[02-11-2008] Diamentowy ROM PL v 4.0 ERA Lite !!!

• 1029 Odpowiedzi
  • 294050 Wyświetleń

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
Odp: [17-09-2008] Diamentowy ROM PL v 3.2a wersja FullWypas i Lite !!!
« Odpowiedź #630 dnia: Wrzesień 23, 2008, 09:24:55 »
Witam!Po pierwszych paru godzinach współpracy z romem Full wypas ..wrażenia jak z Artemisa,wolno,wolno ,wolno.Bez urazy dla kucharza ale ten telefon zamula z tym ROM-em.Spróbuje wersji Lite ale chyba oryginal HTC bedzie najlepszy.Pozdrawiam!

Czy mam rozumieć, że porównujesz Full Wypas z oficjalnym ROMem 1.90 z polską nakładką i nadal jest woooolno - dziwnie  :-|

*

Offline !Novy

• 774
  • Sprzęt: HTC Diamond      ROM Dutty V3-Oh yeah!
« Odpowiedź #631 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:35:04 »
Spoko,bez urazy,ROM jest zajefajny :mrgreen:!Biorąc pod uwagę ilość i jakość softu w nim zawartego jest ok!Zarzuciłem ten ROM na próbę Duttys Diamond WWE_5.2.20273_Rom Release V1.3 Full ,jest szybszy od Diamentowego Fulla ale nic w nim ciekawego nie ma.Rankingowo u mnie jesteś nr 1!Dzięki i nie gniewaj się to był żart.Pozdrawiam,życze dalszych sukcesów!
Złodziejstwo jest wybaczalne – głupota nie.Napoleon Bonaparte

Mam bana na to forum :(

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #632 dnia: Wrzesień 23, 2008, 10:50:29 »
Nie o to chodzi, że się obrażam tylko wolę się upewnić,  z czym są robione porównania. Faktycznie ROMy Dutty'ego są szybsze no ale w końcu on jest jednym z najlepszych w "gotowaniu".

*

Offline WronekGDY

• 44
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond P3700
« Odpowiedź #633 dnia: Wrzesień 23, 2008, 13:16:38 »
Poczekajcie do końca tygodnia na nowa kuchnie

Nie to, zebym sie pieklil czy cos, ale tak poprostu zadam pytanko. Na kiedy mniej wiecej bylaby gotowa Twoja nastepna odslona Diamentowej Kuchni? Pozdrawiam

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #634 dnia: Wrzesień 23, 2008, 13:19:16 »
Mam prośbę/pytanie.

Otóż zamieniłem full wypasa na lite. Jest Ok.
Jednego mi brakuje. Otóż w wersja full była tak skonfigurowana że świetnie dbała o utrzymywanie niskiego poziomu pamięci operacyjnej. Po zabiciu programów puchnięcie pamięci zatrzymywało się na 65%. W wersji Lite pamięć puchnie. Przypuszczam żę wynika to z faktu że brak Advanced Config i Diamond Tweaks. Doinstalowałem ale nie wiem jakie wrtości ustawić żeby LITE dbał o pamięć.

Przykład: Pamieć 55% - otwieram operę onet.pl (75%), - zamykam operę (zabijam) pozostaje (73%). Full wypas radził sobie z pamięcią lepiej.

Z góry dziękuje
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2008, 13:32:28 wysłana przez fabrykanet »
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline tomaug

• **
  • 133
« Odpowiedź #635 dnia: Wrzesień 23, 2008, 13:31:46 »
Witam

Mam ver 3.2.a lite i radiorom 08. Dzisiaj próbowałem utworzyć nowe zadanie w kalendarzu a tutaj nagle pojawia sie napis: "Baza danych tej aplikacji została usunięta lub jest uszkodzona. Przywróć bazę danych z kopii zapasowej" po czy nie ma opcji zapisania zadania. Dosyć często korzystam z tej funkcji, momóżcie jak rozwiązać ten kłopot.

Pozdrawiam

Zainstalowałem od nowa ROM 3.2a lita doinstalowałem niezbędne programy i wszystko OK, natomiast jak tylko zbecapowałem dane kontaktów to znów to samo, nie mogę znowu utworzyć nowego terminu. Proszę pomóżcie już mam dość tego.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #636 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:10:51 »
A czym backupujesz dane?

*

Offline Tigro

• **
  • 129
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #637 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:17:55 »
Tylko ja tak mam, czy 3.2a FullWypas wymusza używanie a'la-iPhone'owej klawiatury? Bo za nic nie mogę zmienić np. na tą zwykłą telefoniczną i zarówno w Wordzie, jak i SMS'ach i wszędzie indziej, gdzie wpisuję tekst, mam wyżej wspomnianą. Zmiana sposobu wprowadzania tekstu w Start->Ustawienia-> cośtam dalej nic nie pomaga.

« Odpowiedź #638 dnia: Wrzesień 23, 2008, 15:58:23 »
Dołączam się do pytania o zmianę "klawiatury" w sofcie 3.2. Pomimo zmiany klawiatury, np. na "klawiatura telefonu" i zatwierdzeniu OK, w zakładce zostaje "pełny układ QWERTY"

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #639 dnia: Wrzesień 23, 2008, 18:48:32 »
Ciekawa rzecz - włączyłem YouTube, chciałem wpisać nazwę do wyszukiwania, dałem jednak anuluj - wyskoczyło znane, ładne okienko TF3D pytające o preferowany sposób pisania - i już wybieranie różnych klawiatur działa, lol. WM jest niezgłębiony :P

A co do YouTube jeszcze - Wam też nie działa? Tzn. gdy chcę odpalić jakiś film, strajkuje, że "Przepraszamy, ale wystąpił błąd z youtube.exe" i proponuje wysłanie raportu do MS. Tylko u mnie to, czy też tak macie?

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #640 dnia: Wrzesień 23, 2008, 18:55:31 »
Ciekawa rzecz - włączyłem YouTube, chciałem wpisać nazwę do wyszukiwania, dałem jednak anuluj - wyskoczyło znane, ładne okienko TF3D pytające o preferowany sposób pisania - i już wybieranie różnych klawiatur działa, lol. WM jest niezgłębiony :P

A co do YouTube jeszcze - Wam też nie działa? Tzn. gdy chcę odpalić jakiś film, strajkuje, że "Przepraszamy, ale wystąpił błąd z youtube.exe" i proponuje wysłanie raportu do MS. Tylko u mnie to, czy też tak macie?

Otóż to  :D

Jeżeli pojawi ci się komunikat "Przepraszamy, ale wystąpił błąd z youtube.exe" to przejdź dalej i wyłącz raportowanie błędów - po tym nie powinno być problemów

*

Offline Tigro

• **
  • 129
« Odpowiedź #641 dnia: Wrzesień 23, 2008, 19:18:42 »
OK, dzięki - nawet nie musiałem tego robić - po kilku potwierdzeniach, że nie chcę wysyłać raportu, zaczęły hulać te, które strajkowały :)

*

Offline Dean

• *
  • 72
  • Avatar - reklama strony - REGULAMIN
    • Grafika Komputerowa
  • Sprzęt: iPhone 3G 16Gb, HP iPaq 316
« Odpowiedź #642 dnia: Wrzesień 23, 2008, 19:28:36 »
U Mnie na 3.2a LITE działa ok  :ok:

Zadam też pytanie. Da się zmienić czcionkę w klawiaturze FULL QWERTY z tej "Curier New" na tę oryginalną ? Gdy kliknę w skrócone menu do wyboru klawiatury i wybiore ponownie FULL QWERTY to czcionka jest już taka jaka ma być, ale tylko na czas pisania. Po ponownym uruchomieniu klawiatury znów wraca do Curiera ...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2008, 19:31:30 wysłana przez Dean »

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #643 dnia: Wrzesień 24, 2008, 00:22:17 »
qsqa chętnie wyślę pare zlociaków ,podaj numer konta ,nie uzywam karty w sieci.Pozdrowion!

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #644 dnia: Wrzesień 24, 2008, 08:17:32 »
A ja po zainstalowaniu softu 3.2a Full mam problem z połączeniem się przez WiFi z moim ruterem.  Ruterek to Asus WL-500gP z softem OpenWRT. Przed zmianą softu było wszystko dobrze.

Telefonik widzi sieć ale nie chce się z nią połączyć :(

Jakieś propozycje jak to można rozwiązać?
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #645 dnia: Wrzesień 24, 2008, 09:37:22 »
A ja po zainstalowaniu softu 3.2a Full mam problem z połączeniem się przez WiFi z moim ruterem.  Ruterek to Asus WL-500gP z softem OpenWRT. Przed zmianą softu było wszystko dobrze.

Polecam w ustawieniach Komunikacji bezprzewodowej w zakładce Tryb zasilania zmienic z Najlepszy akumulator na Najlepsza wydajność i ponownie włączyć WiFi

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #646 dnia: Wrzesień 24, 2008, 10:04:10 »
Witam wszystkich.

Diamentowy 3.2 LITE
RADIO 08

Na początek dzisiejszego dnia jedno, zasadnicze pytanie (później napiszę o moich bolączkach po miesiącu korzystania z Diamonda). Wracam znowu do tej nieszczęsnej baterii. Od kilku dni robię testy wytrzymałości, i jestem przerażony. Zostawiam na noc włączone urządzenie z aktywnym wyłącznie modułem telefonu. 3G wyłączone. WiFi, BT, GPS wyłączone. Wszystkie aplikacje powyłączane. Wyłączyłem nawet Batti oraz TF3D. No tak na wszelki wypadek. Żadnych rozmów, żadnych SMS, żadnych przypomnień. Przeciętny spadek poziomu naładowania baterii to 1% na godzinę! Czyli wychodzi na 100 godzin czuwania (pominąwszy fakt że przy poziomie około 10% urządzenie i tak się wyłączy). Daje to nam 4 dni czuwania. Producent informuje, że przy wyłączonym 3G powinno być 16,5 dnia. No to coś mi się tu nie podoba! Nie upieram się przy 16 dniach. Niech by to było 10 dni. Ale 4!!!! Zastanawiam się, czy nie należy urządzenia reklamować. Tak bowiem dalej się nie da. Ciężko nawet 1 dzień w całości przepracować bez doładowywania. A ja nie bawię się w filmy i internet. Rozmowy telefoniczne, kalendarz, notatki. To wszystko.

Co o tym sądzicie? Czy macie podobne doświadczenia? Jeśli tak, to trzeba się Diamonda będzie pozbyć jak najszybciej. Kaiser mi działał 3 dni przy intensywnym użytkowaniu. A spadek przez noc był max 2-3%.

Dudus

*

Offline fabrykanet

• 286
  • Sprzęt: HTC ONE X
« Odpowiedź #647 dnia: Wrzesień 24, 2008, 11:43:48 »
Czy w chałupie której trzymasz Diamonda masz dobry zasięg GSM? Mam pewne porównanie między pracą, a domem. W pracy bateria prawie nie znika, w domu prawie odrazu. Powód 1 kreska na antenie GSM.
HTC ONE X <- NOTE LG3D SGS+ MOZART ARC DHD N900 N8 i4G DESIRE Z SGS MM 3GS HD2 OMNIA2 XPERIA1 G1 i780 E71 OMNIA1 E90 DIAMOND N95_8GB N95 ARTEMIS i2G P910i P900i WIZARD MDA_COMPACT ASUS_TYPHON e650 Motorola_a920 XDAII Nokia_6600 i inne...

*

Offline tomaug

• **
  • 133
« Odpowiedź #648 dnia: Wrzesień 24, 2008, 11:46:43 »
Cześć woma1

Kupując Diamonda trzeba się było dowiedzieć ile trzyma bateria w standardzie. Wszędzie o tym trąbiono że bateria to 1 dzień. Reklamacja ci nic nie da, bo firma podaję przeciętny czas, a nie gwarantowany. To  tak jak z łączami internetowymi, jak wykupisz gwarantowaną prędkość to taką masz i jest wtedy sporo droższe takie łącze. Dlatego rozwiązanie jest jedno, kupienie powiększonej orginalnej baterii 1340mAh która przedłuży ci czas prasy w sumie do 3-4 dni i pogrubi urządzenie o 2mm za cenę około 220-250zł brutto.

A gdzie wyłącza się UMTS ?

Pozdro.

*

Offline slawrumia

• 3932
  • The Best Game UT3
    • filmiki
  • Sprzęt: Galaxy s4 96GB
« Odpowiedź #649 dnia: Wrzesień 24, 2008, 12:03:58 »
Witam wszystkich.

Diamentowy 3.2 LITE
RADIO 08

Na początek dzisiejszego dnia jedno, zasadnicze pytanie (później napiszę o moich bolączkach po miesiącu korzystania z Diamonda). Wracam znowu do tej nieszczęsnej baterii. Od kilku dni robię testy wytrzymałości, i jestem przerażony. Zostawiam na noc włączone urządzenie z aktywnym wyłącznie modułem telefonu. 3G wyłączone. WiFi, BT, GPS wyłączone. Wszystkie aplikacje powyłączane. Wyłączyłem nawet Batti oraz TF3D. No tak na wszelki wypadek. Żadnych rozmów, żadnych SMS, żadnych przypomnień. Przeciętny spadek poziomu naładowania baterii to 1% na godzinę! Czyli wychodzi na 100 godzin czuwania (pominąwszy fakt że przy poziomie około 10% urządzenie i tak się wyłączy). Daje to nam 4 dni czuwania. Producent informuje, że przy wyłączonym 3G powinno być 16,5 dnia. No to coś mi się tu nie podoba! Nie upieram się przy 16 dniach. Niech by to było 10 dni. Ale 4!!!! Zastanawiam się, czy nie należy urządzenia reklamować. Tak bowiem dalej się nie da. Ciężko nawet 1 dzień w całości przepracować bez doładowywania. A ja nie bawię się w filmy i internet. Rozmowy telefoniczne, kalendarz, notatki. To wszystko.

Co o tym sądzicie? Czy macie podobne doświadczenia? Jeśli tak, to trzeba się Diamonda będzie pozbyć jak najszybciej. Kaiser mi działał 3 dni przy intensywnym użytkowaniu. A spadek przez noc był max 2-3%.

Dudus

Robisz od kilku dni testy wytrzymalosci i nie wiesz ze diamond schodzi do 1% zanim sie wyłączy ?
jakby mi 4dni trzymal na czuwaniu bylbym szczesliwy

A gdzie wyłącza się UMTS ?

ustawienia osobiste telefon zakladka pasmo typ sieci zamiast ato gsm

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 12:05:55 wysłana przez slawrumia »
Mda II --> Mda Pro --> Toshiba G910 --> HTC Diamond --> SE Xperia X1 --> Asus P565 --> OmniaHD i8910 24GB --> IPhone 3G  --> Nokia N810 --> i780 --> Galaxy s --> IPhone 4 32GB --> Galaxy Note 80GB exFAT -- Galaxy s4 96GB

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #650 dnia: Wrzesień 24, 2008, 12:14:44 »
Hi.

Czy 1% czy 10%, nie zmienia postaci rzeczy. Problem w czasie czuwania a nie tym, przy jakim poziomie się wyłącza. Nic niestety nie wniosłeś swoja wypowiedzią do tematu. A szkoda.

Dudus
Napisane: Wrzesień 24, 2008, 12:12:49
To że u Ciebie Diamond nie trzyma nawet 4 dni na czuwaniu tylko potwierdza moje obawy, że producent bzdury napisał w specyfikacji technicznej urządzenia. Jednym słowem udzielił fałszywych informacji handlowych. Czy się mylę?

Dudus

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #651 dnia: Wrzesień 24, 2008, 12:23:13 »

Polecam w ustawieniach Komunikacji bezprzewodowej w zakładce Tryb zasilania zmienic z Najlepszy akumulator na Najlepsza wydajność i ponownie włączyć WiFi

Sprawa rozwiązana - musiałem na ruterze ustawić filtrowanie adresów MAC - wcześniej tego nie musiałem robić.
Efekt jest taki że działa i jest wszystko OK.
Napisane: Wrzesień 24, 2008, 12:17:35
Witam wszystkich.

Diamentowy 3.2 LITE
RADIO 08

Dudus

Mi na romie 3.0 lite o radiu 07  w nocy schodzila maksymalnie 1% (oczywiście wyłączone WiFi itp.)
Najdłużej ile mi ten tel. wytrzymał to  60h normalnego używania - czyli bez jakiś wielkich zabaw (kilka telefonów i smsów)
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline lechu1777

• **
  • 149
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond
« Odpowiedź #652 dnia: Wrzesień 24, 2008, 14:43:36 »
To że u Ciebie Diamond nie trzyma nawet 4 dni na czuwaniu tylko potwierdza moje obawy, że producent bzdury napisał w specyfikacji technicznej urządzenia. Jednym słowem udzielił fałszywych informacji handlowych. Czy się mylę?
Masz 15 lat i żyjesz ideałami w dalszym ciągu? Praktycznie każdy, jak nie każdy telefon, ma podobną specyfikację, np. mój wcześniejszy K750 miał w specyfikacji 400h co daje w prostym rachunku >16dni czuwania. Chyba nie wierzysz w to? Chwyty marketingowe i tyle, od dawna stosowane, Ameryki nie odkryłeś... np. to samo jest w łączach internetowych, kupujesz neostrade 1024kbps to nie znaczy, że jej prędkość to 1Mbps, tylko "DO 1024kbps", ale to jest małym druczkiem na umowie, a wiadomo, że liczy się pierwsze wrażenie "mega internet". Głupi się nabierają, na niewiedzę najszybciej złapać. Tak piszesz jakbyś obwiniał i HTC i nas, że Ci słabo trzyma bateria. Zrób najpierw wszystko co się da od zmiany ROM i Radio ROM na lepszy po Tweaki różne, których mnóstwo, a potem coś mów. A jak Ci nie odpowiada to po co kupujesz telefon, o którym pojęcia nie masz? Najpierw jest coś takiego jak rozeznanie w temacie, bo kupić coś na pokaz każdy potrafi kto pare złotych odłoży...

Diamond w normalnym użytkowaniu trzyma 2dni. Ja mam 66% baterii, ładowałem wczoraj koło 19-20 godziny. Proste rozwiązanie bateria 1340mAh, ale co za problem podłączyć do ładowarki, jeżeli możesz?
contrast is not a sin...

*

Offline nemesis

• **
  • 191
  • Sprzęt: MDA Compact 4 / iPhone 3G / BB Bold
« Odpowiedź #653 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:26:14 »
qsqa

Czy w wersji 3.2a lite jest net cf ?
Sprzęt: Era MDA Compact 4

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #654 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:27:31 »
qsqa

Tak

*

Offline !Novy

• 774
« Odpowiedź #655 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:35:20 »
Sorrki za off,qsqa masz może link do Home Plus Plus jaki umieściłeś w swoim ROMie?Zassałem ze stronki producenta nowy Home Screen ale nie śmiga,nie wiem co jest,rozumiem że Omap nie działa z prockiem Diamenta ale reszta?? :-| A i jeszcze pytanko,w twoim ROM-ie nie pamiętam juz pod jakim klawiszem był taki interfejs z kwadratami a w nich nazwy funkcji,sms,mms,email itd.To jakiś programik czy można skonfigurować ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2008, 15:44:50 wysłana przez !Novy »

*

Offline nemesis

• **
  • 191
« Odpowiedź #656 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:04:12 »
qsqa

Tak

Pytałem, bo nie działają mi programy Brins0net_ScreenRotator: Auto Screen Rotation with GSensor! oraz HTC Touch Diamond VR Hologram v2.0.

*

Offline qsqa

• 2086
« Odpowiedź #657 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:21:17 »
A Advanced Configuration działa - bo on też wymaga netcf 3.5

*

Offline nemesis

• **
  • 191
« Odpowiedź #658 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:28:44 »
A Advanced Configuration działa - bo on też wymaga netcf 3.5
Tak Advance działa. Tamte też się odpalają ale nic więcej się nie dzieje.

*

Offline woma1

• 444
« Odpowiedź #659 dnia: Wrzesień 24, 2008, 16:46:03 »
Masz 15 lat i żyjesz ideałami w dalszym ciągu? Praktycznie każdy, jak nie każdy telefon, ma podobną specyfikację, np. mój wcześniejszy K750 miał w specyfikacji 400h co daje w prostym rachunku >16dni czuwania. Chyba nie wierzysz w to? Chwyty marketingowe i tyle, od dawna stosowane, Ameryki nie odkryłeś... np. to samo jest w łączach internetowych, kupujesz neostrade 1024kbps to nie znaczy, że jej prędkość to 1Mbps, tylko "DO 1024kbps", ale to jest małym druczkiem na umowie, a wiadomo, że liczy się pierwsze wrażenie "mega internet". Głupi się nabierają, na niewiedzę najszybciej złapać. Tak piszesz jakbyś obwiniał i HTC i nas, że Ci słabo trzyma bateria. Zrób najpierw wszystko co się da od zmiany ROM i Radio ROM na lepszy po Tweaki różne, których mnóstwo, a potem coś mów. A jak Ci nie odpowiada to po co kupujesz telefon, o którym pojęcia nie masz? Najpierw jest coś takiego jak rozeznanie w temacie, bo kupić coś na pokaz każdy potrafi kto pare złotych odłoży...

Diamond w normalnym użytkowaniu trzyma 2dni. Ja mam 66% baterii, ładowałem wczoraj koło 19-20 godziny. Proste rozwiązanie bateria 1340mAh, ale co za problem podłączyć do ładowarki, jeżeli możesz?

Kolego.

Palmtopami i palmofonami zajmuję się nie od dziś. Od lat piszemy soft na tekie urządzenia dla przedstawicieli handlowych. Toteż bardzo Cię proszę, zmień ton swoich wypowiedzi. Szczególnie biorąc pod uwagę iż jestem zapewne trochę starszy od Ciebie (mam 45 lat). Toteż znam życie chyba lepiej, i wiem na czym polegają sztuczki handlowe. Nie jest to też mój pierwszy palmofon. Miałem ich kilka, a poprzednio Kaisera. I nie oczekuję aby działał 16 dni. Ale 4 dni to 25% z tego co opisuje producent. A to już przesada uważam. Nie lubię jak ktoś mnie tak ordynarnie oszukuje. Kaiser też miał napisane że czuwanie przez 14.5 dnia. Faktycznie licząc spadek poziomu baterii przez noc wychodziło gdzieś 10 dni. Ale to nie jest 25% jak w w przypadku Diamonda.

Ja nikogo z Was nie obwiniam. Pytam tylko jakie są wasze spostrzeżenia, i czy nie uważacie że należy zastanowić się nad reklamacją. Nie musisz mnie pouczać co należy zrobić aby zoptymalizować zużycie baterii. Wszystko co potrzeba ustawiłem optymalnie w Advanced Config i Diamond Tweaks. Jak sam zauważyłeś w nagłówku mojej wypowiedzi, mam wgrany cieszący się dużym uznaniem ROM Diamentowy 2.3 oraz najnowsze (też dobrej opinii) RADIO. Tak więc z mojej strony zrobiłem wszystko co trzeba w celu optymalizacji urządzenia. Skąd zatem Twoje przypuszczenie, że kupuję urządzenie o którym pojęcia nie mam? Bez urazy, ale myślę że sporo mógłbym Cię w kwestii palmtopów i pamofonów nauczyć. A pytać innych o radę i opinię to nie wstyd. Od tego wszyscy jesteśmy aby sobie wzajemnue pomagać. Tak przynajmniej uważam.

Dudus