[08.01.10][ROM][2.10][21054][WM6.1 PLK]Dark Innovation 2[Sense 2.1]

• 4321 Odpowiedzi
  • 698207 Wyświetleń

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
Odp: [1.05.09][ROM][WM6.1 PLK] Dark Innovation 2 (v1.0) [Manila2]
« Odpowiedź #120 dnia: Maj 05, 2009, 23:35:37 »
O ile nie zmieni się XIP i sYS to bardzo prawdopodobne.
Pewne natomiast jest to że jak zrobisz backup i powrócisz do ROMu z którego robiłeś backup to będzie wszystko OK.
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

« Odpowiedź #121 dnia: Maj 06, 2009, 09:19:47 »
Mam jeden mały problem z nowym romem, chciałbym zmienić dzwonek alarmu na niestandardowy, przez wstawienie do rings nic nie daje bo widzę to w ustawieniach dzwonka a nie alarmu, wstawienie do windows też nic nie daje, to samo jak dam do dokumentów i folderu moje dzwonki, jak ustawić niestandardowy alarm? Są też dwie dziwne nazwy w alarmach icr_beep oraz icr_beepbeep ale to nic.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Diamond
« Odpowiedź #122 dnia: Maj 06, 2009, 09:21:08 »
Mam jeden mały problem z nowym romem, chciałbym zmienić dzwonek alarmu na niestandardowy, przez wstawienie do rings nic nie daje bo widzę to w ustawieniach dzwonka a nie alarmu, wstawienie do windows też nic nie daje, to samo jak dam do dokumentów i folderu moje dzwonki, jak ustawić niestandardowy alarm? Są też dwie dziwne nazwy w alarmach icr_beep oraz icr_beepbeep ale to nic.

A czy dzwonek alarmu masz w formacie WAV ?

« Odpowiedź #123 dnia: Maj 06, 2009, 10:03:46 »
Nie w formacie wma.

O ile to możliwe poproszę jeszcze o skin dialera z poprzedniego romu (lub lik gdzie znajdę oryginalne grafiki), ten zielony jest trochę niedokładny i gryzie się z resztą grafik. W trybie landscape natomiast dialer jest na połowę ekranu, da się jakoś zrobić aby był na cały?

*

Offline playerone

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #124 dnia: Maj 06, 2009, 10:11:39 »
ladniej by wygladaly pomaranczowe przyciski albo zielone na pomaranczowym tle... nie dogodzisz wszystkim z kolorami chyba :P

Wiem dlatego ... Zmienie nieco odcien zieleni na zlizony do oryginalnego zielonego z HTC (ktory wystepuje chocby  kwadraciku kalendarza) i zostawie) Wybrałem takie kolory poniewaz jest to kolorystyka odpowiadajaca kolorystyce Całego ROMu. Cos mi sie zdaje ze bede musial jednak chyba wypuscc poprawiony ROM. Ale to pewnie juz jutro. Dzis postaram sie porobic poprawki.

To kiedy możemy się spodziewać update'u??
HTC Touch Diamond - WM 6.1 + Sense 2.1

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #125 dnia: Maj 06, 2009, 10:13:59 »
Nie w formacie wma.

O ile to możliwe poproszę jeszcze o skin dialera z poprzedniego romu (lub lik gdzie znajdę oryginalne grafiki), ten zielony jest trochę niedokładny i gryzie się z resztą grafik. W trybie landscape natomiast dialer jest na połowę ekranu, da się jakoś zrobić aby był na cały?

Dzwonki alarmow musza byc WAV. Co do skinu dialera  ... W najnowszej wersji ktora robie bedzie biały a nie zielony ...

Co do Update`u, musze rozwiazac jeszcze jeden problem ... Bo cos mi dziwnie nie chce działac Sprite Backup ... Ale zarowno na nowym ROMie ktory robie ale tez na tym ktory miałem wczesniej i działał :/ Nie mam pojecia czym to spowodowane jest ... SPB Backup działa na najnowszym bez zadnych zastrzezen ... Strasznie mnie to ciekawi ... Bo teraz nawet nie działa sprite tam gdzie kiedys działał :/

« Odpowiedź #126 dnia: Maj 06, 2009, 10:20:03 »
ktoś może mi wstawić oryginalne grafiki z dialera (białe - Assets_dialer_Normal.bmp i Assets_dialer_Pressed.bmp)?

*

Offline playerone

• *
  • 85
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #127 dnia: Maj 06, 2009, 10:20:23 »

Dzwonki alarmow musza byc WAV. Co do skinu dialera  ... W najnowszej wersji ktora robie bedzie biały a nie zielony ...

Co do Update`u, musze rozwiazac jeszcze jeden problem ... Bo cos mi dziwnie nie chce działac Sprite Backup ... Ale zarowno na nowym ROMie ktory robie ale tez na tym ktory miałem wczesniej i działał :/ Nie mam pojecia czym to spowodowane jest ... SPB Backup działa na najnowszym bez zadnych zastrzezen ... Strasznie mnie to ciekawi ... Bo teraz nawet nie działa sprite tam gdzie kiedys działał :/
[/quote]

Zatem poczekam cierpliwie.. :)

A jest opcja wgotowania dialera Yota?? Bardzo mi przypadł ten dialer i szybko chodzi.
HTC Touch Diamond - WM 6.1 + Sense 2.1

« Odpowiedź #128 dnia: Maj 06, 2009, 10:24:41 »
Dzwonki alarmow musza byc WAV. Co do skinu dialera  ... W najnowszej wersji ktora robie bedzie biały a nie zielony ...
[/quote]

już wiem o dzwonkach, czytałem, co do dialera chce tylko skin a nie wgrywać cały rom, dlatego grzecznie proszę czy ktoś takowy posiada?

*

Offline Wiatrak99

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC TOUCH DIAMOND Blackberry 9700
« Odpowiedź #129 dnia: Maj 06, 2009, 10:46:18 »
O ile nie zmieni się XIP i sYS to bardzo prawdopodobne.
Pewne natomiast jest to że jak zrobisz backup i powrócisz do ROMu z którego robiłeś backup to będzie wszystko OK.

A jaki program do backupu całości polecacie?

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #130 dnia: Maj 06, 2009, 11:36:12 »
O nie, zmieniasz dialer z zielonego na biały :-|
Mi ten zielony strasznie się podobał i pokazywał że to Twój ROM i nie wiem czemu zmieniasz go tylko dlatego że paru osobom się nie podobał.
Mam nadzieję że zrobisz CABa z nim by można go wgrać później na innym ROMie.
Mam jeszcze nadzieję że zrobisz swój taskbar, ikony stylizowane do Twojego ROMu.
Wygląd systemu to też ważna sprawa i tylko uprzyjemnia używanie telefonu a ten zielony był świetny według mojego gustu :D
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 11:37:43 wysłana przez gadowsk »
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

« Odpowiedź #131 dnia: Maj 06, 2009, 12:05:58 »
O nie, zmieniasz dialer z zielonego na biały :-|
Mi ten zielony strasznie się podobał i pokazywał że to Twój ROM i nie wiem czemu zmieniasz go tylko dlatego że paru osobom się nie podobał.
Mam nadzieję że zrobisz CABa z nim by można go wgrać później na innym ROMie.
Mam jeszcze nadzieję że zrobisz swój taskbar, ikony stylizowane do Twojego ROMu.
Wygląd systemu to też ważna sprawa i tylko uprzyjemnia używanie telefonu a ten zielony był świetny według mojego gustu :D

Popieram !!

A zauwazylem maly blad, otoz nie da sie zminiec jasnosci podswietlenia.

*

Offline Hornet15re1

• 421
  • Sprzęt: HTC Touch Pro
« Odpowiedź #132 dnia: Maj 06, 2009, 12:15:34 »
Wczoraj przesiadłem sie z romu fire xcooma na ten własnie i jestem pozytywnie zaskoczony i czekam z niecieprpliwościa na drugą odsłone tego romu. :proud:

Znalazłem natomiast da problemy w tym romie:
1-nie działa u mnie program do obracania ekranu( w opera,album),niby w nim wszystko ustawione,a nie działa,a w explorerze np działa :worried:

2-tapeta we wszystkich zakładkach,to zły pomysł,bo 80% tapet sie nienadaje do ustawienia,bo nic nie widać.Dobrze jakby każdy miał wybór tej opcji

p.s.jeszcze brakuje mi opcji w exploratorze "wyśli skrót do menu programów w romie xcooma to było-mała rzecz a a przydatna

A tak ogólnie to wielki szacun dla Ciebie Krzysiecw!!! Super robota!!!! :ok:

Czekam na drugą wersje...już grzeje kabel USB :grin:
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 13:23:04 wysłana przez Hornet15re1 »
Nokia 3210-Nokia 3330-Nokia 6610-Nokia 6822a -Nokia N70 - HTC DIAMOND - HTC TOUCH PRO-SAMSUNG SPICA - HTC DESIRE Z

W 1968 wystarczyło kilka Mhz żeby posłać rakiete na księżyc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz żeby odpalić Viste...

« Odpowiedź #133 dnia: Maj 06, 2009, 12:19:50 »
alarmy moga byc mp3, wrzuć mp3 na application data/sounds i masz w wyborze

« Odpowiedź #134 dnia: Maj 06, 2009, 12:38:00 »
witam,
znalazlem kolejny blad w skin'e Dialer - przy obroceniu ekranu wysypuje sie.

Pozdrawiam

*

Offline Weedo

• 17
« Odpowiedź #135 dnia: Maj 06, 2009, 12:39:39 »
2-tapeta we wszystkich zakładkach,to zły pomysł,bo 80% tapet sie nienadaje do ustawienia,bo nic nie widać.Dobrze jakby każdy miał wybór tej opcji
To wazna uwaga. Mysle, ze dobrym rozwiazaniem byloby ustawienie ( w miare mozliwosci ) by tapeta, przy przechodzeniu do innych zakladek poprostu byla lekko ciemniejsza. Mam nadzieje, ze rozumiecie o co mi chodzi : )

pzdr
p.s
czekam na nowa wersje z niecierpliwoscia ;)

*

Offline mbiela

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Diamond DarkInnovation2 by Krzysiecw
« Odpowiedź #136 dnia: Maj 06, 2009, 13:06:42 »
ja tez jestem za dialerem w obecnej postaci. tylko kolor znakow bym zmienil na pomaranczowy :)
To, że jesteś paranoikiem, nie znaczy, że ONI nie chcą Cię dorwać.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #137 dnia: Maj 06, 2009, 14:15:38 »

Chyba nie bardzo czytałes pierwszy post ...

Jeśli chodzi o dialer ... Wiem ze sie wysypuje w landscape ... Bo pomyslałem sobie ze nikt normalnie nie korzysta z Dialera w landscape i nie robilem skorki ... Po co ? Czy wy naprawde dzownicie w poziomie?  Ale ok... zrobie skorke w poziomie ... A co do kolorów ... Robie biały zeby był neutralny a CABy oczywiscie przygotuje z zielonym kolorem. Gdyz sam go uzywam i go nie zmienie ...

Co do tła na wszystkich tabach ... rowniez przygotuje CAB ktory przywroci oryginalny wyglad manili z TOPAZA ...

Odnosnie ROMu ... Robiąc ROM przygotowywałem go głównie pod siebie dzieląc sie z wami swoja pracą ... NIGDY nie dogodzi sie wszystkim ... A poza tym  musze poprawić jeszcze pare rzeczy ... Nie wiem czy sie wyrobie ... Ale pozstaram sie dzis wieczorem zamiescic ... Aczkolwiek prosze nie łapać mnie za słowo jesli mi się to nie uda ... Pozdrawiam.

EDIT: Widze ze pojawił sie jakis nowy ROM od HTC ... moze warto by go sprobowac zaimplementowac ? Aczkolwiek na to potrzeba czasu i wowczas na pewno dzisiaj tego nie zrobie ... Ale widze ze jakis stary XIP/SYS to ma ... w moim obecnym jest nowszy ...
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 14:28:29 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mbiela

• *
  • 70
« Odpowiedź #138 dnia: Maj 06, 2009, 14:27:57 »
Hmm, może raczej przygotuj cab z białą skòfrką, jak ktoś chce inaczej to niech sobie zmienk. Niech modyfikacje wymagają zmian ;) . Mi natomiast zaczął działać odtwarzacz muzyki, wył¿ączyłem jego zakladke po czym wlaczyłem na nowo i na razie działa... :ok:

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #139 dnia: Maj 06, 2009, 14:30:10 »
Hmm, może raczej przygotuj cab z białą skòfrką, jak ktoś chce inaczej to niech sobie zmienk. Niech modyfikacje wymagają zmian ;) . Mi natomiast zaczął działać odtwarzacz muzyki, wył¿ączyłem jego zakladke po czym wlaczyłem na nowo i na razie działa... :ok:

Zapewniam Cie i nie tylko Ciebie ... Ze w nowym ROMie ja osobiscie nie widze juz błędów zadnych ... POprawiłem wszystkie z istniejacych w obecnym ROMie... Oraz oczywiscie dodałem kilka nowych rzeczy. Pozostawiajac jednak ROM nadal zblizony jak njbardziej do oryginalu i bez zbednych programow.

« Odpowiedź #140 dnia: Maj 06, 2009, 14:36:50 »

Chyba nie bardzo czytałes pierwszy post ...

Jeśli chodzi o dialer ... Wiem ze sie wysypuje w landscape ... Bo pomyslałem sobie ze nikt normalnie nie korzysta z Dialera w landscape i nie robilem skorki ... Po co ? Czy wy naprawde dzownicie w poziomie?  Ale ok... zrobie skorke w poziomie ... A co do kolorów ... Robie biały zeby był neutralny a CABy oczywiscie przygotuje z zielonym kolorem. Gdyz sam go uzywam i go nie zmienie ...

Co do tła na wszystkich tabach ... rowniez przygotuje CAB...

Odnosnie ROMu ... Robiąc ROM przygotowywałem go głównie pod siebie dzieląc sie z wami swoja pracą ... NIGDY nie dogodzi sie wszystkim ... A poza tym  musze poprawić jeszcze pare rzeczy ... Nie wiem czy sie wyrobie ... Ale pozstaram sie dzis wieczorem zamiescic ... Aczkolwiek prosze nie łapać mnie za słowo jesli mi się to nie uda ... Pozdrawiam.

EDIT: Widze ze pojawił sie jakis nowy ROM od HTC ... moze warto by go sprobowac zaimplementowac ? Aczkolwiek na to potrzeba czasu i wowczas na pewno dzisiaj tego nie zrobie ... Ale widze ze jakis stary XIP/SYS to ma ... w moim obecnym jest nowszy ...

sorki nie mialem zamiaru Cie denerwowac, nie zauwazylem posta o dialer - nie korzystam z poziomu ale jak odkladam tel to kalwiatura sie obraca i widac to niedociagniecie.

Uważam ze odwaliłes kawal roboty!

Pozdrawiam

« Odpowiedź #141 dnia: Maj 06, 2009, 14:36:56 »
z tym dialerem który jest obecnie (choć oczywiście wygląd ma super) mam mały problem, jak wchodzę w dialer i chcę przewinąć np ostatnie połączenia, bez dotykania ekranu - nie widzę podświetlenia na którym kontakcie jestem.

A da radę zrobić cos jeszcze z RAMem? Kurcze u Billego80 w 510.3 który używałem do tej pory, przy intensywnej exploatacji dochodzi do 71% max i to po dłuższym czasie. Tu taką wartość osiąga dość szybko i dochodzi do ponad 80%

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #142 dnia: Maj 06, 2009, 14:39:57 »
z tym dialerem który jest obecnie (choć oczywiście wygląd ma super) mam mały problem, jak wchodzę w dialer i chcę przewinąć np ostatnie połączenia, bez dotykania ekranu - nie widzę podświetlenia na którym kontakcie jestem.

A da radę zrobić cos jeszcze z RAMem? Kurcze u Billego80 w 510.3 który używałem do tej pory, przy intensywnej exploatacji dochodzi do 71% max i to po dłuższym czasie. Tu taką wartość osiąga dość szybko i dochodzi do ponad 80%

Qba z dialerem nic nie robiłem ... Tylko skorke zmieniłem... JA nie widze tam błędów ...A odnosnie   ROM 510.3 to moge tak powiedziec ... ROM przedpotpowy w obecnej chwili ... Z RAMem nic nie zrobie gdyz aplikacje ktore nadają ROMowi wygląd ktory ma oraz funkcjonalnosci ktore ma ... NIestety zjadaja wiecej RAMu ... Stad nowe Diamondy2 maja juz wiecej pamieci ... My ladujemy nowinki w stare flaki ... Ale jak dla mnie zuzycie RAM w 68% po zaladowaniu sie po SR oraz otworzeniu wszystkich zakładek manili to jesdt super wynik ... A taki wlasnie mam na nowym ROMie. Gdyz ekran powiadomien z TACHI zjada mniej RAMu.
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 14:42:00 wysłana przez Krzysiecw »

« Odpowiedź #143 dnia: Maj 06, 2009, 14:45:42 »
chodziło o skórę oczywiście  :)

« Odpowiedź #144 dnia: Maj 06, 2009, 14:51:26 »
Mi się obecny rom podoba, zmieniłem sobie właśnie trochę dialera, tapetę mam tak dopasowaną, że wszystko jest widoczne na zakładkach (w załączniku shot z systemu).

Mam pytanko, czy jak będę chciał wgrać nowszy rom, to czy jest jakiś magiczny sposób na zrobienie kompletnego backupu programów wraz z ustawieniami telefonu aby jak najszybciej postawić nowy system? Dotychczas na spokojnie zajmowało mi to jakieś 2 dni aby postawiać wszystko jak mam teraz.
Napisane: Maj 06, 2009, 14:49:38

zainstaluj sobie bodaj clean ram i ustaw automatyczne czyszczenie na poziomie 2 co 2-3 godziny i po sprawie.

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #145 dnia: Maj 06, 2009, 14:53:37 »
Mi się obecny rom podoba, zmieniłem sobie właśnie trochę dialera, tapetę mam tak dopasowaną, że wszystko jest widoczne na zakładkach (w załączniku shot z systemu).

Mam pytanko, czy jak będę chciał wgrać nowszy rom, to czy jest jakiś magiczny sposób na zrobienie kompletnego backupu programów wraz z ustawieniami telefonu aby jak najszybciej postawić nowy system? Dotychczas na spokojnie zajmowało mi to jakieś 2 dni aby postawiać wszystko jak mam teraz.
Napisane: Maj 06, 2009, 14:49:38

zainstaluj sobie bodaj clean ram i ustaw automatyczne czyszczenie na poziomie 2 co 2-3 godziny i po sprawie.

Osobiscie po Upgradzie do powstajacej kolejnej wersji ROMu mojego autorstwa ... zalecał bym postawic system od nowa ... A to ze wzgledu na to iz całość stawiałem od nowa w nowej kuchni z licznymi zmianami ... I zeby potem nie było ze błąd tu błąd tam ... wynikajacy z nałozenia sie dwoch systemow... U mnie wszystko działa ... A poprawki jeszcze zrobie z Dialerem ... CABy .... itd ... Wyrobie sie kiedy sie wyrobie ... Musze jeszcze nawiedzic moja uczelnie do godziny 18 ... potem bede cos strugal ... Aczkolwiek po updacie tego ROMu bede musial troszeczke przystopowac gdyz zbliza sie sesja i musze nadrobic duuuzo rzeczy... Ale to nie oznacza ze nic nie bede robil :)
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 15:00:49 wysłana przez Krzysiecw »

*

Offline mbiela

• *
  • 70
« Odpowiedź #146 dnia: Maj 06, 2009, 15:14:23 »
sesja, nie pierwsza i nie ostatnia  :E jeszcze nie koniec świata... kto będzie chciał to na Twòj romik poczeka..

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #147 dnia: Maj 06, 2009, 15:15:10 »
sesja, nie pierwsza i nie ostatnia  :E jeszcze nie koniec świata... kto będzie chciał to na Twòj romik poczeka..

No u mnie juz normalnie była by ostatnia gdyby nie zawalony rok ;) Ale nie gadajmy tu o sesji ;)

*

Offline permanent27

• 36
  • Sprzęt: HTC HD2 Android 4.0.3 Nexus HD2, Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #148 dnia: Maj 06, 2009, 15:28:16 »
ja też czekam z niecierpliwością na nowy romik.jak narazie ten działa mi bez zarzutu.a po zmianie radia na 1.09.25.23, GPS chodzi wyśmienicie z baterią włącznie. jedno co by mogło się zmienić to na głównej zakładce gdzie jest zegar sa dwie opcje "menu i nowy" a strasznie przyzwyczaiłem sie do opcji " telefon i kontakty". czy da rade to zmieniac"" :) :) :)

*

Offline Krzysiecw

• Ekspert HTC Magic
  • 2415
  • HTC
« Odpowiedź #149 dnia: Maj 06, 2009, 15:29:17 »
ja też czekam z niecierpliwością na nowy romik.jak narazie ten działa mi bez zarzutu.a po zmianie radia na 1.09.25.23, GPS chodzi wyśmienicie z baterią włącznie. jedno co by mogło się zmienić to na głównej zakładce gdzie jest zegar sa dwie opcje "menu i nowy" a strasznie przyzwyczaiłem sie do opcji " telefon i kontakty". czy da rade to zmieniac"" :) :) :)

Polecam  Adneved Configuration Tools ... Albo Soft Key Manager...   wszystko mozna z softkeyami robic :) Mozesz sobie tam dac co chcesz :)