a nie inaczej Dialer Tachi zaprojektowało.

I znowu ... Ja tutaj nie mam najmniejszego problemu ... Wszystko działa zarówno na Klawiaturze teleofnu i klwiaturze FULL QWERTY

Owszem z budzikiem i jego odkładaniem na pozniej były i są problemy ... Taki soft został dostarczony przez developerow z XDA ... Ja go tylko zaimplementowałem.

Jakbyś poczytał wątek troche dokładniej to wiedział bys, że przez ostatnie 2 tygodnie własnie z tym walczyłem ... Stad w nowym ROMie bedzie czysty build 051 a nie z ROMu NATALLY, który w tej materii szwankowal ...

Pozdrawiam i miłego korzystania z ROMu kolegi xcoom :)

P.S Czytając dokładniej watek wiedziałbys rowniez, że bardzo duzo osob miało problem z ROMem i to nie tylko moim ... z uwagi na błędny flash ... Który wymagał wczesniej wgrania romu oryginalnego od HTC a dopiero potem gotowanego ... Tak czy siak ... Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2009, 20:20:26 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
Odp: [17.06.09][ROM][2.07][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2 (v5.1) [build 21051]
« Odpowiedź #1802 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:24:06 »
Do Tobas.

Nie będę tutaj wielkim obrońcą tego ROMu ale wiele rzeczy które wymieniłeś u mnie nie występują.

-To jest Dialer Tachi jeszcze nie do końca zrobiony i ma błędy. Wolne wybieranie połączenia może i jest (ale wystarczy dłużej przytrzymać na kontakcie i wybierze) ale za to mnie nigdy nie rozłącza (może u ciebie to wina radia).
-Mam klawiaturę w czasie rozmowy i jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żebym jej nie miał jak chcę ją mieć. Podczas odbierania poczty głosowej klawisze są potrzebne choćby po to by usunąć już odsłuchane wiadomości więc klawiaturę mam i nie wywaliło mnie jeszcze nigdy do ekranu głównego.
-Numery telefonów przy nazwiskach są małe bo to ma związek Dialera Tachi.
-Budzik mnie zawsze budzi prawidłowo.
-Z SMSami nie mam problemów a błąd związany z dźwiękiem SMSa zdarza się mi rzadko ale chyba już na kolejną wersję Krzysiek to naprawił chyba ze się mylę.

Może i xcoom jest lepiej dopracowany ale to już trochę leciwy ROMik.
Poza tym dopracowanie wynika tam z zastosowania programów i części składowy w wersjach finalnych więc nie może nic się wieszać ani działać jak chce.
Pod tym względem Dark Innovation i tak też jest dobrze wykonany mając do dyspozycji Manilę nie do końca zrobioną oraz Dialer Tachi.

Dużo spędziłem czasu na ROMie xcooma więc wiem o jego wszystkich plusach. Mam nadzieję że jeszcze xcoom zrobi jakiś aktualniejszy wypiek. Przydało by się jego spojrzenie na nowości wplatane do ROMów. Może coś wymyśli nowego, da jakiś nowy pomysł. Zawsze to kolejna głowa myśląca nad ROMem i mogąca zrobić coś inaczej.

To tyle z mojej strony i zastrzegam że jak znajdę coś bardziej ciekawego od Dark Innovation to od razu przesiądę się na to bo jestem baaaaaardzo wybredny :D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2009, 20:29:04 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline tdj

• **
  • 196
  • Sprzęt: HTC Topaz ( Diamond 2 )
Odp: Wady i zalety
« Odpowiedź #1803 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:44:28 »
CIACH
- obsługa budzika i powiadomień pozostawia wiele do życzenia.
CIACH

Zainstaluj G-Alarm - potrzasam telefonem i mam drzemke, a przy potwierdzenie wylaczenia budzika musze wykonac proste obliczenie, oczywiscie wszystko mozna skonfigurowac, rewelacyjny program!:)

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #1804 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:49:11 »
moze odnosnie fireromu od xcooma powiem ze jest on oparty na orginalnym buildzie windowsa z Diamenta 1, dlatego mozliwe jest ze chodzi stabilniej  i w sumie nie wiem co w nim jest lepiej dopracowane skoro tam nie bylo zbyt wiele do dopracowywania, a pozatym nie wiem czy wszyscy zapomnieli juz, ze ten rom tez ie zawsze chodzil idealnie, poprzednie wersjie tez mialy mnóstwo błędów i mankamentów, dlatego xcoom wrócil do orginalnego buildu. dodam jeszcze ze jezeli kiedykolwiek wyjda dopracowane wersje tych nowych pakietów w wersji vga to rom tez bedzie lepiej chodzil.
jeszcze jedno jak ktos chce miec stabilny telefon to polecam Nokie 3310, niezawodny, superszybki i wogóle, chyba, ze HTC Hero taki bedzie, na co mam glebokie nadzieje
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1805 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:51:18 »
moze odnosnie fireromu od xcooma powiem ze jest on oparty na orginalnym buildzie windowsa z Diamenta 1, dlatego mozliwe jest ze chodzi stabilniej  i w sumie nie wiem co w nim jest lepiej dopracowane skoro tam nie bylo zbyt wiele do dopracowywania, a pozatym nie wiem czy wszyscy zapomnieli juz, ze ten rom tez ie zawsze chodzil idealnie, poprzednie wersjie tez mialy mnóstwo błędów i mankamentów, dlatego xcoom wrócil do orginalnego buildu. dodam jeszcze ze jezeli kiedykolwiek wyjda dopracowane wersje tych nowych pakietów w wersji vga to rom tez bedzie lepiej chodzil.
jeszcze jedno jak ktos chce miec stabilny telefon to polecam Nokie 3310, niezawodny, superszybki i wogóle, chyba, ze HTC Hero taki bedzie, na co mam glebokie nadzieje

Nic dodać nic ująć :) Tez czekam na HERO  :ok:

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #1806 dnia: Czerwiec 30, 2009, 20:59:31 »
jak dla mnie dark....... jest zajebioza a od wersji red to........ miodzio dodam ze dark.......... to manilla 2 ktora nie byla pisana do diamentu wiec ze plynnie biega trzeba dziekowac... kucharzom. po za tym krzysiec wykonuje kawal roboty przez duze K R ktore nam lamerom umozliwia wypasienie leciwego diamencika wiec .................... prosze nie bruzdzic tylko chwalic nic tak nie mobilizuje faceta jak pochwaly!!!!!
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1807 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:04:30 »
jak dla mnie dark....... jest zajebioza a od wersji red to........ miodzio dodam ze dark.......... to manilla 2 ktora nie byla pisana do diamentu wiec ze plynnie biega trzeba dziekowac... kucharzom. po za tym krzysiec wykonuje kawal roboty przez duze K R ktore nam lamerom umozliwia wypasienie leciwego diamencika wiec .................... prosze nie bruzdzic tylko chwalic nic tak nie mobilizuje faceta jak pochwaly!!!!!

sudi nikomu nic nie narzucam wiec nie nawracajmy nikogo na sile :) Sam kazdy wybiera ktory ROM chce uzywac :) Szczerzemowiac czekałem juz od dawna na tego typu komentarz ... Czego ? Poniewaz nigdy wszystkim nie dogodzi ... Mnie tylko jedno denerwuje ... Od dawien dawna ... NIE CZYTANIE WATKU  w CAŁOSCI ... Rozumiem ze taka ilosc stron zawiera wszystko i dlugo by to zajęło ale pisanie o czyms o czym tutaj było przewałkowane miliony razy mnie poprostu denerwuje ... Dlatego nikogo nie trzymam na siłe i tym bardziej nie mam nerwow komus takiemu tlumaczyc ... ADIOS AMIGO ... tylko najpierw niech ktos przeczyta watek ... Osobiscie ja sobie takich komentarzy do serca nie biore :) Robie swoje ... A co komu odpowiada to inna sprawa ... Ja nad nikim nie stoje z batem i niekaze wgrywac mojego ROMu ;)

Oczywiscie ze pochwały motywują ... stad nie zostawiłem was samych z syfem ktory dział sie z wersja 5.0 w czasie kiedy miałem najwiecej do roboty na uczelni ...

Dodam jeszcze tylko, że statystykę mam nie lada pozytywna ;) 1 "MEGA  niezadowolony" na 350 sciagniec :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2009, 21:17:51 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #1808 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:38:50 »
Zna ktoś jakiś program spełniający funkcję blokowania? Bo z wiadomych przyczyn w ROMie nie mogę zablokować normalnie windowsową blokadą, a chciałbym mieć coś telefon zablokowany poza tym, że ekran jest wygaszony. Czego możnaby użyć?
S2U2
Znałem S2U2, ale jeszcze z czasów, gdy raczkowało i ludzie wieszali na nim psy, więc odrzuciłem je od razu - ale widzę, że prace ciągle szły do przodu, więc damy mu szansę ;) Dzięki.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #1809 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:39:07 »
Ja mam do końca umowy jeszcze ponad rok więc nie rozglądam się jeszcze za nowym fonem a do tego czasu wiele modeli jeszcze powstanie nowych na które będę miał chrapkę :O~
Na Hero też się teraz ślinię ale to Android więc nie wiem jeszcze jak to będzie działać a poza tym to Auto Mapy na nim to nie zainstaluję a głównie dlatego wziąłem fona na WM żeby mieć normalną nawigację.
Ślinię się też na nowego iPhona 3GS na który to nawigacja ma się znaleźć w dobrym wydaniu.
Na początku zachwycał mnie też PalmPre ale już mi przeszło jakoś tak samo od siebie :grin:
Z całego tego bałaganu w wyborach pomiędzy smartfonami pewnie kolejny będzie dalej na WM z racji przyzwyczajenia i ogromnych możliwości.
Pożyjemy zobaczymy bo dużo czasu jeszcze będzie na różne dziwne dywagacje na tego typu tematy.

Najchętniej to chciałbym wiedzieć jakie urządzenie będzie kupował każdy kucharz będący z tego forum by wiedzieć czy kupić takie samo z wiadomych racji :grin:
Przetestowany kucharz i jego wypieki to cenna rzecz  :ok:
HTC Touch Diamond

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #1810 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:48:33 »
Kolego.
proponuje do nawigacji kupić sobie dobre navi a telefon pozostawić jako telefon.
Nigdy komórka nie będzie dobrą nawigacją choćby przez wielkość wyświetlacza.

Pozdrawiam,
Andrzej S.

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #1811 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:52:49 »
Kolego.
proponuje do nawigacji kupić sobie dobre navi a telefon pozostawić jako telefon.

Pozdrawiam,
Andrzej S.
a htc touch hd? maly wyswietlacz? znam osobiscie ludzi z nokia e51 z sygic-em i gps-em na bluetooth!!!! i jakos zyja:) i nawiguja:)

*

Offline Rysiekm20

• 448
  • Sprzęt: HTC DIAMOND, HTC HERO
« Odpowiedź #1812 dnia: Czerwiec 30, 2009, 21:53:00 »
Rom jest super :ok: Jedynie co mnie denerwuje to ta spacja w klawiaturze telefonu o której pisałem wczesniej a w pelnej qwerty niema tego problemu
Pozdrawiam i udanych wypieków
Rom Dark Innovation 2

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #1813 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:02:13 »
Kolego.

Pozdrawiam,
Andrzej S.
Akurat wielkość wyświetlacza mi nic nie zmienia bo i tak jadąc samochodem wolę słuchać komunikatów a nie wpatrywać się na ekran na którym i tak niewiele widać choćby miał i nawet 4".
Wpatrywanie się na ekran trochę dekoncentruje mnie więc wolę komunikaty głosowe.
Wiem jak mój kolega jeździ na patrzenie na Nawigację to strach z nim jechać bo co chwilę tylko gwałtowne hamowania zalicza nie patrząc na drogę. To cud że jeszcze nie wjechał w nikogo.

Z właściwej beczki teraz.
Krzysiek a czy opłaca się zmieniać numer wersji ROMu na 6.0 kiedy to nie będzie nowego Builda tylko w zasadzie to ten sam tylko "czysty".
A kiedy można się spodziewać systemu opartego już na nowym Buildzie :?:

Czyżby mogłaby to być już wersja finalna Twojego ROMu :?: :D
Skoro Manila nie będzie miała już problemu ze zmianą czasu i tylko czekać na ostateczny Dialer Tachi to już będzie wszystko chyba :D

No chyba że ktoś przeportuje Manilę 2.5 na VGA :grin:
HTC Touch Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1814 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:06:01 »
Kolego.

Pozdrawiam,
Andrzej S.
Akurat wielkość wyświetlacza mi nic nie zmienia bo i tak jadąc samochodem wolę słuchać komunikatów a nie wpatrywać się na ekran na którym i tak niewiele widać choćby miał i nawet 4".
Wpatrywanie się na ekran trochę dekoncentruje mnie więc wolę komunikaty głosowe.
Wiem jak mój kolega jeździ na patrzenie na Nawigację to strach z nim jechać bo co chwilę tylko gwałtowne hamowania zalicza nie patrząc na drogę. To cud że jeszcze nie wjechał w nikogo.

Z właściwej beczki teraz.
Krzysiek a czy opłaca się zmieniać numer wersji ROMu na 6.0 kiedy to nie będzie nowego Builda tylko w zasadzie to ten sam tylko "czysty".
A kiedy można się spodziewać systemu opartego już na nowym Buildzie :?:

Czyżby mogłaby to być już wersja finalna Twojego ROMu :?: :D
Skoro Manila nie będzie miała już problemu ze zmianą czasu i tylko czekać na ostateczny Dialer Tachi to już będzie wszystko chyba :D

No chyba że ktoś przeportuje Manilę 2.5 na VGA :grin:

Tak własnie planowałem ... zeby była to FINALNA wersja mojego ROMu 6.1 ... Jesli uda mi sie dorwac build 068 czy jak mu tam ;) To zobacze co on warta ... Ale jest jeszcze nadzieja na nowsza manile2 obecnej wersji ale dopiero okolo 20 lipca (wtedy to jakis koles na XDA miał wpuscic swoj port w wersji portrait) Gdzie poprawił literki nakaldajace sie, w kalendarzu tydzien zaczyna sie od pn ... oraz ustawianie daty poprawil :) Ale tak czy siak na chwile obecna jest to raczej finalna wersja mojego ROMu na 6.1 ... potem robie wersje bez manili ... i chciałem poaptrzec na 6.5 :)

*

Offline Andi60

• **
  • 135
« Odpowiedź #1815 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:07:01 »
a htc touch hd? maly wyswietlacz? znam osobiscie ludzi z nokia e51 z sygic-em i gps-em na bluetooth!!!! i jakos zyja:) i nawiguja:)

A ja znam osoby które korzystają z nawigacji z ekranem 2 cale i sobie chwalą. Twierdzą, że ważne są komendy a nie obraz, Ale to nie zmienia faktu, że nawigacja musi mieć ekran minimum 4,3 cala.

pozdro.

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #1816 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:10:59 »

A ja znam osoby które korzystają z nawigacji z ekranem 2 cale i sobie chwalą. Twierdzą, że ważne są komendy a nie obraz, Ale to nie zmienia faktu, że nawigacja musi mieć ekran minimum 4,3 cala.

pozdro.
masz calkowita racje ale ci z 4,3" (znam kilku takich) czesto z nawigacji robia pda:) nakladki divx total commander itd. wiec wszystko w jednym ma racje bytu:)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 30, 2009, 22:13:10 wysłana przez sudi242 »

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC

*

Offline sudi242

• **
  • 232
« Odpowiedź #1818 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:22:02 »
A ja bym prosił skonczyć rozmowe o nawigacjach :)
:)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #1819 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:23:39 »
Przecież billyj80 dorwał gdzieś Build 21068 :)
HTC Touch Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1820 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:25:47 »
Przecież billyj80 dorwał gdzieś Build 21068 :)

tylko sys ... XIPa nie ... A ja polowek do ROMu nie bardzo mam ochoty dawac ... Albo wszystko albo nic :)

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #1821 dnia: Czerwiec 30, 2009, 22:57:28 »
Aha rozumiem. Masz rację :D
HTC Touch Diamond

*

Offline vipczesioo

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung Spica LK2.08 MultiTouch
« Odpowiedź #1822 dnia: Lipiec 01, 2009, 01:09:17 »
Krzysiek taka mała sugestia moja odnośnie kolorów ikon. Może dałbyś radę zmienić jeszcze kolor elementów które wskazałem strzałkami na dołączonym zdjęciu. Wydaje mi się że rom wyglądał by jeszcze piękniej gdyby te elementy były w tym samym kolorze.
Pozdr.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
« Odpowiedź #1823 dnia: Lipiec 01, 2009, 01:48:33 »
Krzysiek taka mała sugestia moja odnośnie kolorów ikon. Może dałbyś radę zmienić jeszcze kolor elementów które wskazałem strzałkami na dołączonym zdjęciu. Wydaje mi się że rom wyglądał by jeszcze piękniej gdyby te elementy były w tym samym kolorze.
Pozdr.
Elementy które wskazałeś są w zasadzie już w tym samym kolorze.
Wystarczy tylko na nie tapnąć a pokaże ci się ładna niebieska ramka w ROMie wersji blue oczywiście :D
Pokazałem to tu pisząc o tym że nie do końca jest to ten sam kolor ale wyszło że jak jest gradient to tak jest.

Jedynie dolna belka nie jest zmieniona ale po co to już robić :?:

EDIT:
Ewentualnie pokusiłbym się może o zmianę kolorów w tych ikonkach co zaznaczyłem na poniższych obrazkach w tym samym stylu co te na sliderze :D
Według wersji oczywiście jaką kto sobie doinstalował z .caba
Będzie to tylko i wyłącznie wola autora ROMu czy zdecyduje się na takie coś czy zrobić czy nie :D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 02:23:23 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1824 dnia: Lipiec 01, 2009, 08:11:29 »
Juz teraz mowe, że nic z tych rzeczy :) Czeka mnie jeszcze masa roboty przy standartowym dopasowaniu kolorystycznym ... a co dopiero tutaj ;) Chyba bym sie zarzna na smierc :) Narazie na pewno odpadaja jakie kolwiek zmiany w tych miejscach ... Jak sie bede bardzo nudził i nie bede miał juz co robic to pomyślę ... Ale watpie zeby miało to nastapic w najblizszych dniach ... Bardzo mi przykro ... Nadmienie jeszcze, że te elementy któe wskazał vipczesioo nie były by tak proste do zmian koloru ... Tzn nie wszystkie ale softkeye i napisy kalendarz oraz historia ... sa gdzies zakodowane a ja nie mam pojecia gdzie ... gdzies czytałem o kolorze czcionki w manili na XDA ale nie mam terazpojecia gdzie to jest ... Na pewno jest to zabawa w hex edytowanie jakichs plikow ... i o ile z hex edytowaniem nie ma zadnego prbolemu ... To problem jest w tym ze plikow manila jest ponad 1200 :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 08:15:06 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline marcingorzala

• 12
« Odpowiedź #1825 dnia: Lipiec 01, 2009, 09:23:50 »
Witam :)
ja tu takim świerzakiem jestem więc to mój pierwszy rom jaki wgrałem po Orangu.
Więc raczej nie ma sensu abym go oceniał bo nie mam porównania.
Mam jedno pytanie. Jak podczas pisania smsa albo wpisów do kalendzarza włączyć wpisywanie rysikliem z rozpoznawaniem tekstu. Da się to zrobić czy muszę coś doinstalować.
I jeszcze jedno czy jest jakiś czybki sposób na obracanie ekranu? Np jakoś może da się wyciągnąć ikonę na pasek na górze tak żeby w momencie wpisywania smsa można było szybko obrócić ekran.
Dzięki
htc diamond
ROM: Dark Innovation 2
RADIO ROM: 1.15.25.14

*

Offline vipczesioo

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung Spica LK2.08 MultiTouch
« Odpowiedź #1826 dnia: Lipiec 01, 2009, 09:53:28 »
Juz teraz mowe, że nic z tych rzeczy :) Czeka mnie jeszcze masa roboty przy standartowym dopasowaniu kolorystycznym ... a co dopiero tutaj ;) Chyba bym sie zarzna na smierc :) Narazie na pewno odpadaja jakie kolwiek zmiany w tych miejscach ... Jak sie bede bardzo nudził i nie bede miał juz co robic to pomyślę ... Ale watpie zeby miało to nastapic w najblizszych dniach ... Bardzo mi przykro ... Nadmienie jeszcze, że te elementy któe wskazał vipczesioo nie były by tak proste do zmian koloru ... Tzn nie wszystkie ale softkeye i napisy kalendarz oraz historia ... sa gdzies zakodowane a ja nie mam pojecia gdzie ... gdzies czytałem o kolorze czcionki w manili na XDA ale nie mam terazpojecia gdzie to jest ... Na pewno jest to zabawa w hex edytowanie jakichs plikow ... i o ile z hex edytowaniem nie ma zadnego prbolemu ... To problem jest w tym ze plikow manila jest ponad 1200 :)

Krzysiek ostatnie pytanie odnośnie kolorów. Samym cyferką w zegarku jak byś zmienił kolor z czarnego na poszczególne w zależności od wersji romu?? Z tym też było by mnóstwo roboty??

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #1827 dnia: Lipiec 01, 2009, 13:50:22 »
śledzę co jakiś czas ten wątek i widzę że praktycznie będzie chyba stworzyć całe tematy Manila w .cabach do zainstalowania tak się rozrasta kolorowanie tego romu  :grin:
HTC One V

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #1828 dnia: Lipiec 01, 2009, 16:43:36 »
Niestety muszę zawiesić chwilowo prace conajmniej na dwa dni gdyz robia mi problemy na uczelni i musze swoje sprawy pozalatwiac najpierw ... Potem zabiore sie za ROM ... Pokoloruje to co będę uwazał za słuszne do pokolorowania ... Ikonki zrobiłem na slider ... więcej nie zamierzam na chwilę obecną gdyz nie mam na to czasu ...

Co do motywu tez nad tym myslalem jeszcze zanim zacząłem koplorwoac ... ale to az ok 20 MB miejsca zabiera po instalacji takiego CABa ... A tak to juz siedzi w ROMie bez nakladania plikow na pliki ... Aczkolwiek mowie ... koloruje to co uwazam za sluszne ... Ja narazie musze pozalatwiac swoje sprawy ... i moze w koncu bede miał czas napic sie zimnego BROWARKA ... Marze o tym :) bo narazie na nic czasu nie mam a tu mi jeszcze na uczelni problemy robia :/
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2009, 16:47:13 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #1829 dnia: Lipiec 01, 2009, 17:38:14 »
Witam :)
ja tu takim świerzakiem jestem więc to mój pierwszy rom jaki wgrałem po Orangu.
Więc raczej nie ma sensu abym go oceniał bo nie mam porównania.
Mam jedno pytanie. Jak podczas pisania smsa albo wpisów do kalendzarza włączyć wpisywanie rysikliem z rozpoznawaniem tekstu. Da się to zrobić czy muszę coś doinstalować.
I jeszcze jedno czy jest jakiś czybki sposób na obracanie ekranu? Np jakoś może da się wyciągnąć ikonę na pasek na górze tak żeby w momencie wpisywania smsa można było szybko obrócić ekran.
Dzięki

jeśli chodzi o rozpoznawanie pisma to musisz sobie dograć
jeśli chodzi o obracanie ekarnu to wejdź w prgramy i tam znajdź opcję gconfig gdzie możesz dodać sobie prpogramy, które mają się automatycznie obracać. innym rozwiązaniem jest ustawienie któregoś klawisza sprzętowego do obracania ekranu (np. zielonej słuchawki)
end of fear
yo is here