cytuję
z ROM\OS.nb większość kuchni bierze tylko boot table, XIPy i header imgfs, więc jej wielkości nie należy brać poważnie
Np moja na G900 waży 3,31 MB
qsqa
os.nb w katalogu ROM jest tzw "wzorcem" z którego jak słusznie zauważył globalbus narzędzia z kuchni biorą podstawy nowego ROMu - nie należy się kierować jego wielkością natomiast ważne jest żeby był w katalogu ROM
Hi.
Dla mnie prawdę powiedziawszy to wyjaśnienie nie jest czytelne. Napis:
"standardowo znajduje się w ROMie Diamonda i można go bez problemu usunąć"jest dość jednoznaczny. Może ktoś inny rozumie go inaczej, ale ja go zinterpretowałem tak, że jeżeli dany PACKAGE nie zostanie zaznaczony, to i tak znajdzie się w budowanym ROM, tyle że (być może) w innej wersji. Tak czy siak, dziękuję za pomoc i zakończmy tą dyskusję. Otrzymałem wyczerpujące wyjaśnienie które być może również komuś innemu się przyda.

DUDUS
PS.
W jaki sposób najprościej dodać do własnej kompilacji ROM dodatkowe wpisy w rejestrach. Oczywiście mogę zbudować odpowiedni CAB a następnie przekonwertować go OEM za pomocą Package Creator. Ale może istnieje jakaś prostsza metoda? Czy mogę na przykład skorzystać z:
00_TWEAKS_Zmiana nazwy Karta pamięci na Internal Storagei zmodyfikować w nim plik:
f9c86bd9-e1f5-42b9-807c-b14ffe04eb27.rguumieszczając dodatkowo własne modyfikacje rejestru?