(...)Jeżeli chodzi o buildy to nie należy się sugerować numerkami - w tej chwili są dwie odnogi developmentu WM6.5 - 212xx i 215xx. (...)
Mam tylko nadzieję że w pewnych kwestiach zarówno jedna jak i druga odnoga współpracują ze sobą jeśli wyjdzie jakaś extra poprawka.
Mam nadzieję że nie są to robione dwa różne systemy i na końcu lepszy będzie wydany jako wersja finalna.
I tak wiadomo że MS nie wyda wersji finalnej bez błędów i zawsze coś będzie do poprawy. Tak jest zawsze i tak zawsze będzie zarówno z systemami na duże komputery jak i tymi mobilnymi. Ale wiadomo też że dokładnie taka sama sytuacja jest u konkurencji

BTW. świetnie działa ta wersja 2.2 oprócz wymienionych błędów ale mam nadzieję że projekt będzie szedł pełną parą cały czas do przodu.
Co do rzeczy do usunięcia to nie wiem czy Windows Live wpłynie jakkolwiek na stabilność systemu bo to tylko program a usuwanie go jest kwestią tego czy ktoś z niego korzysta czy nie. Tak samo można powiedzieć o innych programach mało lub wcale nie używanych.
Według mnie to ROM powinien być pod tym względem jak najbardziej podobny do oryginału. Reszta się dotrze