Może ktoś podpowie jak rozłoyc ten rom ERY przykotowany jako bazę przez qsqa, krok po kroku .... bo nie widze jakoś tej literki "e" na początkowym ekranie.
Pozdawiam
Ja to robię tak
Rozkładanie romu na OEM i SYS
1. NBHExtract ruu.signed.nbh -> powstanie plik 00_OS.nb
2. nbsplit -kaiser 00_OS.nb -> powstanie 00_OS.nb.extra i 00_OS.nb.payload
3. ImgfsFromNb.exe 00_OS.nb.payload imgfs.bin -> powstanie plik imgfs.bin
4. ImgfsToDump.exe imgfs.bin -> powstanie katalog dump i w nim zawartość romu
5. pkgtool.exe ->Należy wskazać gdzie znajduje się dump romu i nacisnąć Build Packages -> zawartośc romu się uporządkuje i utworzą się w tym katalogu katalogi OEM i SYS
Albo można skorzystać z Kuchni 3.5 - wrzucasz plik RUU_signed.nbh do katalogu BaseROM, kasujesz katalogi (o ile istnieją) SYS, ROM i OEM i uruchamiasz plik !BEGIN.cmd wybierasz 1 i po paru minutach masz ROM automatycznie rozłożony na czynniki pierwsze 
Hi.
No i ja zabrałem się do przygotowania własnego ROM. Mam nadzieje że coś z tego wyjdzie. Mam jednak problem.
1. Postąpiłem zgodnie z ostatnia instrukcją w celu rozłożenia Diamentowy 4.0 na "czynniki pierwsze" korzystając z Kuchni 3.5. Wszystko poszło gładko. Powstały katalogi SYS,OEM,ROM ze stosowną zawartością. Otwieram Kuchnię poprzez !COOK, wskazuję prawidłowy katalog i lista Packages jest pusta. Jak nacisnę ShowEditor to pojawia sie lista .rgu. Niestety, lista "Packages to insert in ROM" cały czas jest pusta. Zorientowałem się, żę w katalogach OEM oraz SYS brakuje pliku option.xml zawierającego listę Packages. Co zatem należy zrobić aby prawidłowo wyprodukować taką listę dla rozłożonego ROM?
2. Nawet jak się uda wyprodukować pliki option.xml, to chciałbym dołożyć nowe Packages do kompilacji. Wkopiuję je sobie do katalogu OEM oczywiście. Ale jak zrobić aby się pojawiły na liście dostępnych Packages (czyli znalazły się w w odpowiednim pliku option.xml)?
W przypadku OEM i SYS dostarczonych wraz z Kuchnią problemu nie ma, gdyż znajdujemy tam odpowiednie pliki option.xml. Ja jednak chcę skorzystać z najnowszego ROM Diamentowy 4.0
DUDUS