Pierwsze wrażenie to takie, że cały "wstęp", tzn kalilbracja, customizacja itd. przebiega znacznie szybciej.
1. Jednak coś złego dzieje się w tle ponieważ po wejściu w menadżera zadań ilość wolnej pamięci jest płynna, tzn ciąge się zmienia pomimo, że nic nie uruchamiam... wstępnie mam jej więcej niż na wersji 2.2 gdzie było 48.32 MB wolnego a teraz jest w granicach 51.64 MB wolnego.
2. Znowu po SR pierwsze co się włącza to kontakty

3. Ciągle dwie różne ikonki menadżera komunikacji
4. Jakby ucięty fragment jednej z ikonek wskazujących siłę zasięgu
5. Po kliknięciu w ikonę zasięgu jest brak w tłumaczeniu - "Hide"
6. Wydaje mi się, że wcześniej po kliknięciu na ikonkę baterii uruchamiało się okno konfiguracji zasilania, teraz nie ma żadnej reakcji
7. Po wejściu w ustawienia zasilania z poziomu start/ustawienia nagłówek jest po angielsku - "Power"
8. Ciągle brak tłumaczenia w eksploratorze. Po wybraniu "Otwórz z programem..." pojawia się nowe okienko a tam "Quote file path with"
9. Ustawiając datę urodzin/rocznicę w kontaktach gdy pojawia się okienko kalendarza jest podpis "Today" i "None"
10.
Eksplorator plików zawiesza całkowicie lub tymczasowo system podczas wykonywania różnych operacji na plikach (np. kopiowanie) w IS. Być może w pamięci wewnętrznej również11. Po wejściu w dowolny folder/aplikację (choćby menu start) i nacisnięciu krzyżyka w prawym górnym rogu ikonka baterii znika (tak jakby była w jakiś sposób powiązana z tym krzyżykiem - to może mieć związek z brakiem reakcji wymienionym w pkt.6)
12. Niestety dialer MS ciągle gryzie się z dialerem HTC. Najwyraźniej nawet nowy SYS/XIP nie pomógł

13. Zwalnienia pamięci ciągle nie działa prawidłowo... na starcie miałem 51.xx wolnego a teraz tylko
42.xx mimo, że żadna dodakowa aplikacja nie działa w tle
14. W związku z ww. "przypadłością" wydaje mi się, że wywalenie nowych powiadomień HTC było zbyteczne. Te domyślne z WM są ochydne i mało funkcjonalne a jeśli to nie nowe powiadomienia z HTC pożerały tyle pamięci to może warto by je przywrócić?
15. Proponowałbym uaktualnienie niektórych aplikacji, np. Operę do najnowszego buildu 16277 oraz CapSure do 1.11g
16. Taka sugestia dla kucharza i innych użytkowników... może wywalić pulpit zdalny i rss hub? Chyba nikt tego nie używa...?
17. Audio Booster nie wyświetla się prawidłowo, niektóre elementy nachodzą na siebie.
Nowe menu kontekstowe jest
znakomite!!!