To może jeszcze ja kilka moich spostrzeżeń dodam, może ktoś miał coś podobnego i jakoś sobie poradził..
1) S2U2 1.50 - jeżeli mam wyłączone TouchFlow3D to po zablkowowaniu/włączeniu się S2U2 pokazuje mi w lewym dolnym rogu rysunek z pogodą aktualną, jeżeli włączę TF3D to po zablokowaniu przez S2U2 tego rysunku już nie ma. (Na poprzednim romie xcooma 2.03.456.2 PLK nie było takiego problemu)
2) Showaco_AllTabs_BGv2.2a - próbował ktoś to zainstalować? ja wyłączyłem TF3D, zainstalowałem, SR i po starcie windy TF3D próbuje sie uruchomić 10 min i nie startuje
I wogole jak zmienić tapetę, a w zasadzie przywrócić oryginał? chodzi mi o ten motyw czarnego tła i na nim tych prawie płaskich kwadratów - standardowe tło np. w 2.03.456.2 PLK) czy wystarczy podmienić tylko jakiś plik graficzny? W katalogu Windows niby jest jakiś plik graficzny z tymi leżącymi kwadracikami z tła default-owego...
3) iContact - czy można to jakos odinstalować? HD_People mi wystarcza, a poza tym teraz nie mogę wejść do "Menadżera SIM" z zakładki kontakty
4) Raporty z SMSów - w poprzednim ROMie miałem wyskakujące okienko powiadamiające o wysłaniu SMSa, jak kliknąłem "Odrzuć" to automatycznie kasowało go ze skrzynki. Teraz tylko jest sygnał dzwiękowy "Wiadomość wysłana" powiadomienie się nie pojawia, ale dopisuje się w skrzynce odbiorczej. Jak włączyć to wyskakujące powiadomienie i kasowanie tapnięciem w "Odrzuć"?
5) Miałem jeszcze problem z pobieraniem danych o pogodzie po dodaniu kilku miejscowości przez Weather Database Editor 1.1 Meins, ale zainstalowałem werjsę WDE 1.2 i teraz wszystkie miejscowości działają

poza tym co wymieniłem i ponieważ nie miałem okazji wcześniej:
WIELKI SZACUNEK DLA XCOOMa ZA TO CO ZROBIŁ I NAM UDOSTĘPNIŁmam nadzieję, że w drugiej połowie maja weźmie jakiś nowszy build WM 6.1 i ugotuje kolejny solidny romik, w którym wszystko będzie poukładane i uporządkowane jak to ma miejsce teraz (może już z manilą 2

)